Det gyldne Burma

70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


Daglig afrejse 15 Dage CPH Rejser med egen guide Kontakt os for pris
Vælg afrejse dato 15 Dage CPH Rejser med egen guide Kontakt os for pris

15 dages rundrejse og med egen engelsktalende guide. 

På denne rejse får I alle højdepunkterne - Mandalay, Bagan, Inle-Søen og Yangon - krydret med let vandring til de små landsbyer og besøg ved Golden Rock syd for hovedstaden Yangon. Med jeres burmesiske specialguide får I stor indsigt i landets kultur og historie, helt tæt på burmeserne, der beredvilligt hilser jer velkommen i deres smukke land. 

Rejser til Myanmar (Burma) er populært

Der er mange grunde til at rejser til Burma (Myanmar) er populære. En af dem er den smukke, frodige natur med de farverige templer og pagoder, der smukt pryder kulturlandskabet. En anden forklaring er den smilende og venlige befolkning. 

Myanmar er som Asien var for et halvt århundrede siden, med de mange gyldne pagoder spredt ud over det drømmeagtige, uberørte landskab. Der er søer og smukke bjerge og den store livgivende flod Ayeyarwady, der skærer sig igennem landet på langs.

For kun få år siden var Myanmar, det tidligere Burma, præget af lukkethed og frygt. I løbet af enestående kort tid er der iværksat reformer, som har skabt mere frihed og velstand. Det tidligere militærstyre er trukket i civil og har indledt en dialog med den opposition, der engang var forfulgt og forbudt. Politiske fanger er sat fri, og udenlandske investeringer er på vej ind i massivt omfang.

Naturligt nok ledsages den politiske åbning af nervøsitet: Fører reformerne til reelt demokrati, eller er der blot tale om en videreførelse af et autoritært styre i nye gevandter? Optimismen følges af usikkerhed, men på kun to år er pessimisterne blevet færre!

Højdepunkter, du oplever på denne rejse:

- Mandalay i det nordlige Myanmar og introduktion til byens særlige betydning for landets historie. Desuden besøg i det tidligere kongelige palads, Det gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden

- Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad, med U Bein’s Bridge

- Heldagssejlads med flodbåd ad Ayeyarwady til Bagan, hvor I skal se templer og pagoder, besøge lak-værksteder og en lille landsby, hvor I kan møde de lokale bønder

- Det uberørte Monywa og Kalaw, hvor I skal vandre til små landsbyer

- Køretur til Inle Lake, der er hjem for Intha-folket. I overnatter i fine, små træhuse og skal se det lokale marked, sejle til landsbyen Indaing med de tusinde små stupaer, se en smuk pagode og besøge et silke-værksted

- På marked i byen Nyang Shwe

- Fly til Yangon (Rangoon), hvor I kan se det legendariske Strand Hotel samt Swedagon pagoden. Desuden tid på egen hånd og mulighed for at få arrangeret et privat besøg

 

Dagsprogram:

Dag 1 København – Bangkok
Dag 2 Bangkok – Mandalay
Dag 3 Mandalay - Sagaing - Amarapura - Mandalay
Dag 4 Mandalay - Monywa
Dag 5 Monywa - Pakokku - Bagan
Dag 6 Bagan
Dag 7 Bagan - Mt. Popa - Bagan
Dag 8 Bagan - Kalaw
Dag 9 Kalaw - vandring - Nyanung Shwe
Dag 10 Inlesøen
Dag 11 Nyang Shwe - fly til Yangon - Kyaikhtiyo
Dag 12 Kyiakhtiyo - Bago - Yangon
Dag 13 Yangon
Dag 14 Yangon - afrejse via Bangkok
Dag 15 Hjemkomst

Der er mulighed for at forlænge rejsen med ophold ved en af de skønne strande i det vestlige Myanmar. Kontakt os for pris. 

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg for en fast pris på 850 kr. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Der er ingen testimonials på denne tur

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

Daglig afrejse 15 Dage CPH Lokal engelsktalende guide Kontakt os for pris Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1: København – Bangkok 
I forlader København med fly til Bangkok, hvor I ankommer næste morgen.

Dag 2: Introduktion til Mandalay 
I lander med morgenflyet i Bangkok og skal videre med flyet til Mandalay. I ankommer til Mandalay op ad dagen og får en introduktion til den spændende by og dens betydning for landets historie.

Dagens program indeholder:

- I tager en rolig begyndelse på dagen, hvor guiden giver en introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Mandalay er Burmas næststørste by og bliver traditionelt anset som burmesernes kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var kun hovedstad i 25 år fra 1859 frem til, at englænderne indtog byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes utallige beretninger og romaner fra denne korte men dramatiske periode af landets historie.

Dag 3: Besøg i Amarapura 
Dagen starter med besøg i Det Gyldne Munkekloster, hvorefter I kører til Amarapura og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen.

Dagens program indeholder:

- I besøger Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”.

- Efter frokost kører I til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad, som er et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke. Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der blev bygget i teak for over 200 år siden. Broen blev opført i 1782, da Amarapura var royal hovedstad, men allerede tidligere var byen berømt for nogle meget fine silke- og bomuldsvæverier. I Amarapura væves både den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til deres karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma.

- I har mulighed for at se solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden I kører tilbage til hotellet.

Dag 4: Mandalay - Monywa
I forlader Mandalay og kører til Chindwin River, der er Myanmars næststørste flod. Her skal I med flodbåd over til den anden side af floden, hvorfra I kører Powindaung grotterne. 

Dagens program indeholder:

- Smuk køretur til Chindwin-floden

- Powindaung er et imponerende netværk af grotter hugget ind i sandstensklipperne, og her finder I et skatkammer af buddha-statuer, vægmalerier, der går tilbage til middelalderen. 

- I overnatter til Monywa

Dag 5: Monywa - Pakokku - Bagan
I starter på markedet og skal idag se et meget smukt kloster og sejle til Bagan. 

Dagens program indeholder:

- I begynder dagen på markedet, hvor I oplever en meget lokal stemning

- Besøg i det berømte teaktræs kloster på vej mod Pakokku

- Pokokku ligger ved Ayeyarwady-floden, her går I ombord på  en 'public' båd, der sejler jer op ad floden til Bagan

Golden Rock

rejse til kalaw

Vandring til små landsbyer ved Kalaw

Oplev Burman Myanmar

Bagans mange templer

Gyldne spir Burma Myanmar

Swedagon pagoden i Yangon

Dag 1: København – Bangkok 
I forlader København med fly til Bangkok, hvor I ankommer næste morgen.

Dag 2: Introduktion til Mandalay 
I lander med morgenflyet i Bangkok og skal videre med flyet til Mandalay. I ankommer til Mandalay op ad dagen og får en introduktion til den spændende by og dens betydning for landets historie.

Dagens program indeholder:

- I tager en rolig begyndelse på dagen, hvor guiden giver en introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Mandalay er Burmas næststørste by og bliver traditionelt anset som burmesernes kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var kun hovedstad i 25 år fra 1859 frem til, at englænderne indtog byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes utallige beretninger og romaner fra denne korte men dramatiske periode af landets historie.

Dag 3: Besøg i Amarapura
Dagen starter med besøg i Det Gyldne Munkekloster, hvorefter I kører til Amapuara og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen.

Dagens program indeholder:

- I besøger Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”.

- Efter frokost kører I til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad, der er et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke. Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der blev bygget i teak for over 200 år siden. Broen blev opført i 1782, da Amarapura var royal hovedstad. Men allerede tidligere var byen berømt for nogle meget fine silke- og bomuldsvæverier. I Amarapura væves både den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til deres karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma.

- I har mulighed for at se solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden I kører tilbage til hotellet.

Dag 4: Mandalay - Monywa
I forlader Mandalay og kører til Chindwin River, der er Myanmars næststørste flod. Her skal I med flodbåd over til den anden side af floden, hvorfra I kører Powindaung grotterne. 

Dagens program indeholder:

- Smuk køretur til Chindwin-floden

- Powindaung er et imponerende netværk af grotter hugget ind i sandstensklipperne, og her finder I et skatkammer af buddha-statuer, vægmalerier, der går tilbage til middelalderen. 

- I overnatter til Monywa

Dag 5: Monywa - Pakokku - Bagan
I starter på markedet og skal i dag se et meget smukt kloster og sejle til Bagan. 

Dagens program indeholder:

- I begynder dagen på markedet, hvor I oplever en meget lokal stemning

- Besøg i det berømte teaktræs kloster på vej mod Pakokku

- Pokokku ligger ved Ayeyarwady-floden, hvor I går ombord på en 'public' båd, der sejler jer op ad floden til Bagan

Dag 6: Udforskning af templer og pagoder i Bagan 

I skal udforske Bagans templer og pagoder og besøge værksteder, hvor man fremstiller lak-arbejder efter de gamle håndværkstraditioner. Og så skal I besøge en lille landsby og møde de lokale bønder.

Dagens program indeholder:

- Bagan er et arkæologisk vidunder med flere tusinde templer og pagoder spredt over en 40 kvadratkilometer stor slette. I byens storhedstid - de to århundreder fra 1057 og indtil 1287, hvor mongolske ryttere med Kublai Khan i spidsen stormede og besejrede kongedømmet og udrettede store ødelæggelser - blev der opført flere end 13.000 religiøse bygninger i Bagan.

- Det er umuligt at se mere end en brøkdel af det, der er tilbage, på de dage I har til rådighed, men I vil besøge de kulturhistorisk mest interessante templer og pagoder under jeres ophold.

- I besøger også et af de værksteder, hvor man efter gamle håndværkstraditioner, overleveret fra generation til generation, fremstiller de smukke lak-arbejder, som Bagan også er berømt for.

- Bagan ligger i et område af Myanmar, der kaldes den ”tørre zone”. Her falder langt mindre regn i regntiden end f.eks. sydpå eller ude ved den bengalske bugt. Hvad dette betyder for det lokale landbrug og de lokale indbyggere, kan I få et indtryk af, når I besøger en af de små landsbyer i området og får mulighed for at hilse på og stille spørgsmål til nogle af de mennesker, der bor der.

Dag 7: Bagan - Mt. Popa - Bagan

I besøger "abetemplet" på Mt. Popa, der smukt ligger på toppen af bjerget, og hvor nysgerrige aber følger jeres vej op ad de mange trin til templet. 

Dagens program indeholder:

- I begynder dagen på markedet og kører herefter den smukke tur til Mt. Popa med flere stop undervejs. Her oplever I små landsbyer og lokal sukkerproduktion, inden I når til det smukke tempel. 

- Mt. Popa, der ligger på toppen af den 1500 meter høje vulkan er et imponerende syn. 

Dag 8: Bagan - Kalaw

I forlader Bagan og kører mod den gamle engelske bjergstation i Kalaw. Endnu en meget smuk tur med flere stop undervejs.

Dagens program indeholder:

- I forlader Bagan tidligt og kører til Kalaw.

- Kalaw ligger smukt i bjergene, og var for engelænderne et sted, hvor man kunne trække sig tilbage fra den tropiske varme. I overnatter i den lille, charmerende by. 

- Der er mulighed for lidt korte gåture inden aftensmaden (afhængigt af, hvornår I når frem til jeres hotel)

Dag 9: Kalaw - Nyang Shwe

I bruger formiddagen på en vandretur til en lille landsby og går ca. 8-10 km gennem det smukke landskab. Eftermiddagen kører I videre til Nyang Shwe nær den berømte Inle Sø. 

Dagens program indeholder:

- smuk vandretur til små landsbyer

Dag 10: Nyang Shwe - Inle Søen

- I spiser morgenmad og besøger det lokale marked, som går på skift mellem landsbyerne langs søen i en 5 dages cyklus.

- Herefter sejler I gennem en smal flod til landsbyen Indaing. Byen er bl.a. kendt for sine tusinde små stupaer, de fleste i typisk Shan-stil, og nogle helt fra det 13.århundrede.

- Inle søen er 22 km lang og 11 km bred. En stor del af søen er dækket af vandhyacinter, hvilket får den til at ligne en magisk have.

- I går i land og ser en smuk pagode og et marked.

- I besøger også et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. Stedets smukke ikat-vævninger er berømte.

Dag 11: Nyang Shwe – Yangon - Kyaikhtiyo 

I flyver med morgenflyet til hovedstaden Yangon og herfra kører vi til Kyaikhtiyo, der mest er kendt for sin flotte budhistiske pagode og "The Golden Rock". 

Dagens program indeholder:

- Kyiakhtiyo ligger 80 km syd fra Yangon og var tilbage i historien hjemsted for flere konger. Vi besøger den berømte pagode med den 30 meter høje siddende Buddha og kører ad den 10 km lange pilgrimsrute til pagoden på den 1200 meter høje klippe. Det tager ca en time at gå op til den berømte "Golden Rock"

Dag 12: Kyaikhtiyo - Bago - Yangon

På vejen tilbage til Yangon gør I ophold i den gamle hovedstad Bago. 

Dagens program indeholder:

- Besøg på potterværksted i Bago, hvor I også nyder den gamle bydel

- Besøg ved den liggende Buddha og Shwemawdaw pagoden i Bago

Dag 13: Byrundtur i Yangon 

Dagen byder på en rundtur i Yangon, tidligere kendt som Rangoon. I kan bl.a. kigge indenfor i det legendariske Strand Hotel og se den fantastiske Swedagon pagode, som er Myanmars største turistattraktion.

Dagens program indeholder:

- I skal på rundtur i det gamle, historiske Yangon – det, der i gamle dage hed Rangoon. Selvom Myanmar i dag er under forandring, og der er kommet flere biler i gadebilledet, er byen helt sin egen. I skal gennem den gamle gade og besøge de små og store pagoder og se på folkelivet.

- I kan naturligvis også stikke hovedet inden for på det legendariske Strand Hotel, der ligger nede ved floden i hjertet af den gamle bykerne.

- Og så besøger I Myanmars største turistattraktion, den fantastiske Swedagon pagode. Her er der god tid både til at høre historierne og til at tage billeder og nyde det imponerende bygningsværk, mens solen langsomt går ned over byen.

Dag 14: Hjemrejse
Tid på egen hånd inden I tager i lufthavnen sidst på eftermiddagen og skal med flyet mod Bangkok og København.

Dagens program indeholder:

- Jeres fly afgår til Bangkok om aftenen. Fra Bangkok flyver I videre til København lidt over midnat.

Dag 15: Ankomst til København Ankomst til København tidligt om morgenen.

 


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Lokal engelsktalende guide

Lokal engelsktalende guide

Rejserne med engelsktalende rejseleder er til dig, der vil have en lokal vinkel og en rejseleder, der er vant til at håndtere grupper og har en stor viden om landets kultur, natur og historie. Vores engelsktalende rejseledere er nøje udvalgt og taler alle godt engelsk, er uddannede guider og har stor viden, som de er stolte over at formidle.


Prisinformation

1900 kr pr. person.

- fly He Ho–Yangon
- kørsel i bus med air con
- engelsktalende lokalguider
- morgenmad hver dag. Ingen øvrige måltider (beregn ca. 1800 kr til måltider på hele turen) - se neden for
- entréer til de i programmet nævnte punkter
- indkvartering på budgetklassehoteller i delt dobbeltvær.
- se hotelklassificering
- lokale indenrigslufthavnsafgifter

- visum til Myanmar (50 USD)
- drikkepenge (beregn ca. 50 USD)

- tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling

Mange af vores gæster ønsker stor frihed, når det gælder måltider. Nogle ønsker en  bestemt type mad, og andre ønsker måske at nøjes med lidt og istedet bruge tiden på andet. Derfor har vi valgt, at denne rejse ikke inkluderer måltider, så man selv kan tilrettelægge det, som man har lyst.

Der er varmt i Myanmar hele året, men det regner mest i perioden fra maj til september. Du kan sagtens rejse i regntiden også selvom det regner en del. Bedste tidspunkter er oktober til april.

Der kræves visum til denne rejse.

Du skal søge visum elektronisk inden afrejse: evisa.moip.gov.mm.

Andre rejser til Myanmar (Burma)