Vietnams højdepunkter

5
Bedømt af 46 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


07-11-2017 15 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 15 deltagere) Fra kr. 18.900
20-02-2018 15 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 15 deltagere) Fra kr. 18.900
Vælg afrejse dato 15 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 15 deltagere) Fra kr. 18.900

Oplev det farverige Vietnam på denne 15 dages rundrejse, der inkluderer Vietnams højdepunkter - og lidt mere. Rejsen ledes af en af vores populære rejseledere, Anya Palm eller Søren Bjelke, der begge kender Vietnam særdeles godt og som elsker at rejse i denne del af verden.

Vietnam er med rette Sydøstasiens mest populære rejsemål. Landet, der strækker sig langs kysten til det Sydkinesiske hav byder på store forskelle mellem nord, central og syd både i landskab, arkitektur og historie. Og ikke mindst i det delikate køkken, som er helt sit eget.

Mødet med et stolt folk og en fascinerende kultur

Vietnameserne er smilende og imødekommende, og er stolte af de fremskridt landet har gennemgået de sidste årtier.

Området i nord omkring hovedstaden Hanoi er det vietnamesiske kerneland fra gammel tid, hvor traditionerne står stærkest. Her opstod det selvstændige Vietnam efter man havde frigjort sig fra kinesisk overherredømme omkring år 1000.

Hanoi med sine håndværksgader med trafikalt kaos er en fantastisk oplevelse, som står i stærk kontrast til sejlturen i Halong-bugten, hvor vores skib glider stille forbi de majestætiske kalkstensformationer.

Vi skal desuden besøge små landsbyer i Tu Ne-provinsen, hvor vi overnatter og kommer helt tæt på den lokale befolkning, så du får et indblik i det landlige Vietnam.

Den centrale del af landet omkring den gamle kejserby Hue fortæller også historien om franskmændenes ankomst, og i den lille by Hoi An lægges der op til fri tid i de okkergule stræder med masser af gode spisesteder.

Rejsen rundes af i syd i Ho Chi Minh City, bedre kendt som Saigon, som mange nok vil forbinde med de dramatiske billeder fra Vietnamkrigen som der stadig er spor af i hele landet.

Saigon har høj puls, er landets økonomiske hovedstad og ikke så konservativ som det køligere nord.

Vi skal opleve den hektiske trafik på Mekong-floden inden vi tager en rolig dag før hjemrejse.

Rejs med en af vores mest populære rejseleder

Denne rejse giver dig det bedste af det farverige og folkelige Vietnam ledet af en af enten Anya Palm eller Søren Bjelke. De har begge rejst indgående i Vietnam de sidste ti år, og Anya har boet i Asien som hun dækker som journalist. Begge har et indgående kendskab til landets kultur og historie, og formår at sætte fortiden i et nutidigt perspektiv. Anya og Søren har ledet rigtig mange af vores rejser og får altid meget gode tilbagemeldinger fra deres gæster. 

 

Rejsens højdepunkter:

-Hanoi - herunder Litteraturtemplet, der er det første konfucianske tempel i Vietnam. Desuden Hoan Kiem-søen, præsidentpaladset, Ho Chi Minhs mausolæum og hans pælehus, den én-søjlede pagode samt det nationalhistoriske museum. Vi skal også se Operahuset og stifte bekendtskab med forskellige håndværkstraditioner i den gamle bydel.

-Tu Ne-regionen og den traditionelle Muong-kultur med beskeden ”homestay-overnatning”.

-Besøg i de små landsbyer i Tu Ne-regionen.

-Sejltur i Ha Long-bugten på en vietnamesisk junke, hvor vi også skal overnatte.

-Hoi An med sin velbevarede franske arkitektur, gamle kinesiske templer og et væld af gode spisesteder.

-Sejltur på Parfumefloden i Hué med stop ved Thien Mu-pagoden, den Forbudte By og Minh Mang-mausoleet.

-Ho Chi Minh City - herunder en række af byens kendetegn, bl.a. det tidligere præsidentpalads, Notre Dame-katedralen og krigsmuseet.

-Mekong-deltaet med lokal frokost og dagligliv på floden.

 

Dagsprogram:

Dag 1: København – Hanoi

Dag 2: Hanoi

Dag 3: Hanoi

Dag 4: Hanoi - Tu Ne

Dag 5: Tu Ne - Hanoi

Dag 6: Hanoi - Ha Long-bugten

Dag 7: Ha Long-bugten - Hanoi

Dag 8: Hanoi – Danang – Hoi An

Dag 9: Hoi An

Dag 10: Hoi An - Hue

Dag 11: Hue

Dag 12: Hué - Ho Chi Minh City (Saigon)

Dag 13: Saigon – Mekong – Saigon

Dag 14: Saigon, afrejse

Dag 15: Hjemkomst

 

 

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg for en fast pris på 850 kr. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Hanne Svendsen

Søren Bjelke er en fantastisk rejseleder, omsorgsfuld og han er med til at få alle i gruppen til at føle sig godt tilpas på rejsen. Han er rigtig god til at informere om de praktiske ting og et leksikon når det kommer til viden. Det er så vidunderligt at have en rejseleder med, der kender landet og dets traditioner, og kan formidle det. Tak for en fantastisk rejse med Søren - ham vil jeg rejse med igen.

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

07-11-2017 15 Dage CPH Søren Bjelke Fra kr. 18.900 Bestil rejsen
20-02-2018 15 Dage CPH Anya Palm Fra kr. 18.900 Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1: København – Hanoi

Vi forlader Danmark om eftermiddagen, og med et enkelt stop undervejs lander vi i Vietnams hovedstad Hanoi næste formiddag.

 

Dag 2: Hanoi

Efter ankomst kører vi direkte til vores hotel med tid til hvil, inden vi skal ud at strække benene efter den lange flyvetur. Så snart vi er landet i Hanoi vil vi blive mødt i lufthavnen af vores lokale guide, som kører os til den gamle bydel i Hanoi. I nærheden af hotellet ligger der adskillige små lokale restauranter, hvor man kan smage nogle af Vietnams kulinariske specialiteter. Det kan i nyde godt af de følgende dage.

Hanoi er en charmerende by, fuld af liv, og byder på en spændende kultur og historie. Vi skal besøge Litteraturtemplet, der er det første konfucianske tempel i Vietnam og går helt tilbage til 1000-årene.

Vi skal have frokost og se os omkring i den gamle bydel i Hanoi inden vi spiser middag på en lokal restaurant. (M,F,A)

 

Dag 3: Hanoi

For de morgenfriske er der gåtur til Hoan Kiem-søen for at se morgengymnastik inden morgenmaden. Dagens byrundtur tager os til de fineste og vigtigste seværdigheder, og vi afslutter omkring den smukke Hoan Kiem Sø og de små gader, der præger den gamle bydel. Her får vi et unikt indblik i, hvordan livet udspiller sig i det gamle Hanoi, da vi skal opleve byens rige kulturliv og kunsttraditioner. (M, F,-)

Dagens program indeholder:

-Vi skal bl.a. se præsidentpaladset, Ho Chi Minhs mausoleum, hans pælehus og den én-søjlede pagode.

- Operahuset i Hanoi er et de flotteste bygningsværker i fransk arkitektonisk stil, der stadig står tilbage i Hanoi.

- Håndværksgaderne i den gamle bydel.  

 

Dag 4: Hanoi - Tu Ne

I dag skal vi til de billedskønne rismarker i Tu Ne-regionen. Her skal vi besøge den traditionelle Muong-kultur og hjælpe til med dagens aktiviteter såsom at plante afgrøder, plukke frugt og fiske. Vi overnatter under beskedne kår. (M,F,A)

 

Dagens program indeholder:

-Vi forlader Hanoi og tager til Tu Ne-regionen, hvor vi skal opleve traditionel Muong-kultur. I Tu Ne får vi et unikt indblik i Muong-folkets levevis, idet vi skal høre om byggestilen på deres huse, hvilke redskaber og metoder der anvendes i arbejdet, samt traditionerne inden for plantemedicin.  Tu Ne byder på oplevelser, som tager udgangspunkt i et mål for bæredygtighed – et projekt, som vi også får mulighed for at tage del i for dermed at opnå en dybere indsigt i landsbyens liv. Vi inviteres bl.a. til at hjælpe til med dagens aktiviteter såsom at plante afgrøder, plukke frugt og fiske.

-Området omkring Tu Ne byder bl.a. på smukke rismarker, huse rejst på pæle samt forskellige traditioner inden for både honningproduktion og vævning.

-Vi slutter dagen af med at overvære en traditionel Muong-musikoptræden.

-Overnatningen i Tu Ne er beskeden i et såkaldt ”homestay”, der er indrettet som private hjem, og hvor vi sover flere sammen (der er således ikke traditionelle dobbelt og enkeltværelser, men naturligvis en seng per person!)  

 

Dag 5: Tu Ne - Hanoi

Vi skal bevæge os til fods gennem de små landsbyer i Tu Ne. Her vil vi bl.a. opleve, hvordan bønderne vander deres marker på traditionel vis. Vi kommer også forbi Vietnams største Banyan-træ på 36 m. (M,F)

 

Dagens program indeholder:

-Vi begynder dagen tidligt og begiver os til fods ud på opdagelse i de små landsbyer.

-På vores gåtur kan man nyde den friske luft, de stille omgivelser og et betagende landskab.

-Vi lægger vejen forbi Vietnams største Banyan-træ, som har stået her siden det 17. århundrede og har en imponerende højde på 36 m. Træet er et af naturens undere, som også har vokset sig til nu at være af særlig kulturel betydning.

-Vi fortsætter vores færd gennem landsbyerne, hvor vi skal se et gammelt vandhjul og opleve, hvordan bønderne vander deres marker på traditionel vis.

-Vi forlader Tu Ne og kører ca 1,5 time tilbage til Hanoi, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Her vil aftenen være til fri afbenyttelse.

 

Gadehandlere i den gamle bydel i Hanoi

Den smukke Hoan Kiem Sø i Hanoi

Halong Bugten

Rismarker i Mekongdeltaet

Den gamle kejserby, Hue

Dag 1: København – Hanoi

Vi forlader Danmark om eftermiddagen, og med et stop undervejs lander vi i Vietnams hovedstad Hanoi næste formiddag.

 

Dag 2: Hanoi

Efter ankomst kører vi direkte til vores hotel med tid til hvil, inden vi skal ud at strække benene efter den lange flyvetur. Så snart vi er landet i Hanoi vil vi blive mødt i lufthavnen af vores lokale guide, som kører os til den gamle bydel i Hanoi. I nærheden af hotellet ligger der adskillige små lokale restauranter, hvor man kan smage nogle af Vietnams kulinariske specialiteter. Det kan i nyde godt af de følgende dage.

Hanoi er en charmerende by, fuld af liv, og byder på en spændende kultur og historie. Vi skal besøge Litteraturtemplet, der er det første konfucianske tempel i Vietnam og går helt tilbage til 1000-årene.

Vi skal have frokost og se os omkring i den gamle bydel i Hanoi inden vi spiser middag på en lokal restaurant. (M,F,A)

 

Dag 3: Hanoi

For de morgenfriske er der gåtur til Hoan Kiem-søen for at se morgengymnastik inden morgenmaden. Dagens byrundtur tager os til de fineste og vigtigste seværdigheder, og vi afslutter omkring den smukke Hoan Kiem Sø og de små gader, der præger den gamle bydel. Her får vi et unikt indblik i, hvordan livet udspiller sig i det gamle Hanoi, da vi skal opleve byens rige kulturliv og kunsttraditioner. (M, F,-)

 

Dagens program indeholder:

-Vi skal bl.a. se præsidentpaladset, Ho Chi Minhs mausoleum, hans pælehus og den én-søjlede pagode.

- Operahuset i Hanoi er et de flotteste bygningsværker i fransk arkitektonisk stil, der stadig står tilbage i Hanoi.

- Håndværksgaderne i den gamle bydel.  

 

Dag 4: Hanoi - Tu Ne

I dag skal vi til de billedskønne rismarker i Tu Ne-regionen. Her skal vi besøge den traditionelle Muong-kultur og hjælpe til med dagens aktiviteter såsom at plante afgrøder, plukke frugt og fiske. Vi overnatter under beskedne kår. (M,F,A)

 

Dagens program indeholder:

-Vi forlader Hanoi og tager til Tu Ne-regionen, hvor vi skal opleve traditionel Muong-kultur. I Tu Ne får vi et unikt indblik i Muong-folkets levevis, idet vi skal høre om byggestilen på deres huse, hvilke redskaber og metoder der anvendes i arbejdet, samt traditionerne inden for plantemedicin.  Tu Ne byder på oplevelser, som tager udgangspunkt i et mål for bæredygtighed – et projekt, som vi også får mulighed for at tage del i for dermed at opnå en dybere indsigt i landsbyens liv. Vi inviteres bl.a. til at hjælpe til med dagens aktiviteter såsom at plante afgrøder, plukke frugt og fiske.

-Området omkring Tu Ne byder bl.a. på smukke rismarker, huse rejst på pæle samt forskellige traditioner inden for både honningproduktion og vævning.

-Vi slutter dagen af med at overvære en traditionel Muong-musikoptræden.

-Overnatningen i Tu Ne er beskeden i et såkaldt ”homestay”, der er indrettet som private hjem, og hvor vi sover flere sammen (der er således ikke traditionelle dobbelt og enkeltværelser, men naturligvis en seng per person!)  

 

Dag 5: Tu Ne - Hanoi

Vi skal bevæge os til fods gennem de små landsbyer i Tu Ne. Her vil vi bl.a. opleve, hvordan bønderne vander deres marker på traditionel vis. Vi kommer også forbi Vietnams største Banyan-træ på 36 m. (M,F)

 

Dagens program indeholder:

-Vi begynder dagen tidligt og begiver os til fods ud på opdagelse i de små landsbyer.

-På vores gåtur kan man nyde den friske luft, de stille omgivelser og et betagende landskab.

-Vi lægger vejen forbi Vietnams største Banyan-træ, som har stået her siden det 17. århundrede og har en imponerende højde på 36 m. Træet er et af naturens undere, som også har vokset sig til nu at være af særlig kulturel betydning.

-Vi fortsætter vores færd gennem landsbyerne, hvor vi skal se et gammelt vandhjul og opleve, hvordan bønderne vander deres marker på traditionel vis.

-Vi forlader Tu Ne og kører ca 1,5 time tilbage til Hanoi, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Her vil aftenen være til fri afbenyttelse.

 

Dag 6: Hanoi - Ha Long-bugten

I dag skal vi ud for at se Ha Long-bugten, som figurerer på UNESCOs Verdensarvliste. I Ha Long går vi ombord på en vietnamesisk junke, hvor vi også skal overnatte midt iblandt disse spektakulære kalkstensformationer, som rager op af det turkise vand. (M,F,A)

 

Dagens program indeholder:

-På vores sejltur kommer vi til at passere flere små fiskerlandsbyer, som ligger i de mange bugter.

-Der vil være mulighed for at få massage eller lave forskellige aktiviteter såsom svømning og kajakroning.

-Vi slutter dagen af med middag på båden.

 

Dag 7: Ha Long-bugten - Hanoi

Dyrk tai-chi til solopgangen over bugten eller bare nyd en kop kaffe på dækket.Vi kører tilbage til Hanoi, hvor eftermiddagen erfri inden vi bliver kørt til togstationen. Her tager vi toget (på turistklasse med pæn komfort) til Danang. Vi overnatter i små sovekupeer. (M,F,-)

 

Dagens program indeholder:

-De, der har lyst, kan begynde dagen med en omgang afslappende Tai Chi på båden, hvilket oftest foregår til en fantastisk solopgang over bugten.

-Vi går fra borde og kører til Hanoi, hvorfra vi kører i nattog til det centrale Vietnam ad ”reunion railway”, der går fra nord til syd.

 

Dag 8: Danang – Hoi An

Vi ankommer om morgenen til Danang, hvorfra vi fortsætter til den lille by Hoi An (cirka en times kørsel).

Hoi An ligger ikke langt fra havet og er gennemskåret af floden Thu Bon. Byen blev ikke bombet under krigen og er således et fint eksempel på flere arkitektoniske stilarter samlet samme sted. De små gader er karakteriseret ved sine okkergule huse, små håndværksbutikker, fine skræddere og et væld af gode spisesteder og caféer, hvoraf mange ligger lige ned til den idylliske flod, og oplyst af silkelanterner har byen en fantastisk stemning om aftenen. (M,F,-)

 

Dagens program indeholder:

-Efter ankomst i Danang kører vi langs havet sydpå til Hoi An og indlogerer os inden vi tager hul på dagens byrundtur til fods.

-Vi skal se den japanske bro, gamle kinesiske købmandshuse, det lille, men hektiske marked og generelt få os et indtryk af byen, som er ganske nem at finde rundt i på egen hånd.

 

Dag 9: Hoi An

Hele dagen er afsat til på egen hånd at nyde byens gader og stræder, men der kan arrangeres udflugt til havet eller cykeltur ud i baglandet mellem rismarkerne. (M,-,-)

 

Dagens program indeholder:

-Fri tid på egen hånd til udforskning af Hoi An

-For de, som har lyst kan vi arrangere udflugt enten formiddag eller eftermiddag.

 

Dag 10: Hoi An - Hue

Dagen byder på en smuk køretur mod nord over Havsky-passet 500 meter over havet til den gamle kejserby Hue, som var hovedstad under Gia Long-dynastiet fra 1802.

Vi tager en frokost undervejs, og efter indlogering på vores hotel tager vi rundt i Hue, hvor vi stopper ved byens marked. (M,F,-)

 

Dagens program indeholder:

-Vi kører via Danang over Havsky-passet mod Hue med stop undervejs for foto og benstræk.

-Vi orienterer os i området omkring vores hotel og tager på det lokale marked med dets virvar af butikker, dufte og smilende ansigter.

 

Dag 11: Hue

Vi har hele dagen i og omkring Hue, hvor vi skal med dragebåd på Parfume-floden til Thien Mu-pagoden, et zen-buddhistisk kloster. Vi fortsætter tilbage til Hue, hvor vi skal rundt i den Forbudte By, som de sidste mange år er blevet delvist genskabt, men stadig med flere originale bygninger tilbage.

Vi afslutter dagen ude ved et af de imponerende kejserlige gravsteder før vi vender tilbage til Hue og middag. (M,F,-)

 

Dagens program indeholder:

-Vi sejler på den skønne Parfumeflod til Thien Mu-pagoden.

-Vi skal besøge den Forbudte By med dens farvestrålende bygninger og mindehaller over det sidste kejserdynasti.

-Vi tager til Minh Mang-mausoleet for den vietnamesiske kejser 1841-43.

-Aftenen er til fri disposition.

 

Dag 12: Hué - Ho Chi Minh City (Saigon)

Efter en rolig start på dagen i Hué skal vi med flyet til Ho Chi Minh City. Efter ankomst kører vi til byens centrum til vores hotel, hvorefter vi tager hul på dagens byrundtur, hvor vi skal se Genforeningspaladset, det tidligere palads for Sydvietnams præsident under Vietnamkrigen.

Ikke langt derfra ligger Notre Dame-katedralen, som er hovedsæde for landets katolikker, fortrinsvis fra den sydlige del af landet.

Vi spiser middag på en lokal restaurant. (M,-,-)

 

Dagens program indeholder:

-Vi tager en rolig start på dagen i Hué, kører vi til lufthavnen og flyver til Ho Chi Minh City.

-Vi indlogerer os på vores hotel, der ligger centralt i Ho Chi Minh City, og tager på byrundtur i centrum, hvor vi ser det tidligere præsidentpalads og Notre Dame-katedralen.

 

Dag 13: Saigon – Mekong – Saigon

I dag skal vi på heldagsudflugt til Mekong-deltaet ved byen Cai Be. Den lille pitoreske by med den katolske kirke som bagggrundskulisse er kendt for sit lille flydende marked, frodige frugtplantager og produktion af diverse søde sager som vi skal smage.

Vi spiser frokost lokalt og tager tilbage til Saigon om eftermidagen. (M,F,-)

 

Dagens program indeholder:

-Byen Cai Be ved Mekong-deltaet med sit flydende marked, frokost og søde sager.

 

Dag 14: Saigon, afrejse

Vi har hele dagen i Saigon inden hjemrejse om aftenen.

Vi tager en gåtur i centrum omkring Operaen. Her ligger også det legendariske Hotel Continental, hvor blandt andet Graham Greene har boet, og hvor de udenlandske reportere boede i Vietnamkrigens sidste måneder.

Der er også mulighed for at besøge Krigsmuseet, som kan være en barsk oplevelse, men trods alt en vigtig del af det moderne Vietnam, som stadig spiller en rolle i dagliglivet.

Vi kører til lufthavnen om aftenen og flyver med et enkelt stop mod København. (M,-,A)

 

Dagens program indeholder:

-Afslappende formiddag med mulighed for at gøre de sidste indkøb.

-Gåtur omkring Operaen og andre af byens vartegn.

-Mulighed for at besøge Krigsmuseet.

-Efter afskedsmiddagen tager vi i lufthavnen.

-Vi har vores hotelværelser helt op til afrejsen sent om aftenen.

 

Dag 15: Hjemkomst

Vi ankommer om morgenen til Kastrup.

 


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Søren Bjelke

Søren Bjelke

Søren Bjelke har fungeret som rejseleder gennem de sidste 15 år, primært med ture til Rusland, Centralasien og Sydøstasien. Søren er en meget populær rejseleder, der tager sig godt af sine gæster, og gør en dyd ud af at fortælle levende om destinationens kultur, historie og leveforhold. Uanset om du rejser med Søren til Centralasien - hvor han begår sig flydende på russisk - eller rundt i Laos og Cambodja får du en engageret rejseleder, der gør dig klogere på landets kultur og historie.


Anya Palm

Anya Palm

Anya Palm er freelancejournalist med speciale i Asien. Hun er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har frem til 2016 boet i Cambodja, Malaysia og Thailand. Anya er hyppig kommentator på DR, TV2 og TV2 News, og har senest kommenteret forholdene i Nordkorea på BBC. Anya skriver for en række danske medier, heriblandt Dagbladet Information og Kristeligt Dagblad. Rejser handler for Anya om at møde de mennesker, der bor i landet. Ikke bare de lokale i turisthvervet men også stammerne, minoriteterne, bønderne, subkulturerne og forretningsfolkene.


Prisinformation

i delt dobbeltværelse.

Tillæg enkeltværelse: 1750

- fly København–Hanoi // Ho Chi Minh City–København (med mellemlanding)
- indenrigsfly og togrejser
- kørsel i bus med air condition
- Søren Bjelke/Anya Palm som rejseleder samt engelsktalende lokalguider
- pension som angivet i programmet, ekskl. drikkevarer
- entréer til de i programmet nævnte punkter
- indkvartering hotel

- Tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling
- afbestillingsforsikring og rejseforsikring
- drikkepenge

Hotel: På denne rejse bruger vi lokale turistklasse hoteller - Se hotelklassificering

Visum: Danske statsborgere skal ikke have visum til denne rejse

VejretVietnam har tropisk monsunklima, og der er egentlig kun gode tidspunkter at besøge landet på, men hvis man skal rundt i hele landet, er det bedste rejsetidspunkt i perioden fra september til april. Mens nogle områder har dårligt vejr, har andre godt vejr. Omkring Hanoi er der kølige og fugtige vintre med temperaturer ned til 10 grader (måske frysepunktstemperatur i de nordlige bjerge), mens den sydlige del af landet har klassisk, tropisk klima med 25-30 grader det meste af året.

Fra maj til september blæser monsunen og giver en masse regn og høj luftfugtighed. I de sydlige egne varer regnperioden lidt længere. Tyfoner er almindelige langs de nordlige kyster fra juli til november og i det centrale kystområde i april til maj.

Andre rejser til Vietnam