Rejser til Marokko

Rejser til Marokko

Marokko-rejser er magiske rejseoplevelser. En moderne verden indhyllet i en fjern, eksotisk aura, lige rundt om hjørnet fra Europa. Her eksisterer storslået natur side om side med spektakulær og farvestrålende kulturel rigdom. Og så er det sikkert at rejse til Marokko, her finder du ikke de uroligheder, der har præget Tunesien, Libyen og Egypten. Du kan trygt rejse til Marokko. 

På rejser til Marokko har sanserne frit slag. Du vil opleve suset fra myldrende markedspladser, duften af krydderier og læder og fornemmelsen af tæppernes hemmelige kodeks i basaren på rejser til Marokko.

Horisonts rejser til Marokko byder på det bedste fra dette fantastiske land. Vores rejser til Marokko foregår som altid i små grupper med hovedvægt på vores rejselederes unikke viden og personlige forhold til destinationen.
 

Marokko rejser i høj kvalitet
I 2016 lavede vi en undersøgelse blandt de af vores kunder, som har været med på en af vores Marokko rejser. Her spurgte vi ind til deres tilfredshed med rejsen – lige fra destination og rejseguide til vores service i forbindelse med selve købet af rejsen. Vores rejser til Marokko scorede 4,75 på en skala fra 1-5, hvor 5 var bedst. Det vækker naturligvis stor glæde og stolthed hos os. 

Du kan læse mere om vores gæsters rejseevalueringer under de enkelte rejser. Vi håber, at det kan være med til at give dig en idé om, at vores rejser til Marokko er bygget på et stort kendskab til og indsigt i landet. Hos Horisont Rejser kan du være tryg – vi leverer rejser i høj kvalitet. Køb din næste Marokko-rejse hos os og vær sikret god service og en rejse, som er lidt ud over det sædvanlige.

Kort sagt:
Marokko – rejser, der rykker dig.

Grupperejser med dansk guide

Marokkos højdepunkter

Vi har sammensat en rundrejse, der forener alle Marokkos højdepunkter i én rejse. På denne 15 dages rejse oplever du Casablanca, Fes, Tanger, den blå by Chefchaouen, Essaouira og Marrakech. Vi tøver ikke med at kalde det Danmarks bedste Marokko rundrejse - og topper det med tidligere ambassadør Ole Wøhlers som rejseleder.

15 Dage
Fra kr. 16.900
1 Afrejsedatoer
Næste afrejse 05-09-2018
Se alle rundrejser til Marokko

Vi rejser kun med de bedste rejseledere

Information om Marokko

Arabiske skatte
Intet bedre sted end på rejser til Marokko, hvis de fascineres af den arabiske verdens sans for æstetik, farver, mønstre, arkitektur og rige traditioner for kunsthåndværk. På Horisonts Marokko-rejser går eventyr og virkelighed op i en enhed.

Vi havner i en skattekiste af ynde og skønhed. Gæsterne på vores Marokko-rejser skal være gjort af et særligt hårdt stof for ikke at gå shop-amok på landets fantastiske basarer og markedspladser.

Moderne og eksotiske Marokko-rejser
Rejser til Marokko tilbyder noget helt unikt, nemlig en blanding af afrikansk, arabisk og europæisk med islæt fra ørkenfolk som de blåklædte berbere.

Horisonts Marokko-rejser tager dig med til det bedste fra Marokkos kulturelle arv. Oplevelserne står i kø på rejser til Marokko.

Rejser til Marokko's stolte kultur
Marokko er et moderne, moderat islamisk land, hvor den fundamentale islamisme ikke har fået lov at slå rødder. Marokkanerne er pragmatiske, venlige og stolte af deres kultur og levevis.

På rejser til Marokko møder du en moderne verden indhyllet i en fjern og eksotisk aura lige rundt om hjørnet fra Europa. Her eksisterer storslået natur side om side med kulturel rigdom.

Brug dine sanser på rejser til Marokko
Vi er tæt på og meget langt væk på samme tid. Lad sanserne få frit slag på din Marokko-rejse, så oplever du bedst landet og dets fine folk.

Suset fra de myldrende og larmende markedspladser, duften af krydderier og læder. Fornemmelsen af tæppernes hemmelige magi. Og af et folk, der har haft ørkenen som sit hjem i årtusinder.

Marokko – et land af mystik og farver
Et hop over Gibraltarstrædet fra Spanien. Fire timer i fly fra København. Og rejser til Marokko kan begynde.

Marokko-rejser er handler om mystik, farver og dufte. Om mennesker i en gammel, 'indforstået' kultur.

Smag på navnene; Casablanca, Marrakech, Fes, Essaouira og Tangier. På rejser til Marokko bliver du ført med på 1001 nats eventyr; gennem snørklede gader i basaren, forbi pladser, paladser og moskeer.

Fortryllende naturlandskaber med geder i tornede træer og vindblæste folk, solbagte, vindtørrede - med et blik øjnene, du ikke lige kan ryste af dig på vores rejser til Marokko.

Fascinerende forskellighed
I Marrakech møder vi berber kultur, længere mod nord i Meknés og Fes oplever vi den arabiske kultur-arv. Et andet højdepunkt på vores rejser til Marokko er havnebyen Essaouira, den tidligere portugisiske fæstning mod Atlanterhavet.

Vi besøger blandt andet havnen i Essaouira, der er fyldt med små og store fiskerbåde og boder, hvor den lækkersultne kan mæske sig med alt godt fra havet til en billig penge.

Uanset hvilken rute, vi vælger på vores rejser til Marokko, møder du Marokkos storslåede forskellighed.

Horisonts rejser til Marokko tilbyder dig et dybere indblik i, efter vores mening, Afrikas mest spændende rejseland - landskabsmæssigt, arkitektonisk og kulturelt.

Marokkorejser har mange højdepunkter. Det er ikke alle højdepunkter, der indgår i alle vores Marokkorejser.

Rabat – herunder medinaen og den ældste beboede bydel, Kasbah Oudaya. Desuden Rabats nye havnepromenade, Marché Centrale, Avenue Mohammed V, kongepaladsernes smukke omgivelser og haveanlæg, Hassan-tårnet og det kongelige mausoleum. Den franske bydel, ville nouvelle, og det jødiske kvarter, Mellah.

Piratbyen Salé – herunder medinaen, koranskolen Madrassa el Hassan, det gamle slavemarked samt farvestrålende souk’er med krydderier, naturmedicin og marokkanske klædedragter.

Den gamle kongeby, Meknès – ’Marokkos Versailles’. Herunder byporten Bab el Mansour. Et af Marokkos fineste museer, Palais Dar Jamaï.

Den hellige by Moulay Idriss.

Unesco-ruinerne og de tilhørende mosaikker i Volubilis.

Marokkos ældste kongeby Fès – herunder medinaens bymure, paladser, madrassaer, souk’er, pladser og Karaouine moskeen . Desuden keramikværkstederne, besøg i en tæppebutik, Fès’ berømte Chouara-garverier og den andalusiske bydel.

Atlas-bjergkæden og byen Ifrane, hvis arkitektoniske særpræg giver byen karakter af en lille, schweizisk alpeby.

Oasebyen Erfoud med den gamle souk.

Ørkenlandsbyen Aït Ben Haddou.

Marrakesh – herunder medinaen, Saadiernes gravsted, islamisk arkitektur samt Palais de la Bahia. Majorelle Haven og det tilhørende museum med berber kunstskatte.

Den lille kystby, Unesco-byen, Essaouira – herunder forter og havnen med små både og fiskeboder.

Den tidligere fæstningsby El Jadida med det gamle portugisiske fort og den tilhørende underjordiske cisterne.

Casablanca – herunder den storslåede Kong Hassan II moské, Mausoleet for Sidi Abderrahman, det lokale marked i Anfabydelen samt Ain strandpromenaden. Aftensmad på Rick’s Café.

Byen Azrou, hvor man kan være heldig at se de vilde berberaber.

Den jødiske by Ouazzanes religiøse monumenter

 

Hoteller og dyrere restauranter serverer normalt retter med inspiration fra det franske køkken. Men på de mindre spisesteder er der et rigt udbud af traditionel marokkansk mad.
Prøv for eksempel harira, en krydret suppe eller couscous med æg, kylling eller lam. Tajine er en sammekogt ret ofte med marineret kylling eller lam.

Pas og visum i Marokko
Der kræves ikke visum for at besøge Marokko. Husk dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter indrejsen.

Vaccinationer i Marokko
Inden din afrejse bør du altid tjekke om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Du kan finde de seneste informationer på www.sikkerrejse.dk. Husk også at konsultere din egen læge.

Klima og den bedste rejsetid
Marokko kan besøges året rundt. Markedspladserne summer altid af aktivitet. Men er man ikke glad for varme, bør man nok holde sig fra Marokko i sommermånederne, hvor temperaturen kan nå op over de 40 grader.
Nordpå kan man dog blive kølet af i Middelhavet og vestpå i Atlanten. Forår og efterår er gode årstider for et besøg i landet, især hvis man vil sydpå og besøge for eksempel Marrakesh.

Valuta i Marokko
Marrokkanske Dirham (MAD), som er en såkaldt lukket valuta, hvilket betyder, at du ikke kan veksle på forhånd. Men der er rige muligheder for at hæve i ATM-maskiner både i lufthavnen i Marrakesh samt inde i byen.

Sprog i Marokko
Officielle sprog i Marokko er arabisk, forretningssproget er fransk, desuden tales engelsk, spansk og castiliansk.

Religioner i Marokko
I Marokko bekender 98 % af befolkningen til Islam, mens 1 % er kristne og 1 % bekender sig til den jødiske tro.

Opførsel
Selvom Marokko er et muslimsk land er afslappet tøj i orden. De helt små shorts og den stramme soltop bør man dog først hive frem ved strandene.
Da Marokko er en tidligere fransk koloni er mange af høflighedsformerne, særligt blandt middelklassen, franske. For eksempel er kindkys normalt.

Styreform i Marokko
Marokko har konstitutionelt monarki.

Drikkepenge
Alle vores guider og chauffører får løn, men forventer drikkepenge som udtryk for vores kunders tilfredshed. 

Fotografering
Det er i orden at fotografere de fleste steder i Marokko. Man skal dog være opmærksom på, at befolkningen er muslimer, og at der derfor nogen gange skal tages specielle hensyn på hellige steder.
Spørg først, inden du fotograferer personer.

Rejsebøger:
Morocco, Footprint Handbook (kan købes gennem Horisont Rejser)

Parlør:
Moroccan Arabic Phrasebook, Lonely Planet (kan købes gennem Horisont Rejser)

Kort:
Morocco, Freytag & Berndt World Compact (kan købes gennem Horisont Rejser)

Faglitteratur:
Arne Bengtson: Marokko. Det Udenrigspolitiske selskab, 2000. Introduktion til Marokkos samfundsliv
Thomas Boberg: Marokkansk motiv. Lindhardt og Ringhof, 1998. Rejsebilleder og minder
Henny Harald Hansen: Islams kvindeslør. Borgen, 1992. Kvindeliv i den islamiske verden
Douglas Porch: The Conquest of Morocco. Farrar, Straus and Giroux, 2005 (Engelsk). Om franskmændenes erobring og kolonisering af Marokko.