Rejser til Peru

Rejser til Peru

Peru-rejser til et komplet rejseland. Få lande har så mange fascinerende, farvestrålende og forskelligartede udtryk for menneskelige kulturformer som det store sydamerikanske land, Peru. Rejser til Peru er derfor af gode grunde populære som aldrig før blandt de mest rejselystne af vores stamgæster.

Peru-rejser byder på Amazonas-regnskov, Andesbjerge, Titicaca-sø, ørken, inka-byer og ruiner fra andre storslåede, indianske civilisationer, spansk rokoko-arkitektur, fantastisk mad, lange Stillehavsstrande, et væld af musik-stilarter og Amazon-flodens udspring.

Horisonts Peru-rejser samler det bedste af det bedste. Vores rejser til Peru foregår som i små grupper med hovedvægt på vores rejselederes unikke viden og personlige forhold til destinationen.

Stor tilfredshed med vores rejser til Peru
Vi har i 2016 adspurgt vores rejsende til Peru om deres tilfredshed med blandt andet booking af rejsen, indkvarteringen, rejseguiderne og selve Peru som rejsemål. Og den positive respons er overvældende og meget motiverende for vores fortsatte arbejde.

Ud af 5 mulige har vores rejser til Peru nemlig opnået en score på 4,8. Det er vi så stolte af og glade for – og det giver forhåbentlig også dig en idé om, at du trygt kan vælge Horisont Rejser som arrangør af din drømmerejse til Peru. Klik dig ind på de respektive rejser og læs de rejsendes anmeldelser. Det kan måske hjælpe dig med at tage den rigtige beslutning om din kommende rejse til Peru, så den lever op til alle dine forventninger.

Kort sagt:
Peru-rejser er rejser, der rykker dig.

Rejser med egen guide

Inkaernes Rige og Amazonas med egen guide

På denne rejse oplever du Inkaernes land med besøg ved de klassiske højdepunkter i Cusco og Machu Picchu. Vi krydre det med en fantastisk vandring langs den såkaldte Inkasti, der fører dig fire dage gennem bjergene og til porten til det vidunderlige Machu Picchu. Vi slutter rejsen med tre dage i den frodige Amazonjungle.

14 Dage
Kontakt os for pris
Daglig afrejse
Daglig afrejse
Se alle rundrejser til Peru

Information om Peru

Farvestrålende Peru-rejser

Peru er kendt for sine inkaforfædre, men derudover er kendskabet til det Sydamerikanske land begrænset hos de fleste. Horisonts Peru-rejser præsenterer det store land fra dets bedste side. Rejser til Peru byder på spektakulære landskaber og en fantastisk, levende kulturhistorie i kontinentets tredjestørste land.

Omkring 30 % af peruanerne er direkte efterkommere af indianske forfædre, altså inkaerne. De fleste af dem fører den gamle inka-kultur videre i klædedragter, traditioner, sproget quechua, kunsthåndværk og ikke mindst kærligheden til stærke farver. På rejser til Peru kommer vi vidt omkring og lærer landets indianske kultur at kende.

På vores rejser til Peru hører vi om alle Perus mange folkeslag. Der er mulighed for at kombinere vores Peru-rejser med besøg i jungleområderne.

Rejser til Peru's dramatiske natur
Andesbjergkæden rejser sig stejlt langs landets lange Stillehavskyst. På Horisonts Peru-rejser oplever vi den smukke, dramatiske overgang fra hav, ørken, semiørken og frodig skov til op til 6000 meter høje, sneklædte tinder og et stort plateu i 3000-4000 meters højde.

Horisonts Peru-rejser besøger disse bjergegne og Altiplano-plateauet bag bjergtinderne, hvor to millioner peruanere lever i en kultur, der trækker en lige linje tilbage til inkariget og tidligere tiders fascinerende civilisationer.

Rejser til Peru’s oldtidshistorie og seværdigheder

Mod øst grænser Peru op til Brasilien. Her ligger den peruanske del verdens største skov, den tropiske Amazon-jungle. Vores Peru-rejser omhandler således oldtidshistorie, imponerende natur og kulturelle seværdigheder i rigt mål.

Rejser til Peru møder et land, der i de senere år har undergået en markant politisk og økonomisk udvikling, og de mange omvæltninger har gjort Peru-rejser til nogle af Latinamerikas mest interessante og populære. Massive investeringer i hotel- og restaurationssektoren har desuden højnet kvaliteten, hvilket vi også nyder godt af på vores Cuba-rejser.

Peru-rejser til et madmekka

Udviklingen er sket uden, at Peru har mistet sin kulturelle identitet. På ét punkt er Peru dog komplet forandret. Rejser til Peru kommer til en kulinarisk revolution i stil med den, Danmark har oplevet, er skyllet hen over Peru i nu 10-15 år. Glæd dig: Maden er god på Peru-rejser og Peru-rundrejser.

Hovedstaden Lima er blevet kåret som Latinamerikas gastronomiske hovedstad (af bl.a. det respekterede World Travel Awards) i både 2012, 2013, 2014 og 2015. Alle vores rejser til Peru kommer til Lima, hvor flere internationale mesterkokke har svinget deres første stegegryde.

Ikke alt er rosenrødt på Peru-rejser

Horisonts rejser til Peru viser dig begge sider af den peruanske virkelighed. På den ene side møder vi på rejser til Peru naturen, den markante indianske arv, ruiner og tempelkomplekser i verdensklasse fra inkatiden, nazca-kulturen og de andre civilisationer, der befolkede de områder, som i dag er Peru.

På den anden side hører vi på vores rejser til Peru også om bagsiden af medaljen, den barske virkelighed for Perus fattigste. Trods tydelige fremskridt i den generelle levestandard, også for landets fattigste, er tilværelsen stadig hård og ubarmhjertig for mange, hvilket vi ikke undgår at bemærke på vores Rejser til Peru.

Rejser til Peru’s generøsitet
Peru-rejser præsenterer dig for et af Sydamerikas kulturelt set mest generøse rejselande. Vi rejser til Peru og ser markeder, hvor indianske kvinder sælger håndstrikkede sweatre af alpakka-hår, vævede tæpper og mytologiske figurer i keramik.

Ingen rejser til Peru uden besøg på et af landets fantastiske museer. Inkaernes historie og de mange store inka-bygningsværker er nogle af højdepunkterne på vores Peru-rejser.

Rejser til Peru i en spændende tid
I det hele taget oplever vi på vores Peru-rejser et land i en brydningstid. Peru har lagt afstand til årtierne med terrorisme og diktaturlignende forhold i 1980’erne og 1990’erne. Rejser til Peru viser et landet i opblomstring, optimisme og autenticitet, der fascinerer os på vores rejser til Peru.

De mest udsatte indianske grupper i Perus jungle er i fare for at uddø som selvstændige kulturer. Endnu formoder man, at der findes stammer i Amazonas, som ikke har stiftet kontakt med vores civilisation. Også dem hører du nærmere om på vores rejser til Peru.

Pas på højden

Til sidst en påmindelse før du tager på en af vores rejser til Peru: Bevæg dig langsomt de første dage i højderne i Cusco og Machu Picchu for at undgå højdesyge-symptomer. Det tager et døgn eller to for din krop at vænne sig til den tynde luft.

Sørg for at hvile dig grundigt, når du kommer op i højderne på vores rejser til Peru. Gør det eventuelt i selskab med den velsmagende nationalret, ceviche (limemarinerede, rå fisk), akkompagneret af en god cusqueña-øl eller en chicha (saftevand af mørklilla majs). Så du er klar til at få optimalt udbytte på rejser til Peru.

Bienvenidos, amigos. Eller ’haykuykuy’, som det hedder på quechua.

Klima og den bedste rejsetid

Højlandet i Peru kan besøges året rundt, men det kan blive en våd fornøjelse i regntiden, der ligger fra januar til april. Højsæsonen i dette område er fra juni til august. Kyststrækningen er mest solrig fra december til marts, mens der kan være noget køligt resten af året. I regnskoven falder der regn året rundt, men sjældent mere end et par timer om dagen, og området kan besøget hele året. Der falder dog mest regn i området fra december til april.

Køkken

Peruanerne er kendt for at lave god mad, der ofte er tilberedt med peber og hvidløg. Samtidig er der en stor variation af fremragende grønsager. Ved kysten kan man finde gode restauranter med fisk og skaldyr, mens man længere inde i landet kan smage en gammel inka delikatesse, stegt marsvin. Alle retter bliver som regel serveret med kartofler eller ris.

Den mest berømte drik i Peru er pisco sour, det er spiritus, der er lavet på druer. Ellers kan man få udmærket peruviansk øl og vin.

Visum

Der er ikke visumpligt ved indrejse i Peru. Dog skal passet være gyldigt under hele rejsen.

Penge

Nuevo Sol (PEN)

Du kan altid se den seneste kurs på valuta på fx. www.valutakurser.dk

Banker har åbent fra 9.15 til 19.00 (mandag-fredag), Lørdag 9.15 til 12.30.

Butikker har åbent fra 10.30 til 21.00 (mandag-lørdag), mange butikker har også åbent i weekenden.

Kontorer har åbent fra 8.30 til 17.00 (mandag-fredag).

Drikkepenge

På dyre restauranter og hoteller er det normalt at give 10-15 procent i drikkepenge. På billigere restauranter er det ikke forventet, men alligevel ganske normalt.

 

Rejselitteratur

  • Turen går til Peru & Bolivia. Politikens Forlag
  • Lonely Planet Peru. Lonely Planet guide books

 

Parlør

  • Latin American Spanish Phrasebook & Dictionary, Lonely Planet (kan købes hos Horisont Rejser)

 

Romaner

  • ‘The way to paradise’. Mario Vargas Llosa
  • ‘Temptation of the impossible’. Mario Vargas Llosa
  • ’Gåden om Machu Pucchu’. Anita Croy
  • ’Inkalandet’. Hans Gregersen
  • ’Quechua’. Hillary Serafin M. Corenel-Molina