Myanmar (Burma) rundrejse

4,9
Bedømt af 41 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


16-11-2017 18 Dage CPH Grupperejser med dansk guide Fra kr. 24.900
Vælg afrejse dato 18 Dage CPH Grupperejser med dansk guide Fra kr. 24.900

18 dages dybdegående rundrejse langt væk fra andre rejsende
Myanmar er det gyldne, glemte land. Turistens drømmerige med tusindvis af pagoder, orangeklædte munke og en smilende, venlig befolkning.

På denne 18 dages rundrejse får du ud over højdepunkterne Mandalay, Bagan, Inle-Søen og Yangon en fascinerende tur til de etniske minoriteter i Shanstaten – langt væk fra andre rejsende i dette smukke land.

Jeres danske rejseleder har besøgt landet regelmæssigt i årevis og kender dets historie ud og ind efter mange års professionel arbejde med Myanmars udvikling.

Myanmar – et land i rivende forandring
Myanmar er som Asien var for et halvt århundrede siden, med de mange gyldne pagoder spredt ud over det drømmeagtige, uberørte landskab. Der er søer og smukke bjerge og den store livgivende flod Ayeyarwady, der skærer sig igennem landet på langs.

For kun få år siden var Myanmar, det tidligere Burma, præget af lukkethed og frygt. I løbet af enestående kort tid er der iværksat reformer, som har skabt mere frihed og velstand. Det tidligere militærstyre er trukket i civil og har indledt en dialog med den opposition, der engang var forfulgt og forbudt. Politiske fanger er sat fri, og udenlandske investeringer er på vej ind i massivt omfang.

Naturligt nok ledsages den politiske åbning af nervøsitet: Fører reformerne til reelt demokrati, eller er der blot tale om videreførelse af et autoritært styre i nye gevandter? Optimismen følges af usikkerhed, men på kun to år er pessimisterne blevet færre!

En kompetent og vidende rejseleder
Rejselederen har de sidste mange år fulgt udviklingen i Myanmar tæt og vil på rejsen give gæsterne en særlig indsigt i forholdene, så vi kommer tæt på burmesernes håb om frihed, udvikling og stabilitet.

Rejselederen vil undervejs holde en række foredrag, der introducere Myanmars historie og kultur, og det hele bliver sat i perspektiv ved de steder, vi besøger på rejsen. F.eks. Shanstaten nord for Mandalay, hvor mange af de etniske minoriteter bor. Her besøger vi landsbyer og taler med beboerne. I Yangon og Mandalay taler vi med munkene, der imødekommende fortæller os om deres religion og kultur.

Højdepunkter, du oplever på denne rejse:
- Mandalay i det nordlige Myanmar og introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Desuden besøg i det tidligere kongelige palads, Det gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden

- Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad, med U Bein’s Bridge

- Smuk togtur gennem bjergene til Hsipaw i Shanstaten. Udflugt til de små landsbyer omkring Hsipaw

- Tog videre til den britiske ”hill station”, Pyin Oo Lwin, hvor vi skal på marked og evt. i Kandawgyi botaniske have

- Heldagssejlads med flodbåd ad Ayeyarwady til Bagan, hvor vi skal se templer og pagoder, besøge lak-værksteder samt til en lille landsby og møde de lokale bønder

- Køretur til Inle Lake, der er hjem for Intha-folket. Vi overnatter i fine, små træhuse og skal se det lokale marked, sejle til landsbyen Indaing med de tusinde små stupaer, se en smuk pagode og besøge et silke-værksted

- På marked i byen Nyang Shwe

- Fly til Yangon (Rangoon), hvor vi skal se det legendariske Strand Hotel samt Swedagon pagoden. Desuden tid på egen hånd og mulighed for at få arrangeret et privat besøg

 

Dagsprogram:

Dag 1 København – Bangkok
Dag 2 Bangkok – Mandalay
Dag 3 Mandalay
Dag 4 Mandalay - Hsipaw
Dag 5 Hsipaw
Dag 6 Hsipaw – Pyin Oo Lwin
Dag 7 Pui Oo Lwin
Dag 8 Pyi Oo Lwin - Mandalay
Dag 9 Mandalay – Bagan
Dag 10 Bagan
Dag 11 Bagan
Dag 12 Bagan – Inlesøen
Dag 13 Inlesøen
Dag 14 Inlesøen – Nyang Shwe
Dag 15 Nyang Shwe – Yangon
Dag 16 Yangon
Dag 17 Yangon – Bangkok
Dag 18 Bangkok – København

Der er mulighed for at forlænge rejsen med ophold ved en af de skønne strande i det vestlige Myanmar. Kontakt os for pris. 

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg for en fast pris på 750 kr. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Ingrid Gier Thomsen

Det ukendte Myanmar med Lone Kühlmann som rejseleder. Super vellykket tur med mange fantastiske oplevelser. Fuld valuta for pengene. Utrolig kompetent lokal guide, som var med på hele turen, heldigvis. Lone K som hjælpsom, vidende og kompetent rejseleder. Det er ikke sidste gang jeg har booket gennem Horisont rejser.

Nina Holst

Myanmar er en rejse værd – et smukt, spændende og modsætningsfyldt land, som Horisont har tilrettelagt en varieret rundrejse til. Den danske rejseleder og den lokale guide var på alle måder fantastiske og uovertrufne. Al logistikken fungerede upåklageligt, og vi havde de bedste rejseledere man kan forestille sig: Rune Wriedt Larsen er en vidende guide til både Myanmars og hele Sydøstasiens aktuelle politiske og økonomiske forhold og historie, og tilmed er han en gave til en rejsegruppe med sit venlige og imødekommende væsen og sin humoristiske sans. Vores lokale guide, Zin Zin Htay Aung, var også en gave: en kompetent formidler af Myanmars kultur, dagligdag, religion og meget mere – og en logistisk wizard der kunne forudse stort som småt og handle hurtigt på det, og som viste en fantastisk omsorg for gruppens ve og vel. Samtidigt var hun hurtig til at tilpasse sig gruppens rytme, lattermild og på alle måder, lige som Rune, en fornøjelse at være sammen med.

Helle Wester

Endnu en fantastisk rejse med Horisont. Burma er virkelig et spændende rejsemål.

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

16-11-2017 18 Dage CPH Anya Palm Fra kr. 24.900 Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1: København – Bangkok
Vi forlader København med fly til Bangkok, hvor vi ankommer næste morgen.

Dag 2: Introduktion til Mandalay
Vi lander med morgenflyet i Bangkok og skal videre med flyet til Mandalay. Vi ankommer til Mandalay og får en introduktion til den spændende by og dens betydning for landets historie.

Dagens program indeholder:

- Vi tager en rolig begyndelse på dagen, hvor rejselederen giver en introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Mandalay er Burmas næststørste by og bliver traditionelt anset som burmesernes kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var kun hovedstad i 25 år fra 1859 frem til det øjeblik, hvor englænderne indtog byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes imidlertid utallige beretninger og romaner fra denne korte men dramatiske periode af landets historie.

Dag 3: Besøg i Amapuara
Dagen starter med besøg i Det Gyldne Munkekloster, hvorefter vi køre til Amarapura og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen.

Dagens program indeholder:

- Vi besøger Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”.

- Efter frokost kører vi til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad og et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke. Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der blev bygget i teak for over 200 år siden. Broen blev opført i 1782, da Amarapura var royal hovedstad. Men allerede tidligere var byen berømt for sine meget fine silke- og bomuldsvæverier. I Amarapura væves både den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til deres karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma.

- Vi ser solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden vi atter kører tilbage til hotellet.

Dag 4: Smuk tur til uberørte Hsipaw 
Vi forlader Mandalay og kører til Hsipaw i Shanstaten (det tager ca. 5 timer), hvor der ikke kommer mange turister.

Dagens program indeholder:

- Vi forlader Mandalay og tager nu ud i et områder, der har færre turister. Vi kan gøre ophold undervejs på den smukke tur gennem bjergene.

- Vi overnatter i  Hsipaw.

Dag 5: Minoriteternes levevilkår i det moderne Myanmar 
Dagens tema er de etniske minoriteter, de præger billedet i Shan-staten.

Dagens program indeholder:

- Vi skal i løbet af dagen på udflugt til de små landsbyer omkring Hsipaw, hvor vi skal høre om minoriteternes leveforhold og vilkår i det moderne Myanmar.

Dag 6: På opdagelse i Pyin Oo Lwin – en britisk ”hill station” 
Vi forlader Hsipaw i nord og kører til Nawngpeng. Herfra tager vi det gamle tog, der kører gennem bjergene og over Gokteik bridge sydpå til Pyin Oo Lwin, der er en såkaldt britisk ”hill station”, hvor kolonitidens englændere kunne nyde livet, som var de hjemme i England. Togturen tager ca. 3 timer.

Dagens program indeholder:

- Vi kører med toget og stopper i Pyin Oo Lwin, en tidligere britisk ”hill station”, der også kendes ved navnet Maymyo. I kolonitidens Sydøstasien drog englænderne i den varme periode fra lavlandets bagende hede op i bjergene, hvor de etablerede disse såkaldte ”hill stations”. Dette var mere tempererede tilflugtssteder, hvor de kunne nyde livet med en gang cricket og dyrke deres roser, som var de hjemme i England.

- Vi overnatter i Pyin Oo Lwin.

Oplev Burman Myanmar

Munke i Burma Myanmar

Munke sejler i Burma Myanmar

Burma Myanmar

Dag 1: København – Bangkok
Vi forlader København med fly til Bangkok, hvor vi ankommer næste morgen.

Dag 2: Introduktion til Mandalay
Vi lander med morgenflyet i Bangkok og skal videre med flyet til Mandalay. Vi ankommer til Mandalay og får en introduktion til den spændende by og dens betydning for landets historie.

Dagens program indeholder:

- Vi tager en rolig begyndelse på dagen, hvor rejselederen giver en introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Mandalay er Burmas næststørste by og bliver traditionelt anset som burmesernes kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var kun hovedstad i 25 år fra 1859 frem til det øjeblik, hvor englænderne indtog byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes imidlertid utallige beretninger og romaner fra denne korte men dramatiske periode af landets historie.

Dag 3: Besøg i Amapuara
Dagen starter med besøg i Det Gyldne Munkekloster, hvorefter vi køre til Amapuara og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen.

Dagens program indeholder:

- Vi besøger Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”.

- Efter frokost kører vi til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad og et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke. Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der blev bygget i teak for over 200 år siden. Broen blev opført i 1782, da Amarapura var royal hovedstad. Men allerede tidligere var byen berømt for sine meget fine silke- og bomuldsvæverier. I Amarapura væves både den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til deres karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma.

- Vi ser solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden vi atter kører tilbage til hotellet.

Dag 4: Smuk tur til uberørte Hsipaw
Vi forlader Mandalay og kører til Hsipaw i Shanstaten (det tager ca. 5 timer), hvor der ikke kommer mange turister.

Dagens program indeholder:

- Vi forlader Mandalay og tager nu ud i et områder, der har færre turister. Vi kan gøre ophold undervejs på den smukke tur gennem bjergene.

- Vi overnatter i  Hsipaw.

Dag 5: Minoriteternes levevilkår i det moderne Myanmar
Dagens tema er de etniske minoriteter, de præger billedet i Shan-staten.

Dagens program indeholder:

- Vi skal i løbet af dagen på udflugt til de små landsbyer omkring Hsipaw, hvor vi skal høre om minoriteternes leveforhold og vilkår i det moderne Myanmar.

Dag 6: På opdagelse i Pyin Oo Lwin – en britisk ”hill station”
Vi forlader Hsipaw i nord og kører til Nawngpeng. Herfra tager vi det gamle tog, der kører gennem bjergene og over Gokteik bridge sydpå til Pyin Oo Lwin, der er en såkaldt britisk ”hill station”, hvor kolonitidens englændere kunne nyde livet, som var de hjemme i England. Togturen tager ca. 3 timer.

Dagens program indeholder:

- Vi kører med toget og stopper i Pyin Oo Lwin, en tidligere britisk ”hill station”, der også kendes ved navnet Maymyo. I kolonitidens Sydøstasien drog englænderne i den varme periode fra lavlandets bagende hede op i bjergene, hvor de etablerede disse såkaldte ”hill stations”. Dette var mere tempererede tilflugtssteder, hvor de kunne nyde livet med en gang cricket og dyrke deres roser, som var de hjemme i England.

- Vi overnatter i Pyin Oo Lwin.

Dag 7: Shan-statens mange nationaliteter
Vi skal på marked, hvor vi møder de mange etniske minoriteter, som Shan-staten er kendetegnet ved. Eftermiddagen er til fri disposition.

Dagens program indeholder:

- Vi begynder dagen med at besøge byens marked, hvor vi møder en broget skare af mange forskellige nationaliteter. Her ser vi en god blanding af de mange etniske minoriteter, som Shan-staten er kendetegnet ved. Men vi ser også andre nationaliteter som f.eks. nepalesere, der er efterkommere efter de Gurkhaer, som i generationer har været en del af den britiske hær, og som valgte at slå sig ned her, efter at briterne trak sig ud i 1948.

- Eftermiddagen er til fri disposition.

- For dem, der har lyst, kan der f.eks. arrangeres besøg i Kandawgyi botaniske have, hvor man bl.a. finder et utal af orkideer.

Dag 8: Byrundtur i Mandalay
Vi forlader Pyin Oo Lwin og kører til Mandalay.

Dagens program indeholder:

- Vi kører til Mandalay, hvor vi ankommer omkring frokosttid.

- Efter at vi har indkvarteret os på vores hotel, skal vi på byrundtur.

Dag 9: Sejltur ad Ayeyarwady til Bagan
Dagen står på heldagssejlads med flodbåd til Bagan.

Dagens program indeholder:

- Vi starter tidligt med en heldagssejlads ned ad den mægtige Ayeyarwady, hvor målet er Bagan.

- Vi sejler med ”public boat”, og ombord på flodbåden er der tid til at slappe af, sludre med de medrejsende eller blot betragte livet langs floden.

- Efter en oplevelsesrig dag på floden ankommer vi til Bagan, hvor vi bliver hentet ved båden og bragt til vores hotel.

Dag 10-11: Udforskning af templer og pagoder i Bagan
Vi skal udforske Bagans templer og pagoder og besøge værksteder, hvor man fremstiller lak-arbejder efter de gamle håndværkstraditioner. Og så skal vi besøge en lille landsby og møde de lokale bønder.

Dagens program indeholder:

- Bagan er et arkæologisk vidunder med flere tusinde templer og pagoder spredt over en 40 kvadratkilometer stor slette. I byens storhedstid - de to århundreder fra 1057 og indtil 1287, hvor mongolske ryttere med Kublai Khan i spidsen stormede og besejrede kongedømmet og udrettede store ødelæggelser - blev der opført flere end 13.000 religiøse bygninger i Bagan.

- Det er umuligt at se mere end en brøkdel af det, der er tilbage, på de dage, vi har til rådighed, men vi besøger de kulturhistorisk mest interessante templer og pagoder under vores ophold.

- Vi besøger også et af de værksteder, hvor man efter gamle håndværkstraditioner, overleveret fra generation til generation, fremstiller de smukke lak-arbejder, som Bagan også er berømt for.

- Bagan ligger i et område af Myanmar, der kaldes den ”tørre zone”. Her falder der langt mindre regn i regntiden end f.eks. sydpå eller ude ved den bengalske bugt. Hvad dette betyder for det lokale landbrug og de lokale indbyggere, kan vi få et indtryk af, når vi besøger en af de små landsbyer i området og får anledning til at hilse på og stille spørgsmål til nogle af de mennesker, der bor der.

Dag 12: Intha-folket på Inlesøen (Nyaung Shwe)
Vi skal til Inlesøen og møde Intha-folket, som lever af at fiske og producere grøntsager og blomster på deres flydende haver. Vi overnatter i den hyggelige, lille by, Nyaung Shwe.

Dagens program indeholder:

- Vi forlader Bagan tidligt og kører til Inle Lake. Vi tager afsted om morgenen og er fremme om aftenen. Undervejs gør vi ophold bl.a. for at spise frokost og ved templet på Mt. Popa.

- Vi når frem til Nyaung Shwe efter mørket har lagt sig. Nyaung Shwe var hovedsæde for en af de tre sawbwas - lokale konger, der regerede Shan-staten. De to øvrige var i Hsipaw og i Kyaing Tong. Nyaung Shwe er en hyggelig lille by uden høje huse og trafik. Den har et godt lokalt marked og er nem at spadsere omkring i.

Dag 13-14: På opdagelse omkring Inlesøen
Dagen byder på lidt af hvert: Besøg på marked, sejltur på floden til landsbyen Indaing, besøg i pagode samt i et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner.

Dagens program indeholder:

- Vi spiser morgenmad og besøger det lokale marked, som går på skift mellem landsbyerne langs søen i en 5 dages cyklus.

- Herefter sejler vi gennem en smal flod til landsbyen Indaing. Byen er bl.a. kendt for de tusinde små stupaer - de fleste i typisk Shan-stil, og nogle helt fra det 13.århundrede.

- Inle søen er 22 km lang og 11 km bred. En stor del af søen er dækket af vandhyacinter, hvilket får den til at ligne en magisk have.

- Vi går i land og ser en smuk pagode og et marked.

- Vi besøger også et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. Stedets smukke ikat-vævninger er berømte.

- I den nye grundlov har nogle af de etniske minoriteter i landet fået et vist selvstyre over det område, hvor de udgør et flertal. I Shan-staten har bl.a. Pa-O’erne fået overdraget myndighed over tre ”townships” øst og syd for Inlesøen. En af aftenerne fortæller rejselederen om Shan-statens særlige historie.

Dag 15: Nyang Shwe – Yangon
Formiddagen er på egen hånd, inden vi flyver til hovedstaden Yangon.

Dagens program indeholder:

- Vi bruger formiddagen på egen hånd i den lille by, og der er mulighed for at tage på cykeltur og besøge et lokalt “vinslot”, hvor vi kan smage på burmesisk vin.

- Efter frokost – måske i form af en skål dejlige Shan-nudler på en lille lokal cafe – kører vi til lufthavnen i Heho, hvorfra vi flyver til Yangon, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Dag 16: Byrundtur i Yangon
Dagen byder på rundtur i Yangon, tidligere kendt som Rangoon. Vi skal bl.a. kigge indenfor i det legendariske Strand Hotel samt se den fantastiske Swedagon pagode, som er Myanmars største turistattraktion.

Dagens program indeholder:

- Vi skal på rundtur i det gamle, historiske Yangon – det, der i gamle dage hed Rangoon. Selvom Myanmar i dag er under forandring, og der er kommet flere biler i gadebilledet, er byen helt sin egen. Vi skal gennem den gamle gade og besøge de små og store pagoder og se på folkelivet.

- Vi stikker naturligvis også hovedet inden for på det legendariske Strand Hotel, der ligger nede ved floden i hjertet af den gamle bykerne.

- Og så besøger vi Myanmars største turistattraktion, den fantastiske Swedagon pagode. Her er der god tid både til at høre historierne og til at tage billeder og nyde det imponerende bygningsværk, mens solen langsomt går ned over byen.

Dag 17: Hjemrejse
Tid på egen hånd inden vi tager i lufthavnen sidst på eftermiddagen og skal med flyet mod Bangkok og København.

Dagens program indeholder:

- Vores fly afgår til Bangkok om aftenen. Fra Bangkok flyver vi videre til København lidt over midnat.

Dag 18: Ankomst til København Ankomst til København tidligt om morgenen.

 


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Anya Palm

Anya Palm

Anya Palm er freelancejournalist med speciale i Asien. Hun er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og har frem til 2016 boet i Cambodja, Malaysia og Thailand. Anya er hyppig kommentator på DR, TV2 og TV2 News, og har senest kommenteret forholdene i Nordkorea på BBC. Anya skriver for en række danske medier, heriblandt Dagbladet Information og Kristeligt Dagblad. Rejser handler for Anya om at møde de mennesker, der bor i landet. Ikke bare de lokale i turisthvervet men også stammerne, minoriteterne, bønderne, subkulturerne og forretningsfolkene.


Prisinformation

3.500 kr pr. person.

- fly København–Bangkok–Mandalay//Yangon-Bangkok-København
- fly He Ho–Yangon
- sejlads på Ayeyarwady-floden (public boat) og Inlesøen
- kørsel i bus med air condition
- dansk rejseleder samt engelsktalende lokalguider
- morgenmad hver dag. Ingen øvrige måltider (beregn ca. 1800 kr til måltider på hele turen) - se neden for
- entréer til de i programmet nævnte punkter
- indkvartering på budgetklassehoteller i delt dobbeltvær.
- se hotelklassificering
- lokale indenrigslufthavnsafgifter

- visum til Myanmar (ca. 50 USD)
- drikkepenge (beregn ca. 50 USD)

- tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling

Der flyves på denne rejse med Thai Airways via Bangkok til Myanmar. Afrejse fra København dag 1 om eftermiddagen og hjemkomst til København dag 18 om morgenen.

Mange af vores gæster ønsker stor frihed, når det gælder måltider. Nogle ønsker en type mad, og andre ønsker måske at nøjes med lidt og istedet bruge tiden på andet. Derfor har vi valgt, at denne rejse ikke inkluderer måltider, så du selv kan tilrettelægge det, som du har lyst. Det foregår på den måde, at vores rejseleder ved hvert måltid foreslår restauranter, som kan benyttes, hvis du har lyst til det. Rejselederen fortæller ved hvert måltid, hvor han/hun vil spise, og man er altid velkommen til at deltage.

Der er varmt i Myanmar hele året, men det regner mest i perioden fra maj til september. Du kan sagtens rejse i regntiden også selvom det regner en del. Bedste tidspunkter er oktober til april.

Der kræves visum til denne rejse.

Du skal søge visum elektronisk inden afrejse: evisa.moip.gov.mm.

Andre rejser til Myanmar (Burma)