Mad og Kulturrejse til Syditalien

4,8
Bedømt af 27 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


Tag med på en 6-dages personlig rejse til Syditalien, mødet med den stærke mentalitet, gastronomien og mødet med en stor katolsk familie fra en lille by I bjergene uden for Napoli. Velkommen til mødet med vores Italien.

I samarbejde med Michelin-rekommanderet Ristorante Il Grappolo Blu & L’Osteria del Grappolo Blu, har vi sammensat en unik rejse til det syditalienske køkken, hvor der vil været stort fokus på mad, vin og den syditalienske kultur.

Syditalienerne er vilde med mad – og netop maden er omdrejningspunkt i mange samtaler. Maden er med til at samle familier og venner og byder til et naturligt holdepunkt midt på dagen i de varmeste timer.

Familien spiller en stor rolle, både i det italienske samfund og især ved måltiderne.
I den lille uge, som rejsen varer, skal vi bo ved en italiensk familie og opleve og smage deres produktion af mad og vin. Vi skal også på egen hånd prøve at lave traditionel italiensk mad sammen med den italienske familie. Modsat egen produceret mad lavet på bedste landsby manér med den italienske familie, skal vi også besøge to Michelin restauranter. Vi skal smage os igennem de bedste vine og den mest pragtfulde mad – lige fra mammas gryder når det er bedst – til stjerne restauranterne i området. Kontrasten er spændende og en fantastisk oplevelse.

Familien vil føre os igennem den italienske madkultur og guide os gennem udførelsen, så vi ikke kun smager, men også får en fornemmelse af, og måske endda en ekspertise i, hvordan de rigtige smage og farver sammensættes.

Syditalien har så meget at byde på.
Vi begynder med tre dage i Napoli, hvor vi skal besøge byens spændende små steder. Sammen med den indfødte napolitaner Pasquale, skal vi se alle de steder som har stor betydning for napolitanerne. Vi spiser os igennem turen rundt I Napoli over de dage vi er der.

Vi skal blandt andet spise Pizza fra det sted, hvor pizzaen stammer fra. Vi skal se det napolitanske fiskemarked, hvor Sophia Loren i sin tid blev opdaget, og hvor vi virkelig får et indblik i den syditalienske handels´mentalitet. Der bliver også mulighed for besøg på en Michelin-restaurant, hvor vi vil få et lille indblik i, hvad det betyder for restaurationen at have fået anerkendelse, og om vejen dertil.

Herefter går turen to dage til landsbyen Pietrastornina, hvor der ikke er mange andre turister. Byen er en smuk gammel by med 1200 indbyggere og smukt beliggende i bjergene øst for Napoli. Herfra kommer Alfredo Franco, der er kok og ejer af Il Grappolo Blu & L’Osteria del Grappolo Blu. Det er Alfredos familie vi skal besøge under vores ophold. På turen fra Napoli til Pietrastornina gør vi stop på det fantastiske vinhus Feudi di San Gregorio, hvor vi skal smage et udvalg af deres vine samt spise frokost på deres Michelin-restaurant.

I Pietrastornina skal vi bo på et agriturismo og besøge Alfredos forældre, der byder på stor frokost af . Vi har en hel dag, hvor vi på familiens agriturismo skal lave mad og lære, hvordan de forbereder de vigtigste syditalienske retter. Til middagen vil Alfredos svoger præsentere os forde lokale økologiske vine.

Alfredo Francos hustru, May-Britt, vil være guide på denne meget specielle rejse. Hvis der er ét ord, som indkapsler May-Britt Franco Koed, så er det ordet passion. Passion for mad, mennesker, vin og det at se og opleve verden. May-Britt er født i Sydkorea og vokset op i Sorø. Hun er håbløs forelsket i Italien, hvorfra også hendes mand Alfredo kommer fra. Da muligheden bød sig i efteråret 2010, købte hun sammen med Alfredo restauranten Il Grappolo Blu i hjertet af København og gav stedet et gastronomisk løft og åbnede samtidig L'Osteria del Grappolo Blu. I dag er begge restauranter optaget i Michelin-guiden. May-Britt har rejst verden rundt både med og uden parrets 4 børn, men nu er det mest rejser med gastronomisk indhold, som fylder i hendes liv. Passion for mennesker og mad har igen sejret.

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg for en fast pris på 750 kr. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Marianne & Ebbe Bielefeldt

Rejsen var godt tilrettelagt. Den var fyldt med oplevelser. Både May-Britt og Pasquale gjorde hele tiden en stor indsats for ekstra oplevelser.

Karin & Brian Lund

Vi har haft en fantastisk rejse og har nydt hele turen i fulde drag. Fokus på mad og vin oplevelser har været i højsædet hele vejen og kvaliteten har været helt i top. Vi var meget tilfredse med hotellet i Napoli, og også med Agriturismo'et. Alle restaurantbesøgene har været helt fantastiske!

Marianne Larsen

Fantastisk tur, der fuldt ud levede op til forventningerne. Udover herlige mad oplevelser og store variationer og rigtig gode vine, oplevede vi lokalsamfundet i Syditalien på meget nært hold - ikke mindst takket været en meget engageret rejseleder.

Se flere anmeldelser

Dagsprogram

Dag 1

Vi flyver til Rom og kører herfra til Napoli, hvor vi bliver indlogeret på et lille hyggeligt hotel, der ligger centralt. 
Der vil være tid til at strække benene på en lille gåtur.
Vi spiser sent aftensmad, som italienerne gør det. Vi besøger det kendte Pizzeria Sorbillos, som tæller hele 12 brødre som alle er pizzaiolo’er. Stedet er kendt I hele Italien, og faderen af familien er Italiens svar på Gordon Ramsey som var med i Master Chef.

Dag 2

Efter morgenmaden skal vi på byvandring. Pasquale vil mens vi går rundt, fortælle om alle de ting vi passerer, som har haft betydning for de locale napolitanere. Denne dag skal vi alle have de gode travesko på.
Naturligvis kan vi ikke gå byvandring uden at et slå smut forbi den legendariske kaffebar Il Café Gambrinus. Mange poeter, forfattere og andre kendte napolitanere er gennem de sidste 150 år kommet på dette sted for at finde inspiration over en espresso. Vi skal naturligvis også drikke espresso, og nyde alle de maleriske indtryk. Hvem kan ikke forestille sig Oscar Wilde, Jean-Paul Satre, Ernest Hemmingway, Totó & Gabriele d’Annunzio siddende ved bordet ved siden af og nedfælde deres tanker på en blok? Er vi heldige kommer ejeren som vi kender lidt I forvejen, og fortæller om stedets historie og hvordan caféen blev til.

Aftenens middag foregår på det meget legendariske Trattoria som er placeret midt i Napoli. Vi tager metroen dertil, således vi kan kan se den berømte metrostation som af New York times blev kåret til verden smukkeste station.

Dag 3

Efter morgenmaden skal vi afsted til den fantastiske lille fiskeby Pozzuoli hvor Sophia Loren er født. Vi skal se fiskemarkedet og fornemme den skønne stemming .

I Pozzuoli skal vi spise en dejlig frokost tilberedt af alle de skønne fisk og skaldyr som fiskerne har fanget om morgenen.

På vejen tilbage til Napoli gør vi stop på det højeste punkt i Napoli, hvorfra vi kan få hele panorama udsigten fra ca. 300m. højde. Spektakulær udsigt.

Om aftenen er vi blevet specielt indbudt til at besøge en Michelin-restaurant. Vi skal spise en dejlig menu med vine specielt sat sammen til denne aften. (ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 1

Vi flyver til Romer og kører herfra til Napoli, hvor vi bliver indlogeret på et lille hyggeligt hotel, der ligger centralt. 
Der vil være tid til at strække benene på en lille gåtur.
Vi spiser sent aftensmad, som italienerne gør det. Vi besøger det kendte Pizzeria Sorbillos, som tæller hele 12 brødre som alle er pizzaiolo’er. Stedet er kendt I hele Italien, og faderen af familien er Italiens svar på Gordon Ramsey som var med i Master Chef.

Dag 2

Efter morgenmaden skal vi på byvandring. Pasquale vil mens vi går rundt, fortælle om alle de ting vi passerer, som har haft betydning for de locale napolitanere. Denne dag skal vi alle have de gode travesko på.
Naturligvis kan vi ikke gå byvandring uden at et slå smut forbi den legendariske kaffebar Il Café Gambrinus. Mange poeter, forfattere og andre kendte napolitanere er gennem de sidste 150 år kommet på dette sted for at finde inspiration over en espresso. Vi skal naturligvis også drikke espresso, og nyde alle de maleriske indtryk. Hvem kan ikke forestille sig Oscar Wilde, Jean-Paul Satre, Ernest Hemmingway, Totó & Gabriele d’Annunzio siddende ved bordet ved siden af og nedfælde deres tanker på en blok? Er vi heldige kommer ejeren som vi kender lidt I forvejen, og fortæller om stedets historie og hvordan caféen blev til.

Aftenens middag foregår på det meget legendariske Trattoria som er placeret midt i Napoli. Vi tager metroen dertil, således vi kan kan se den berømte metrostation som af New York times blev kåret til verden smukkeste station.

Dag 3

Efter morgenmaden skal vi afsted til den fantastiske lille fiskeby Pozzuoli hvor Sophia Loren er født. Vi skal se fiskemarkedet og fornemme den skønne stemming .

I Pozzuoli skal vi spise en dejlig frokost tilberedt af alle de skønne fisk og skaldyr som fiskerne har fanget om morgenen.

På vejen tilbage til Napoli gør vi stop på det højeste punkt i Napoli, hvorfra vi kan få hele panorama udsigten fra ca. 300m. højde. Spektakulær udsigt.

Om aftenen er vi blevet specielt indbudt til at besøge en Michelin-restaurant. Vi skal spise en dejlig menu med vine specielt sat sammen til denne aften. (ikke inkluderet i rejsens pris).

Dag 4

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Pietrastornina. Byen ligger ca. en times kørsel fra Napoli og turen går gennem det smukke bjergrige landskab.
På vejen besøger vi det fantastiske vinhus Feudi di San Gregorio og her skal vi se den store og utrolig smukke vinkælder, smage et udvalg af deres vine samt spise en lækker frokost tilberedt på deres Michelin restaurant.

Når vi ankommer til landsbyen indlogerer vi os på det lille familiedrevne hotel/agriturismo. Vi bliver budt velkommen af familien og får en introduktion til byen. Pietrastornina er en lille by hørende under byen Avellino. Pietrastornina ligger ca. 25 min. oppe i bjergene fra byen Avellino i ca. 1170 m. højde, og her bor ca. 1400 indbyggere. De lokale er ofte selvforsynende og har eget landbrug og dyr med produktion af pølser og oste. De er meget gæstfri, men det kan være en udfordring at kommunikere med dem, da de færreste taler andet end italiensk. Det prøver vi at komme i møde med hjælp fra May-Britt, som både taler dansk og italiensk. Indbyggerne i landsbyen er ligesom mange i syditalien katolikker og religion betyder meget for dem. I selv så lille en landsby kan tælles op til 5 kirker.

Alfredos mor og far bor i en del af et stort hus, som er inddelt i 5 lejligheder og på ægte italiensk manér er hele familien samlet her. I huset bor også søsteren med sin mand og moderens bror med sin familie. Mosteren bor der også med sin familie, når de har ferie.

Middagen spises på agriturismoet, hvor vi skal have en lille buffet af lokale specialiteter.

Dag 5

Vi begynder dagen med en formiddagstur til Monte Vergine. Monte Vergine er et sted, som tiltrækker mange pilgrimme fra hele verden. Det ligger 1480 m. over havets overflade. Dette er et smukt gammelt kloster, hvor man ser mange munke, og man kan også deltage i messerne, der hele tiden foregår. Nogle sidder og beder i fred på bænkene, mens andre er kommet for enten at skrifte eller tænde et lys. Her får vi tid på egen hånd til at gå rundt og indsnuse den særlige stemning.

Vi tager tilbage til landsbyen, hvor Mama har tilberedt en rigtig landfrokost til os. Hvis vejret tillader det sidder vi udenfor og spiser. For Mama er det ingen sag at have 17 gæster på besøg. Hun er vant til at lave mad til hele familien.

Sidst på eftermiddagen begynder vi at lave mad.

På familiens agriturismo skal vi lave mad med hele familien. Vi skal lære, hvordan man forbereder de vigtigste syditalienske retter. Hertil kommer en lille smagning af de lokale vine.

Dag 6

Afrejse med aftenflyet til København.


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Prisinformation

- fly t/r Rom
- transport
- hotel i delt dobbeltværelse
- alle nævnte måltider inkl. vin og vand (dog ikke middag på Michelin-stjerne restaurant inkl. vin og vand dag 2)
- kokkeskole dag 4

Der er mulighed for tilslutningsfly fra Aalborg og Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling

Enkeltværelsestillæg på  1500 kr

Andre rejser til Italien