[BLOG] Tangoaften

18-05-2016

Bøffen, tjeneren skærer ud med to spiseskeer, fylder tallerkenen og giver minimal plads til de ovnbagte kartofler. Salaten serveres i en skål for sig. Så slukkes lyset, og harmonikaen, klaveret og strygeren slår tofjerdedelstakten an til den elegante habitklædte mand og nedringede kvinde.

Tangoaftenen – denne i Cafe de los Angelitos – er en klassiker i storbyens ustoppelige udvalg døgnet rundt, og sammen med bøffen og rødvinen indbegrebet af den argentinske hovedstad med de brede boulevarder og smalle sidegader. 

Buenos Aires er en smeltedigel af Sydamerika og Europa, af metropol og rabarberkvarter. Hemmeligheden er at bruge mindst mulig tid på de traditionelle attraktioner omkring Majpladsen med katedralen og det lyserøde regeringspalads og mere tid på museer og daseferie med god mad og gåture. Los porteños, Buenos Aires’ indbyggere, er et studie i sig selv, og fodbold er en ufravigelig del af Buenos Aires’ sjæl. En kamp på stadion er en stor oplevelse – men tag med en turarrangør, som hotellet kender.

OM ARGENTINA

Argentina er Sydamerikas næststørste land med 2,8 mio. km2 og knap 42 mio. indbyggere fordelt på 23 provinser.

Hovedstaden Buenos Aires med forstæder har 13 mio. indbyggere.

Turistsæsonen afhænger af regionen, men generelt er foråret fra oktober over højsommeren i december til februar samt sensommeren marts de bedste måneder. Vintersæsonen er fra juni til september med skisportssteder flere steder langs Andesbjergene.

Flere europæiske og nordamerikanske flyselskaber flyver til Buenos Aires – med flyskift.

Dansk pas giver turistvisum i 90 dage, og ved indrejse skal passet være gyldigt i minimum seks måneder.

Læs mere om Argentina