Vejen til Mandalay

5
Bedømt af 36 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


14-11-2017 12 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 15 deltagere) Fra kr. 20.900
14-02-2018 12 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 15 deltagere) Fra kr. 20.900
Vælg afrejse dato 12 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 15 deltagere) Fra kr. 20.900

12 dages rundrejse til Myanmars største højdepunkter
På denne 12-dages rundrejse oplever du højdepunkterne i dette smukke land: Mandalay, Bagan, Sejltur på Ayeyarwady-floden, den skønne Inle-sø og naturligvis hovedstaden Yangon. Og i modsætning til andre rejsebureauers Myanmar-rejser, bevæger vi os over land for derved at få den bedste rejseoplevelse.

Rejsen ledes af journalist Suzette Frovin, som over de seneste år har fulgt udviklingen i Myanmar tæt. Hun har bl.a. rejst i Karenstaten, et område, der er blandt de fattigste og mest udpinte områder af Myanmar efter årtiers kampe mellem regeringsstyrker og lokale modstandsbevægelser.

Få unikt indblik i den politiske scene i Myanmar
Myanmar, det tidligere Burma, er for alvor er i gang med en demokratiseringsproces. Og det, som gør netop denne rejse interessant, er, at rejselederen har fulgt landets udvikling gennem en årrække.

Dermed får du udover en række unikke oplevelser også en indgående forståelse for Myanmars udvikling, den etniske befolknings levevilkår, demokratiseringsprocessen og de politiske reformer, som det internationale samfund har store forventninger til, kvindernes vilkår, og du møder en række mennesker, der kan give dig en indsigt, som du ikke får ved at rejse på en almindelig Myanmar-rejse.

Myanmar – et land i rivende forandring
Myanmar, der under det britiske kolonistyre blev kaldt Burma, åbner mere og mere op for turister. Landet har i mange år ligget isoleret fra omverdenen, men nu er forholdene under forandring.

Du rejser med bil og båd gennem landet mellem de gamle hovedstæder fra før kolonitiden og oplever livet på landet, hvor oksekærrer er det eneste transportmiddel, og hvor bønderne høster ris med segl.

Sejl ad mægtige floder til glemte kongebyer og besøg forgyldte templer. Få enestående stunder, når du udforsker templer og pagoder i Bagan og er på besøg hos Intha folket på Inle søen tusinde meter over havet.

Suzette Frovin giver rejsen perspektiv
Undervejs vil Suzette Frovin fortælle om, hvordan de etniske grupper ser på reformerne, og samtidig får du mulighed for at komme et spadestik dybere end de nyheder, du kan læse i aviserne, når hun sætter de politiske reformer i perspektiv og giver eksempler på, hvilke udfordringer Myanmar og befolkningen står over for i de kommende år.

Højdepunkter, du oplever på denne rejse:

- Mandalay i det nordlige Myanmar og introduktion til de burmesiske samfund. Desuden besøg i det tidligere kongelige palads, Det gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung og Kuthodaw-pagoden

- Udflugt til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad, med U Bein’s Bridge

- Heldagssejlads med flodbåd ad Ayeyarwady til Bagan, hvor vi skal udforske templer og pagoder samt besøge værksteder med lak-arbejder. Desuden besøg i en lille landsby og møde de lokale bønder samt forbi en lokal skole

- Køretur til Inle Lake, der er hjem for Intha-folket. Vi skal se det lokale marked, sejle til landsbyen Indaing, se en smuk pagode og besøge et silke-værksted

- På marked i byen Nyang Shwe

- Fly til Yangon (Rangoon). Vi skal bl.a. se det legendariske Strand Hotel og Swedagon pagoden. Bådtur over floden til en mere uberørt del af Yangon. Mulighed for at besøge kunstgallerier

Dagsprogram:

Dag 1 København – Bangkok
Dag 2 Bangkok – Mandalay
Dag 3 Mandalay
Dag 4 Mandalay – Bagan
Dag 5-6 Bagan
Dag 7 Bagan – Inle Lake
Dag 8 Inlesøen
Dag 9 Inle – Yangon
Dag 10 Yangon
Dag 11 Yangon – Bangkok
Dag 12 Bangkok – København

Der er mulighed for at forlænge rejsen med ophold ved en af de skønne strande i det vestlige Myanmar. Kontakt os for pris. 

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg for en fast pris på 850 kr. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Anne Lemcke

Rejsen til Burma var en spændende og dejlig oplevelse. Turen var meget vel tilrettelagt/disponeret, og programmet blev gennemført helt planmæssigt uden forsinkelser eller aflysninger. Tempoet på turen var fint, hotellerne var en rigtig fin standard, og transporten behagelig og sikker. Jeg synes egentlig ikke, at en tur af den varighed kunne være bedre tilrettelagt. Der var en fin balance mellem natur og kulturoplevelser, og valget af de fire forskellige lokaliteter opfyldte mit ønsket om en god introduktion og en afvekslende førstegangstur til Burma. Jeg er meget glad for, at I valgte at gennemføre turen trods det lave deltagerantal, og jeg er helt tilfreds med information mv.

Birgitte Winkel

Suzette var virkelig kompetent til jobbet - meget vidende om landet og dets historie, fleksibel mht. deltageres særlige behov, altid smilende og imødekommende og god at være sammen med.

Anne Lemcke

Suzette var en superfin rejseleder - yderst behagelig af væsen, velinformeret om landet, afslappet i sin omgangsform, men med et sikkert øje for både helheden og bagatellerne. Suzette var fx også god til at finde sjove spisesteder, der kunne forene de forskellige ønsker.

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

14-11-2017 12 Dage CPH Suzette Frovin Fra kr. 20.900 Bestil rejsen
14-02-2018 12 Dage CPH Suzette Frovin Fra kr. 20.900 Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1: København – Bangkok
Vi forlader København med fly til Bangkok, hvor vi ankommer næste morgen

Dag 2: Introduktion til Myanmar og Mandalay

Vi flyver videre til Myanmar og får ved ankomsten en introduktion til landet og slentrer en tur gennem centrum af Mandalay.

Dagens program indeholder:

- Vi ankommer til Bangkok tidligt om morgenen og flyver videre til Mandalay i det nordlige Myanmar, hvor vi lander først på eftermiddagen. Mandalay var hovedstad i bare 25 år fra 1859 til det øjeblik, hvor englænderne indtog byen og drev Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes flere beretninger og romaner fra denne korte, men dramatiske periode af landets historie, bl.a. Glaspaladset af Amitav Gosh. Mandalay har traditionelt været et kulturelt og religiøst centrum for burmeserne, den største etniske gruppe i Myanmar. I dag huser Myanmars andenstørste by desuden en stor gruppe kinesiske indvandrere, der sætter deres præg på byens forretningsliv.

- Vi lægger roligt ud, så vi har tid til at lande efter flyveturen.

- Vores dansktalende rejseleder giver en introduktion til de burmesiske samfund, herunder munkenes betydning, de forskellige etniske gruppers indflydelse og den aktuelle politiske situation.

- Vi skal også høre om Kinas indflydelse på og rolle i det burmesiske samfund.

- For dem, der har lyst til at røre sig lidt, kan vi om eftermiddagen slentre en tur gennem centrum af Mandalay og se bådene lægge til ved flodbredden sidst på dagen.

Dag 3: Besøg i Amapuara

Dagen starter med besøg i det gamle kongepalads og Det Gyldne Munkekloster, hvorefter vi kører til Amarapura og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen.

Dagens program indeholder:

- Vi begynder dagen i det tidligere kongelige palads.

- Derefter besøger vi Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”.

- Efter frokost kører vi til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad og et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke.

- Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der er bygget i teak for over 200 år siden. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma.

- I Amarapura væves den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til deres karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Vi kan kigge indenfor på et af væverierne, hvis der er stemning for det. Vi ser solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden vi kører tilbage til hotellet.

- Efter aftensmaden fortæller vores rejseleder om tiden under militærstyret. Vi skal også høre om tiden efter reformerne i 2011, hvor især det internationale samfund vejrede morgenluft. Nu kom opgøret med styrets systematiske undertrykkelse af systemkritikere, herunder den frie presse. Efter et par år med optimisme ser det ud til, at der er grund til at være mere end skeptisk over for udviklingen. Menneskerettigheder og pressefrihed ser igen ud til at være under pres.

Dag 4: Sejltur ad Ayeyarwady til Bagan

Dagen står på hyggelig heldagssejlads med flodbåd til Bagan.

Dagens program indeholder:

- Vi starter tidligt på vores heldagssejlads ned ad den mægtige Ayeyarwady River, som Rudyard Kipling i 1890 skrev om i sit digt Mandalay. Der er masser af liv langs floden, hvor folk fra de omkringliggende landsbyer tager ned for at vaske og tage bad, mens de små fiskerbåde er på vandet efter aftensmad. Der er planer om at bygge dæmninger flere steder på floden, men de folkelige protester er store, fordi de mennesker, der lever langs floden, frygter, at det vil få stor indflydelse på deres levevilkår. Rejselederen fortæller om perspektiverne for dæmningsprojekterne, og hvorfor regeringen de seneste år har set sig nødsaget til at opgive nogle af de storstilede projekter.

- Vores mål for dagens sejltur er Bagan. Vi sejler med ”public boat”, og ombord på flodbåden er der tid til at slappe af, sludre med de medrejsende eller blot betragte livet langs floden.

- Vi anløber Bagan ved aftenstid.

Dag 5-6:Udforskning af templer og pagoder i Bagan

Vi skal udforske Bagans templer og pagoder og besøge værksteder, hvor man fremstiller lak-arbejder efter de gamle håndværkstraditioner. Og så skal vi besøge en lille landsby og møde de lokale bønder.

Dagens program indeholder:

- Bagan er et arkæologisk vidunder med flere tusinde templer og pagoder spredt over en 40 kvadratkilometer stor slette. I byens storhedstid fra 1057 og to århundreder frem blev der opført flere end 13.000 religiøse bygninger i Bagan, indtil mongolske ryttere med Kublai Khan i spidsen stormede og besejrede kongedømmet i 1287 med store ødelæggelser til følge.

- Det er umuligt at se mere end en brøkdel af det, der er tilbage, på de dage, vi har til rådighed, men vi besøger de kulturhistorisk mest interessante templer og pagoder under vores ophold.

- Vi besøger også et af de værksteder, hvor man efter gamle håndværkstraditioner, overleveret fra generation til generation, fremstiller de smukke lak-arbejder, som Bagan også er berømt for.

- Bagan ligger i et område af Myanmar, der kaldes den ”tørre zone”. Her falder langt mindre regn i regntiden end f.eks. sydpå eller ude ved den bengalske bugt. Hvad dette betyder for det lokale landbrug og de lokale indbyggere, kan vi få et indtryk af, når vi besøger en af de små landsbyer i området og får anledning til at hilse på og stille spørgsmål til nogle af de mennesker, der bor der. Vores engelsktalende guide, som selv er opvokset i nærheden, vil hjælpe med at oversætte og forklare.

- Vi skal desuden møde en lokal lærer, og vores rejseleder fortæller om de aktuelle udfordringer for et uddannelsessystem, der i årtier har været udsultet. For 60 år siden var den burmesiske befolkning en af de bedst uddannede i Sydøstasien, men sådan er det ikke længere, og manglen på uddannelse er en af de største udfordringer for den økonomiske udvikling. I årevis har styret brugt i omegnen af 2 procent af BNP på uddannelse, mens 50 procent af BNP er gået til militærudgifter. Det er en prioritering, der har sat sine spor, og med en befolkning på 50 mio. tager det tid at rette op på det. Den lokale lærer fortæller mere om de aktuelle udfordringer, skolerne oplever.

Rismarker i Burma Myanmar

Burma Myanmar

ruiner i Burma Myanmar

u-bein bro

Bønder i Burma Myanmar

vietnam rejse fisker

Dag 1: København – Bangkok

Vi forlader København med fly til Bangkok, hvor vi ankommer næste morgen

Dag 2: Introduktion til Myanmar og Mandalay

Vi flyver videre til Myanmar og får ved ankomsten en introduktion til landet og slentrer en tur gennem centrum af Mandalay.

Dagens program indeholder:

- Vi ankommer til Bangkok tidligt om morgenen og flyver videre til Mandalay i det nordlige Myanmar, hvor vi lander først på eftermiddagen. Mandalay var hovedstad i bare 25 år fra 1859 til det øjeblik, hvor englænderne indtog byen og drev Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes flere beretninger og romaner fra denne korte, men dramatiske periode af landets historie, bl.a. Glaspaladset af Amitav Gosh. Mandalay har traditionelt været et kulturelt og religiøst centrum for burmeserne, den største etniske gruppe i Myanmar. I dag huser Myanmars andenstørste by desuden en stor gruppe kinesiske indvandrere, der sætter deres præg på byens forretningsliv.

- Vi lægger roligt ud, så vi har tid til at lande efter flyveturen.

- Vores dansktalende rejseleder giver en introduktion til de burmesiske samfund, herunder munkenes betydning, de forskellige etniske gruppers indflydelse og den aktuelle politiske situation.

- Vi skal også høre om Kinas indflydelse på og rolle i det burmesiske samfund.

- For dem, der har lyst til at røre sig lidt, kan vi om eftermiddagen slentre en tur gennem centrum af Mandalay og se bådene lægge til ved flodbredden sidst på dagen.

Dag 3: Besøg i Amapuara

Dagen starter med besøg i det gamle kongepalads og Det Gyldne Munkekloster, hvorefter vi kører til Amarapura og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen.

Dagens program indeholder:

- Vi begynder dagen i det tidligere kongelige palads.

- Derefter besøger vi Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”.

- Efter frokost kører vi til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad og et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke.

- Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der blev bygget i teak for over 200 år siden. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma.

- I Amarapura væves den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til deres karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Vi kan kigge inden for på et af væverierne, hvis der er stemning for det. Vi ser solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden vi kører tilbage til hotellet.

- Efter aftensmaden fortæller vores rejseleder om tiden under militærstyret. Vi skal også høre om tiden efter reformerne i 2011, hvor især det internationale samfund vejrede morgenluft. Nu kom opgøret med styrets systematiske undertrykkelse af systemkritikere, herunder den frie presse. Efter et par år med optimisme ser det ud til, at der er grund til at være mere end skeptisk over for udviklingen. Menneskerettigheder og pressefrihed ser igen ud til at være under pres.

Dag 4: Sejltur ad Ayeyarwady til Bagan

Dagen står på hyggelig heldagssejlads med flodbåd til Bagan.

Dagens program indeholder:

- Vi starter tidligt på vores heldagssejlads ned ad den mægtige Ayeyarwady River, som Rudyard Kipling i 1890 skrev om i sit digt Mandalay. Der er masser af liv langs floden, hvor folk fra de omkringliggende landsbyer tager ned for at vaske og tage bad, mens de små fiskerbåde er på vandet efter aftensmad. Der er planer om at bygge dæmninger flere steder på floden, men de folkelige protester er store, fordi de mennesker, der lever langs floden, frygter, at det vil få stor indflydelse på deres levevilkår. Rejselederen fortæller om perspektiverne for dæmningsprojekterne, og hvorfor regeringen de seneste år har set sig nødsaget til at opgive nogle af de storstilede projekter.

- Vores mål for dagens sejltur er Bagan. Vi sejler med ”public boat”, og ombord på flodbåden er der tid til at slappe af, sludre med de medrejsende eller blot betragte livet langs floden.

- Vi anløber Bagan ved aftenstid.

Dag 5-6:Udforskning af templer og pagoder i Bagan

Vi skal udforske Bagans templer og pagoder og besøge værksteder, hvor man fremstiller lak-arbejder efter de gamle håndværkstraditioner. Og så skal vi besøge en lille landsby og møde de lokale bønder.

Dagens program indeholder:

- Bagan er et arkæologisk vidunder med flere tusinde templer og pagoder spredt over en 40 kvadratkilometer stor slette. I sin storhedstid fra 1057 og to århundreder frem blev der opført flere end 13.000 religiøse bygninger i Bagan, indtil mongolske ryttere med Kublai Khan i spidsen stormede og besejrede kongedømmet i 1287 med store ødelæggelser til følge.

- Det er umuligt at se mere end en brøkdel af det, der er tilbage, på de dage, vi har til rådighed, men vi besøger de kulturhistorisk mest interessante templer og pagoder under vores ophold.

- Vi besøger også et af de værksteder, hvor man efter gamle håndværkstraditioner, overleveret fra generation til generation, fremstiller de smukke lak-arbejder, som Bagan også er berømt for.

- Bagan ligger i et område af Myanmar, der kaldes den ”tørre zone”. Her falder langt mindre regn i regntiden end f.eks. sydpå eller ude ved den bengalske bugt. Hvad dette betyder for det lokale landbrug og de lokale indbyggere, kan vi få et indtryk af, når vi besøger en af de små landsbyer i området og får anledning til at hilse på og stille spørgsmål til nogle af de mennesker, der bor der. Vores engelsktalende guide, som selv er opvokset i nærheden, vil hjælpe med at oversætte og forklare.

- Vi skal desuden møde en lokal lærer, og vores rejseleder fortæller om de aktuelle udfordringer for et uddannelsessystem, der i årtier har været udsultet. For 60 år siden var den burmesiske befolkning en af de bedst uddannede i Sydøstasien, men sådan er det ikke længere, og manglen på uddannelse er en af de største udfordringer for den økonomiske udvikling. I årevis har styret brugt i omegnen af 2 procent af BNP på uddannelse, mens 50 procent af BNP er gået til militærudgifter. Det er en prioritering, der har sat sine spor, og med en befolkning på 50 mio. tager det tid at rette op på det. Den lokale lærer fortæller mere om de aktuelle udfordringer, skolerne oplever.

Dag 7: Intha-folket på Inlesøen (Nyaung Shwe)

Vi skal til Inlesøen og møde Intha-folket, som lever af at fiske og producere grøntsager og blomster på deres flydende haver.

Dagens program indeholder:

- Vi forlader Bagan tidligt og kører til Inle Lake. Vi tager afsted om morgenen og er fremme om aftenen. Undervejs gør vi ophold bl.a. for at spise frokost og ved templet på Mt. Popa.

- Vi når frem til Inlesøen tidligt om eftermiddagen. Inlesøen er hjem for Intha-folket, som lever af at fiske og producere grøntsager og blomster på deres flydende haver. I landsbyerne på Inlesøen er husene bygget på pæle, og al transport foregår med båd, hvad enten det er til skole, på besøg hos naboerne og templet eller på arbejde i grøntsagshaverne.

- Om aftenen fortæller vores rejseleder mere om særligt to af Myanmars etniske grupper og deres kamp for at finde en plads i det nye Myanmar. Gennem mere end et halvt århundrede har der været tilbagevendende kampe mellem karenerne i den østlige del af landet og regeringsstyrkerne. Siden 2011 har parterne forsøgt at forhandle en fredsaftale på plads, men der er langt fra forhandlingsbordet til de bjergrige, ufremkommelige terræn langs grænsen til Thailand. I den vestlige del af landet I Rakhinestaten har der været tilbagevendende og voldsomme overgreb på den etniske gruppe rohingyaerne. Der var stor tiltro til, at Aung San Sui Kyi kunne stoppe overgrebene, men det håb er langt fra blevet indfriet. Vi skal høre, hvorfor det muligvis forholder sig sådan.  

Dag 8: På opdagelse omkring Inlesøen

Dagen byder på lidt af hvert: Besøg på et marked, sejltur på floden til landsbyen Indaing, besøg i pagode og i et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner.

Dagens program indeholder:

- Vi spiser morgenmad og besøger det lokale marked, som går på skift mellem landsbyerne langs søen i en 5 dages cyklus.

- Herefter sejler vi gennem en smal flod til landsbyen Indaing. Byen er bl.a. kendt for sine tusinde små stupaer - de fleste i typisk Shan-stil, og nogle helt fra det 13.århundrede.

- Vi går i land og ser en smuk pagode og et marked.

- Vi besøger også et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. Stedets smukke ikat-vævninger er berømte.

- I den nye grundlov har nogle af de etniske minoriteter i landet fået et vist selvstyre over det område, hvor de udgør et flertal. I Shan-staten har bl.a. Pa-O’erne fået overdraget myndighed over tre ”townships” øst og syd for Inlesøen.

Dag 9: Byrundtur i Nyang Shwe

Vi skal se os omkring i den hyggelige by Nyang Shwe, hvor vi bl.a. skal på marked og spise frokost, før vi kører til lufthavnen og rejser til Yangon.

Dagens program indeholder:

- Efter morgenmad sejler vi ind til Nyaung Shwe, der var hovedsæde for en af de tre sawbwas - lokale konger, der regerede i Shan-staten (de to øvrige var i Hsipaw mellem Mandalay og Lashio og i Kyaing Tong). Nyaung Shwe er en mindre by, hvor der er gode muligheder for at spadsere en tur – også på egen hånd.

- Byen har også et godt lokalt marked, som vi besøger, hvis det er åbent.

- Efter en traditionel skål Shan-nudler på en lille, lokal cafe, kører vi efter frokost til lufthavnen i Heho.

- Herfra flyver vi til Yangon, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Dag 10: Byrundtur i Yangon

Dagen byder på rundtur i hektiske, varme, stemingsfulde Yangon, tidligere kendt som Rangoon. Vi går gennem den gamle bydel og oplever det travle gadeliv, og så kigger vi inden for i det legendariske Strand Hotel. Vi skal selvfølgelig også se den fantastiske Swedagonpagode, som er Myanmars største turistattraktion.

Dagens program indeholder:

- Vi skal på rundtur i det gamle, historiske Yangon – det, der i gamle dage hed Rangoon. Selvom Yangon i dag er under forandring, og trafikken flere steder kan være tæt, er byen stadig helt sin egen, og den ældste del af byen, som i dag fremstår noget forfalden, har en særlig skønhed over sig.

- Vi går gennem de gamle gader og fornemmer hverdagslivet, som det tager sig ud i de mange små fortovskøkkener og hos gadesælgerne.

- Undervejs besøger vi nogle af de små og store pagoder, og så stikker vi naturligvis hovedet indenfor på det legendariske Strand Hotel, der ligger nede ved floden i hjertet af den gamle bykerne. Strand Hotel var et af de mest eksklusive hoteller i de britiske kolonier og fungerede under 2. verdenskrig som hovedkvarter for de japanske styrker.

Sidst på eftermiddagen besøger vi på bare fødder, som skikken foreskriver det, Myanmars største turistattraktion, den fantastiske Swedagonpagode, der anslås til at være 2.500 år, og som er beklædt med ægte guld og ikke færre end 5.448 diamanter. Under besøget hører vi fortællinger om den ældste pagode i Myanmar, der er et religiøst samlingssted for landets buddhister, og som i 2007 var udgangspunkt for de burmesiske munkes demonstrationer mod militærregimet. Vi har god tid til at tage billeder og gå rundt på egen hånd og nyde den særlige stemning omkring det imponerende bygningsværk, mens solen langsomt går ned over byen.

- Om aftenen spiser vi vores afskedsmiddag under åben himmel på en hyggelig restaurant.

Dag 11: Galleribesøg i Yangon – og hjemrejse

Denne sidste dag i Myanmar står i kunstens tegn, før vi skal med flyet til Bangkok og derfra videre til København.

Dagens program indeholder:

- Morgentimerne er på egen hånd. Der er f.eks. mulighed for at stå tidligt op og tage den hyggelige tur med Yangon Circular Train. Turen foregår i et adstadigt tempo, men giver et meget fint billede af Yangon, burmesernes hverdag og de frodige marker omkring storbyen.

- Der vil desuden være mulighed for at besøge et par udvalgte gallerier med vores rejseleder for at få et indtryk af den interessante udvikling, den burmesiske kunstscene er i.

- Ved middagstid checker vi ud af hotellet, spiser frokost, og der er tid på egen hånd, inden vi tidligt aften skal i lufthavnen.

- Vores fly afgår til Bangkok tidligt på aftenen. Fra Bangkok flyver vi videre til København lidt over midnat.

Dag 12: Ankomst til København

Ankomst i København om morgenen – og tak for en uforglemmelig tur.

 


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Suzette Frovin

Suzette Frovin

Suzette Frovin er freelancejournalist med speciale i spirende demokratier i verdens fattigste lande. Hun har rejst i store dele af Afrika, Mellemøsten og Asien. Suzette har gennem flere år været involveret i et skoleprojekt i Karenstaten i Myanmar og har i den forbindelse besøgt nogle af de mest afsidesliggende områder i den østlige del af Myanmar. Suzette har fulgt de politiske reformer i Myanmar med særligt fokus på forsoning, ytringsfrihed og civilsamfund.


Prisinformation

3400 kr pr. person.

- fly København–Bangkok–Mandalay//Yangon-Bangkok-København
- fly He Ho–Yangon
- sejlads på Ayeyarwady-floden (public boat) og Inlesøen
- kørsel i bus med air condition
- dansk rejseleder samt engelsktalende lokalguider
- morgenmad hver dag, ingen øvrige måltider (beregn ca. 1500 kr til måltider på hele turen) - se neden for
- entréer til de i programmet nævnte punkter
- indkvartering på budgetklassehoteller i delt dobbeltværelse - se hotelklassificering
- lokale indenrigslufthavnsafgifter

- visum til Myanmar (ca. 50 USD)
- drikkepenge (beregn ca. 40-50 USD)

- tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling

Der flyves på denne rejse med Thai Airways via Bangkok til Myanmar. Afrejse fra København dag 1 om eftermiddagen og hjemkomst til København dag 12 om morgenen.

Mange af vores gæster ønsker stor frihed, når det gælder måltider. Nogle ønsker en bestemt type mad, og andre ønsker måske at nøjes med lidt og istedet bruge tiden på andet. Derfor har vi valgt, at denne rejse ikke inkluderer måltider, så du selv kan tilrettelægge det, som du har lyst. Det foregår på den måde, at vores rejseleder ved hvert måltid foreslår restauranter, som kan benyttes, hvis du har lyst til det. Rejselederen fortæller ved hvert måltid, hvor han/hun vil spise og man er altid velkommen til at deltage.

Der er varmt i Myanmar hele året, men det regner mest i perioden fra maj til september. Du kan sagtens rejse i regntiden også selvom det regner en del. Bedste tidspunkter er oktober til april. 

 

Der kræves visum til denne rejse.

Du søger visum online og det koster 50 USD. Mere information i forbindelse med informationsmødet. 

Andre rejser til Myanmar (Burma)