Rejser til Jordan

Rejser til Jordan

Du kan trygt begive dig ud på en rundrejse til Jordan. Jordan har ikke samme problemer med uro som andre stater i Mellemøsten og derfor er der ikke øget risiko ved at rejse til Jordan.

I Jordan får du en kulturrejse, der indeholder det magiske og smukke Petra, den vidunderlige ørken, der blev gjort berømt af Lawrence of Arabia, og det fredfyldte Døde Hav, hvor du kan dyppe tæerne i det salte vand.

En rundrejse med dansk ekspert rejseleder til Jordan er en rejse, der både byder på romerske ruiner, ruinbyen Petra og bibelhistorier. Jordan har alt det som en god kulturrejse skal indeholde. Og med vores ekspertrejseleder, der taler arabisk, får du tilmed mulighed for at møde den imødekommende befolkning.

Fuld tilfredshed på din rejse til Jordan
Overvejer du en rejse til Jordan? Det er altid rart at høre fra andre, der har haft en rigtig god rejse til samme destination. Derfor har vi spurgt vores rejsende i Jordan om, hvordan de vil rangere deres rejse til Jordan på en skala fra 1-5. Vores rejser til Jordan har fået en vurdering på 4,8, hvilket vi selvsagt er meget stolte af.

Bestil trygt din rejse til Jordan hos Horisont Rejser og glæd dig til at opleve det smukke land fuld af kultur og historie.

Kort sagt:
Jordan-rejser er rejser, der rykker dig.

Grupperejser med lokal guide

Jordans højdepunkter

Oplev det smukke Jordan på denne 8 dages rundrejse, der foregår i en lille dansk gruppe på max 12 deltagere og med vores lokale, engelsktalende rejseleder.

8 Dage
Fra kr. 10.900
1 Afrejsedatoer
Næste afrejse 19-09-2018
Familierejser

Jordan familierejse

Oplev det smukke Jordan på denne 12 dages familierejse, hvor I har jeres egen guide og kan opleve det fredlige Jordan i det tempo, der passer netop jer. Børne rejser for halv pris.

12 Dage
Fra kr. 11.900
Daglig afrejse
Daglig afrejse
Rejser med egen guide

Jordans højdepunkter med egen guide

Oplev det smukke Jordan på denne 8 dages rundrejse med jeres egen lokale, engelsktalende rejseleder.

8 Dage
Kontakt os for pris
Daglig afrejse
Daglig afrejse
Se alle rundrejser til Jordan

Information om Jordan

Lidt geografi

Jordan ligger i Mellemøsten og har grænser til Syrien i nord, til Irak i nordøst, til Saudi Arabien i øst og syd og til Israel og Vestbredden i vest. Landet, der kun er dobbelt så stort som Danmark, har i alt en grænsestrækning på 1.619 km og kun 26 km kystlinje ud til Aqababugten og Dødehavet.

Mere end 80% af landet er dækket af ørken, og Jordan er således egentligt mest sand! De sidste 20% er mere frugtbare områder, der primært er koncentreret om Jordan-floden. Det er også her, langt den største del af befolkningen bor.

Fakta

 • Indbyggere: 4,9 mio. Størstedelen af befolkningen er i dag af palæstinensisk herkomst. Hovedstad:Amman, 2.000.000 indb. (2008).
 • Areal: 97.740 Km2
 • Styreform:
 • Valuta: Jordanske dinarer
 • Sprog: Arabisk (officielt), engelsk
 • Religion: Muslimer (overvejende sunnier) 92%, kristne 8%.
 • Elektricitet: 220 volt.
 • Bedste rejsetidspunkt:Det bedste tidspunkt at besøge Jordan på, det er i foråret mellem marts og maj og i efteråret fra september til november. Her er temperaturen mest acceptabel. Det kan dog være koldt og regnfyldt i marts, hvis man befinder sig i den nordlige del af landet.

Klima og den bedste rejsetid

Fordi Jordan har så store ørkenområder, er klimaet tørt og varmt. I de vestlige dele af landet regner det dog noget under regnsæsonen fra november til april. Gennemsnitstemperaturen i sommerperioden ligger omkring de tredive grader.

Det kan være udsøgte fornøjelser at spise i Jordan – især hvis man har råd til lidt mere end et skrabet måltid. Den libanesisk-inspirerede mezze og de jordanske brød er – som andre steder i Mellemøsten – fantastisk lækkert. Det jordanske køkken består af elementer fra de libanesiske, syriske og egyptiske køkkener kombineret med traditionelle, lokale beduin-specialiteter. Men i dag kan du få alt fra sushi til tacos i Jordan.

Den mest almindelige måde at spise på i Jordan er mezze, som er en palet af mange, forskellige små retter. Her er noget for både vegetarer og kødspisere. Retterne serveres løbende, og alle ved bordet deler det, der stilles frem. Her er humus, falafel og andre lækre specialiteter. En særlig jordansk ret fra det beduinske mindretal er mensaf: stærkt krydret lam stegt og serveret med ris. Med til retten hører lammehovedet og øjnene til den heldigste!

I Jordan er de glade for desserter og søde sager, og deres desserter er virkelig søde. Der er masser af bagerier, der kun sælger kager, over det hele i byen. Kaffen må man købe i en af de mange kaffehuse. De jordanske kaffehuse er hyggelige samlingspunkter, hvor du kan slappe af, skrive et postkort, spille kort med de lokale, eller følge med i de domino eller backgammonspil, der altid er gang i. De traditionelle kaffehuse er typisk kun for mænd, men udenlandske kvinder med en smule mod og en ikke udfordrende påklædning er som regel også velkomne. Kaffen er stærk og sød og indtages normalt på tyrkisk facon, altså i små, stærke shots. 

Pas

Pas skal være gyldigt 6 måneder ud over rejsens varighed.

Visum

Indrejse i Jordan kræver visum, som normalt udstedes og betales ved ankomst. Ved indrejse via Aqaba gælder specielle regler.

Valuta

Jordanske dinarer (JD). Det er ganske ubesværet at veksle til JD, og der er ingen begrænsninger på, hvor man penge du kan føre ind i landet. Du kan altså enten veksle penge hjemmefra eller vente, til du er dernede. Men der også rig mulighed for at betale med kreditkort i Jordan, ligesom der er mange hæveautomater i byerne. VISA og Master-card er de mest almindeligt brugte kort i Jordan. Mange steder tager de i øvrigt imod både amerikanske dollars og euro, så der er mulighed for at tage lidt forskelligt med.

Drikkepenge

På de bedre spisesteder forventes der normalt drikkepenge, der svarer til ca. 10% af regningen. På de øvrige restauranter, taxis o.lign. sætter de stor pris, at du lægger lidt ekstra til det underbetalte personale. På de pænere hoteller, lægger de selv et servicecharge på 10% på din regning.

Opførsel og påklædning

Etikette har stor betydning for jordanerne, og de vil vise dig mere respekt, hvis du følger nogle simple regler:

-          acceptér aldrig en gave eller usædvanlig service uden først at takke pænt nej to gange.

-          hils på alle ved at give dem hånden, undtagen kvinder, der ikke selv rækker dig hånden først.

-          sæt dig ikke, så dine fodsåler peger på nogen.

-          Læg ikke op til snak om politik, især spørgsmål vedr. kongehuset og jødedom er ret ømme.

-          Tag dine sko af, når du besøger en moske. Og klæd dig i øvrigt i tøj med lange ærmer og ben, når du skal besøge moskeer og andre helligdomme.

-          Gå aldrig ind foran eller på anden måde forstyrre én, der beder mod Mekka

Rejselitteratur

 • Jordan Handbook (kan købes hos Horisont Rejser)
 • Firestone, Matthew D. And Walker, Jenny: Jordan. Lonely Planet.
 • Grøndahl, Malene: Turen går til Syrien og Jordan. Politikens rejsebøger.
 • Rubin, Marcus (forfatter) og Holm, Mette (red.): Mellemøsten og Menneskerettigheder – en vejviser. Udenrigspolitiske Skrifter, nr. 95. Institut for Menneskerettigheder, 2009.
 • Teller, Matthew: The Rough Guide to Jordan. Rough Guides.