rejser til iran

Rejser til Iran

Horisont Rejser er eksperter i Iran og benytter sig af Danmarks bedste Iran-guider: Eva Witte, der bor i Teheran og Ole Wøhlers Olsen, der er tidligere dansk ambassadør. Desuden bruger vi vores iranske ekspert-rejseleder Navid Ghods Ghazvini, hvis du ønsker en rejse med lokal engelsktalende guide. Vores rejser til Iran oser af kvalitet, hvor hver enkelt detalje er tilrettelagt efter utallige besøg i landet, hvor vi nøje har udvalgt hoteller og små, lokale restauranter. 

Iran er et sikkert rejseland

Iran er et kontrastfyldt land, hvis befolkning forbløffer med dens gæstfrihed, modebevidsthed og nysgerrighed over for omverdenen.

Forestiller du dig et lukket, fjendtligt samfund, så forvent at få dine fordomme gjort til skamme på førstedagen af din Iran-rejse. Iranernes åbenhed og gæstfrihed er legendarisk. Rejser til Iran er ganske trygge. Den kultur, der folder sig ud på rejser til Iran, er spændende, rig og strækker sig tusinder af år tilbage.

Horisonts Iran-rejser byder på det bedste af Iran og kommer til steder, kun få turister besøger. Vi betages af de islamiske kunstværker, byggerier, ornamenter og arkitektur. På vores rejser til Iran får vores gæster et dybdegående indtryk af den iranske virkelighed.

Horisonts Iran-rejser foregår som altid i små grupper med hovedvægt på vores iransktalende, danske rejselederes unikke viden og personlige forhold til destinationen. Du skal vælge Horisonts Iran-rejser, hvis du ønsker en rejseleder, der bor i Iran og kan sproget, hvis du foretrækker en rejseleder, der kan fortælle dig om de lokale forhold som ingen andre guider kan, hvis du kan lide at spise på lokale restauranter og prøve hele det iranske spisekort (i modsætning til at spise på hotelrestauranter, som de fleste grupper til Iran oplever).

Har du været i Iran og skal til USA?

Flere af vores gæster er bekymrede for om de med et iransk visum i deres pas vil blive nægtet adgang til USA. 

Har du været i Iran bliver du IKKE nægtet adgang til USA. Det, som er ændret, er, at du ikke længere kan få en ESTA godkendelse men derimod skal have et rigtigt visum til USA. Det får du ved at udfylde et ansøgningsskema og sende det til den amerikanske ambassade i København. Her skal du så møde op personligt til et lille interview på 5 minutter og forklare, at du har været i Iran på en turistrejse. Herefter får du dit visum. 

Der er således ikke grund til at bekymre sig, hvis du har været i Iran eller skal der til. Det forhindrer dig ikke i at få indrejse til USA. 

Glade rejsende

I 2016 lavede vi en undersøgelse blandt vores mange Iran-rejsende. De blev blandt andet spurgt ind til deres generelle oplevelser med rejsen, landet som rejsedestination og kvaliteten af deres tildelte guide. Vores rejser til Iran opnåede en score på 4,9 ud fra en skala fra 1-5 (med 5 som det bedste). Dette vækker naturligvis stor glæde hos os.

Du kan læse vores tidligere gæsters besvarelser under de enkelte Iran rejser. Vi håber, at disse kan være med til at give dig et billede af, at vi hos Horisont Rejser altid leverer rejser af høj kvalitet – og at vi kender Iran særdeles godt. Der findes flere udbydere af rejser til Iran, men hos Horisont Rejser kan du føle dig helt tryg ved at købe din næste Iran-rejse. Vi slår os på god service og stor indsigt i landet, og vores mål er at give dig en rejse, du sent vil glemme.

Kort sagt:
Iran rejser er rejser, der rykker dig.

  

Se alle rundrejser til Iran

Information om Iran

For Horisont Rejser hænger pris og kvalitet sammen. Kigger du blot på prisen, kan andre rejser se billigere ud, men i sidste ende kan den billige rejse vise sig at blive den dyreste.  

Læs her, hvordan vi adskiller os fra andre rejsebureauers Iran-rejser.

Shiraz med sine smukke paladser og farverige blomsterhaver opfatter sig selv som ’poeternes by’. Her indånder folkesjælen stadig poesi fra Hafez og Sa´dis lyriske digte om kærlighed og troskab.

Isfahan er en arkitektonisk perle og indbegrebet af Orienten med storslåede paladser, enorme, ornamenterede moskeer, den imponerende Imam-plads og farverige te-huse, hvor de sejlende kamel-karavaner har lagt til i årtusinder og udvekslet attråede varer, slaver og eventyrlige historier.

Persepolis – alene navnet – det er verdenskultur fra bedste skuffe. Ruinerne med fantastiske relieffer og løveskulpturer vidner om fortidig storhed, skønhed og dramatik.

Teheran, hovedstaden, er en heksekedel med oaser af kunst og rum at puste ud i omgivet af dyttende biler – meget betegnende kaldet ’modsætningernes by’. Fra Golestan paladset i al dets pragt over de snørklede gader til de sydende basarer, hvor handlende har faldbudt varer i umindelige tider. Byen er moderne med alt, hvad det betyder af godt og skidt.

Isfahan – herunder Si-o-seh-broen, den gamle Imam-moske, Naqsh-e-Jahan pladsen, basaren, Chehel Sotun-paladset, det gamle regeringssæde, Ali Qapu, samt paladserne Sotun (de fyrre søjler) og Hasht Behesht. Det armenske kvarter med Vank-katedralen, Sheik Lotfollah Moské.

Isfahans gamle tehuse og tæppehandlere.

Shiraz – herunder Karim Khan Zands citadel, Baghe Nazar med Pars-museet, Hafez’ gravsted, Sa’adis gravsted og Kyrus den Stores gravsted.

Ruinerne ved Persepolis, kongegraven Nekropolis og klippereliefferne i Naqsh-e Rajab.

Ruinerne af den persiske kongeby, Pasargadae.

Unesco-bjerglandsbyen Abyaneh og karavanebyen Kashan – herunder det imponerende, restaurerede Brujerdi-hus og en af landets flotteste haver, Bagh-e-Fin.

Teheran og den travle basar

I Teheran desuden Ayatollah Khomeinis mausoleum, Golestan-paladset, spejlpaladset samt basaren. Sa’ad Abad Palace (shahens palads).

Irans helligste by, Mashad.

Den gamle silkevejsby, Yazd – herunder Chaha Suq Bazar og Fredagsmoskéen, Ildtemplet samt de berømte “Stilhedens tårne”.

Byen Torbat-e-Haydarieh, hvor der produceres safran.

Køretur gennem ørkenen og stop i de små ørkensamfund, Nayband og Ravar.

Byvandring i Kerman til de gamle karavanseraier.

Paladset i Sarvestan.

Shahdads utrolige ørkenlandskaber og –formationer.

Mausoleet i Mahan med den blå kuppel.

Moskeen i Naein.

Birjand og Jame moskeen.

Den gamle fæstningsby, Rayen.

På vores Iran-rejser prioriterer vi madoplevelsen som en væsentlig del af rejsen. I modsætning til andre rejsebureauer, der laver rejser til Iran, benytter vi os af lokale restauranter med et varieret udbud af retter.

Det iranske køkken er meget velsmagende og består hovedsageligt af kalvekød, fjerkræ og lam, som typisk serveres som kebab (grillspyd) eller i mildt krydrede retter. Iranerne spiser også fisk og skaldyr. Samt kamelkød ved særlige lejligheder. Tilbehøret er oftest ris med mange forskellige grøntsager, kartofler og friskbagt brød. Desuden anvender iranerne gerne både tørrede og friske frugter og nødder i den varme mad.

Det er almindeligt at blive siddende i restauranten længe og nyde aftenen sammen, og man drikker derfor te eller kaffe og spiser også gerne dessert. En almindelig dessert er bastani-e za’farani, som er en persisk is med safran, rosenvand og fløde. Efter desserten afslutter man måske et godt måltid med en vandpibe.