Vietnam 'Go local'

70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


NYHED 2018

Vietnam er et fantastisk spraglet kludetæppe af en broget sammensat befolkning, risterrasser og landbrug, pulserende storbyer og et delikat køkken, krigsminder og moderne udvikling. Alt sammen krydret med enestående natur, den ikoniske Ha Long-bugt og det livgivende Mekong-delta.

Vietnam er et land med store regionale forskelle og der er stor variation fra nord til syd i bl.a. arkitektur, befolkning og historie. Området i nord omkring hovedstaden Hanoi er det vietnamesiske kerneland fra gammel tid, hvor traditionerne står stærkest. Her opstod det selvstændige Vietnam, efter man havde frigjort sig fra kinesisk overherredømme omkring år 1000. Hanoi med sine håndværksgader med trafikalt kaos er en fantastisk oplevelse, som står i stærk kontrast til sejlturen i Ha Long-bugten, hvor vores skib glider stille forbi de majestætiske kalkstensformationer.

Vi skal desuden besøge små landsbyer i Mai Chau-provinsen, hvor vi overnatter og kommer helt tæt på den lokale befolkning, så du får et indblik i det landlige Vietnam. Den centrale del af landet omkring den gamle kejserby Hué fortæller også historien om franskmændenes ankomst og de kejserlige dynastier. Rejsen rundes af i syd omkring Ho Chi Minh City, også kendt som Saigon. Ho Chi Minh City har høj puls, er landets økonomiske hovedstad og er ikke så konservativ som det køligere nord. Samtidig er der den dag i dag stadigvæk tankevækkende spor fra Vietnam-krigen, hvor byen spillede en vigtig rolle. Mekong-deltaet begynder ikke langt fra byen og der leves på én gang hektiske og rolige liv her, med en blanding af handel og transport på vandet til landbrug og naturoplevelser.

Der er mulighed for forlængelse med strandtid i kystbyen Mui Ne i det sydlige Vietnam.

 

Go local

Denne rejse er en ’Go local’-rejse, hvor du som rejsende lærer mere om de lokale livsvilkår og hverdagens gang i Vietnam. Dette indebærer bl.a., at vi på udvalgte strækninger bruger lokal, offentlig transport og at vi til sightseeing bevæger os rundt ved hjælp af cykeltaxaer eller scootere så vidt muligt. Vi har også to overnatninger på homestays, hvilket er gæstehuse med private værelser, som de lokale driver i deres eget hjem. På denne måde kommer vi nærmere befolkningen og får mulighed for at tale med flere lokale indbyggere og snuse til deres hverdag og levevis. Samtidig giver det os mulighed for at bevæge os lidt væk fra de gængse turistruter og opleve landet bag facaden. Man må som rejsende finde sin eventyrlyst frem, forberede sig på det uventede og tage oplevelserne som en del af rejsen. Det er netop, når vi giver plads til det uventede, at unikke oplevelser kan opstå og give os en helt særlig rejse, væk fra de betrådte stier.

 

Rejsens stjernestunder

Undervejs på rejsen vil du opleve mange forunderlige ting, men nogle vil sandsynligvis indprente sig bedre i hukommelsen end andre – det vil måske være disse ting, du fremhæver, når du bagefter fortæller familie og venner om rejsen og de mest særlige øjeblikke.

 

Etniske minoriteter og landbrug i Mai Chau-provinsen

Besøget i Mai Chau-provinsen byder på helt fantastiske klassiske vietnamesiske landskaber med risterrasser, snoede stier og frodig natur. Mødet med nogle af Vietnams mange minoritetsfolk viser en del af det spraglede patchwork, som befolkningen udgøres af, og overnatningen i et privat homestay betyder, at du kan opleve hvordan almindelige vietnamesere bor. De mange nuancer kommer helt ind under huden, når du bevæger dig rundt i landskabet ved sejlads, let vandring og på scooter.

 

Krydstogt på Ha Long-bugten

Ha Long udgør den dybe nordvestlige del af Tonkin-bugten og er med sine særegne klippeformationer ikonisk for Vietnam. Fra I stævner ud vil du føle dig hensat til et andet univers og i løbet af de to dage i bugten vil der være god tid til at nyde de fascinerende landskaber, slappe af på båden og se nogle af de små landsbyer.  

 

Sejlads og lokalt liv i Mekong-deltaet

Deltaet for Sydøstasiens livsnerve, Mekong-floden, er et virvar af små og store floder og vandløb, som møder hinanden på kryds og tværs og forbinder en region med mere end 17 mio. indbyggere. Handel, transport, fiskeri og landbrug – alt sammen afhænger af mægtige Mekong og man forbløffes over den kreativitet, hvormed Mekong-floden og dets delta anvendes som fundament for livet her.

 

 

Rejs med lokale vietnamesiske guider, men i dansk gruppe - det giver dig tryghed på rejsen
På denne rejse til Vietnam rejser du en i en dansk gruppe, der består af max. 12 gæster, som alle har bestilt rejsen hos Horisont Rejser. Gruppen og guiderne rejser på egen hånd og bliver aldrig slået sammen med andre turistgrupper. Når du bestiller rejsen gennem Horisont Rejser er du sikret vores vanlige kvalitet og du er dækket af Rejsepakkeloven og Rejsegarantifonden (hvilket du ikke er, hvis du køber en rejse gennem et udenlandsk rejsebureau). Vi har gennemprøvet rejsen og håndplukket de lokale engelsktalende rejseledere i samarbejde med vores samarbejdspartner. Alt sammen for at give dig tryghed på rejsen. 

 

Rute

Dag 1: Afgang fra København

Dag 2: Ankomst til Hanoi

Dag 3: Hanoi: Sightseeing

Dag 4: Mai Chau: Tur til etniske landsbyer med homestay

Dag 5: Mai Chau: Tur til etniske landsbyer, fortsat

Dag 6: Krydstogt på Ha Long-bugten

Dag 7: Krydstogt og fritid i Hanoi. Nattog til Hué

Dag 8: Hué: Sightseeing

Dag 9: Hué: Sightseeing. Nattog til Ho Chi Minh City (Saigon)

Dag 10: Rejsedag med tog til Ho Chi Minh City

Dag 11: Ho Chi Minh City: Cu Chi-tunnellerne og sightseeing

Dag 12: Ben Tre: Sejltur og landliv i Mekongdeltaet med homestay

Dag 13: Can Tho: Flydende marked og cykeltur. Afrejse til Danmark eller forlængelse med strandtid i Mui Ne

Dag 14: Ankomst til København

 

(Forlængelse:)

(Dag 14: Ho Chi Minh City – Mui Ne)

(Dag 15: Mui Ne)

(Dag 16: Mui Ne)

(Dag 17: Afrejse til Danmark)

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Der er ingen testimonials på denne tur

Se flere anmeldelser

Dagsprogram

Dag 1: Afgang fra København

Afrejse fra København til Hanoi, Vietnams hovedstad.

 

Dag 2: Ankomst til Hanoi

Vi ankommer til Hanoi, Vietnams hovedstad. I lufthavnen bliver vi hentet og kørt til vores hotel. Efter indkvartering begynder vi så småt at udforske byen. Vi starter ud på afslappende vis med en rundtur i en klassisk cykeltaxa, hvor vi fra passagersædet kan opleve Hanois gamle bydel og området omkring den centrale sø, Hoan Kiem.

 

Dag 3: Hanoi: Sightseeing og landsbybesøg

Dagen starter med en tur til landsbyen Bat Trang, som er specialiseret i keramik. I landsbyen kan man besøge forskellige værksteder og følge de processer, som keramikken gennemgår fra ler til færdigt produkt.

Vores korte transport ud til Bat Trang klarer vi med scootere. Scooterne er lette at køre og vi starter naturligvis med en grunding introduktion og mulighed for at stille spørgsmål og køre en lille prøvetur.

Eftermiddagen bruger vi på sightseeing i Hanoi. Vi besøger Ho Chi Minh-komplekset, som bl.a. indeholder Ho Chi Minhs mausolæum og den En-søjlede Pagode. Ho Chi Minh var en central personlighed i kampen for vietnamesisk uafhængighed og stifter af kommunistpartiet i Vietnam. Partiet sidder stadigvæk med regeringsmagten og Ho Chi Minhs arv fylder derfor stadigvæk meget i landet.

Vi slutter af med Litteraturtemplet, som er det første konfucianske tempel i Vietnam og går helt tilbage til 1000-tallet. Templet er i dag populært blandt studerende, som kommer for at bede om gode karakterer og tage dimissionsbilleder.

Om aftenen er der mulighed for på egen hånd at udforske byen og smage på nogle af Vietnams kulinariske specialiteter.

(M, F)

 

Dag 4: Mai Chau: Tur til etniske landsbyer med homestay

I dag begynder en to-dages tur til Mai Chau-provinsen. Vi efterlader vores store kufferter i Hanoi og begiver os af sted med en mindre rygsæk. Efter en køretur i smukt vietnamesisk terræn når vi landsbyen Poom Coong, hvor vi bydes velkommen med en kop grøn te. I landsbyen bor medlemmer af den etniske gruppe Hvid Thai, hvis forfædre var i familie med thailændere og laoter. Efter en gåtur i landsbyen spiser vi frokost og begiver os videre ned til Ma-floden, som vi skal sejle på tømmerflåde på. Efter sejlturen går vi i land længere nede ad floden og begynder en let vandretur igennem smukt landskab med bølgende bakker, risterrasser og Hvid Thai-landsbyer. Sent på eftermiddagen når vi landsbyen Sai, hvor vi skal overnatte i homestay i et stolpehus.

Homestay betyder, at vi indlogeres på private værelser hos vietnamesiske familier. Oplevelsen giver os mulighed for at møde og tale med vietnamesere, som ofte er lige så interesserede i vores levevis, som vi er i deres. Værelserne er pæne og rene, men af en beskeden standard.

(M, F, A)

 

Dag 5: Mai Chau: Tur til etniske landsbyer, fortsat

Efter en nats søvn i det landlige Vietnam er der mulighed for at stå op kl. 05 sammen med vietnameserne, som skal i marken. Her kan man på første hånd opleve en vietnamesisk landmands hverdag – og har man brug for et par timer mere på langs, så står det også én frit for at blive liggende under dynen.

Efter morgenmaden kører vi med chauffører på scootere fra Sai til Pu Luong naturområdet, hvor vi besøger landsbyen Duom, som også er Hvid Thai. Vi bruger formiddagen på nogle timers vandretur i de smukke omgivelser omkring Duom og herefter henter chaufførerne os. På vej tilbage til Poom Coong sidder vi selv i førersædet på scooteren.

Efter frokost i landsbyen kører vi tilbage til Hanoi og indkvarterer os på hotellet igen. Aftenen er til fri afbenyttelse.

(M, F)

 

Dag 6: Krydstogt på Ha Long-bugten

Efter et par dage med let vandring og aktivitet i Mai Chau-provinsen er der lagt op til komplet afslapning ombord på en traditionel junke i Ha Long-bugten. Vi bliver hentet på hotellet i Hanoi og er efter godt fire timers kørsel fremme ved kysten. Ombord på båden har vi fuld forplejning og kan nyde de fantastiske klippeformationer, det turkise vand og den betagende solopgang. Derudover er der mulighed for aktiviteter såsom at ro i kajak, fiske efter blæksprutter eller nyde en paraplydrink fra den lille bar ombord.

Vi overnatter i kahytter på båden.

(M, F, A)

Halong Bugten

Minoritetskvinder på marked

Smukke rismarker

Flydende marked

Måltider indeholdt i prisen (M, F, A)

 

Dag 1: Afgang fra København

Afrejse fra København til Hanoi, Vietnam.

 

Dag 2: Ankomst til Hanoi

Vi ankommer til Hanoi, Vietnams hovedstad. I lufthavnen bliver vi hentet og kørt til vores hotel. Efter indkvartering begynder vi så små at udforske byen. Vi starter ud på afslappende vis med en rundtur i en klassisk cykeltaxa, hvor vi fra passagersædet kan opleve Hanois gamle bydel og området omkring den centrale sø, Hoan Kiem.

 

Dag 3: Hanoi: Sightseeing og landsbybesøg

Dagen starter med en tur til landsbyen Bat Trang, som er specialiseret i keramik. I landsbyen kan man besøge forskellige værksteder og følge de processer, som keramikken gennemgår fra ler til færdigt produkt. Vores korte transport ud til Bat Trang klarer vi med scootere. Scooterne er lette at køre og vi starter naturligvis med en grunding introduktion og mulighed for at stille spørgsmål og køre en lille prøvetur.

Eftermiddagen bruger vi på sightseeing i Hanoi. Vi besøger Ho Chi Minh-komplekset, som bl.a. indeholder Ho Chi Minhs mausolæum og den En-søjlede Pagode. Ho Chi Minh var en central personlighed i kampen for vietnamesisk uafhængighed og stifter af kommunistpartiet i Vietnam. Partiet sidder stadigvæk med regeringsmagten og Ho Chi Minhs arv fylder derfor stadigvæk meget i landet.

Vi slutter af med Litteraturtemplet, som er det første konfucianske tempel i Vietnam og går helt tilbage til 1000-tallet. Templet er i dag populært blandt studerende, som kommer for at bede om gode karakterer og tage dimissionsbilleder.

Om aftenen er der mulighed for på egen hånd at udforske byen og smage på nogle af Vietnams kulinariske specialiteter.

(M, F)

 

Dag 4: Mai Chau: Tur til etniske landsbyer med homestay

I dag begynder en to-dages tur til Mai Chau-provinsen. Vi efterlader vores store kufferter i Hanoi og begiver os af sted med en mindre rygsæk. Efter en køretur i smukt vietnamesisk terræn når vi landsbyen Poom Coong, hvor vi bydes velkommen med en kop grøn te. I landsbyen bor medlemmer af den etniske gruppe Hvid Thai, hvis forfædre var i familie med thailændere og laoter. Efter en gåtur i landsbyen spiser vi frokost og begiver os videre ned til Ma-floden, som vi skal sejle på tømmerflåde på. Efter sejlturen går vi i land længere nede ad floden og begynder en let vandretur igennem smukt landskab med bølgende bakker, risterrasser og Hvid Thai-landsbyer. Sent på eftermiddagen når vi landsbyen Sai, hvor vi skal overnatte i homestay i et stolpehus.

Homestay betyder, at vi indlogeres på private værelser hos vietnamesiske familier. Oplevelsen giver os mulighed for at møde og tale med vietnamesere, som ofte er lige så interesserede i vores levevis, som vi er i deres. Værelserne er pæne og rene, men af en beskeden standard.

(M, F, A)

 

Dag 5: Mai Chau: Tur til etniske landsbyer, fortsat

Efter en nats søvn i det landlige Vietnam er der mulighed for at stå op kl. 05 sammen med vietnameserne, som skal i marken. Her kan man på første hånd opleve en vietnamesisk landmands hverdag – og har man brug for et par timer mere på langs, så står det også én frit for at blive liggende under dynen.

Efter morgenmaden kører vi med chauffører på scootere fra Sai til Pu Luong naturområdet, hvor vi besøger landsbyen Duom, som også er Hvid Thai. Vi bruger formiddagen på nogle timers vandretur i de smukke omgivelser omkring Duom og herefter henter chaufførerne os. På vej tilbage til Poom Coong sidder vi selv i førersædet på scooteren.

Efter frokost i landsbyen kører vi tilbage til Hanoi og indkvarterer os på hotellet igen. Aftenen er til fri afbenyttelse.

(M, F)

 

Dag 6: Krydstogt på Ha Long-bugten

Efter et par dage med let vandring og aktivitet i Mai Chau-provinsen er der lagt op til komplet afslapning ombord på en traditionel junke i Ha Long-bugten. Vi bliver hentet på hotellet i Hanoi og er efter godt fire timers kørsel fremme ved kysten. Ombord på båden har vi fuld forplejning og kan nyde de fantastiske klippeformationer, det turkise vand og den betagende solopgang. Derudover er der mulighed for aktiviteter såsom at ro i kajak, fiske efter blæksprutter eller nyde en paraplydrink fra den lille bar ombord.

Vi overnatter i kahytter på båden.

(M, F, A)

 

Dag 7: Krydstogt og fritid i Hanoi. Nattog til Hué

Om morgenen er der mulighed for at deltage i Tai Chi på dækket og efter morgenmaden sejler båden mod Thien Canh Son-grotten. Efter besøget i grotten er der et par timer tilbage til at nyde de smukke omgivelser, før vi igen lægger til i havnen og kører tilbage til Hanoi.

Om aftenen tager vi nattoget fra Hanoi til Hué, den gamle kejserby. Vi overnatter i toget i en sovevogn.

(M, F)

 

Dag 8: Hué: Sightseeing

Vi ankommer med toget om morgenen og bliver kørt til hotellet. Formiddagen er uden program og kan bruges til at blive indkvarteret og få strakt benene efter togturen. Om eftermiddagen tager vi rundt i Hué og besøger bl.a. byens marked, det Royale Antikvitetsmuseum og den Forbudte By med farvestrålende bygninger og mindehaller over det sidste kejserdynasti, Nguyen-dynastiet. Sidst men ikke mindst sejler vi også en tur på floden med dragebåd for at se Thien Mu-pagoden, som er den ældste pagode i Hué.

(M, F)

 

Dag 9: Hué: Sightseeing. Nattog til Ho Chi Minh City (Saigon)

Formiddagen står igen i sightseeingens tegn og vi skal i dag opleve området omkring Hué på to hjul, enten cykel eller scooter. Vi bevæger os langs floden og ad de smalle gader hen til Than Toan-broen, som er berømt bl.a. fordi den har overlevet krige, storme og oversvømmelser. Herefter fortsætter vi til et palads og senere hen stifter vi nærmere bekendtskab med vietnamesisk landbrug.

Efter frokost overlader vi kørslen til en chauffør og besøger de royale grave. Den gamle bydel i Hué oplever vi fra passagersædet i en traditionel cykeltaxa og vi kan således læne os tilbage og sanse byens lyde, dufte og stemninger.

Om aftenen stiger vi ombord på toget mod Ho Chi Minh City (Saigon), hvor vi overnatter i en sovevogn.

(M, F)

 

Dag 10: Rejsedag med tog til Ho Chi Minh City

Dagen er en rejsedag, hvor nogle af de allerede mange indtryk kan begynde at blive bearbejdet. Vi fortsætter i toget med at bevæge os fra Hué i Centralvietnam til Ho Chi Minh City i Sydvietnam. Ombord på toget kan der købes mad og der vil være god tid til at slappe af og nyde de smukke omgivelser, som suser forbi. Vi ankommer til Ho Chi Minh City tidligt på aftenen og bliver kørt fra togstationen til vores hotel. Efter indlogering er der mulighed for at gå ud i den pulserende storby og finde et måltid mad.

(M)

 

Dag 11: Ho Chi Minh City: Cu Chi-tunnellerne og sightseeing

Ho Chi Minh City, eller Saigon, er Vietnams største by og landets økonomiske centrum. Storbyen står i stærk kontrast til det landlige Vietnam og er en smeltedigel af gamle templer, lækre gadekøkkener, dyre designforretninger og trafikalt kaos. Byen spillede en central rolle under Vietnamkrigen og dette har sat sine spor. Kommunistiske soldater fra Nordvietnam gravede således et stort og komplekst tunnelsystem udenfor byen, dengang Saigon, som var hovedstad i Sydvietnam. Her skjulte de sig og det lykkedes aldrig sydvietnameserne at ødelægge tunnellerne. Vi bruger formiddagen på at besøge Cu Chi-tunnellerne og lære mere om deres tilblivelse og anvendelse.

Efter frokost bruges eftermiddagen på sightseeing i byen, hvor vi transporterer os rundt på klassisk Ho Chi Minh-vis: nemlig på scootere. Vi har chauffører med og kan således slappe af på passagersædet og suge de mange indtryk til os. Vi skal bl.a. opleve fransk koloniarv og besøge det berømte postkontor. Herefter bevæger vi os væk fra turistruten og tager en gåtur igennem et lokalt marked, hvor indbyggerne foretager deres dagligdagsindkøb. Her fås ofte alt fra frugt og grønt til levende dyr. Vores sidste stop er Cho Lon, byens Chinatown, som vi hører historien bag.

(M, F)

 

Dag 12: Ben Tre: Sejltur og landliv i Mekongdeltaet med homestay

Efter gårsdagens hæsblæsende dag i den pulserende by begiver vi os endnu engang ud i mere landlige omgivelser. Vi kører et par timer ud af byen og ankommer til Ben Tre, en lille by i Mekong-deltaet. Fra Ben Tre sejler vi ud på floden og ser undervejs, hvordan de lokale fremstiller mursten og udvinder salte. Vi sejler ad mindre sidefloder, hvor vi får indsigt i hvordan familier fremstiller måtter af siv fra floden og herefter går vi i land og hopper på en cykeltaxa. I cykeltaxaen passerer vi rismarker og landbrug. Senere skifter vi til cykel eller scooter og fortsætter turen i det idylliske landskab. Efter frokost sejler vi ad små floder, som på begge sider er indhyllet i frodige palmer og træer, hvilket skaber et helt særligt rum på floden.

Tilbage i Ben Tre kører vi videre til Can Tho, den største by i provinsen i Mekong-deltaet. I Can Tho skal vi bo på et homestay, altså et privat gæstehus, hvor vi igen får mulighed for at tale med de lokale om stort og småt.

(M, F, A)

 

Dag 13: Can Tho: Flydende marked og cykeltur. Afrejse til Danmark eller forlængelse med strandtid i Mui Ne

Mekong-flodens vigtighed for regionen kan næppe overdrives. Handel, transport, fiskeri og mange andre aktiviteter er dybt afhængige af floden og her til morgen skal vi opleve dette ved selvsyn. Vi tager til det flydende marked Cai Rang, hvor der købes og sælges på kryds og tværs af de mange både, som kommer fra nær og fjern for at handle. Vi oplever det naturligvis fra vandsiden i en båd. Tilbage på land har vi en rolig cykeltur foran os og vi passerer marker, landsbyer, broer og frugthaver og ser, hvordan livet går sin gang her.  Tilbage i Can Tho samler vi vores bagage og forlader Mekong-deltaet. Vi kører tilbage til Ho Chi Minh City og siger farvel til guiden i lufthavnen.

(M, F)

 

Dag 14: Ankomst i København

Vi er tilbage i Danmark igen.

 

 

Forlængelse

Har du lyst til at afslutte rejsen med lidt strandtid, så er der mulighed for at forlænge rejsen med et par dage ekstra i kystbyen Mui Ne. Mui Ne er en gammel fiskerlandsby, som i dag er populær blandt vindsurfere. Den lange kystlinje og de flotte strande tiltrækker dog også mange, som foretrækker at holde sig på land og nyde de smukke omgivelser fra en liggestol.

Vælger du at tilkøbe forlængelsen vil du overnatte i Ho Chi Minh City på Dag 13 og blive kørt til Mui Ne om morgenen på Dag 14. Herefter vil der være tid til afslapning og badning og du vil have i alt tre overnatninger i Mui Ne, med afrejse Dag 17. Her bliver du hentet på hotellet og kørt i lufthavnen. 

 


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Lokal guide på rejsen

Prisinformation

i delt dobbeltværelse.

Tillæg enkeltværelse: 2400

  • fly København–Hanoi // Ho Chi Minh City–København (med mellemlanding)
  • lokal transport
  • engelsktalende lokalguide
  • pension som angivet i programmet, ekskl. drikkevarer
  • entréer til de i programmet nævnte punkter
  • indkvartering på hotel og gæstehus (homestay)
  • tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling
  • afbestillingsforsikring og rejseforsikring
  • drikkepenge

Hotel: På denne rejse bruger vi lokale turistklassehoteller (se hotelklassificering) samt to private gæstehuse, hvor standarden er mere beskeden.

Visum: Danske statsborgere skal ikke have visum til denne rejse

Guider på rejsen: 

På denne rejse rejser I i en dansk gruppe bestående af gæster fra Horisont Rejser. I rejser med lokale guider og møder den lokale nordvietnamesiske guide, når I ankommer til Hanoi. Jeres guide sørger efter dagene i Hanoi for, at I kommer på toget til Hué, hvor jeres centralvietnamesiske guide tager imod jer. Når I rejser fra Hué igen følger guiden jer til toget og en ny guide står klar til at modtage jer i Ho Chi Minh City. På denne måde får I en ekspertrejseleder med stort lokalt kendskab alle de steder I er. Dette sikrer jer den bedste rejseoplevelse og muligheden for, at hvert steds kultur og historie formidles af en lokal, så I for alvor kan 'go local'. 

Vejret

Vietnam har tropisk monsunklima, og der er egentlig kun gode tidspunkter at besøge landet på, men hvis man skal rundt i hele landet, er det bedste rejsetidspunkt i perioden fra september til april. Mens nogle områder har dårligt vejr, har andre godt vejr. Omkring Hanoi er der kølige og fugtige vintre med temperaturer ned til 10 grader (måske frysepunktstemperatur i de nordlige bjerge), mens den sydlige del af landet har klassisk, tropisk klima med 25-30 grader det meste af året.

Fra maj til september blæser monsunen og giver en masse regn og høj luftfugtighed. I de sydlige egne varer regnperioden lidt længere. Tyfoner er almindelige langs de nordlige kyster fra juli til november og i det centrale kystområde i april til maj.

Andre rejser til Vietnam