Marrakech og Sahara med egen guide

4,9
Bedømt af 28 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


Daglig afrejse 12 Dage CPH Rejser med egen guide Fra kr. 9.900
Vælg afrejse dato 12 Dage CPH Rejser med egen guide Fra kr. 9.900

Rundrejse i Marokko med egen guide og chauffør. Rejsen er tilrettelagt, så I både har tid på egen hånd og med jeres turguide. Al landtransport er inkluderet i rejsens pris. I bliver hentet på jeres hoteller, og I har hele tiden mulighed for at kontakte jeres lokale guide.

12 dages rundrejse med ophold i Sahara
Vi har sammensat en meget alsidig Marokko-rejse, der kombinerer det farvestrålende Marrakech med kystbyen Essaouira og ophold i beduinlejr i Sahara. Det giver dig mulighed for at opleve Marrakech med vores vidende guide og på egen hånd, hvor du i eget tempo kan nyde denne dejlige by.

På turen gennem det sydlige Marokko følger jeres guide og chauffør jer hele vejen. I ørkenen overnatter I under den stjerneklare himmel i en lejr, der har telte og senge, samt ordentlige sanitære forhold.

Rejser til Marrakech & Sahara med privat turguide
Horisont Rejser tilbyder rejser til Marrakech og Sahara, hvor du kommer på fælles ture med vores lokale chauffører. Desuden får du også tid på egen hånd til at slappe af eller tage ud og se endnu mere, end hvad vi har på programmet.

Vi tilstræber at finde det oplagte miks mellem ture, hvor vi klarer alt det praktiske omkring transport, måltider og hvilke seværdigheder, der er oplagte at se – og så halve eller hele dage, hvor du bestemmer selv. Måske vil du tilbage til basaren og have mere tid til shopping. Eller måske drømmer du om at komme på vandpibebar eller sidde en halv dag i skyggen og drikke sød myntete. Med Horisont Rejser til Marrakech & Sahara får du begge dele, og så er måltiderne, overnatningen og alt i forbindelse med vores fælles sightseeing naturligvis dækket af rejsens pris. Al transport foregår i jeres egen bil/minibus, hvilket naturligvis også er inkluderet.

Fly på din rejse
Hos Horisont ønsker vi at tilbyde dig den størst mulige frihed i forbindelse med vores rejser til Marrakech. Derfor kan du selv vælge, om du ønsker selv at stå for flybilletterne til rejsen, eller om du ønsker at vi står for denne del.

Vi kan sagtens hjælpe og booke billetterne i forbindelse med, at vi planlægger resten af din rejse til Marrakech og Sahara. Men du kan også vælge at notere, at du ønsker selv at arrangere flybilletterne, hvis du eksempelvis ønsker lidt ekstra dage på et specifikt hotel i området, eller hvis du ønsker at mellemlande i en specifik lufthavn. Det beslutter du selv, sådan som du foretrækker det – du er dækket af Rejsegarantifonden på vores rejser til Marrakech uanset hvad.

Dagsprogram

Dag 1 København  Marrakech
Dag 2 Marrakech
Dag 3 Marrakech  Ourika Valley
Dag 4 Marrakech
Dag 5 Marrakech  Essaouira
Dag 6 Essaouira
Dag 7 Essaouira – Marrakech
Dag 8 Marrakech  Aït Ben Haddou
Dag 9 Aït Ben Haddou – Sahara
Dag 10 Sahara  Ouarzazate
Dag 11 Ouarzazate  Marrakech
Dag 12 Afrejse Marrakech

Hanne Frederiksen

Min mand og jeg fandt denne rejse meget interessant og blev ikke skuffet. Alt fungerede, gode hoteller og en meget god lokal guide, der tog sig godt af os og med mulighed for at improvisere undervejs. Vi vil gerne anbefale Horisont til andre, der ønsker at rejse med egen guide.

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

Daglig afrejse 12 Dage CPH Lokal engelsktalende guide Fra kr. 9.900 Garanteret afrejse Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1 København – Marrakech
Vi anbefaler at flyve med Norwegian til Marrakech direkte fra København. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 2 Marrakech
I har guiden til rådighed hele dagen og kan i eget tempo bestemme dagens program. Vi anbefaler, at I besøger nogle af de de mest kendte monumenter fra Marrakech's storhedstid: Medersa Ben Youssef (den gamle koranskole), Koutoubia-moskeen (som ikke-musllimer dog ikke kan komme ind i) og Bahia-paladset.

Efter frokost (ikke inkl.) udforsker I medinaen, der i de forskellige kvarterer er fyldt med fantastiske håndværk. Her findes blandt andet det gamle krydderimarked. I går indendøre og besøger en herbalist, hvor I hører om marokkanske krydderier, cremer til ansigt og krop og urtemedicin for alle lidelser.

Mange modeskabere, skuespillere, musikere og arkitekter har slået sig ned i Marrakech, som gør byen til ”jet-sett’ernes” private paradis og et eldorado for shoppere, hvis shoppegenet skulle sætte ind. Her findes smukke tekstiler, håndknyttede berbertæpper, smedejernslamper, tunge sølvsmykker, sko og tasker.

Man kan også vælge at sætte sig i skyggen med en kop te eller kaffe, nyde atmosfæren og se på lokallivet.

Dag 3 Marrakech – Ourika Valley
Halvdagstur til Ourika Valley, hvor I nyder en let frokost i et berberhus, som rummer tre generationer. Er der ønske om det, kan I stoppe undervejs hos en pottemager, der bl.a. sælger den berømte tajine (den marokkanske stegeso) i alle størrelser, og hos en forhandler af berbertæpper.

I er tilbage i Marrakech hen på eftermiddagen, hvor resten af dagen er fri.

Dag 1 København – Marrakesh
Vi anbefaler at flyve med Norwegian til Marrakech direkte fra København. I bliver hentet i lufthavnen og kørt til jeres hotel. Resten af dagen er til fri disposition.

Dag 2 Marrakech
I har guiden til rådighed hele dagen og kan i eget tempo bestemme dagens program. Vi anbefaler, at I besøger nogle af de de mest kendte monumenter fra Marrakech's storhedstid: Medersa Ben Youssef (den gamle koranskole), Koutoubia-moskeen (som ikke-musllimer dog ikke kan komme ind i) og Bahia-paladset.

Efter frokost (ikke inkl.) udforsker I medinaen, der i de forskellige kvarterer er fyldt med fantastiske håndværk. Her findes blandt andet det gamle krydderimarked. I går indendøre og besøger en herbalist og hører om marokkanske krydderier, cremer til ansigt og krop og urtemedicin for alle lidelser.

Mange modeskabere, skuespillere, musikere og arkitekter har slået sig ned i Marrakech, som gør byen til ”jet-sett’ernes” private paradis og et eldorado for shoppere, hvis shoppegenet skulle sætte ind. Her findes smukke tekstiler, håndknyttede berbertæpper, smedejernslamper, tunge sølvsmykker, sko og tasker.

Man kan også vælge at sætte sig i skyggen med en kop te eller kaffe, nyde atmosfæren og se på lokallivet.

Dag 3 Marrakech – Ourika Valley
Halvdagstur til Ourika Valley, hvor I nyder en let frokost i et berberhus, som rummer tre generationer. Er der ønske om det, kan I stoppe undervejs hos en pottemager, der bl.a. sælger den berømte tajine (den marokkanske stegeso) i alle størrelser, og hos en forhandler af berbertæpper.

I er tilbage i Marrakech hen på eftermiddagen, hvor resten af dagen er fri.

Dag 4 Marrakech på egen hånd
Dagen er på egen hånd.

Dag 5 Marrakech – Essaouira
I bliver hentet på jeres hotel og kørt til Essaouira, den lille byen ved Atlanterhavskysten. På vejen tilbage ser I det meget specielle argantræ, som kun vokser få steder i verden. I besøger et af de mange kvindecooperativer, hvor I kan følge produktionen af arganolien – fra argannødderne til den dyre olie, der bruges både som salatolie og i hudplejeprodukter.

Essaouira var engang hovedcenter for purpureksporten til det romerske rige. Senere blev Essaouira centrum for slavekaravanerne fra Timbuktu i Mali, lastet med skind, guld, strudsefjer og slaver.

Tidligt i 1970’erne blomstrede ”den hvide by”, Essaouira, op igen, denne gang som “paradis” for hippiegenerationen. Bl.a. Leonard Cohen og Jimmy Hendrix blev tiltrukket af den afslappede atmosfære og de smukke omgivelser. I dag er Essaouira på Unescos liste over bevaringsværdige områder og kendt for sin kunstnerkoloni og Gnaua-musik.

I bor på det maleriske Riad Almadina midt i den gamle basar med få minutters gang ned til vandet og stranden.

Dag 6 Essaouira på egen hånd
Dagen er fri til afslapning på stranden, på hotellets terrasse eller til et besøg i en af byens hammam’er. 

Dag 7 Essaouira – Marrakech
I bliver hentet på jeres hotel og kørt tilbage til Marrakech, hvor I har dagen på egen hånd.

Dag 8 Marrakech - Aït Ben Haddou
I bliver hentet på hotellet og kører til ørkenlandsbyen Aït Ben Haddou, hvor I skal overnatte. Aït Ben Haddou er en befæstet by – en såkaldt ksar, der beligger ved floden Ounila. I skal se ksaren og kan i øvrigt slentre rundt i landsbyen og nyde freden og det meget smukke sceneri, der er så indtagende, at stedet har været kulisse i utallige store filmproduktioner, bl.a. Lawrence of Arabia og Gladiator.

Dag 9 Aït Ben Haddou – Sahara
I forlader jeres hotel og bliver kørt i jeep ud til et ørkenhotel ved kanten af den spektakulære sandklit Erg Chebbi. I slapper lidt af, evt. med en tur i poolen, inden I rider på dromedar ud i ørkenen, hvor I skal overnatte i beduintelte midt i sandklitten. I spiser middag i beduinlejren, og bagefter beundrer I stjernehimlen over lejrbålet.

Dag 10 Sahara – Aït Ben Haddou
I står tidligt op for at se den flotte solopgang over ørkenen. I spiser morgenmad i beduinlejren og rider tilbage til civilisationen, hvor I kan tage et bad på ørkenhotellet. Derefter kører I langs med sydsiden af Atlasbjergene med en afstikker ind i Todrakløften, hvor I spiser frokost i en oase.

Det er en fantastisk smuk tur ad Kasbah-ruten, og samspillet mellem farverne i naturen og de arabiske huse er uovertruffen.

Dag 11 Aït Ben Haddou – Marrakech
Efter morgenmaden forlader I hotellet og kører ad den ene af bare to forbindelser over Høje Atlas. Vejen blev anlagt af franskmændene i 1930’erne, og efter mange hårnålesving kører I over Tizi n’Tichka passet i 2200 meters højde. Kort efter stopper I et sted i bjergene, hvor der er frokost for egen regning.

På vej ind i Marrakech besøger I Ménara haven, der er et populært sted med meget folkeliv, og ser Koutoubia-moskeen, der er det mest berømte monument i Marrakech. Moskeens oprindelse går tilbage til 1100-tallet, og den store minaret knejser 70 meter over byens tage. Koutoubia står som et monument over et imperium, der strakte sig fra det sydlige Spanien til Senegal og havde Marrakesh som hovedstad.

Dag 12 Afrejse Marrakech


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Lokal engelsktalende guide

Lokal engelsktalende guide

Rejserne med engelsktalende rejseleder er til dig, der vil have en lokal vinkel og en rejseleder, der er vant til at håndtere grupper og har en stor viden om landets kultur, natur og historie. Vores engelsktalende rejseledere er nøje udvalgt og taler alle godt engelsk, er uddannede guider og har stor viden, som de er stolte over at formidle.


Prisinformation

Prisen gælder pr. person i delt dobbeltværelse ved minimum 2 personer:

Standard turistklasse hoteller (Riad), uden fly: fra kr. 9.990 per person
God turistklasse hoteller (Riad), uden fly: fra kr. 10.490 per person

Prisen er uden fly. Kontakt os for pris på fly på denne rejse. 

 

For at give dig mest mulig frihed kan du selv booke dine flybilletter til denne rejse. Hvis du ønsker, at vi skal finde fly til dig, gør vi gerne det. I programmet tager vi udgangspunkt i de fly, som vi benytter på vores grupperejser, og som vi vil booke til dig, hvis du ønsker det, men finder du andre fly, der passer dig bedre, så justerer vi programmet i forhold til det.

Uanset om du vælger med eller uden fly, er de individuelle rejser omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden, der er din sikkerhed som forbruger.

- Overnatning på turistklassehoteller inkl. morgenmad
- kørsel i bil/minibus
- engelsktalende lokalguide
- de i programmet nævnte arrangementer og entréer

Prisen inkluderer ikke:
- drikkepenge til guide og chauffør

Hoteller:

Eksempler på Standard turistklasse: 

Marrakech: Hotel 3Palmiers
Essaouira: Riad Al Madina
Ait Benhaddou: Dar Maktoub
Merzouga: Kenz Erramal
Ouarzazate: Karam Palace

Eksempler på God turistklasse: 

Marrakech: Riad Aladdin
Essaouira: Riad Al Madina
Ait Benhaddou: Dar Maktoub
Merzouga: Kenz Erramal
Ouarzazate: Sawadi

Visum:

Der kræves ikke visum til denne rejse.

Vejret:

Marokko kan besøges året rundt. Markedspladserne summer altid af aktivitet. Men er man ikke glad for varme, bør man nok holde sig fra Marokko i sommermånederne, hvor temperaturen kan nå op over de 40 grader. Nordpå kan man dog blive kølet af i Middelhavet og vestpå i Atlanterhavet. Forår og efterår er gode årstider for et besøg i landet, især hvis man vil sydpå og besøge for eksempel Marrakesh.

Andre rejser til Marokko