[NYHED] Livet blandt nomader i Mongoliet og Kirgisistan. Nyt nyhedsbrev udsendt

30-04-2016

Vi bliver dagligt konfronteret med den ulykkelige flygtningkatastrofe, der udspiller sig i Europa. Folk der flygter fra borgerkrig og bliver fanget enten på faldfærdige både eller ved lukkede grænser. De flygter af nød, og nogle måske også af andre årsager. 

Rundt om i verden flytter folk  rundt - uden det iøvrigt tåler sammenligning med flygtningstrømmen i Europa. I golde og øde dele af verden lever nomader, der flytter sig efter føden og nærings grundlaget. Vi oplever nomadekulturer på vores rejser i Marokko, i Jordan og i Kirgisistan og Mongoliet. 

Størstedelen af befolkningen i Mongoliet lever som nomader på stepperne, hvor de med deres får, heste og yakokser lever et spartansk liv - helt tæt på naturen og i takt med dens mange luner. Også i Kirgisistan lever nomaderne på stepperne - langt fra vores materialistiske verden.

Netop livet i Kirgisistan tager den danske forfatter Hans Scherfig op i sin bog fra 1965, "Hos Krigerne". I 1964 blev Hans Scherfig inviteret som kommunistisk VIP af den kirgisiske forfatterforening. Han krydsede koldkrigstidens jerntæppe og landede i det nærmest hermetisk lukkede land. Kirgisistan var ifølge Scherfig et kommunistisk mønstersamfund i positiv udvikling. Scherfig lagde vejen forbi en del landbrugskollektiver, og noterede, at der i landet findes "14.000 traktorer og 3.000 mejetærskere". Disse maskiner var nogle af mange tegn på udvikling. Scherfig var absolut ikke ude i et kritisk ærinde. Han iagttog og beskrev mere, end han stillede spørgsmål ved det, han så.

På vores rejser stiller vi gerne spørgsmål, for vi er nysgerrige og vil opleve verden, som den er - ikke som et glansbillede. Derfor tager vores gæster med os, fordi de ved, at de på vores rejser får en ekspertrejseleder, der kan stille skarpt på det væsentlige. Der er forskel på rejseledere fra rejsebureau til rejsebureau. Nogle beskriver mere, end de stiller spørgsmål. For os gælder det om, at vores rejser rykker dig som rejsende. Og det sker blandt andet ved at sørge for at have den rigtige vidensrejseleder ved din side. 

Vælg din rejse med omhu, det fortjener du. 

 

Læs mere om rejsen til Kirgisistan: http://horisontrejser.dk/kirgisistan/rundrejser/kirgisistan-det-ukendte-centralasien

Læs mere om rejsen til Mongoliet: http://horisontrejser.dk/mongoliet/rundrejser/mongoliet-gobi-naadam-og-nomader