Rejser til Laos

Rejser til Laos

Rejser til Laos byder på fredfyldte landskaber med templer i tusindvis og et forunderligt indblik til en eksotisk verden, hvor livet går langsomt med buddhisme som omdrejningspunkt. Forvent også en del elefanter på din oplevelsesrejse til Laos!

Gæster på vores rejser til Laos vil opleve et usædvanligt rejseland og en befolkning med en naturlig sans for skønhed. Lige så yndefuld Laos er på overfladen, lige så dramatisk og interessant er landets historie.

En Laos-rejse byder på det bedste fra en dragende, smuk og fredelig afkrog af verden. Horisonts rejser til Laos foregår i små grupper med hovedvægt på vores rejselederes unikke viden og personlige forhold til destinationen. 

Tilfredse rejsende

Vi har i 2016 bedt gæster på vores Laos rejser om at bedømme deres helhedsoplevelse af deres oplevelsesrejse til Laos med Horisont Rejser. Vi har spurgt ind til alt lige fra landet som rejsedestination til vores service både før, under og efter rejsen, og bedt vores gæster om at give karakterer ud fra en skala fra 1-5, med 5 som bedst muligt. Resultatet på vores gæsters bedømmelse af vores rejser til Laos endte på 4,8, hvilket vi selvsagt er meget stolte af.

Hos Horisont Rejser sætter vi en ære i at give vores gæster en oplevelse for livet på deres rejser til Laos. Derfor betyder deres tilfredshed umådeligt meget for os. Du kan læse de tidligere gæsters evalueringer under de enkelte rejser til Laos – på den måde kan du også få et bedre indblik i, hvad det er, du betaler for, når du køber rejser til Laos hos Horisont Rejser.

Kort sagt:
Horisont Rejser – rejser, der rykker dig.

 

 

Se alle rundrejser til Laos

Information om Laos

Luang PrabangDen eventyrlige, gamle kongeby med det velbevarede kongepalads, mere end 200 gyldne templer og munke i tusindvis, der går i processioner gennem byen ved daggry. På Unescos liste over Verdens Kulturarv.

Buddha-hulerne uden for Luang Prabang– forunderlige kæmpegrotter med tusinder af forgyldte Buddha-statuer.

Stenkrukkerne omkring Phonsavan – hundredvis af mandshøje stenkrukker fra en fjern fortid spredt ud over landskabet. Arkæologerne har endnu ikke kunnet forklare mysteriet. Krukkerne vejer op til 6 ton og menes at være 2.000 år gamle.

Vientiane – Laos' lille hovedstad i fransk kolonistil med Wat Sisaket templet med tusindvis af miniature-statuer af Buddha. Wat Prakeo, det kongelige tempel, That Luang-stupaen og Patuxay-monumentet, kendt som Vientianes triumfbue.

Vang Vieng – fiskerlandsbyen langs Nam Song-floden, der er blevet et turistmekka omgivet af underskøn natur og et natteliv i den heftige ende af skalaen.

Kone Papheng – Asiens største vandfald, hvor de sjældne Irrawaddy-delfiner lever.

Det laotiske køkken er på mange måder lig det thailandske. Alle retter er tilberedt med friske ingredienser, herunder hovedsagligt grøntsager, fisk, kylling, and og svinekød.
Da der er langt til havet, er ferskvandsfisk mere almindelige end saltvandsfisk og skaldyr.

På landet er det oftest de mere vilde dyr, der spises. Således udgør vildsvin, egern, desmerdyr, firben, junglefugle, vilde hunde, rotter og fugle gerne hovedingrediensen i de landlige områder, hvor grise, køer, kyllinger og ænder kun spises ved større ceremonier.
Ris er fast tilbehør til alle måltider, og nudler er også meget almindelige. De mest anvendte krydderier er limesaft, citrongræs og frisk koriander.
For at give maden mere saltsmag anvendes gerne forskellige fiskesaucer. Andre almindelige krydderier inkluderer stærk chili, kokosmælk og galingale-rod (rødder med en stærk, ingefær- og peberagtig smag).

Foruden dejlig kaffe og te er riswhisky et hit i Laos. Whiskyen hedder Lào Láo og kan fås overalt. Den er en smule ulovlig, men myndighederne har imidlertid sit eget mærke, Sticky Brand, som er lidt dyrere end den almindelige riswhisky.
Den lokale øl hedder Beer Lao (Beerlao) og kan købes alle steder.

Rejselitteratur

Vietnam, Cambodia & Laos, Footprint Handbook

Cranmer, Jeff: The Rough Guide to Laos. Rough Guides.

Cummings, Joe: Laos. Lonely Planet.

Evans, Grant: A Short History of Laos. The Land in Between. Allen & Unwin, 2003.

O’Tailan, Jock: Laos 5’th: Tread Your Own Path. Footprint Travel Guides.

Ray, Nick: Vietnam, Cambodja, Laos and the Greater Mekong. Lonely Planet.

 

Kort

Vietnam Laos Cambodia, Nelles Map

 

Artikler

Brix, Knud: ”Valmuens forbandelse” i Kristeligt Dagblad. 23. august 2006, s. 10.

Nyholm, Sidsel: ”Opiumstågerne letter over Laos” i Information. 25. februar 2005, s. 14.

Ørsholt, Henrik: ”Laos – en overset skønhed” i Børsen. 23. maj 2003, Weekend s. 18-19.

 

Links

Se de mange relevante links for Laos på denne hjemmeside:

http://www.laos-travel.net/links.htm

Eller på Dansk Vietnamesisk Forenings hjemmeside:

http://www.davifo.dk/?p=65