Rejser til Turkmenistan

Rejser til Turkmenistan

Tag med på Turkmenistan rejser med Horisont Rejser og oplev et af silkevejens knudepunkter i det centrale Asien. En stor del af landet er dækket af ørken, men du kan også se oldtidsbyen Konye Urgench, der er fredet af UNESCO – og hovedstaden Asjkhabad med moderne bygninger og store paladser i marmor.

Tag med Horisont Rejser til Turkmenistan og oplev et land fuld af kontraster og spændende historier. Smag på den eksotiske mad, nyd varmen, mød nomaderne og køb måske et håndknyttet tæppe med hjem. Ring til os i dag, hvis du vil høre mere om vores rejser til Turkmenistan. Du kan også bestille plads med det samme og rejse med sammen med vores danske rejseguide.

Rejs med lokale guider, der er håndplukket og taler godt engelsk
På vores rejser til Turkmenistan rejser du med din egen guide. Det giver dig størst mulig fleksibilitet. Når du bestiller rejsen gennem Horisont Rejser er du sikret vores vanlige kvalitet og du er dækket af Rejsepakkeloven og Rejsegarantifonden (hvilket du ikke er, hvis du køber en rejse gennem et udenlandsk rejsebureau). Vi har gennemprøvet rejsen og håndplukket den lokale engelsktalende rejseleder i samarbejde med vores samarbejdspartner. Alt sammen for at give dig tryghed på rejsen. 

Du får en lokal guide på rejsen og som kan føre dig der hen, hvor selv ikke en god dansk guide kan tage sine gæster hen. Det mener vi giver dig en autentisk rejseoplevelse. 

Stor tilfredshed med vores rejser til Turkmenistan

I 2016 gennemførte vi hos Horisont Rejser en omfattende undersøgelse af vores rejsendes tilfredshed. Vi har blandt andet spurgt vores rejsende i Turkmenistan om deres tilfredshed med landet som rejsemål, med vores dygtige guider og om deres tilfredshed med oplevelsen med at planlægge og bestille rejsen hos os.

Den positive respons har været overvældende. Vores rejser til Turkmenistan er blevet belønnet med en bedømmelse på 4,95 ud af 5. Den store kundetilfredshed er vi naturligvis meget stolte over og glade for. Du kan læse anmeldelserne under de enkelte rejser til Turkmenistan.

Kort sagt:
Rejser, der rykker dig.

 

Hvis du vil have et tilbud på en rejse med egen guide i Turkmenistan bedes du kontakte os for pris. 

Se alle rundrejser til Turkmenistan

Information om Turkmenistan

Rejser til Turkmenistan er noget ud over det sædvanlige, da landet tidligere har været meget lukket for turister. Nu er turister igen velkomne, og vi tilbyder Turkmenistan rejser til et land med mange facetter: Oldtidsbyer, ørkenen Karakum med sort sand og en hovedstad med en finurlig blanding af imponerende paladser, guldkupler og snorlige, brede veje.

Nogle områder såsom grænseområderne er stadig restriktive område, og det er praktisk at have erfarne guider med på rejser til Turkmenistan, der krydser ind i flere af landene i området. Med Horisont Rejser kan du trygt rejse i de nye turistdestinationer i og omkring Turkmenistan.

Turkmenistan blev selvstændigt fra Sovjetunionen i 1991. I dag byder landet på masser af historie fra tidligere storhedstider, store ubeboede områder og en ny rigdom af gas- og olieressourcer. Den nye velstand har ført til en stemning af ”mini-Dubai” til hovedstaden med moderne bygninger og ny-asfalterede, brede veje.

Indbyggere: 5.240.000

Hovedstad: Asjkhabad (Ashgabat)

Areal: 491.210 km2

Valuta: Turkmensk manat

Sprog: Turkmensk og russisk

Religion: 89 % muslimer, 10 % kristne

Elektricitet: 200 volt som i Danmark, men stikkene kan variere, så en adapter med forskellige stik er god at medbringe på rejser til Turkmenistan

Rejser til Turkmenistan er mest behagelige i foråret og efteråret. Landet har et typisk fastlandsklima, så der om sommeren kan blive ret varmt med temperaturer over 35 grader. Sammenlignet er der i april, maj og oktober omkring 20-25 grader. Vintrene er en smule lunere end i Danmark med omkring 3-8 grader. 

Ashgabat – herunder det store marked i Tolkuchka-Bazaren, Turkmebashy-moskéen samt Nisakomplekset

Altyn Asyr markedet er især godt til dig, der gerne vil købe et lokalt produceret tæppe med hjem

Nationalmusset i hovedstaden kan du opleve byens historiske museum med fund fra bronzealderen

Horisont Rejser til Turkmenistan lader dig besøge byen Mary og den legendariske nærtliggende middelalderby, Merv, der i 1100-tallet var en af verdens største byer

Turkmenistan er kendt for håndknyttede tæpper og har da også et Tæppemuseum

Uafhængighedspladsen i Ashgabat nær parlamentsbygningen