Nepal med egen guide

70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


Daglig afrejse 14 Dage CPH Rejser med egen guide Fra kr. 9.900
Vælg afrejse dato 14 Dage CPH Rejser med egen guide Fra kr. 9.900

Rejs med jeres egen guide i smukke Nepal. Rejsen er en enestående rejse til det unikke Nepal med tid til fordybelse i landets religioner. Rejsen kombinerer Nepals højdepunkter med særligt udvalgte steder, som sjældent besøges af turister. Rejsen ledes af vores engelsktalende, nepalesiske guide, der sikrer en rejse fuld af gode oplevelser.

Rejsen kan rettes til så den passer jeres ønsker og behov. 

Kom helt tæt på den nepalesiske lokalbefolkning
På denne rejse oplever I et folk, der tager H. H. Dalai Lamas ord alvorligt og hans citat om at ”venlighed er mulig i alle tænkelige situationer”. Nepaleserne har gennem mange års sameksistens udformet deres egen udgave af den hinduistiske og den buddhistiske religion og udgør i dag et af de mest ydmyge og tolerante folkefærd. Venlighed og gode karmiske handlinger går hånd i hånd, og I skal på denne rejse opleve religionens betydning for nepalesernes hverdag og den livsnerve, den udgør i landet ved foden af Himalaya.

Der er god tid til at opleve dette på nær hånd i landets hovedstad Kathmandu, hvor I bruger flere dage på at udforske byen, som bedst kan sammenlignes med et levende tempel fra en fjern fortid. Her skal I blandt andet besøge templet for Kumarien, Nepals levende gudinde, ligbrændingspladsen Pashupatinath. Turen står ikke bare i de kvindelige gudinders tegn men også de nepalesiske kvinders, da I blandt andet skal besøge organisationen Sasane, hvor I vil høre om prostitution og handel af unge nepalesiske piger til bordeller i Indien og andre steder.

Foruden Kathmandu-dalen besøges Pokhara, hvor I vil overvære munke chante i et nærliggende kloster, ikke langt fra et af nepals mest storslåede bjergmassiver Annapurna. Derudover har I en overnatning i den lille charmerende bjerglandsby Bandipur, som tidligere var regionshovedstad. Hvis I er heldige, kan I herfra se bjergkæderne Langtang, Ganesh Himal, Manaslu og Annapurna i det fjerne.

En rejseleder med indsigt 
Rejsen ledes af vores engelsktalende ekspertrejseleder, der sikrer, at man får indsigt i Nepals lokale fauna, natur og kultur. 

Daglig afrejse
Daglig afrejse betyder, at I bestemmer, hvornår I vil rejse. Ved bestilling skriver I hvornår I ønsker at rejse, så finder vi de bedste flyafgange til jer. 

Program:

Dag 1: Afrejse fra Danmark
Dag 2: Ankomst til Kathmandu
Dag 3: Besøg ved Kathmandus tre religiøse helligdomme, Swayambunath, Boudhanath og Pashupatinath
Dag 4: Solopgang over himalaya ved Nagarkot og kongebyen Bhaktapur
Dag 5: Kørsel fra Kathmandu til bjerglandsbyen Bandipur, gennem Trisuli-dalen
Dag 6: Kørsel fra Bandipur til Pokhara
Dag 7: Solopgang over himalaya ved Sarangkot, resten af dagen er til fri disposition
Dag 8 - 10: Vandring (kan justeres efter jeres behov)
Dag 11: Kørsel til Kathmandu
Dag 12: Den gamle kongeby Patan og Sasane.
Dag 13: Denne dag er afsat til eventyr på egen hånd
Dag 14: Hjemrejse

Højdepunkter, du oplever på denne rejse:
- Kathmandu – Byen er som et levende middelaldertempel eller museum, og vi skal her opleve et hav af træudskårne templer og ritualer på den kendte plads durbar square.
- Pashupatinath (ligbrændingspladsen) og det nærliggende hospice
- Boudhanath stupaen
- Swayambunath (også kaldet abe templet).
- Bhaktapur (de hengivnes by) den mest velbevarede af Nepals tre gamle kongebyer
- Trafficking organisationen Sasane
- Tibetansk plejehjem
- Smuk køretur ud af Kathmandu-dalen til Pokhara hvor vi blandt andet skal se et dalit settlement (et område der primært er beboet af kasteløse), derudover tre dages trek, ved foden af Annapurna massivet
- Nagarkot og Sarangkot, udsigt til det bjergtagende Himalaya

 

 

Der er ingen testimonials på denne tur

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

Daglig afrejse 14 Dage CPH Lokal engelsktalende guide Fra kr. 9.900 Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra Danmark 

Dag 2: Ankomst til Kathmandu
Denne formiddag lander I i Kathmandu-dalen, som ligger i godt og vel 1330 meters højde, og kører direkte til jeres hotel i bydelen Thamel, hvorefter I tager på en lille byrundtur til hjertet af Kathmandu, Durbar Square.

Dagens program indeholder:
I ankommer op ad dagen til Kathmandu og kører direkte til jeres hotel for check-in. Efter en velfortjent frokost tager I til hjertet af Kathmandu, Durbar Square, hvor I blandt andet skal hilse på den levende gudinde – Kumarien - og opleve træ-templet Kastamandap, der er bygget som en pagode af bare et enkelt stykke træ. Denne UNESCO-perle udgør en smeltedigel af forskellige dynastiers historie, religiøse ritualer, paladser og forførende røgelse. Områdets afslappende atmosfære tiltrak i 70erne hippier fra vesten, som kom for at ryge marihuana på trapperne ved det store Shiva tempel. Hindu guden Shiva var netop kendt for at bruge euforiserende stoffer til at bringe sig selv i en særlig meditativ tilstand.

Sidst på eftermiddagen kører I i rickshaw til byens tidligere hippie område Thamel, som i dag udgør Kathmandus backpacker hub. Resten af eftermidagen vil være på egen hånd.

Dag 3: Besøg ved Kathmandus tre religiøse helligdomme, Swayambunath, Boudhanath og Pashupatinath
Denne dag står i religionens tegn med besøg ved Swayambunath stupaen, Boudhanath stupaen og ligbrændingspladsen Pashupatinath.

Dagens program indeholder:
I dag skal I besøge Swayambunath stupaen, også kaldet abe templet, efterfulgt af et besøg på et tibetansk plejehjem (Nepal har i dag flere store tibetanske settlements, som efter den kinesiske kulturrevolution i Tibet udgjorde flygtningelejre for de eksilerede tibetanere). Swayambunath er med Buddhas påmalede altseende øjne symbolet på Nepal. Stupaen kaldes også abetemplet på grund af de to rhesus-makak flokke, der holder til ved templet. Herefter besøger I Boudhanath stupaen, hvor I indtager jeres frokost med udsigt ud over stupaen, som set oppefra danner en mandala med sine koncentrisk faldende cirkler.

Dagen sluttes af med et besøg til Pashupatinath, som er hinduernes ligbrændingplads og et af de 4 vigtigste hindu-pilgrimsteder i verden. Tempelkomplekset ligger ved bredden af den hellige Bagmati flod, hvis vand efter en lang rejse gennem Nepal flyder ud i den hellige Ganges i Indien. Dette er et sted, hvor vil opleve hinduernes asketiske mænd, saddhuerne, kontemplere over livet og døden, og denne eftermiddag vil derfor være et lynkursus i livets forgængelighed og genfødslernes kredsløb. Selvom Bagmati i dag er klassificeret som en af verdens mest forurenede floder, skulle flodens dyb reducere den negative karma.

I forlængelse heraf har I mulighed for at besøge et nærliggende hospice.

Dag 1: Afrejse fra Danmark

Dag 2: Ankomst til Kathmandu
Denne formiddag lander I i Kathmandu-dalen, som ligger i godt og vel 1330 meters højde, og kører direkte til jeres hotel i bydelen Thamel, hvorefter I tager på en lille byrundtur til hjertet af Kathmandu, Durbar Square.

Dagens program indeholder:
I ankommer i løbet af dagen til Kathmandu og kører direkte til jeres hotel for check-in. Efter en velfortjent frokost tager I til hjertet af Kathmandu Durbar Square, hvor I blandt andet skal hilse på den levende gudinde – Kumarien - og opleve træ-templet Kastamandap, der er bygget som en pagode af bare et enkelt stykke træ. Denne UNESCO-perle udgør en smeltedigel af forskellige dynastiers historie, religiøse ritualer, paladser og forførende røgelse. Områdets afslappende atmosfære tiltrak i 70erne hippier fra vesten, som kom for at ryge marihuana på trapperne ved det store Shiva tempel. Hindu guden Shiva var netop kendt for at bruge euforiserende stoffer for at bringe sig selv i en særlig meditativ tilstand.

Sidst på eftermiddagen kører I i rickshaw til byens tidligere hippie område Thamel, som i dag udgør Kathmandus backpacker hub. Resten af eftermidagen vil være på egen hånd.

Dag 3: Besøg ved Kathmandus tre religiøse helligdomme, Swayambunath, Boudhanath og Pashupatinath
Denne dag står i religionens tegn med besøg ved Swayambunath stupaen, Boudhanath stupaen og ligbrændingspladsen Pashupatinath.

Dagens program indeholder:
I dag skal I besøge Swayambunath stupaen, også kaldet abe templet, efterfulgt af et besøg på et tibetansk plejehjem (Nepal har i dag flere store tibetanske settlements, som efter den kinesiske kulturrevolution i Tibet udgjorde flygtningelejre for de eksilerede tibetanere). Swayambunath er med Buddhas påmalede altseende øjne symbolet på Nepal. Stupaen kaldes også abetemplet på grund af de to rhesus-makak flokke, der holder til ved templet. Herefter besøger I Boudhanath stupaen, hvor I indtager jeres frokost med udsigt ud over stupaen, som set oppefra danner en mandala med sine koncentrisk faldende cirkler.

Dagen sluttes af med et besøg til Pashupatinath, som er hinduernes ligbrændingplads og et af de 4 vigtigste hindu-pilgrimsteder i verden. Tempelkomplekset ligger ved bredden af den hellige Bagmati flod, hvis vand efter en lang rejse gennem Nepal flyder ud i den hellige Ganges-flod i Indien. Dette er et sted, hvor I vil opleve hinduernes asketiske mænd, saddhuerne, kontemplere over livet og døden, og denne eftermiddag vil derfor være et lynkursus i livets forgængelighed og genfødslernes kredsløb. Selvom Bagmati i dag er klassificeret som en af verdens mest forurenede floder, skulle flodens dyb reducere den negative karma.

I kan i forlængelse heraf besøge et nærliggende hospice.

Dag 4: Solopgang over himalaya ved Nagarkot og kongebyen Bhaktapur
Denne dag starter tidligt med kørsel til bjerglandsbyen Nagarkot, hvor I skal nyde solopgangen over Himalay efterfuldt af et besøg i den gamle kongeby Bhaktapur.

Dagens program indeholder:
Mens det endnu er mørkt kører I denne morgen mod den lille bjerglandsby Nagarkot, hvorfra der er en storslået udsigt over Himalaya bjergene, hvor man på en krystalklar dag kan se blandt andet Mount Everest, Manaslu, Langtang og Ganesh Himal. Her spiser I en velfortjent morgenmad og fortsætter derefter til Bhaktapur (de hengivnes by), som tidligere udgjorde en af dalens tre kongebyer. Her skal I se byens berømte Nyatapola tempel, den onde dæmon Bhairab Naths tempel og den berømte pottemager plads.

Dag 5: Kørsel fra Kathmandu til bjerglandsbyen Bandipur, gennem Trisuli-dalen
Denne morgen kører I fra Kathmandu mod bjerglandsbyen Bandipur,en lille unik perle få timers kørsel udenfor Kathmandu-dalen. I skal i nat overnatte i denne charmerende middelalderby.

Dagens program indeholder:
I kører tidlig morgen mod Bandipur, som er en lille autentisk perle på vores vej mod Pokhara. Bandipur har længe undgået turismens indflydelse og har derfor bevaret en stor del af sin autentiske stemning. I ankommer til byen omkring frokosttid, og eftermiddagen vil derfor kunne bruges på at studere de lokales færden og gøremål eller nyde udsigten over de fantastiske Himalaya tinder.

Dag 6: Kørsel fra Bandipur til Pokhara
Efter morgenmaden kører I i dag til Nepals andenstørste by, Pokhara. Ved at besøge Pokhara oplever I ikke alene de store naturmæssige kontraster i landet men får også et pusterum fra det hektiske liv i hovedstaden.

Dagens program indeholder:
I kører i dag den sidste etape vestpå mod byen Pokhara, som med sin idylliske placering ved bredden af den store Phewa Lake giver jer et pusterum fra det hektiske Kathmandu. Det er også på denne strækning, at I får mulighed for at se den imponerende Annapurna bjergkæde, som indrammer Pokhara og præsenterer Himalaya på nært hold. I vil denne dag besøge et kloster, hvor I skal høre munkene chante. Derudover er der et stop i et område nær Pokhara by, som primært bebos af de kasteløse, der i Nepal kaldes dalitter.

Dag 7: Solopgang over himalaya ved Sarangkot, resten af dagen er til fri disposition
Denne morgen står I tidligt op for at køre op til en lille udsigtspost ved bjerglandsbyen Sarangkot for at se solen stå op over de himmelstræbende bjergtoppe i det storslåede Annapurna massiv.

Resten af dagen er til fri disposition.

Dagens program indeholder:
I står i dag tidligt op og kører op til udsigtsposten ved Sarangkot, hvor I, hvis I er heldige, vil få et fantastisk syn over Himalaya, når solens stråler rammer Annapurna massivet. Efter at have set Annapurna og Machha-puchhares (også kaldet Fiskehalebjerget) sneklædte toppe komme frem i morgendisen, vil der være mulighed for at gå noget af vejen ned fra Sarangkot, så bjergtinderne kan nydes i længere tid og fra flere vinkler.

Resten af dagen kan man slappe af med en gåtur langs søbreden eller en sejltur på Phewa søen. Alternativt kan man leje cykler eller nyde byens rolige atmosfære på en af de mange cafeer, som ligger ned til søen.

Dag 8 - 10: Vandring i Annapurna regionen
De næste tre dage skal I vandre i den fantastiske Annapurna region. The Poon Hill Ghorepani trek er et af de mest naturskønne te-hus treks i Himalaya.  I starter jeres vandretur fra landsbyen Gachhepani, som ligger en halv times kørsel fra Pokhara. I skal på denne tur overnatte på små simple, men charmerende teahouses. De sanitære forhold er spartanske men varierer fra te hus til te hus. Med på turen vil der være en nepalesisk guide og bærere, som tager sig af jeres baggage. Dette bliver et møde med det autentiske Nepal og livet langt fra alfarvej. I når på dette trek op i 3200 meters højde, og trekket kategoriseres som moderat ud fra de tre kategorier nemt, moderat og svært. I vil på dette trek gå ca. 4-6 timer pr. dag.

Inklusive 3 måltider pr. dag.

Dagenes program indeholder:
Jeres 3 dages vandretur er et af de mest imponerende te-hus treks i Annapurna regionen. Dette bliver et møde med det autentiske Nepal, hvor I skal opleve de charmerende landsbyer ved foden af Annapurna. I skal besøge små landsbyer, nyde den smukke vegetation og de meget smukke bjerge.

Dag 11: Kørsel til Kathmandu
Denne dag starter I tidlig morgen den smukke køretur tilbage mod Kathmandu-dalen. Inden I begynder jeres tur tilbage mod dalen, besøger I en af de to SOS børnebyer i Pokhara.

Dagens program indeholder:
I dag starter I efter morgenmaden jeres tur tilbage mod Kathmandu-dalen. På denne tur har I mulighed for at få opklaret betydningen af de mange sti-systemer, der forbinder bjerglandsbyerne med landevejen. Her får vi en fornemmelse af varernes rejse fra byerne til landevejen, og derfra over hængebroerne til de mere ufremkommelige egne på bjergskråningerne. I vil særligt denne dag opleve hårdtarbejdende kvinder slæbe tunge sække med ris fra hovedfærdselsåren til landsbyerne, og I får dermed en bedre forståelse for, hvorfor Nepal er et af de eneste lande i verden, hvor gennemsnitslevealderen for mænd er højere, end den er for kvinder. Inden turen tilbage, besøger I Pokharas SOS børneby i Gandaki, som arbejder for at give forældreløse og udsatte børn en tryg barndom. Det nepalesiske samfund er et hyperfragmenteret kastesamfund, og børn bliver derfor ofte udsat for diskrimination på baggrund af kaste og social status. I vil fra en medarbejder på stedet høre mere om nogle af de udfordringer, der er for de svagest stillede børn, og hvad SOS børnebyerne kan tilbyde dem.

Dag 12: Den gamle kongeby Patan og Sasane.
Denne dag vil der være mulighed for at tilkøbe en morgenflyvning over Himalaya og opleve Everest på nær hånd.

Dagens program indeholder:
Der vil for de morgenfriske i dag være mulighed for en morgenflyvning over Himalaya og Everest (skal tilkøbes inden rejsen. Pris 1475 kr).

Dagens program starter med et besøg i den tidligere kongeby Patan, også kaldet Lalitpur (de smukkes by), som i dag er en forstad til Kathmandu, der mere eller mindre er vokset sammen med byen. I Patan besøger vi den lokale Durbar Square, Mahabouddha templet, Krishna Templet, det gyldne tempel med mere.

Efter frokost besøger I organisationen Samrakshak Samuha Nepal (Sasane), som er en trafficking NGO, der hjælper handlede nepalesiske piger. I 2007 startede en gruppe af tidligere handlede piger organisationen med det formål at videregive viden og erfaring til nye handlede kvinder eller udsatte piger. Handlen med nepalesiske piger udgør i dag en af de største kriminalitetsformer i Nepal og har desværre kun været voksende gennem de seneste år takket være en udvidelse af markedet fra Indien til Tibet/ Kina. Sasane forsøger at nå pigerne, inden disse har passeret den indiske grænse, hvorefter det er svært at spore dem i Delhi og Mumbais bordelmiljøer. Hos Sasane høre vi først lidt om organisationen og har derefter lidt tid, vi kan bruge med pigerne, som altid er glade for besøg udefra.

Dag 13: Denne dag er afsat til eventyr på egen hånd
Der er idag intet program, og tiden kan benyttes på egen hånd.

Dag 14: Hjemrejse


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Lokal engelsktalende guide

Lokal engelsktalende guide

Rejserne med engelsktalende rejseleder er til dig, der vil have en lokal vinkel og en rejseleder, der er vant til at håndtere grupper og har en stor viden om landets kultur, natur og historie. Vores engelsktalende rejseledere er nøje udvalgt og taler alle godt engelsk, er uddannede guider og har stor viden, som de er stolte over at formidle.


Prisinformation

- Indkvartering på turistklassehotel - se hotelklassificering
- morgenmad alle dage
- frokost og aftensmad dag 8, 9, 10
- lokal specialguide på hele rejsen
- alt landtransport
- de i programmet nævnte punkter og evt. entréer

Tillæg enkeltværelse: 1300 kr. per person

 

 

- Fly til og fra Katmandu. Der er daglig afrejse, så I bestemmer selv, hvornår I vil rejse. Ved bestilling giver I besked om datoer, der passer jer, så finder vi de bedste flyforbindelser til jer. Bemærk, der er ikke direkte fly fra København til Katmandu. 

- tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- pr. person t/r - oplyses ved bestilling
- drikkepenge til lokale guide og chauffør

Visum:

Der kræves visum til denne rejse. Visum fås ved ankomst. Forud for rejsen får du nærmere besked om visumprocedure. 

 

Andre rejser til Nepal