Iran - Persisk kunst & kultur

4,9
Bedømt af 111 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


28-03-2018 14 Dage CPH Grupperejser med dansk guide Fra kr. 22.900
11-04-2018 14 Dage CPH Grupperejser med dansk guide Fra kr. 22.900
09-05-2018 14 Dage CPH Grupperejser med dansk guide Fra kr. 22.900
26-09-2018 14 Dage CPH Grupperejser med dansk guide Fra kr. 22.900
17-10-2018 14 Dage CPH Grupperejser med dansk guide Fra kr. 22.900
Vælg afrejse dato 14 Dage CPH Grupperejser med dansk guide Fra kr. 22.900

Kvalitetsrejse til Iran med Danmarks bedste Iran-guide.

Hos Horisont Rejser får du en kvalitetsrejse du ikke får, hvis du rejser med andre. Vi har håndplukket alle hoteller, der er gode og centraltbeliggende, og nøje udvalgt alle restauranter så du får et alsidigt indblik i Irans madkultur. Du får ikke en bedre Iran-rejse end hos Horisont Rejser. 

I vores Iran-rejser er drikkepenge til guider og chauffører inkluderet i prisen. Visum-proceduren er tilmed gjort helt enkel: du afleverer blot dit pas og kopi af dine forsikringspapirer. Intet andet. 

 

Alsidig rundrejse med tid til fordybelse
Denne spændende rundrejse i Iran giver dig en grundig introduktion til Iran og kommer godt rundt i landet. Vi giver os god tid, særligt i Isfahan, og besøger det centrale Iran omkring Kerman og den gamle Silkevejsby Yazd, der ikke er inkluderet i rejsen ”Irans højdepunkter”.

Rejsen ledes af vores populære rejseleder Eva Witte, der er cand.mag i persisk sprog og kultur. Eva har boet i Iran i mere end 10 år og kender landet som sin egen bukselomme. Det er en rejse for dig, der vil have god tid og se de egne af Iran, hvor der kommer færre turister, men rejsen egner sig fint, hvis det er første gang, du besøger landet.

Udforsk de prægtige moskeer i Shiraz og ruinerne i Persepolis
Vi begynder rundrejsen i rosernes og nattergalenes by, Shiraz. Dette er en af Irans smukkeste byer – fyldt med duftende blomsterhaver, prægtige moskeer og andre arkitektoniske perler. Digteren Hafez blev født her i 1300-tallet, og hans grav er stadig tilholdssted for poetiske sjæle, som nyder hans digte sammen med en stille kop te.

Vi besøger Persepolis, det kæmpe ruinområde, der omgivet af ørken vidner om fordums storhed. Byen var det gamle Persiens hovedstad, som Alexander den Store lagde i ruiner.

Vi kører fra Shiraz til Kerman i det østlige Iran. Byen er særligt kendt for sine håndknyttede tæpper og ligger i et meget smukt område netop der, hvor den store ørken begynder. Vi skal opleve solopgangen i dette smukke landskab, inden vi kører videre til den gamle Silkevejsby Yazd, hvor folk stadig bekender sig til Zarathustras lære.

God tid i Isfahan og besøg i UNESCO-landsby
Irans mesterværk i islamisk arkitektur, byen Isfahan, har vi afsat to dage til. Isfahan er som taget ud af ”1001 nat” med storslåede paladser, farvestrålende moskeer og tehuse. Karavaner med alverdens rigdomme kom gennem århundreder til byen. Vi besøger bl.a. den gamle Imam-moske, ser smukke håndknyttede tæpper, og vi glemmer ikke miniature-malerne, som Isfahan også er kendt for.

På vejen til Teheran stopper vi i den gamle handelsby Kashan og den smukke Abyaneh for foden af Karkas-bjerget. Abyaneh er en lille landsby, som UNESCO har givet status som verdens kulturarv.

Rejsen slutter i Irans pulserende knudepunkt, Teheran. En travl storby med både larmende trafik, moderne caféer, kunstgallerier og fredfyldte parker og moskeer.

Basaren med dens små gyder og orientalske mystik er stadig et vigtigt økonomisk og politisk centrum. Blandt basarens dufte af safran, kanel, muskat og spidskommen får vi færten af den gamle og rige persiske madkultur – en madkultur, vi meget gerne vil videreformidle. Derfor spiser vi hver aften på udvalgte restauranter, der på velsmagende vis repræsenterer de traditioner og egne, vi besøger på rejsen.

Eva Witte – indsigtsfuld og engageret Iran-ekspert
Eva Witte bor i Teheran og øser på hele turen af sin erfaring og viden, suppleret af iranske specialguider inden for arkæologi og kunsthistorie. Undervejs vil Eva Witte bl.a. fortælle om sin egen dagligdag i Iran, om normer og samfundsforhold, kvindernes position i en patriarkalsk verden, om iranernes forhold til omverdenen – både personligt og politisk. Og vi sætter naturligvis fokus på Perserrigets kunst, kultur og historie, der som en rød tråd binder hele rejsen sammen – fra grundlæggelsen for mere end 2.500 år siden og helt op til i dag, hvor historien er med til at forme den moderne iraners selvopfattelse.

Med Eva ved roret får du en rejseleder, som kan komme bag facaden og derfor tilfører rejsen noget helt særligt.

Alle rejser er forskellige, og muligheder opstår gerne spontant. Uanset hvilken rejse, der er tale om, er det dog sikkert og vist, at vores rejseledere åbner døre, som man ikke selv ville kunne få op, hvis man rejste alene.

Dagsprogram

Dag 1 København – Doha – Shiraz
Dag 2 Shiraz
Dag 3 Shiraz – Persepolis – Shiraz
Dag 4 Shiraz – Sarvestan – Kerman
Dag 5 Kerman
Dag 6 Kerman – Shahdad – Zeinodin
Dag 7 Zeinodin – Yazd
Dag 8 Yazd – Naein – Isfahan
Dag 9 Isfahan
Dag 10 Isfahan
Dag 11 Isfahan – Abyaneh – Kashan – Teheran
Dag 12 Teheran
Dag 13 Teheran
Dag 14 Teheran – Doha – København


Højdepunkter, du oplever på denne rejse:

- Shiraz - herunder Hafez’ gravsted og Parsmuseet, der blev bygget som modtagelsessalon for shah’en Karim Khan, når der var officielle receptioner samt besøg på teologiskolen

- Ruinerne ved Persepolis

- Køretur østpå mod Kerman med stop ved paladset i Sarvestan

- Udflugt til Shahdad, hvor vi skal se utrolige ørkenlandskaber og ørkenformationer samt mausoleet i Mahan

- Byvandring i Kerman indre by - herunder se de gamle karavansarier i den gamle basar, opleve fredagsmoske samt lokale håndværk (pateh-broderier og kobberarbejde)

- Yazd - herunder Chaha Suq Bazar og mange smukke moskeer, inkl. Fredagsmoskéen. Vi skal også opleve zoroastrismen (Zarathustras lære) og besøge et ildtempel.

- Uden for Yazd skal vi se de berømte “stilhedens tårne”

- Moskeen i Naein

- Besøg i Isfahan - herunder Si-o-seh-broen, den gamle Imam-moske, Naqsh-e-Jahanpladsen, basaren, Chehel Sotun-paladset, det armenske kvarter med Vank-katedralen. Desuden tedrikning i gamle tehuse og besøg hos tæppehandlere og miniaturemalere

- UNESCO-bjerglandsbyen Abyaneh, karavanebyen Kashan - herunder besøg i det imponerende, restaurerede Brujerdi-hus og rundvisning i en af landets flotteste haver, Bagh-e-Fin

- Teheran - herunder Nationalmuseet, Museet for Keramik-og glaskunst, Golestan-paladset samt basaren. Desuden arrangeres et hyggeligt møde med danskere bosat i Teheran

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Lill Blaaberg

Mageløs rejse til Iran. Eva Witte er et omvandrende leksikon hvad angår perisk sprog og kultur. Hun deler gavmildt ud af alt hvad hun ved, og hun er en blændende formidler.

Louise Hirsbro

Jeg syntes rejsen var rigtig fint tilrettelagt og kunne ikke havde ønsket, at den skulle havde været anderledes. Jeg kunne godt lide at vi fik set en masse på den forholdsvis korte tid vi havde til rådighed. Jeg var også meget glad for den måde turen blev rundet af på - hos Anders Hougaard (Danmarks ambassadør, red) i Teheran (det var lige prikken over i'et). Vi havde en super god chauffør og en super god lokalguide.

Maarten Winter

Eva og Golnaz er meget dygtige rejseledere og er et fantastisk team som supplerer hinanden, fx. på hvilket viden de har om alt vi så og oplevede, og det vi ikke gjorde. Det var fantastisk at blive guidet af nogle som faktisk bor i landet, og har viden som man kun kan få på den måde. Jeg kan ikke rigtigt tænke på kritikpunkter, de skal bare fortsætte som de gør. De har virkeligt ydet en indsats. Meget interessant rejse som indbyder til mere. Alt jeg forventede af det, og mere.

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

28-03-2018 14 Dage CPH Eva Lucie Witte Fra kr. 22.900 Få pladser tilbage Bestil rejsen
11-04-2018 14 Dage CPH Eva Lucie Witte Fra kr. 23.900 Få pladser tilbage Bestil rejsen
09-05-2018 14 Dage CPH Eva Lucie Witte Fra kr. 23.900 Bestil rejsen
26-09-2018 14 Dage CPH Eva Lucie Witte Fra kr. 23.900 Bestil rejsen
17-10-2018 14 Dage CPH Eva Lucie Witte Fra kr. 23.900 Få pladser tilbage Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1: København – Shiraz
Vi flyver fra København (mulighed for tilslutning fra Billund og Aalborg) og ankomst til Shiraz i den sydlige del af Iran tidligt næste morgen. Her mødes vi med vores danske rejseleder, der tager os til vores hotel.


Dag 2: Poeternes by, Shiraz

Mærk den fortryllende stemning i poeternes, rosernes og nattergalenes by, Shiraz. Byen er en af Irans smukkeste byer – fyldt med smukke blomsterhaver og en perlerække af smukke moskéer. Shiraz er for iranerne bl.a. kendt som poeternes by, hvilket først og fremmest skyldes digteren Hafez, der blev født i Shiraz i begyndelsen af 1300-tallet. Hafez’ betydning for iranerne er selv i dag nærmest uvurderlig, og hans poetiske temaer om kærlighed og troskab og om at udstille fordomme læres uden ad og citeres ved enhver given lejlighed.

Dagens program indeholder naturligvis besøg ved Hafez’ smukke gravsted, hvor vores danske rejseleder vil fortælle om hans digte. Desuden besøger vi et par af de smukke moskeer, som Shiraz er kendt for. 

Vi tager os også tid til at opleve den iranske gæstfrihed og åbenhed, der bl.a. kommer til udtryk i de smukke haver, hvor unge studerende gerne lader sig forstyrre, når de ser udlændinge, de kan komme i kontakt med. De vil gerne høre, hvor vi kommer fra, og svarer gerne på spørgsmål om deres liv i Iran.


Dag 3:
 Antikkens Persien (Persepolis)
Vi bruger dagen på tiden før den arabiske invasion af Persien. Dagen står i antikkens tegn med en dagsekskursion til Takht-e Jamshid (Persepolis). Det var her, de store persiske herskere tog imod deres gæster. Her er vidunderlige relieffer, der viser gæster fra hele det store rige, som ved store processioner aflagde herskeren besøg. I dag står Persepolis tilbage som en imponerende ruin og et vigtigt vidnesbyrd fra det enorme perserrige. Byen blev lagt i ruiner af Alexander den Store i 330 fvt og senere af araberne. De tilbageværende ruiner vidner om både storhed og skønhed, og vi skal se fantastiske relieffer med soldater, store løveskulpturer og en detaljerigdom, der er helt uimodståelig. Den dansk-tyske opdagelsesrejsende Carsten Niebuhr lavede et stort stykke arbejde med at nedskrive og overlevere de gamle skrifter fra Persepolis, så vi i dag har en betydelig viden om det gamle Persien.

Persepolis er en stor oplevelse, og vi giver os god tid både til at høre de mange historier men også til at gå rundt og nyde det hele i eget tempo.

Ikke langt fra Persepolis finder vi Nekropolis, hvor bl.a. en af de mest betydelige af det achæmenidiske dynastis konger, Dareios den Første, blev begravet og I det nærliggende Nagsh-e Rajab skal vi nærstudere klippereliefferne – det ældste dateres helt tilbage til 1.000 år fvt.

Efter vi har nydt alt dette, tager vi tilbage til Shiraz, hvor vi besøger det lille Parsmuseum, der blev bygget som modtagelsessalon for shah’en Karim Khan, når der var officielle receptioner. Denne lille oktagonale bygning, beliggende i en smuk have, er en af de fineste i Shiraz.
Hvis tiden tillader det besøger vi teologiskolen Khan.

imammoskeen i Iran

iranske piger fotograferet på rejse til iran

Der er inkluderet morgenmad og aftensmad på udsøgte, lokale restauranter, hvor I bliver præsenteret for en varieret menu bestående af traditionelle iranske retter. 

 

Dag 1: København – Shiraz
Vi flyver fra København (mulighed for tilslutning fra Billund og Aalborg) og ankomst til Shiraz i den sydlige del af Iran tidligt næste morgen. Her mødes vi med vores danske rejseleder, der tager os til vores hotel.


Dag 2: Poeternes by, Shiraz

Mærk den fortryllende stemning i poeternes, rosernes og nattergalenes by, Shiraz. Byen er en af Irans smukkeste byer – fyldt med smukke blomsterhaver og en perlerække af smukke moskéer. Shiraz er for iranerne bl.a. kendt som poeternes by, hvilket først og fremmest skyldes digteren Hafez, der blev født i Shiraz i begyndelsen af 1300-tallet. Hafez’ betydning for iranerne er selv i dag nærmest uvurderlig, og hans poetiske temaer om kærlighed og troskab og om at udstille fordomme læres uden ad og citeres ved enhver given lejlighed.

Dagens program indeholder naturligvis besøg ved Hafez’ smukke gravsted, hvor vores danske rejseleder vil fortælle om hans digte. Desuden besøger vi et par af de smukke moskeer, som Shiraz er kendt for.

Vi tager os også tid til at opleve den iranske gæstfrihed og åbenhed, der bl.a. kommer til udtryk i de smukke haver, hvor unge studerende gerne lader sig forstyrre, når de ser udlændinge, de kan komme i kontakt med. De vil gerne høre, hvor vi kommer fra, og svarer gerne på spørgsmål om deres liv i Iran.


Dag 3:
 Antikkens Persien (Persepolis)
Vi bruger dagen på tiden før den arabiske invasion af Persien. Dagen står i antikkens tegn med en dagsekskursion til Takht-e Jamshid (Persepolis). Det var her, de store persiske herskere tog imod deres gæster. Her er vidunderlige relieffer, der viser gæster fra hele det store rige, som med store processioner aflagde herskeren besøg. I dag står Persepolis tilbage som en imponerende ruin og et vigtigt vidnesbyrd fra det enorme perserrige. Byen blev lagt i ruiner af Alexander den Store i 330 fvt og senere af araberne. De tilbageværende ruiner vidner om både storhed og skønhed, og vi skal se fantastiske relieffer med soldater, store løveskulpturer og en detaljerigdom, der er helt uimodståelig. Den dansk-tyske opdagelsesrejsende Carsten Niebuhr lavede et stort stykke arbejde med at nedskrive og overlevere de gamle skrifter fra Persepolis, så vi i dag har en betydelig viden om det gamle Persien.

Persepolis er en stor oplevelse, og vi giver os god tid både til at høre de mange historier men også til at gå rundt og nyde det hele i eget tempo.

Ikke langt fra Persepolis finder vi Nekropolis, hvor bl.a. en af de mest betydelige af det achæmenidiske dynastis konger, Dareios den Første, blev begravet, og i det nærliggende Nagsh-e Rajab skal vi nærstudere klippereliefferne – det ældste dateres helt tilbage til 1.000 år fvt.

Efter vi har nydt alt dette , tager vi tilbage til Shiraz, hvor vi besøger det lille Parsmuseum, der blev bygget som modtagelsessalon for shah’en Karim Khan, når der var officielle receptioner. Denne lille oktagonale bygning, beliggende i en smuk have, er en af de fineste i Shiraz.
Hvis tiden tillader det, besøger vi teologiskolen Khan.

Dag 4: Køretur østpå mod Kerman
Vi kører mod Kerman i det østlige Iran, og på vejen skal vi se det smukke palads i Sarvestan, hvis historie går tilbage til 400-tallet. Måske er ordet ”Palads” i denne sammenhæng lidt misvisende, idet dets funktion er uklar. Der har måske været tale om en slags jagthytte eller måske en helligdom.
Efter opholdet her kører vi videre. Det er en lang køretur, men det er en rigtig god mulighed for vores danske rejseleder til at fortælle en masse om Iran – i bussen har vi god tid til både at høre fortællinger og se landskabet forandre sig undervejs. Vi er fremme i Kerman ved aftenstide og spiser aftensmad på hotellet


Dag 5: Fantastiske ørkenlandskaber
Kerman er en smukt beliggende by, der regnes for en af de ældste i landet, og den har altid været et vigtigt knudepunkt for den transasiatiske handel.

Efter morgenmaden skal vi på en byvandring i Kerman, inden vi i eftermiddag skal på oplevelse i ørkenen blandt smukke, særprægede ørkenformationer og ruiner efter gamle karavanseraier.

Vi kører til Shahdad, der ligger på kanten af den store ørken Dasht-e Lut, hvor klimaet er tørt og varmt. Lidt nord for Shahdad ligger en lille landsby, der efter sigende eksisterede under Arattacivilisationen i henhold til gamle sumeriske myter. Forskerne er dog stadig voldsomt uenige.

Vi skal en tur ud i ørkenen og beundre de fantastiske kalut-landskaber. Det ligner et landskab fyldt med ruiner af tårne, borge og sågar boligblokke. Men det er i virkeligheden særprægede ørkenformationer skabt af århundreders erosion. Overalt i landskabet ser vi også mange ruiner efter karavanseraier – gamle herberger og overnatningsmuligheder for handelsfolk, der med deres kameler fragtede varer fra by til by.

Inden vi atter er tilbage i Kerman, besøger vi Mahan.


Dag 6: På opdagelse i Kerman – og videre til Yazd
Vi skal på besøge den del af Kerman, vi ikke nåede i går, og skal blandt andet skal se de gamle karavansarier i den gamle basar, der domineres af gamle håndværkstraditioner, bl.a. pateh-broderier og kobberarbejde, som byen nærmest er verdenskendt for.

Vi tager afsked med Kerman og kører videre mod det smukke kavansarei i Zeinoddin, hvor vi ser solnedgangen. Her skal vi overnatte.


Dag 7:
  Silkevejsbyen Yazd
I dag går turen videre til Yazd, som er en af de gamle handelsbyer på Silkevejen kendt for silke, tekstiler og tæpper, der blev handlet af karavanerne på vej til Centralasien og Indien. Byen ligger mellem to ørkener og er omgivet af saltsøer. Den er nu en universitetsby med over 1/4 mill. indbyggere.

Vi går til Chaha-basaren og til den smukke moske fra det 14. århundrede, der har meget fine dekorationer i farvede mosaikker.

I Yazd findes der en menighed på godt 10.000 personer, der bekender sig til zoroastrismen (Zarathustras lære). Kvinderne af denne religion kendes på deres mønstrede tørklæder og broderede dragter i hvidt, beige og rødt. Vi besøger deres ildtempel, hvor den hellige ild har brændt uafbrudt siden år 470.


Dag 8:
 Irans perle, Isfahan
Tiden er inde til at tage afsked med Yazd, men en af turen store højdepunkter venter. Vi kører mod Isfahan og gør et ophold i Naein, der blandt andet er kendt for sin smukke moske og tekstilbearbejdning.

Isfahan er en perle og vel nok den smukkeste og mest fascinerende by i Iran. Byen er meget ren og velholdt men også en magnet for turister, der kommer fra hele verden for at opleve byens mange vidundere. Blandt disse vidundere er de smukke broer, der krydser Zayadeh-floden, og som deler byen i to.

Vi besøger et par af broerne, hvor Si-o-seh-broen er den mest berømte. Her slentrer byens egne borgere over broen og nyder solnedgangen, og her finder vi unge, der holder i hånd under de karakteristiske buer.  

Dag 9 og 10: Irans storhedstid: Isfahan
Isfahan er alt det, som vi vesterlændinge forbinder med Persien og orientens mystik. Her er storslåede paladser, farvestrålende moskéer, der går tilbage til byens storhedstid i 1600-tallet, da Safaviderne jagede først mongolerne og siden osmannerne ud af landet og samlede riget. Selvom regeringstiden kun var på få århundreder, har perioden efterladt en række arkitektoniske perler, som vi skal besøge over de næste dage.

Vi har to hele dage i Isfahan, hvilket giver os god tid til at opleve denne fantastiske by. Vi skal opleve helt enestående persisk arkitektur, slentre en tur i basaren, hvor vi aflægger besøg hos brødrene Ali og Hussein, der har en tæppehandel, og som giver os en lille lektion i persiske tæpper. Det hele foregår i en behagelig atmosfære, og her er der ingen, der tvinger dig til at købe et af de mange pragtstykker med hjem. Det samme gør sig gældende, når vi besøger en af byens ældste og mest berømte miniature-malere. Vi drikker en kop te og høre om den gamle kunstart – og har du lyst, kan du købe, ellers kan du blot iagttage de imponerende kunstgenstande, hvor priserne for ”masterclass” går op til 10.000 Euro. Vi har lavet rejser til Iran i 10 år og har derfor udvalgt de rigtige forretninger til vores besøg. Du vil derfor som besøgende ikke opleve, at du bliver presset til at købe noget.

For de fleste er den største attraktion i Isfahan – måske i hele landet – den gamle Imam-moske på Naqsh-e-Jahanpladsen. Dette mesterværk fra begyndelsen af 1600-tallet er en af de vigtigste inden for islamisk arkitektur. Naqsh-e-Jahan pladsen indeholder desuden det kongelige palds og den kongelige moske, der ikke i omfang måler sig med Imam-moskeen, men som alligevel er mesterværk.  

Under opholdet besøger vi Chehel Sotun-paladset med den smukke have og det armenske kvarter med Vank-katedralen.


Dag 11:
 Bjerglandsbyen Abyaneh og karavanebyen Kashan
Vi tager afsked med det smukke Isfahan og kører mod nord. Det er en meget smuk tur, der præges af de høje bjerge mod vest. Vi ser sne på bjergtoppene frem til marts, og langs vejen ser vi ruinerne fra flere karavanserier, hvilket vidner om, at vi kører på den gamle hovedvej, der forbandt nord med syd. Efter et par timers kørsel, drejer vi væk fra hovedvejen og kører mod bjerglandsbyen Abyaneh, der er udpeget til verdensarv af UNESCO. Abyaneh ligger for foden af Karkas-bjergene i ca. 2000 meters højde. Her skal vi opleve livet i en lille landsby, hvis historie går flere tusinde år tilbage. Selvom der kommer mange turister, giver opholdet os en idé om kontrasterne i det store land.

De kvindelige indbyggere her er letgenkendelige på grund af deres blomstrede tørklæder, som er et levn fra zarathustrismen, den oprindelige persiske statsreligion, der blev indført i 600-tallet fvt. af Kyros den Store. Selv om islam officielt overtog som statsreligion i midten af det 7. årh. evt., er små samfund som Abyaneh først ”konverteret” langt, langt senere – og kun under protest.

På vej mod Teheran gør vi et ophold i den historiske karavaneby, Kashan, hvor vi bl.a. skal se en af de flotteste haver i landet, Bagh-e-Fin. At handlen har tilført byen stor rigdom, vidner flere af Kashans imponerende private boliger om. Vi besøger et af de traditionelle huse bygget af en af byens rige købmænd.

Vi kommer frem til vores hotel i Teheran tidligt aften (det afhænger lidt af trafikken, der kan være voldsom på den tid af dagen).


Dag 12-13: Teheran

Vi skal på opdagelse i den pulserende storby, der er Irans bankende hjerte og en by fyldt af modsætninger. Her finder vi både kaotisk og larmende trafik, fredfyldte parker og moskéer og moderne tøjbutikker og internetcafeer.

Vi har god tid til at danne os et indtryk af storbyen, hvor vi både besøger basaren, et par udvalgte museer, hører om den islamiske revolution, ser et par paladser og, hvis det kan lade sig gøre, tilbyder vi vores gæster at besøge en privat familie eller andet, som vi kan gøre, fordi vi har rigtig gode forbindelser i Iran.


Dag 14: Teheran –  København

Det er tid til at forlade både Teheran og Iran. På denne rejse flyver vi med Qatar Airways og som regel flyver vi midt på dagen, men det kan variere, så vi i stedet skal med det tidlige morgenfly. Flyturen tager ca. to timer til Qatar og herfra 6 timer til Købehavn.

 

 


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Eva Lucie Witte

Eva Lucie Witte

Eva Lucie Witte (f. 1973) er uddannet cand.mag. i Persisk Sprog og Kultur på Københavns Universitet, hvor hun også har undervist i persisk sprog og litteratur i en årrække. Siden 2005 har hun boet i Iran, hvor hun er i gang med en ph.D.-uddannelse indenfor persisk litteratur. Hun har igennem mange år rejst i Iran og har desuden holdt foredrag om Iran og persisk kunst, kultur og samfundsforhold.


Prisinformation

Prisen gælder pr. person i delt dobbeltværelse.

Tillæg enkeltværelse: 2.900 kr. pr. person.

Der er plads til max 18 deltagere. 

Prisen dækker:

- fly København–Shiraz // Teheran-København (en mellemlanding)
- transport hotel-lufthavn
- kørsel i bus med air condition
- Eva Witte som rejseleder (Eva møder gruppen i Shiraz) samt lokalguider på hele rejsen
- morgenmad og enten frokost eller aftensmad hver dag 
– der serveres vand til maden. Sodavand mv. kan tilkøbes for egen regning (der serveres ikke alkohol i Iran)
- de i programmet nævnte punkter inkl. evt. entré
- indkvartering på nøje udvalgte, gode turistklasse hoteller
- informationsmøde i København ca. 4 uger før afrejse
- drikkepenge til guide og chauffør (rejser i 2018)

Prisen dækker ikke: 

- de måltider der ikke er inkluderet, dvs enten en frokost eller et aftensmåltid per dag. Beregn ca 15 Euro per dag. 
- Visum til Iran (se neden for): kr. 795

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg - ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Du skal have visum til Iran inden afrejse. 

Du skal inden afrejse afleverer dit pas som vi skal bruge 8-10 dage for at du kan få visum. Samtidig skal du aflevere bevis på at du har en rejseforsikring. Hos os skal du ikke udfylde et langt ansøgningsskema og aflevere billede for at få visum. 

Du får typisk dit visum retur på informationsmødet forud for rejsen. 

Bemærk, der må ikke være israelske stempler i dit pas.

Visum koster 795,- kr. 

 

Hotel: På denne rejse bruger vi lokale turistklasse hoteller - se hotelklassificering

Vejret: Efteråret og foråret er klart de mest behagelige rejsetidspunkter for ture til Iran. Men landet er stort og har helt forskellige klimaer afhængig af hvor, du skal hen. Generelt kan vintrene (december til februar) være ubehageligt kolde, især i de nordlige og vestlige egne, mens somrene (juni til august) gerne byder på temperaturer over 50 grader langs kysten ved den Persiske Golf og i de sydlige provinser. Her er luftfugtigheden desuden utrolig høj, så vil man rejse i perioden fra maj til oktober, anbefales det at nyde solen og den mere tålelige luftfugtighed længere inde i landet.

Visum: se ovenfor. 

Penge på rejsen: Da du ikke kan bruge kreditkort i Iran skal du medbringe kontanter til hele rejsen. Du skal medbringe enten US Dollars eller Euro i 20 - 50 eller 100 sedler. Som en tommelfingerregel skal du bruge ca. 200 kr om dagen til frokost og andre småting. Såfremt du skal købe ting med hjem skal dette lægges oveni.

Drikkepenge: Drikkepenge er svært at forstå for mange danskere og de fleste vil helst bare have det inkluderet i prisen. Som tommelfingerregel 6 USD per dag til guiden og 4 USD per dag til chaufføren. Drikkepenge er inkluderet i rejsens pris. 

 

Andre rejser til Iran