Horisont Rejsers samarbejde med hjælpeorganisationer

Vi samarbejder med en række danske og udenlandske hjælpeorganisationer, der på udvalgte rejser fortæller vores gæster om lokale forhold og viser resultatet af deres arbejde. Det, mener vi, giver vores rejser den dybde, der gør, at vores gæster kommer hjem med ny viden og indsigt i virkeligheden i de områder de rejser til.

Vi bidrager økonomisk til udvalgte projekter, men hovedsageligt så støtter vi hjælpeorganisationerne med at oplyse vores gæster om vigtigheden af og resultaterne af organisationernes arbejde. Dette gøres igennem projektbesøg, som samtidig giver vores gæster en unik oplevelse, hvor de med selvsyn får mulighed for at se behovet for og resultaterne af hjælpearbejdet.

Vi yder ikke støtte til vilkårlige projekter og håber på, at pengene falder i de rigtige hænder. Derimod mener vi, at det er vigtigt, at det arbejde, vi støtter, er bæredygtigt og bidrager til bedre levevilkår for fattige og udsatte grupper på lang sigt. Derfor støtter vi udelukkende organisationer, der kan påvise gode resultater af deres arbejde

Vi tager stærk afstand fra såkaldt ”zoo-turisme”, hvor turister besøger lokale for at observere dem og tage billeder af dem uden nogen form for interaktion eller dialog. Derimod mener vi, at mødet imellem gæster og værter skal være respektfuldt og til gensidig fordel. Vi mener, at netop dialogen og interaktionen er vigtig for, at både vores gæster og værterne lærer noget under besøgene, samt at behovet for og resultaterne af hjælpeorganisationernes arbejde er i fokus.

Lige nu vil du på vores rejser kunne opleve følgende organisationers arbejde og resultater:

IBIS (Bolivia), Mission Øst (Armenien), Working School (Myanmar/Cambodia), Red orangutangen (Indonesien), Solens børn (Peru)

På tidligere rejser har du kunne opleve følgene organisationers arbejde og resultater:

CARE Danmark (Vietnam), Verdens Skove (Nicaragua), Vivamos Mejor (Guatemala)