Rejser til Myanmar Burma

Rejser til Myanmar (Burma-rejser)

På vores Myanmar-rejser finder du ud af, hvorfor Myanmar kaldes ’Thailand som for 40 år siden’.

Holder du af unaturligt smuk natur, bjerge, søer, rismarker, floder -  og en befolkning af forunderlig elegance og mildhed, er rejser til Myanmar noget for dig.

Horisonts rejser til Myanmar byder på det hele og er blandt vores gæsters absolutte favoritter.

Din oplevelse af at være kommet til et usædvanligt land på rejser til Myanmar skyldes også, at Myanmar igennem årtier har været lukket for omverdenen af et militærregime, der var besat af at beholde magten. Nu er grænserne åbne. Det gør Myanmar-rejser meget lettere. Selv om langt fra alt er godt, blæser der mildere politiske vinde, hvilket vi nyder godt af på vores rejser til Myanmar.

Et fabelagtigt turistland kommer således ud af sit skjul på rejser til Myanmar. Det er det paradoks, vi søger at forstå på vores Myanmar-rejser.

Vores Myanmar-rejser foregår altid i små grupper med hovedvægt på vores rejselederes unikke viden og personlige forhold til destinationen. 

Tilfredse kunder
Vi bad i 2016 de af vores gæster, der har været med på en af vores Myanmar rejser om at bedømme deres oplevelser med rejsen – herunder landet som rejsedestination, deres guide samt vores service i forbindelse med købet af rejsen. Vores rejser til Myanmar scorede hele 4,8 ud fra en skala fra 1 til 5, med 5 som det højeste. Det kan vi da ikke være andet end fuldt ud tilfredse med!

Du kan gå ind og læse vores gæsters evalueringer under de forskellige Myanmar rejser. Vores håb er, at du herigennem kan få en indblik i, hvad der er er formålet med vores rejser til Myanmar – nemlig at tilbyde indsigtsfulde kulturrejser af høj kvalitet. Så tag med på vores Myanmar rejser og få en rejseoplevelse for livet.

Kort sagt:
Tag med os til Myanmar på rejser, der rykker dig.

 

Se alle rundrejser til Myanmar (Burma)

Information om Myanmar (Burma)

Hvad tricker din rejsenerve? Hvad vil du have ud af rejser til Myanmar – det tidligere Burma?

Unaturligt smuk natur? Bjerge, søer, rismarker og skove, der ligner noget fra en film? Myanmar-rejser til en smilende befolkning af forunderlig elegance og mildhed? Eller spirituel religiøsitet fra titusinder af pagoder, rødklædte munke og meditativ klokkeklang?

Uanset om du svarer ja til et eller alle spørgsmålene, tilfredsstiller Horisonts rejser til Myanmar dine ønsker.

Rejser til Myanmar er som at rejse til en svunden tid
Næres din eventyrlyst af at vandre i byer, fra før verden gik af lave? Af følelsen af at stjæle sig til et besøg i en svunden tid?

Horisonts rejser til Myanmar giver dig et indblik i Myanmars kultur og forklarer landets særegne stil. Forklaringerne er mange. En væsentlig årsag ligger i burmesernes religiøse kulturarv, som du på Myanmar-rejser ser komme til udtryk i burmesernes venlige og tilsyneladende fredfyldte livsstil.

En anden forklaring er klimaet. Rejser til Myanmar er varme og fugtige. Hastværk er anstrengende, hvilket du hurtigt erfarer på rejser til Myanmar. Også Myanmars tilbagestående økonomi har været med til at forsinke udviklingen og bevare det præg af fortid, der gør Myanmar-rejser så unikke.

Udviklingen er i gang
På Myanmar-rejser er det nemt at forveksle det tilbagestående med idyl og romantik, men den teknologiske udvikling er skam hastigt i gang i landets største by, Yangon. Alligevel forbliver rejser til Myanmar en slags invitation til et kig tilbage til tiden.

På rejser til Myanmar ser vi okser trække ploven gennem rismarker. Munke, der lever asketiske liv i klostre, som de har gjort det i tusind år. Og burmesiske kvinder, der pynter sig med blomster – i perfekt harmoni med deres vidunderlige smil. Landets kultur er meget synlig på rejser til Myanmar.

Fortryllende morgener
på rejser til Myanmar
Det siges om burmeserne, at de har en evne til at hvile i sig selv. At observere dem i dagligdagen på vores Myanmar-rejser kan være et studie i ro. Morgenerne kan på rejser til Myanmar være magiske. Stilheden er massiv og tempoet roligt.

Når vi om morgenen står tidligt op på vores rejser til Myanmar, ser vi kolonner af munke defilere forbi for at indsamle almisser. Vi ser det skarpe lys fra solens første stråler ramme pagodernes guldbelagte kupler, mens templets klokker kalder til bøn. Ved den smukkeste af dem alle, den grå Moulmein pagode, er vores Myanmar-rejser for alvor ’på vej til Mandalay’ - og midt i Østens mystik, når den er smukkest.

Myanmar-rejser til en forunderlig livsstil
Horisonts rejser til Myanmar lægger vejen forbi et lokalt marked, hvor bønderne sælger afgrøder. Et studie i det usagtes kunst. Folk ved på forunderlig vis uden ord, hvad de skal. 

I det hele taget kan burmesernes livsstil være en kilde til forundring på rejser til Myanmar. De finder tilsyneladende ro i en buddhistisk tro på, at tilværelsen er skæbnebestemt.

Rejser til Myanmar – et land af blomster
Også Myanmars natur kan forklare burmesernes spiritualitet. Landet, der udfolder sig på vores Myanmar-rejser, er som en have af blomster og frugt. Rejser til Myanmar udforsker et geografisk isoleret land, beskyttet mod omverdenen af bjergkæder mod nord og øst. Mod syd af ufremkommelig jungle op til Thailand. Mod vest ligger havet og Den bengalske bugt.

I midten ligger Myanmar, isoleret og idyllisk - varmt, fugtigt og frugtbart – og prøver at håndtere sine udfordringer.

Stor virkelyst

På Myanmar-rejser oplever vi også burmesernes entusiamse over udviklingen. Tiden er nemlig ikke gået i stå i Myanmar. Efter regimets åbning hersker stor virkelyst. Der bygges veje og rives bygninger ned, der rejses telefonmaster, og trafikpropper opstår. Alt sammen forandringer, der gør rejser til Myanmar lettere.

Skal man opleve det 'gamle' Myanmar på rejser til Myanmar, er det med at komme af sted - inden det er for sent.

Varierede Myanmar-rejser
Rejser til Myanmar tager udgangspunkt i Horisont Rejsers kompetente rejselederes indgående kendskab til landet.

Vores rejser til Myanmar giver dig mulighed for at vælge forskellige vinkler på dine Myanmar-rejser. Vores tre danske rejseledere i Myanmar er journalister med et indgående kendskab til Myanmars historie og udvikling og med hver sin spidskompetence.

Uanset hvilken af vores rejser til Myanmar, du vælger, er du med Horisonts rejser sikret intense, underfundige, smukke og indholdsrige rejser til Myanmar, du aldrig glemmer.

Prøv vores Myanmar-rejser: Rejser, der rykker dig.

Bagan, den gamle hovedstad med de mere end 2000 pagoder. Hver eneste med sine egne karakteristika. Det samlede univers gør besøget i Bagan uforglemmeligt.

Hulen i Pindaya med 8000 Buddha-statuer.

Mandalay, Myanmars kulturelle hovedstad, med den koloniale stemning, traditionelle teatre og nem adgang til en mængde seværdigheder, herunder det tidligere kongelige palads, Det gyldne munkekloster, Shwe Kyaung og Kuthodaw-pagoden.

Inle-søen, med festivaler, flydende haver, landsbyer på pæle. Her bor intha-folket.

Shwe Indein pagode-komplekset ved Inle-søens bred.

Shwedagon Pagode i Yangon, 100 meter høj, kan ses over hele byen, dækket af 27 tons bladguld.

Mount Kyaitiyo, den forgyldte kampesten på en klippetop uden for Yangon, et af Myanmars helligste steder.

Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad.

Hsipaw i Shan-staten, bjergvandring og idyl.

Den britiske hill station, Pyin oo Lwin.

Landsbyen Indaing med de tusinde små stupaer.

Visum

Der skal søges om visum inden afrejse. Det forgår online, og inden afrejse får du besked om, hvordan du ansøger.  

Vaccinationer

Inden din afrejse bør du altid undersøge, om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Kontakt f.eks. Rejseklinikken på www.rejseklinikken.dk eller De danske lægers Vaccinationsservice på www.sikkerrejse.dk.

Valuta

Der findes ATM hæveautomater i Yangon og Mandalay. Man kan generelt endnu ikke benytte VISA kort eller andre kreditkort som betalingsmiddel, men tiderne ændrer sig, og det bliver mere og mere udbredt at kunne bruge hævekort. 

Det anbefales at medbringe rejsevaluta i kontanter: US-dollars, der nemmest lader sig veksle til den lokale valuta, Kyat. I forretninger, der er vant til at handle med turister, kan man almindeligvis også betale med dollars. Euro kan også veksles til kyat, men modtages ikke som betalingsmiddel. Det er vigtigt, at de dollarsedler, man medbringer, ikke ser ”gamle” og slidte ud og heller ikke har rifter og mærker, og det anbefales at undgå serienumre med bogstaverne CB eller AB foran (da der på et tidspunkt var falske dollarsedler i omløb med disse bogstavkombinationer). Rejsevaluta kan ombyttes til kyats hos lokale pengevekslere, f.eks. på Scots-markedet i Yangon. Kursen, der bestemmes dagligt, er nogenlunde ens hos alle, dog giver en fejlfri 100 dollar seddel lidt højere kurs end to 50 dollar sedler. Ved indrejsen skal man forevise kontanter svarende til 300 dollars.

Myanmar er et billigt rejseland. Et måltid mad på restaurant kan fås for 30-50 kr., og en ½ liter fadøl for ti kr.

Klima

Burma har et tropisk monsunklima med tre sæsoner: Den meget varme årstid fra marts til maj med gennemsnitlige temperaturer over 30 grader og dagstemperaturer, der af og til når over 40 grader. Regntiden fra maj til oktober, hvor den tropiske monsun giver regnfulde, varme og fugtige somre. Og vintrene fra november til februar er mere tørre og har mildere temperaturer mellem 21-28 grader. Den køligste og mest behagelige tid for Myanmar-rejsen er okt.-feb., men regntiden er ingen hindring, med mindre man påtænker at rejse langt ind i landet, hvor vejene kan være svære at komme frem ad.

Opførsel og påklædning

I Burma gælder de almindelige asiatiske normer og skikke. Det er ikke almindeligt at vise følelser i det offentlige rum, slet ikke vredesudbrud. Kys og omfavnelser vil også give nogle tilskuere. Man omgås hinanden med venlighed, høflighed og respekt. Det er ”tab af ansigt” at miste beherskelsen og tale højt. Sarkasme og ironi bliver ikke forstået. Endvidere er det ikke almindeligt i Asien og Burma at give hånd som hilsen, men i stedet samler man sine håndflader foran sig og bukker. Hvis du vil tiltale en burmeser høfligt, sig da U (hr.) eller Daw (fru/frk.) foran deres navn.

Vær opmærksom på, at det er uhøfligt at røre mennesker på hovedet, også selvom det kun er kærligt ment, idet hovedet både fysisk og åndeligt er synonymt med ’det højeste’. Ligeledes er fødderne synonymt med ’det laveste’, hvorfor man også skal undgå at vende sine fodsåler mod andre – og især aldrig mod buddhafigurer, hvis man sidder foran dem. Vær også opmærksom på, at kvinder ikke har samme stilling som mænd og derfor ikke kan sidde på taget af transportmidler som biler, busser og både, ligesom de ikke må komme for tæt på munkene. I øvrigt er burmeserne meget tolerante overfor udlændinge. Man hilser godmorgen, hej osv. med ”min-ga-la-ba” med tryk på sidste stavelse. Tak er ”chezu-be” eller lidt mindre casual: ”che-zu-tin-ba-deh”

De fleste burmesere, både kvinder og mænd går til daglig klædt i bluse/skjorte og et saronglignende klædestykke, der går ned til anklerne og kaldes longyi. På fødderne bæres lette sandaler, hvilket er praktisk, når man til stadighed skal af og på med fodtøjet i private hjem og under besøg i templer, pagoder og klostre – også i ruiner. Husk altid at tage sko og strømper af, når du besøger religiøse områder.

Det er velset, at turister tager hensyn til normerne for påklædning på og nær religiøse steder. T-shirts, bluser og skjorter bør have (korte) ærmer. Voksne bør undgå at gå rundt i meget korte shorts og undertrøje. Ellers er behovet for påklædning som i troperne: Bukser og overdele i bomuld, en sweater til kølige morgener og aftener i højlandet (i december og januar måske til og med en jakke), og gode sko eller sandaler. Behagelige flip-flap sandaler kan købes for en billig penge efter ankomst. En hat eller kasket er nødvendigt midt på dagen, og man bør medbringe solcreme, myggebalsam og en lommelygte.

Geografi

Burma ligger i Sydøstasien afgrænset af Andamanerhavet og Den bengalske Bugt. Burmas grænse er i 1.930 km lang og støder op mod både Bangladesh, Kina, Indien, Laos og Thailand. Landets placering har stor strategisk værdi, da Burma ligger tæt på de store skibsruter i det indiske ocean.

Burma ligger mellem den tibetanske højslette og den malaysiske halvø og byder på en utrolig smuk natur. Mellem bjergene, som omgiver landet i både øst, vest og nord, løber floderne Ayeyarwady, Sittang og Salween, hvorfra der udgår mange mindre floder. Burma er derfor meget rig på vand og har således et af verdens bedste områder for risdyrkning.

I dag er mere end to tredjedele af landets regnskove væk, men tidligere var Burma dækket af skov og havde en fantastisk fauna med blandt andet tigre, elefanter, aber og andre tropiske dyrearter. Burma er rig på naturressourcer, frodige jorde og et betydeligt fiskerierhverv. Dertil kommer forekomster af ædelstene, teaktræ, olie og naturgas.

Tidsforskel

Myanmar er 4 ½ time (ved dansk sommertid) eller 5 ½ time (ved dansk vintertid) foran os. Når kl. er 12.00 i Danmark om vinteren, er den altså 17.30 i Myanmar.

 

Vidensrejser

Horisont Rejser laver vidensrejser. Det betyder, at vi lægger vægt på den viden som vores rejsende får på rejsen og som leveres af vores ekspertrejseleder og vores lokale rejseguide. På alle vores rejser er vores dansktalende ekspertrejseleder assisteret af en eller flere lokale guider, der står for den generelle sightseeing. Vores danske rejseleder holder små foredrag undervejs og sørger for at sætte oplevelserne ind i en større sammenhæng, evt. suppleret med personlige oplevelser. På de fleste rejser inviteres lokale aktører til at møde gruppen og fortælle om det politiske liv, kulturlivet og hverdagslivet. Derved løfter rejsens videns niveau sig fra en ”almindelig” kulturrejse.  

Informationsmøde forud for rejsen

Inden hver rejse inviteres gæsterne til et informationsmøde i vores lokaler i København (såfremt gruppen er mindre end 10 deltagere forbeholder vi os ret til at erstatte informationsmødet med information via mail). Informationsmødet tager op til et par timer  og begynder typisk kl. 17. Her får de rejsende praktisk information om rejsen og får udleveret det endelige program, deltagerliste og flybillet. Deltagerne får på informationsmødet lejlighed til at møde rejselederen og de andre deltagere på rejsen.  

Find oversigt over vores artikler om Myanmar i vores bibliotek.

Rejse- og faglitteratur:
Myanmar: Burma in Style : An Illustrated History & Guide (kan købes hos Horisont Rejser)
Aung San Suu Kyi: Letters from Burma.
Penguin, 2010.
Charney, Michael W: A History of Modern Burma. Cambridge University Press, 2009.
Edwardson, Morgan (ed.): To Myanmar with Love: A Travel Guide for the Connoisseur. Global Directions, 2009.
Holm og Lykketoft: Burma/Myanmar. People’s Press
Jotow, Elena og Ganz, Nicholas: Burma – The Alternative Guide. Thanes & Hudson, 2009.
Preecharushh, Dulyapak: Naypyidaw – the new capital of Burma. White Lotus Press, 2009.
Reid, Robert et al: Myanmar (Burma). Lonely Planet, 2009.
Saw Myat Yin: Culture Shock! Myanmar: A Survival Guide to Customs and Etiquette. Culture Shock! Guides, 2007.
Steinberg, David I: Burma/Myanmar – What Everyone Needs to Know. Oxford University Press, 2009.
Sørensen, Christian Lund: Ashins Forår. Turbulenz
Thant Myint-U: The River of Lost Footsteps. God bog om den historiske baggrund for situationen i landet.
Thant Myint-U: Where China meets India. Burma and the new crossroads of Asia.

Parlør:
Burmese Phrasebook, Lonely Planet (kan købes hos Horisont Rejser)

Kort:
Myanmar Burma, Nelles Map (kan købes hos Horisont Rejser)

Romaner:
Orwell, George: Burmese Days, 1934
Mason, Daniel: The Piano Tuner, 2002
Trollope, Joanna: City of Gems, 1999
Ghosh, Amitav: The Glass Palace, 2000
Law-Yone, Wendy: Irrawaddy Tango, 2003
Khoo Thwe, Pascal: From the Land of Green Ghosts, 2002

Links:
Landets officielle side: www.myanmar.com