Burmas hemmeligheder

4,9
Bedømt af 17 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


20-03-2018 18 Dage CPH Grupperejser med lokal guide (Max 15 deltagere) Fra kr. 23.900
Vælg afrejse dato 18 Dage CPH Grupperejser med lokal guide (Max 15 deltagere) Fra kr. 23.900

Burma for de eventyrlystne

Higer du efter at opleve uberørte områder fjernt fra de gængse turiststier, og kan du leve uden at have trådløst internet hele tiden, så er det her rejsen for dig.

Burma/Myanmar er i forvejen et gyldent drømmeland med pagoder, bjerge, floder, åbne sletter, munke og en betagende smuk og imødekommende befolkning. Landet er, som andre dele af Asien var for et halvt århundrede siden inden de store turistinvasioner.

På denne rejse kommer vi helt tæt på! Vi kommer til områder, som har været lukkede for rejsende siden militærkuppet i 1962, og møder mennesker, som aldrig har set en vesterlænding.

Etniske minoriteter i Karen staten

På denne rejse sætter vi bl.a. fokus på de etniske minoriteter og besøger bl.a. ”long Neck” karenerne i Karenstaten. Her kommer der ikke mange turister når vi med båd sejler gennem den sydlige den af Inle Søen og når ind i den del af Myanmar, der er et kludetæppe af forskellige etniske minoriteter. Her besøger vi små landsbyer og hører om deres levevilkår i det moderne Myanmar.

Besøg i den isolerede delstat Rakhine

Den hidtil helt isolerede delstat Rakhine i det nordvestlige hjørne af Burma ind mod Bangladesh rummer fantastiske uspolerede arkæologiske områder med hundredvis af templer og tusindvis af Buddhaer, uberørte landsbyer, floder med krystalklart vand og ikke mindst en venlig og nysgerrig lokalbefolkning.

Rejsen starter i Mandalay i det nordlige Myanmar med en introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Desuden er der besøg i det utrolige, enorme tidligere kongelige palads, Det gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med udflugt til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad, med U Bein’s Bridge. 

Fra Mandalay flyver vi Inle Søen og derfra skal vi på opdagelse i Karenstaten, hvor der ikke kommer mange turister. Her er der fokus på de etniske minoriteter ved besøg i små landsbyer.

Vi flyver til Rakhines kolonihovedstad Sittwe, hvor den store Kaladan Flod løber ud i Den Bengalske Bugt. Vi sejler ad floden ind i landet til den historiske hovedstad Mrauk-U, hvorfra vi besøger de små landsbyer og de mange templer drysset mellem markerne. Videre ad den klare Lamo Flod til små oprindelige Chin landsbyer, hvor ældre kvinder stadig kan fremvise deres ansigtstatoveringer. Det var skik at tatovere piger mellem 15 og 20 i ansigtet for at undgå bortførelser. Traditionen er heldigvis afskaffet, men det er stadig et af Burmas mest uudviklede områder.

Turen slutter med et par dage i Ngapali, den kridhvide bountystrand med vajende palmer ud til Den Bengalske Bugts klare vand. Det er Burmas mest berømte strand, men har stadig små fiskerlandsbyer og hyggelige hoteller.

Afrejsen sker fra hovedstaden Yangon, hvor man på nærmeste hold kan se resultatet af de reformer, der i løbet af enstående kort tid har skabt mere frihed og velstand. Fra marts 2016 har landet  været regeret af den opposition der, under ledelse af frihedsidolet Aung San Suu Kyi, for få år siden var forfulgt og forbudt. Politiske fanger er sat fri, og udenlandske investeringer er på vej ind i massivt omfang. Det går den rigtige vej, men landet har kæmpe problemer, og Aung San Suu Kyi og hendes regering er ved at lære at demokrati har sine omkostninger.

Rejsen ledes af vores dygtige, lokale burmesiske guide, der taler flydende engelsk og som er vant til at rejse med vores grupper. 

 

Højdepunkter, du oplever på denne rejse:

- Mandalay i det nordlige Myanmar og introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Desuden besøg i det tidligere kongelige palads, Det gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden

- Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad, med U Bein’s Bridge

- besøg hos de etniske minoriteter i Karen staten

- 4 dages ophold Rakhine-staten, hvor vi oplever det uberørte og hemmelige Burma

- Sejltur til Mrauk-U

- to dages afslapning ved stranden i Ngapali

 

Dagsprogram:

Dag 1 København – Bangkok
Dag 2 Bangkok – Mandalay
Dag 3 Mandalay
Dag 4 Mandalay – Inle Søen
Dag 5 Inle Søen
Dag 6 Inle søen - Loikaw
Dag 7 Dhi-mor-So – Pan Pet - Loikaw
Dag 8 Loikaw – Fly til Yangon
Dag 9 Yangon
Dag 10 Yangon
Dag 11 Fly til Sittwe, båd ti Mrauk U
Dag 12 Mrauk U
Dag 13 Mrauk U og udflugt til Chin landsbyer
Dag 14 Mrauk U – Sittwe, fly til Thandwe
Dag 15 Ngapali
Dag 16 Ngapali
Dag 17 Thandwe til Yangon – Bangkok
Dag 18 Bangkok – København

 

Strand eller kultur?

Er du ikke til strand kan opholdet ved Ngapali (dag 14-17) erstattes med ophold ved Golden Rock Syd for Yangon. Kontakt os for yderligere oplysninger. 

Vil du gerne forlænge dit strandophold kontakt os for muligheder. 

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg for en fast pris på 850 kr. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Edith Nielsen

Rejsen til det smukke land Burma/Myanmar med Lone Kühlmann som vores rejseleder, var for mig en ordentlig en på opleveren. Denne rejse var en meget autentisk og på samme tid en smuk natur oplevelse . Myanmar er kontrasternes land, som endnu ikke er spoleret af alt for mange turister. Vores rejsegruppe bestod af 12 personer, som meget hurtigt lod sig underholde af hinanden. Alt i alt en pragtfuld rejseoplevelse, som jeg inderligt ønsker at gentage. Vh Edith A Nielsen

Arne Voergaard Poulsen

BURMAS hemmeligheder med Lone Kühlmann 3.-20. marts 2017. Lone Kühlmann og den lokale guide havde planlagt en uforglemmelig tur gennem store dele af Burma inclusive områder, der indtil 2012 var lukket land for turister. Vi fik et stort indblik i Buddhismens historie og indflydelse på samfundet. Besøgte landsbyer, hvor der sjældent havde været turister. Der var også arrangeret en eftermiddag, hvor en lokal meget facinerende ungdomspolitiker fortalte om ungdommens vilkår og hendes arbejde for en bedre fremtid, efterfulgt af 2 danskere, der arbejdede med forskellige hjælpeprojekter. De fortalte om deres arbejde og de vanskeligheder de stødte på.

Bo Netterstrøm

Helt igennem fin tur dels pga guide både den danske og burmesiske dels pga lille livlig gruppe i et spændende land. Programmet godt timet med gode overraskende indslag fx møde med lokal aktivist og ngoer om søndagen i Yagoon. Lone uforlignelig med humør engagement og viden. 5 stjerner

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

20-03-2018 18 Dage CPH Lokal engelsktalende guide Fra kr. 23.900 Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1: København – Bangkok

Vi forlader København med fly til Bangkok, hvor vi ankommer næste morgen.

Dag 2: Introduktion til Mandalay

Vi lander med morgenflyet i Bangkok og skal videre med flyet til Mandalay. Vi ankommer til Mandalay og får en introduktion til den spændende by og dens betydning for landets historie. Dagens program indeholder: - Vi tager en rolig begyndelse på dagen, hvor rejselederen giver en introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Mandalay er Burmas næststørste by og bliver traditionelt anset som burmesernes kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var kun hovedstad i 25 år fra 1859 frem til det øjeblik, hvor briterne indtog byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes imidlertid utallige beretninger og romaner fra denne korte men dramatiske periode af landets historie.

Dag 3: Besøg i Amapuara

Dagen starter med besøg i Det Gyldne Munkekloster, hvorefter vi kører til Amarapura og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen. Dagens program indeholder: - Vi besøger Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”. - Efter frokost kører vi til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad og et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke. Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der blev bygget i teak for over 200 år siden. Broen blev opført i 1782, da Amarapura var royal hovedstad. Men allerede tidligere var byen berømt for nogle meget fine silke- og bomuldsvæverier. I Amarapura væves både den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til de karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma. - Vi ser solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden vi atter kører tilbage til hotellet.

Dag 4: Mandalay til Inle Søen

Vi forlader Mandalay og flyver til He Ho og kører herfra til Nyaung Shwe. Vi overnatter i den hyggelige, lille by. Nyaung Shwe var hovedsæde for en af de tre sawbwas - lokale konger, der regerede Shan-staten. De to øvrige var i Hsipaw og i Kyaing Tong. Nyaung Shwe er en hyggelig lille by uden høje huse og trafik. Den har et godt lokalt marked og er nem at spadsere omkring i.

Dag 1: København – Bangkok

Vi forlader København med fly til Bangkok, hvor vi ankommer næste morgen.

Dag 2: Introduktion til Mandalay

Vi lander med morgenflyet i Bangkok og skal videre med flyet til Mandalay. Vi ankommer til Mandalay og får en introduktion til den spændende by og dens betydning for landets historie. Dagens program indeholder: - Vi tager en rolig begyndelse på dagen, hvor rejselederen giver en introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Mandalay er Burmas næststørste by og bliver traditionelt anset som burmesernes kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var kun hovedstad i 25 år fra 1859 frem til det øjeblik, hvor briterne indtog byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes imidlertid utallige beretninger og romaner fra denne korte men dramatiske periode af landets historie.

Dag 3: Besøg i Amapuara

Dagen starter med besøg i Det Gyldne Munkekloster, hvorefter vi kører til Amarapura og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen. Dagens program indeholder: - Vi besøger Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”. - Efter frokost kører vi til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad og et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke. Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der blev bygget i teak for over 200 år siden. Broen blev opført i 1782, da Amarapura var royal hovedstad. Men allerede tidligere var byen berømt for nogle meget fine silke- og bomuldsvæverier. I Amarapura væves både den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til de karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma. - Vi ser solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden vi atter kører tilbage til hotellet.

Dag 4: Mandalay til Inle Søen

Vi forlader Mandalay og flyver til He Ho og kører herfra til Nyaung Shwe. Vi overnatter i den hyggelige, lille by. Nyaung Shwe var hovedsæde for en af de tre sawbwas - lokale konger, der regerede Shan-staten. De to øvrige var i Hsipaw og i Kyaing Tong. Nyaung Shwe er en hyggelig lille by uden høje huse og trafik. Den har et godt lokalt marked og er nem at spadsere omkring i.

Dag 5: På opdagelse omkring Inlesøen

Dagen byder på lidt af hvert: Besøg på marked, sejltur på floden til landsbyen Indaing, besøg i pagode samt i et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. Dagens program indeholder: - Vi spiser morgenmad og besøger det lokale marked, som går på skift mellem landsbyerne langs søen i en 5 dages cyklus. - Herefter sejler vi gennem en smal flod til landsbyen Indaing. Byen er bl.a. kendt for de tusinde små stupaer - de fleste i typisk Shan-stil, og nogle helt fra det 13.århundrede. - Inle søen er 22 km lang og 11 km bred. En stor del af søen er dækket af vandhyacinter, hvilket får den til at ligne en magisk have. - Vi går i land og ser en smuk pagode og et marked. - Vi besøger også et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. Stedets smukke ikat-vævninger er berømte. - I den nye grundlov har nogle af de etniske minoriteter i landet fået et vist selvstyre over det område, hvor de udgør et flertal. I Shan-staten har bl.a. Pa-O’erne fået overdraget myndighed over tre ”townships” øst og syd for Inlesøen. En af aftenerne fortæller rejselederen om Shan-statens særlige historie.

Dag 6: Inle Søen – Phaw Khon – Loikaw

Turen bevæger sig nu syd på i den ende af Inle Søen hvor, der ikke kommer mange turister. Her bevæger vi os gennem små, smalle kanaler, der efter 3-4 timers sejlads fører os til Samkar regionen. Vi stopper ved et par af de små landsbyer som vi passerer på vores vej, bla. Samkar Village, der engang husede en Shan prins. Vi når frem til Phae Khon, hvorefter vi fortsætter og kører ca. 1½ time til vi når Loikaw. Her indlogerer vi os på vores hotel og der er tid til at gå lidt rundt i byen og nyde den smukke solnedgang.

Dag 7: Dhi-mor-so – Pan Pet – Hta Nee La Leh - Loikaw

Ekspeditionen fortsætter, sådan vil flere sikkert føle det. Man føler sig langt væk fra alting, men det er ikke en fysisk krævende ekspedition vi er på. Vi begynder dagen på det meget farverige marked i Dhi-mor-so, der præges af de forskellige etniske minoriteter, der bor i området. Den nok mest berømte etniske minoritet er karenerne og i Padaung møder vi de berømte ”Long Neck” stammer, der har kobberringe om halsen. Vi har god tid i de små landsbyer og har tid til at se, hvordan folk lever og der er tid til at købe lokalt håndværk. Vi bevæger os gennem et meget smukt naturområde og vi hører om de etniske minoriteter og deres traditioner inden vi er tilbage på vores hotel i Loikaw.

Dag 8: Loikaw til Yangon

Vi tager en stille formiddag i Loikaw inden vi kører til lufthavnen og flyver til hovedstaden Yangon. Her bliver vi hentet og kørt til vores hotel.

Dag 9: Byrundtur i Yangon

Dagen byder på rundtur i Yangon, tidligere kendt som Rangoon. Vi skal bl.a. kigge inden for i det legendariske Strand Hotel og se den fantastiske Swedagon pagode, som er Myanmars største turistattraktion. Dagens program indeholder: - Vi skal på rundtur i det gamle, historiske Yangon – det, der i gamle dage hed Rangoon. Selvom Myanmar i dag er under forandring, og der er kommet flere biler i gadebilledet, er byen helt sin egen. Vi skal gennem den gamle gade, besøge de små og store pagoder og se på folkelivet. - Vi stikker naturligvis også hovedet inden for på det legendariske Strand Hotel, der ligger nede ved floden i hjertet af den gamle bykerne. - Og så besøger vi Myanmars største turistattraktion, den fantastiske Swedagon pagode. Her er der god tid både til at høre historierne og til at tage billeder og nyde det imponerende bygningsværk, mens solen langsomt går ned over byen.

Dag 10: Yangon

Dagen i dag kan bruges på egen hånd.

Dag 11: Yangon - Sittwe

Vi forlader hovedstaden og flyver til provinshovedstaden Sittwe. Her opdager vi, at vi er langt væk fra det Myanmar, som de fleste andre turister besøger. De næste fire dage skal vi udforske Rakhine-delstaten. Rakhine har været lukket for rejsende siden militærkuppet i 1962, og her møder vi mennesker, som aldrig har set en vesterlænding. Den hidtil helt isolerede delstat Rakhine i det nordvestlige hjørne af Burma ind mod Bangladesh rummer fantastiske uspolerede arkæologiske områder med hundredvis af templer og tusindvis af Buddhaer, uberørte landsbyer, floder med krystalklart vand og ikke mindst en venlig og nysgerrig lokalbefolkning. Efter ankomsten til Sittwe kører vi til vores båd, der venter og som skal sejle os til den historiske hovedstad Mrauk U.

Dag 12 - 13: Mrauk U

Vi opholder os to dage i den historiske hovedstad Mrauk-U, hvorfra vi besøger de små landsbyer og de mange templer drysset mellem markerne. Videre ad den klare Lamo Flod til små oprindelige Chin landsbyer, hvor ældre kvinder stadig kan fremvise deres ansigtsatoveringer. Det var skik at tatovere piger mellem 15 og 20 i ansigtet for at undgå bortførelser. Traditionen er heldigvis afskaffet, men det er stadig et af Burmas mest uudviklede områder.

Dag 14: Mrauk U – Sittwe, fly til Thandwe

Vi forlader denne fortryllende tidslomme og flyver til Thandwe i den sydlige ende af delstaten. Herfra kører vi med bus til den lille landsby Ngapali med de smukke hvide sandstrande.

Dag 15-16: Ngapali

Afslapning ved stranden i Ngapali. Hvis du ikke ønsker strandlivet, er der mange ting, som du kan foretage dig i den lille by langs vandet.

Dag 17: Ngapali - Yangon - København

Vi flyver tilbage til Yangon og videre med vores fly til København.

Dag 18: Hjemkomst Vi ankommer til København.


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Lokal engelsktalende guide

Lokal engelsktalende guide

Rejserne med engelsktalende rejseleder er til dig, der vil have en lokal vinkel og en rejseleder, der er vant til at håndtere grupper og har en stor viden om landets kultur, natur og historie. Vores engelsktalende rejseledere er nøje udvalgt og taler alle godt engelsk, er uddannede guider og har stor viden, som de er stolte over at formidle.


Prisinformation

- fly København–Bangkok–Mandalay//Yangon-Bangkok-København
- fly Yangon - Sittwe //Sittwe-Thandwe//Thandwe-Yangon
- sejtur til Sittwe - Mrauk U
- kørsel i bus med air condition
- lokal rejseleder på hele rejsen
- morgenmad hver dag. Ingen øvrige måltider (beregn ca. 1800 kr til måltider på hele turen) - se nedenfor
- entréer til de i programmet nævnte punkter
- indkvartering på budgetklassehoteller i delt dobbeltværelse (se hotelklassificering)

- visum til Myanmar (ca. 50 USD) - søges online inden afrejse
- drikkepenge (beregn ca. 50 USD)

Tillæg for enkeltværelse: kr. 3.200

- tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling

Der flyves på denne rejse med Thai Airways via Bangkok til Myanmar. Afrejse fra København dag 1 om eftermiddagen og hjemkomst til København dag 18 om morgenen.

Mange af vores gæster ønsker stor frihed ,når det gælder måltider. Nogle ønsker en type mad, og andre ønsker måske at nøjes med lidt og istedet bruge tiden på andet. Derfor har vi valgt, at denne rejse ikke inkluderer måltider, så du selv kan tilrettelægge det, som du har lyst. Det foregår på den måde, at vores rejseleder ved hvert måltid foreslår restauranter, som kan benyttes, hvis du har lyst til det. Rejselederen fortæller ved hvert måltid, hvor han/hun vil spise og man er altid velkommen til at deltage.

Der er varmt i Myanmar hele året, men det regner mest i perioden fra maj til september. Du kan sagtens rejse i regntiden også selvom det regner en del. Bedste tidspunkter er oktober til april.

Der kræves visum til denne rejse.

Du skal søge visum elektronisk inden afrejse: evisa.moip.gov.mm.

Andre rejser til Myanmar (Burma)