Nordkorea Maraton 2018

5
Bedømt af 9 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


03-04-2018 10 Dage CPH Grupperejser med lokal guide Fra kr. 23.900
Vælg afrejse dato 10 Dage CPH Grupperejser med lokal guide Fra kr. 23.900

Horisont Rejser har eksklusive salgs rettigheder i Skandinavien til Pyongyang Maraton 2018. Løbet finder sted søndag 8. april 2018. Deltagelse i løbet sker kun i forbindelse med en pakkerejse til Nordkorea, så du får mulighed for at opleve mere af landets kultur og natur.

Maraton i Pyongyang

Selvom du har løbet andre maratonløb rundt om i verden, vil løbet i Nordkorea ikke kunne måle sig med noget andet. Forestil dig at løbe på mennesketomme, brede boulevarder og slutte på et stadion med plads til 50.000 tilskuere (du kan være sikker på det er fyldt), og en helt særlig stemning, der er præget af mange års lukkethed. Du kan vælge mellem at løbe en hel maraton, halv maraton eller 10 km. 

Besøg i Nordkorea

Udover at rejsens højdepunkt naturligvis er at løbe, så giver rejsen til Nordkorea dig også indsigt i et af verdens mest lukkede og topstyrede samfund. Nordkoreas unikke samfundsmodel repræsenterer i dag en helt særlig variant af kommunisme, som med tiden er kommet til at ligge langt fra de mere markedsorienterede etpartisystemer i Kina og Vietnam.

Nordkorea er også resultatet af den sidste store og voldsomme konflikt fra den kolde krigs tid. Efter 35 år som japansk koloni blev Korea delt mellem Anden Verdenskrigs sejrende stormagter i 1945. Fem år senere brød Koreakrigen ud, og den våbenstilstand, der blev forhandlet i 1953, er endnu ikke blevet afløst af en fredsaftale. Begge koreanske regeringer siger, at de arbejder for genforening, men er den realistisk? Går det i Korea, som det i sin tid gik med de to tyske stater? Meget taler for, at delingen vil vare mange år endnu.

Fra Beijing til Pyongyang

Turen starter i Beijing. Her får du en briefing om maraton-løbet, og her får du dit visum til Nordkorea.  

I Nordkoreas hovedstad Pyongyang, vil I besøge nogle af de mest betydningsfulde steder som Kim Il-Sung-pladsen, mausoleet, der er bygget til ære for de to afdøde ledere Kim Il-Sung og sønnen Kim Jong-Il, Juche-tårnet og Moranbong – bakken midt i byen fyldt med monumenter og referencer til arbejderklassen og den nuværende magthaver Kim Jung-Un, søn af Kim Jong-Il og barnebarn af Kim Il-Sung. Vi skal desuden besøge den demilitariserede zone ved landsbyen Panmunjom, der adskiller Nord- og Sydkorea.

Rejsen slutter med tog fra Pyongyang tilbage til Beijing - det er i sig selv en utrolig oplevelse at se det lukkede og smukke land langsomt glide forbi.

Vores gæster rejser sammen, men indgår på selve rejsen i en international gruppe. 

Dagsprogram

Dag 1 Afrejse med fly fra København
Dag 2 Ankomst Beijing. Briefing om marathonløbet
Dag 3 Beijing – Pyongyang. Kort introduktion til Nordkorea
Dag 4 Bus til DMZ og retur til Pyongyang
Dag 5 Pyongyang og udflugt til Pyongsong
Dag 6 Pyongyang marathon
Dag 7 Pyongyang sightseing
Dag 8 Afrejse fra Pyongyang med tog til Beijing
Dag 9 Ankomst til Beijing. 
Dag 10 Beijing. Afrejse med fly til København

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg for en fast pris på 850 kr. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Der er ingen testimonials på denne tur

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

03-04-2018 10 Dage CPH Lokal engelsktalende guide Fra kr. 23.900 Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1 København – Beijing
I flyver fra København om aftenen til hovedstaden i Kina, Beijing.

Dag 2 Beijing
I lander i Beijing midt på dagen og bliver kørt til jeres hotel, der ligger centralt. Efter den lange flyvetur skal I ud og bevæge jer, og turen går til Tian An Men, Den himmelske Freds Plads med kapacitet til en million mennesker. Der er arrangeret briefing om marathonløbet, hvor I får alle de praktiske oplysninger samt jeres visum til Nordkorea. 

Aftenen er på egen hånd. 

Dag 3 Beijing – Pyongyang / Nordkorea
I forlader Beijing og flyver til hovedstaden i Nordkorea, Pyongyang. I bliver kørt til jeres hotel, og på vejen stopper I ved Triumfbuen, der står som er et slags vartegn for byen. Alle ture og rundvisninger i denne by og resten af landet foregår under fast vejledning af jeres nordkoreanske guide og efter nøje anvisninger. I slutter jeres første dag i Nordkorea med fælles, traditionel koreansk middag. 

Koryo rejse

10 dages rejse:

Dag 1 København – Beijing
I flyver fra København om aftenen til hovedstaden i Kina, Beijing.

Dag 2 Beijing
I lander i Beijing midt på dagen og bliver kørt til jeres hotel, der ligger centralt. Efter den lange flyvetur skal I ud og bevæge jer, og turen går til Tian An Men, Den himmelske Freds Plads med kapacitet til en million mennesker. Der er arrangeret briefing om marathonløbet, hvor I får alle de praktiske oplysninger samt jeres visum til Nordkorea. Aftenen på egen hånd.

Dag 3 Beijing – Pyongyang / Nordkorea
I forlader Beijing og flyver til hovedstaden i Nordkorea, Pyongyang. I bliver kørt til jeres hotel, og på vejen stopper I ved Triumfbuen, der står som er et slags vartegn for byen. Alle ture og rundvisninger i denne by og resten af landet foregår under fast vejledning af jeres nordkoreanske guide og efter nøje anvisninger. I slutter jeres første dag i Nordkorea med fælles, traditionel koreansk middag. 

Dag 4 Pyongyang – Kaesong - DMZ - Pyongyang
I kører til Kaesong, der var Koreas historiske hovedstad frem til 1500-tallet. Kaesong ligger i den sydlige del af Nordkorea, kun otte kilometer fra grænsen til Sydkorea. 

I kører til den demilitariserede zone og byen Panmunjom. Her får I selskab af op til flere nordkoreanske embedsmænd, som nøje vil følge med i jeres gøren og laden. I inspicerer området, der har adskilt de to lande siden 1953 ved den 38. breddegrad, og besøger også Militærmuseet. 

Sidst på eftermiddagen kører I tilbage til Pyongyang. 

Om aftenen er der arrangeret bowling i "Pyongyang Golden Lane Bowling Alley"

Dag 5 Pyongyang - Pyongsong - Pyongyang
Dagens udflugt fører jer til byen Pyongyang. Byen ligger 30 km nordøst for hovedstaden og er fornyligt blevet åbnet for besøg. Det tager ca. 45 minutter at køre til Pyongsong. På køreturen ser I, hvordan man dyrker jorden i Nordkorea, og der ligger en række kollektiver i området. Men her ses et spædt tiltag til privatisering, hvor små farmere - som i Kina for 40 år siden - har beskeden råderet over deres udkomme.

Pyongsong er et interessant besøg, fordi byen giver et indblik i hverdagslivet uden for hovedstaden. Her besøger I blandt andet Kim Jong Suk-skolen og et kunstakademi.

I er tilbage i Pyongyang ud på eftermiddagen. Om aftenen er der mulighed for at se filmen "Comrade Kim Goes Flying" i Yanggakdo International House of Cinema.

Dag 6 Pyongyang maraton
Løbet indledes med en åbningsceremoni på Kim Il Sung-stadion med plads til 50.000 tilskuere (og I kan være sikre på, at det er fyldt). Under den 15 minutters lange åbningsceremoni skal løberne være iført træningsdragt i form at lange ærmer og benklæder. Samtlige strækninger starter på stadion, men det er ikke alle, der slutter der. Du har 4½ time til at fuldføre en hel maraton (2½ time for halvmaraton), derefter lukkes portene til stadion, afslutningsceremonien går i gang.

Der er opsat vandposter for hver 5 km langs hele ruten.

Hvis du ikke ønsker at løbe, kan du få adgang til stadion og overvære åbningsceremonien og en fodboldkamp, der finder sted mens løberne er ude på ruten. 

Dag 7 Pyongyang
I tilbringer formiddagen med en rundtur i Pyongyang. I begynder med et besøg i landsfaderen Kim Il-Sungs mausoleum, derefter går turen videre til Moran Hill (Moranbang) med en enestående udsigt over byen, den imponerende metro og Juche-tårnet. Juche er den særlige filosofi, den nordkoreanske kommunisme er baseret på – det vil vi høre om på dagens rundtur, fortalt af vores nordkoreanske guide. Juche kan oversættes til ’stol på egne kræfter’ (eller 'selvtillid') og går kort fortalt ud på at gøre landet uafhængigt af andre gennem en mobilisering af folket til arbejdsomhed og produktivitet. Dagen indeholder både kørsel på en nøje udsøgt strækning med metroen, besøg på det gamle krigskib USS Pueblo og på krigsmuseet, der fortæller den nordkoreanske version af Koreakrigen. 

Dag 8 Pyongyang - tog til Beijing
I forlader Pyongyang og Nordkorea og bliver kørt til banegården. Her tager I toget, der skal føre jer hele vejen gennem det nordlige del af Nordkorea og tilbage til Beijing. Denne togrejse er i sig selv fascinerende og tager ca. 22 timer. Her har I tid til at se landet langsomt glide forbi. 

Dag 9 Beijing
I ankommer til Beijing hovedbanegård ca. kl. 9 og bliver kørt til jeres hotel. Resten af dagen er på egen hånd.

Dag 10 Beijing - København
Formiddagen er på egen hånd, inden I bliver kørt i lufthavnen og flyver hjem til København, hvor I ankommer sidst på eftermiddagen. 

 

 


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Lokal engelsktalende guide

Lokal engelsktalende guide

Rejserne med engelsktalende rejseleder er til dig, der vil have en lokal vinkel og en rejseleder, der er vant til at håndtere grupper og har en stor viden om landets kultur, natur og historie. Vores engelsktalende rejseledere er nøje udvalgt og taler alle godt engelsk, er uddannede guider og har stor viden, som de er stolte over at formidle.


Prisinformation

- fly København – Beijing t/r
- fly Beijing – Pyongyang t/r
- indkvartering på 5* hotel Yanggakdo i Pyongyang i delt dobbeltværelse
- fuld forplejning (Beijing og togrejsen dog undtaget)
- Engelsktalende guider 
- de nævnte programpunkter, inkl. entréer
- gebyr til Rejsegarantifonden

Der er begrænset med pladser på denne rejse inkl. fly. Rejsen kan købes uden fly, hvis du selv ønsker at booke fly til rejsen. Kontakt os, hvis du ønsker dette.

- drikkepenge til lokale guider og chauffører (beregn ca. 300 kr)
- visum til Kina – ordnes på egen hånd
- visum til Nordkorea – ordnes af Horisont Rejser (kr. 750) + gebyr kr. 250
- startgebyr maraton (750 kr), Halv maraton (500 kr), 10 km ( 350 kr)

Evt tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling

Prisen gælder i delt dobbeltværelse på 5* hotel.

Du kan ved tilmelding ønske at dele værelse med en anden af samme køn. Du bliver så sat sammen med en anden, der har ønsket det samme. Såfremt dette ikke kan lade sig gøre er du forpligtet til at betale tillæg for enkeltværelse.

Tillæg enkeltværelse: kr. 2.700 pr. person.

Nordkorea er et af de mest isolerede lande i verden og kun få turister besøger det. At rejse til Nordkorea efterlader ofte en hel del spørgsmål, og vi har derfor samlet svar på de mest almindelige her.

Er det sikkert at rejse i Nordkorea?

Nordkorea har en meget lav rate af kriminalitet, hvilket hænger sammen med de strenge straffe. Det er sikkert at rejse i Nordkorea, som vi foretrækker at besøge i små grupper. Sammen med vores egen lokale rejseleder er der altid en eller to lokale repræsentanter.

Kan jeg tage mit kamera med?

Dine guider vil informere dig om, hvornår det ikke er tilladt at tage billeder. Dette er hovedsagligt ved militæranlæg, DMZ og på visse andre strategiske og følsomme områder. Venligst respekter instruktionerne fra guiderne og undgå at tage billeder på steder, hvor du er blevet bedt om ikke at gøre det. Dine billeder vil højst sandsynligt blive tjekket på hjemrejsen, og dine guider kan komme i problemer ,hvis du har taget billeder, som du ikke burde have taget.

Hvilken valuta bruger man i Nordkorea?

Den lokale valuta er Koreanske Won. Som turist kan man kun bruge Euro, Kinesiske Yuan eller US Dollars. Alle tre er gangbar mønt, men du får den bedste kurs ved at benytte kinesiske Yuan (som veksles i lufthavnen i Beijing). Du kan komme ud for at betale i dollars og få euro eller yuan som byttepenge – eller måske tyggegummi eller et stykke sæbe.

Er der adgang til vestlige medier?

På nogle hoteller er der på værelserne adgang til vestlige kanaler, bl.a. BBC international og Al Jazira. Lokale Nord Koreanske kanaler kan også ses.

Kan jeg ringe hjem?

Der kan på visse hoteller ringes ud af landet. Kontakten til Danmark går gennem jeres lokale rejseguide, så hvis I får behov for nødopkald, går det gennem guiden, der kontakter Horisont Rejser i København.

Kan jeg bruge mobiltelefon og internet?

Det er nu tilladt at medbringe mobiltelefoner, tablets og computere i Nordkorea. Men mobiltelefonen kan kun bruges sparsomt pga manglende eller svagt signal.

Elektricitet

Der anvendes mellem 170 – 250 Volt. Der bruges en anden type stik end i Danmark, men elektriske artikler kan bruges, hvis man køber en universel adapter eller medbringer en hjemmefra. De fleste steder er der det tobenede stik som kendes i USA, men nogle hoteller har andre typer. Der forekommer ofte elektricitets udfald. Det anbefales derfor at medbringe en lommelygte.

 

Vejret i forår og efterår er lidt varmere end i Danmark på samme tid, men medtag en varm trøje til aften og morgen. Sommeren er varm og vinteren meget kold.

Hotel: På denne rejse benytter vi os af luksus hotel - se hotelklassificering

Visum:

Nordkorea: Der kræves visum til denne rejse, som du som rejsende ikke selv kan søge. Vi står derfor for visumproceduren. Betaling for visum sker ca. 10 uger før afrejse, hvor vi sender dig faktura på restbeløbet. Du skal sammen med din rejsebestilling sørge for at sende os kopi af dit pas, der skal være gyldigt senest 6 måneder efter endt rejse. På baggrund af denne kopi sørger vi for visum til dig. Du skal ikke foretage dig noget mht. visumproceduren med mindre vi giver besked herom. Dit visum til Nordkorea får du i Beijing og du får dit visum på et separat papir sammen med gruppen.

Kina: Du skal selv optage visum forud for din rejse. Cirka 10 uger før afrejse får du (sammen med restbetalingen af rejsen) oplysninger fra os som du skal bruge ved visumproceduren. Husk at søge om visum med dobbelt indrejse.

Her finder du visumformularer: Du finder mere information om visum her:http://www.fmprc.gov.cn/ce/cedk/eng/Consular/hzlxz/ Her kan du downloade og printe visumformularer samt læse om ansøgningsprocedurer for danske statsborgere. Hvis du er dansk statsborger men bosiddende uden for Danmark, udenlandsk statsborger eller har dansk flygtningepas eller fremmedpas, opfordrer vi dig til at søge oplysning ved en ambassade eller et konsulat for det land, du ønsker at besøge. Du skal ikke søge visum, før du har fået vejledningen fra os.

Andre rejser til Nordkorea