Rejse til usbekistan

Rejser til Usbekistan

Hos Horisont Rejser går vi meget op i kundetilfredsheden med vores rejser. Derfor foretog vi i 2016 en undersøgelse blandt vores gæster på vores rejser til Usbekistan, hvor vi spurgte ind til tilfredsheden med rejsen helt generelt samt til mere specifikke dele af rejsen. Vores Usbekistan rejser endte på en samlet score på 4,85 ud fra en skala, hvor 5 er det højeste. Det er vi meget glade for og stolte over! 

Vores tidligere kunder er dem, der kan bedømme vores rejser bedst. Du kan derfor læse gæsternes evalueringer under de forskellige Usbekistan rejser og på den måde finde ud af, om den enkelte rejse er noget for dig. Hos Horisont Rejser vægter vi nemlig tryghed hos vores gæster højt – både før, under og efter rejsen. Og vi vil gøre vores bedste for, at du får en rejse til Usbekistan, som du sent glemmer.

Kort sagt leverer vi:
Rejser, der rykker dig.

Se alle rundrejser til Usbekistan

Information om Usbekistan

Det usbekiske køkken henter inspiration fra forskellige køkkener i verden og har været under indflydelse af både Mellemøstens og Sydasiens køkken. Men det er også et ørkenkøkken, hvis formål var at mætte, at kunne transporteres og at kunne holde sig under ekstreme betingelse.

 

Gede- og fårekød er i høj kurs blandt usbekerne. Grøntsagerne (fra Fergana) er saftige og usædvanligt velsmagende, lige som ikke mindst de friskbagte brød fra lerovne.


Nationalretten ‘Pilaf’ er ris og kød blandet sammen med forskellige krydderier. Generelt er maden mild og rustik og passer godt til danske ganer.


Af andre retter kan nævnes ‘Chuchvara’, en suppe med indbagt kød nærmest som en usbekisk udgave af Østeuropas pirogger. Shashlyk er grillet kød på spyd, der kan fås overalt. Derudover vil man opleve fade og skåle fyldt med humus, marinerede grønsager, salater og andre delikatesser.

Vidensrejser

Horisont Rejser laver vidensrejser. Det betyder, at vi lægger vægt på den viden, som vores rejsende får på rejsen og som leveres af både vores ekspertrejseleder og vores lokale rejseguide. På de af vores rejser, der er med dansk ekspertrejseleder, er denne assisteret af en eller flere lokale guider, der står for den generelle sightseeing. Vores danske rejseleder holder på disse rejser små foredrag undervejs og sørger for at sætte oplevelserne ind i en større sammenhæng, evt suppleret med personlige oplevelser. På de fleste rejser inviteres lokale aktører til at møde gruppen og fortælle om det politiske liv, kulturlivet og hverdagslivet. Derved løfter rejsens videns niveau sig fra en ”almindelig” kulturrejse.  

Informationsmøde forud for rejsen

Inden vores rejser med dansk rejseleder inviteres gæsterne til et informationsmøde i vores lokaler i København (såfremt gruppen er mindre end 10 deltagere forbeholder vi os ret til at erstatte informationsmødet med information via mail). Informationsmødet tager op til et par timer  og begynder typisk kl. 17. Her får de rejsende praktisk information om rejsen og får udleveret det endelige program, deltagerliste og flybillet. Deltagerne får på informationsmødet lejlighed til at møde rejselederen og de andre deltagere på rejsen.  

Rejselitteratur:
Uzbekistan: The Golden Road to Samarkand (kan købes hos Horisont Rejser)
Central Asia, Lonely Planet (kan købes hos Horisont Rejser)
Lonely Planet, Uzbekistan. Lonely Planet guide books

Parlør:
Central Asia Phrasebook, Lonely Planet (kan købes hos Horisont Rejser)

Kort:
Central Asia, Nelles Map (kan købes hos Horisont Rejser)

Romaner:
’På sporet af silkevejen’ – John Poulsen
’De Centralasiatiske stater’ – John Poulsen
’Arvet från Timur Lenk’ – Disa Håstad

Artikler:
http://www.information.dk/203366
http://www.magasinetroest.dk/uploads/media/rOEST_nr._2._01.pdf

Links:
http://www.visituzbekistan.travel/cgi-bin/rez60load.pl?index.php
http://www.um.dk/da/menu/Udenrigspolitik/Landefakta/LandefaktaAsien/Uzbekistan.htm
http://enews.fergananews.com/
6