Rejser til Indien

Rejser til Indien

Rejser til Indien er et sansebombardement af lyde, lugte og menneskelig aktivitet. For ikke at tale om de hellige køer i gaderne. Indernes religiøsitet og spiritualitet sætter din egen eksistens i perspektiv og giver således rejser til Indien en ekstra dimension.

På vores Indien-rejser vil du opleve en rig, energisk, sprudlende og meget gammel kultur, der byder på et væld af oldtidsminder, arkitektoniske mesterværker og spektakulære scenerier. Men også menneskelig lidelse og en indstilling hos inderne til tilværelsens grundvilkår, der afsætter dybe spor i erindringen og får rejser til Indien til at skabe varige minder.

Horisonts Indien-rejser byder på det bedste fra 'Verdens mest intense rejsemål' med den lange historie og energiske, stærkt religiøse befolkning. Vores rejser til Indien foregår altid i små grupper med hovedvægt på vores rejselederes og lokale guiders unikke viden og personlige forhold til destinationen.

Glade rejsende
I 2016 gennemførte vi en undersøgelse blandt vores rejsende i Indien. Vi spurgte om deres oplevelser med landet, med rejsen, vores rejseguide, og hvordan de oplevede vores service, da de købte rejsen. Vores rejser til Indien har scoret 4,7 ud af 5 i kundetilfredshed. Og det er vi naturligvis stolte over.

Nedenfor kan du læse mere om vores gæsters vurdering af de forskellige rejse, som vi tilbyder. Læs kundernes anmeldelse og bliv bekræftet i, at du trygt kan bestille din drømmerejse til Indien hos os. Vi kender landet og arbejder med dygtige og søde rejseguider. Så book din rejse hos os og få god service og en uforglemmelig rejse.

Kort sagt:
Indien – rejser, der rykker dig.

 

Se hvad andre gæster synes om vores rejser til Inden

 

 

Grupperejser med lokal guide

Indiens højdepunkter: Delhi-Agra-Varanasi

Vi har samlet en række af Indiens højdepunkter på denne rejse i det nordlige Indien. Rejsen strækker sig fra hovedstaden Delhi til Taj Mahal i Agra og videre til de smukke, erotiske templer i Khajuraho. Derfra går turen til Varanasi ved bredden af floden Ganges og endelig et besøg i buddhisternes hellige by, Bodhgaya.

11 Dage
Fra kr. 13.900
1 Afrejsedatoer
Næste afrejse 16-11-2018
Se alle rundrejser til Indien

Information om Indien

Hold på hat og briller på rejser til Indien
Det er dig og 1,1 milliard indere, og du har taget en beslutning før din rejse til Indien. Du har lyst til at udforske en version af menneskelig udfoldelse, som ikke minder om den hjemlige. Rejser til Indien er ikke lige sådan at ryste af sig. Rejser til Indien giver 'en på opleveren' straks fra ankomsten og efterlader dig med minder for livet.

En rejse til Indien er mødet med et magisk og sydende land, men for mange også en interessant udfordring af deres egne begrænsninger. Inderne spørger ikke, men 'skyder' med det samme. På rejser til Indien vil du opleve et folk, der ikke holder sig tilbage, men udfordrer og er nærgående og energiske. Det er derfor, vi kalder Indien for 'Verdens mest intense rejsemål'.

Rejser til Indien – oplevelser for den nysgerrige
Din oplevelse som gæst på vores rejser til Indien forstærkes af det lærerige møde med en tankegang, adfærd, religiøsitet, samfundsstruktur og et normsæt, der adskiller sig fra det, du kender herhjemmefra.

Med andre ord; tag den store, mentale kuffert med på din rejse til Indien. Spring ud i sansebombardementet med åbent sind - og glæd dig. Ingen tager på Horisonts rejser til Indien uden at blive påvirket af de mange indtryk.

Perspektiv på din rejse til Indien
En rejse til Indien er et sammensurium af modernitet iblandet traditioner med tusindårige rødder. På rejser til Indien ser du simple madboder, ældgamle templer og hellige mænd, der ikke ejer andet end det viskestykke, de har om livet, side om side med shoppingcentre i stål og glas, løsgående køer, spruttende rickshaws, gammeldags Oxford-taxaer, unge med snuden i mobiltelefonen og smukke, sariklædte kvinder.

Dertil horderne af offensive tiggere, der ikke er blege for at blotte skavankerne efter en grufuld sygdom eller et handicap lige i synet på dig. En rejse til Indien er aldrig et glansbillede. Det kan være svært at vænne sig til. Rejser til Indien er minder for livet.

Din rejse til Indien præsenterer dig også for en sprudlende kulturarv, der byder på et væld af oldtidsminder, arkitektoniske mesterværker og spektakulære naturscenerier iblandet menneskelig lidelse. På rejser til Indien møder du en indstilling til tilværelsen, der sætter din egen i perspektiv.

Indien er verdens næstmest folkerige nation og en smeltedigel af kulturer. På vores rejser til Indien stifter vi selvfølgelig mest bekendtskab med hinduismen, men derudover er alle verdens hovedreligioner repræsenteret. Både hinduismen, buddhismen, jainismen og sikhismen er i tidens løb opstået i det, som i dag er Indien.

At rejse til Indien og shoppe med hellige køer
Oprindeligt var målet for din rejse til Indien kaldet ’Fjernøsten’. Det nuværende Indien opstod først i 1947, da den britiske kolonimagt forlod landet. Indien er delt i 28 stater og kan med sin mangfoldighed minde mere om en verdensdel.

På Horisonts rejser til Indien besøger du de mest interessante egne af det spraglede, fascinerende land. Vores individuelle rejser til Indien og Indien-rundrejse giver dig mulighed for at nå ud til vidt forskellige egne af landet.

På den måde kan rejser til Indien være særdeles varierede. Mod nord tårner Himalaya-bjergene omgivet af skovområder og frugtbare skråninger. Mod vest ligger den tørre, øde Thar-ørken. En rejse til Indien kan også gå til nordøst til staterne Bengalen og Assam, der er dækket af en tropisk regnskov og siges at være det vådeste sted på jorden. Mod syd bliver Indien tørrere. Kysterne ændrer sig og bliver til sandstrande og idylliske laguner.

Det er et kæmpe land, og vil du opleve det hele, er det nødvendigt med flere rejser til Indien.

Også faunaen kan fremvise en rigdom på mange forskellige arter. Dog er flere af de mest fantastiske indiske dyrearter truede af udryddelse, bl.a. tigeren og sneleoparden. Sidstnævnte at svære at træffe på en rejse til Indien.

Til gengæld trives den indiske kvægbestand, som af religiøse grunde hverken må dræbes eller spises. Man tror knap sine øjne, første gang man på rejser til Indien står foran den store, hvide, indiske ko. Køerne lever på gader og stræder som omvandrende helligdomme – til stor irritation for forretningslivet og med mange problemer til følge.

En butiksejer må for eksempel ikke tvinge en ko ud af sin butik. Kun forsøge at overtale den. Så velkommen til en rejse til Indien med mulighed for at komme på shopping med en stor, hellig ko.

Fattigdom og spiritualitet side om side på rejser til Indien
Rejser til Indien går til et land midt i en voldsom brydningstid, der har taget yderligere fart i de senere år. Forandringerne gør kontrasterne mellem land og by dramatiske. På en rejse til Indien har du mulighed for at opleve højteknologiske storbyer og et landliv, der ikke har ændret sig nævneværdigt i hundrede år.

Horisonts rejser til Indien lægger vægt på at introducere gæsterne for både det nye og gamle Indien.

Under overfladen hersker gamle traditioner som dowry (betaling for at få døtre gift), kastesystemets sociale brændemærkning, rituel tempel-prostitution af piger og sågar enke-afbrænding – for blot at nævne nogle af de mere hårrejsende. Fattigdommen, du ser på din rejse til Indien, kan være tænderskærende og er udbredt. Den giver den allestedsnærværende spiritualitet en tankevækkende dimension på vores rejser til Indien.

Et kalejdoskop for øjet
Vores rejser til Indien er trygge og velgennemførte under kyndig vejledning af absolutte specialister. Vores danske rejseledere har som regel boet i landet og kender det ud i alle afkroge. Vores lokale engelsktalende guider er håndplukkede for deres gode engelsk og store specialviden.

Mens vi på vores rejser til Indien er sikrede (og forsikrede), er dagligdagen for 100 millioner indere anderledes utryg. Mange indere har de facto ikke et hjem. Ved aftenstide kan vi på vores rejser til Indien se de heldigste af dem hive senge, madrasser eller papstykker ud fra et primitivt gemmested for at sove under åben himmel i byernes gader. Mange har ikke kendt andet i 5 generationer. Det vurderes, at der lever op imod 20 millioner gadebørn i Indien. På en rejse til Indien er det umuligt ikke at blive vidne til enorme sociale skel.

Landet er et kalejdoskop af indtryk, der ændrer sig, hver gang du på din rejse til Indien kigger et nyt sted hen. Kontrasterne er voldsomme. Det ene øjeblik fanger dit blik på rejser til Indien en overvægtig middelklasse-familie på en indisk McDonalds. Sekundet efter ser du subsistensløse børn sniffe lim og hellige køer gumle plastikposer foran burgerbarens indgangsdør.

Nu’et – eller aldrig
I en indisk kontekst hænger dette bedre sammen end i vores verdensbillede. Vores rejser til Indien giver vores gæster et indblik i den indiske virkelighed. Vi sætter os ind i indernes religiøse og spirituelle opdragelse, som giver dem en forestilling om verdens sammenhæng, der hjælper deres væren i den.

Et forklaring, vi møder på vores rejser til Indien, kunne være det, vi herhjemme kender som mindfullness, der i en version med afsæt i hinduisme og buddhisme er inkorporeret i den indiske kultur. På en rejse til Indien oplever du, at inderne generelt håndterer dagligdagens dramatiske udfordringer glimrende. De evner tilsyneladende at være til stede i nuet, ikke i gårsdagens uretfærdighed, ikke i morgendagens problemer.

Det er ikke usædvanligt på rejser til Indien at se en inder ryste på hovedet, smile mildt og sige, at han har det godt. Mens kaos hersker om ham, og man ved, at han ikke selv med sikkerhed ved, om der er mad på bordet i aften.

Forhold til døden
Indernes mere naturlige forhold til døden er et andet bud på en forklaring, som vi undersøger nærmere på vores rejser til Indien. Samtidig med inderens klare tilstedeværelse i øjeblikket findes en ikke-tilstedeværelse. En abstraheringsevne. En evne til at opfatte i morgen som meget langt væk.

En rejse til Indien hos os er selvfølgelig planlagt ned i mindste detalje, men du vil opleve, at langtidsplanlægning ikke på samme måde er vigtig for en inder som for os. Frygt for fremtiden og bekymring giver ikke mening nu. Lige her kan alt lade sig gøre. I praksis er det meste umuligt.

Rejser til Indien byder derfor altid på overraskelser. De er en del af oplevelsen på rejser til Indien.

Også indernes logiske sans kan være en del af oplevelsen på rejser til Indien. Logikken er glimrende udtrykt i gadesælgernes bedste argument. Når de ikke har det, man beder om, men forsøger at prakke en noget andet på med det forrygende, indiske salgsmantra: ’Same-same, but different’.

Rejser til Indien – rejser der rykker dig.

Delhi er landets sydende hovedstad, hvor nutid og fortid lever side om side. Byen har været hovedstad af mange omgange og er blevet ødelagt og genopbygget syv gange. Den gamle bydel Old Delhi er det store trækplaster.

Varanasi, hinduismens helligste by, er af mange betragtet som Indiens mest spændende turistmål. Byen ligger ved Ganges-flodens bred og er i indisk mytologi ældre end historien selv. Her bader inderne i floden ved solopgang for at rense sig for synder, og her brænder de deres døde slægtninge om eftermiddagen i samme vand.

Agra, med det berømte Taj Mahal gravmæle. Rajasthan-provinsen er berømt for sine smukke byer, lyserøde Jaipur, blå Jodhpur og pilgrimsbyen Pushkar, alle med en forunderlig stemning af eventyr og farver.

Ladakh-provinsen med hovedstaden, Leh, dybt oppe i Himalaya, kaldet den ’fede’ version af Tibet eller ’Tibet uden kinesernes blikke’ er en spirituel højborg for buddhismen med 1000-årige klostre og munke, hvis liv er helliget til at søge indsigt.

Det røde fort i Old Delhi, bygget af Shah Jahan under mogulernes storhedstid i 1600-tallet, i sandsten og marmor, med de imponerende tårne og den 18 meter høje ringmur.

Jama Mashid – Fredagsmoskeen i Old Delhi – er Indiens største moské, absolut imponerende med sine former, rødlige sten og plads til 25.000 mennesker.

Humayuns mausoleum, i Delhi, på Unescos Verdensarvsliste, er et arkitektonisk mesterværk, der synes at svæve over de omgivende haver. Færdigrestaureret i 2013.

Taj Mahal i Agra, Indiens kendteste bygning, og kaldet den smukkeste kærlighedserklæring nogensinde. Bygget af Shah Jahan som en hyldest til hans 3. kone, der døde under fødslen af sit 14. barn. Af digteren Rabindranath Tagore kaldet ’En tåre på evighedens kind’.

Khajuraho templerne fra omkring 1000 og glemt for omverdenen i 700 år. De blev bygget og fuldendt af hinduister og jainister og er særdeles velbevarede med tusinder af erotiske, efter vore dages normer pornografiske kunstværker. På Unescos verdensarvsliste.

Digambara Jain-templet, Delhi, hvor nogle af de mest asketiske munke og nonner lever. Mændene må ikke eje noget, hverken klæder eller en tallerken, de går omkring nøgne, og lever af mad, troende jainister bringer dem. Maden må dog ikke være lavet med dette formål. Målet er at kontrollere alle følelser. På det tilknyttede fuglehospital helbreder de syge og tilskadekomne fugle.

Hawa Mahal i Jaipur, det lyserøde, femetagers eventyr-hus, maharaja Sawai Pratap Singh byggede i 1700-tallet for, at kvindelige medlemmer af hans familie fra de hundredvis af vinduer kunne holde øje med gadelivet.

Mahabodi-templet i den spirituelle by, Bodhgaya, står, hvor prins Siddharta efter tre dages meditation modtog en guddommelig indsigt, som ændrede ham til Buddha. Templet er bygget i 500-tallet, dog med elementer fra 100-200 før vor tidsregning.

Er målet for en rejse til Indien naturoplevelser, er tigerreservatet Ranthambore et godt bud, der ud over de smukke tigre byder på fantastiske naturoplevelser og masser af andre dyr.

Om sommeren har man chancen for at besøge det buddhistiske Ladakh, eller Lille Tibet som det også kaldes. Ladakh er et unikt område højt oppe i Himalaya. Mange vandrestier i de særprægede bjergområder er garanti for en unik ferie.

Leh Palace kan ses som en mindre udgave af det berømte Potala i Lhasa.

Nubra-dalen i 3100 meters højde ligger bag Khardung La, verdens højest beliggende, farbare (med bil) bjergpas i 5.600 meters højde over havet. Det er et landskab af en unik skønhed. I dalen udfolder sig en særpræget kultur, turtuk.

vejrkort følger

Det overordnede ord i indisk madlavning er krydderi, og mange retter er temmelig stærkt krydrede. Det indiske køkken er verdensberømt og varierer fra region til region. Karry benyttes i en eller anden form i de fleste retter. Det er ikke karry, som vi kender det, men forskellige blandinger af en lang række planter og krydderier. Kød, især lam eller kylling, serveres mest i den nordlige del af landet. Over hele landet serveres mange retter som rene grønsagsretter, som er helt eminente. Ved kysten kan man desuden få fantastiske retter med fisk og skaldyr.

Visum til Indien:

Der er visumpligt ved indrejse i Indien. Passet skal være gyldigt under opholdet, samt 4 måneder efter opholdet i landet. Der ændres løbende på visumproceduren til Indien. Per 1. marts 2016 er visumproceduren ændret så danskere kan optage visum online. Det betyder at du ikke længere skal møde personligt op på ambassaden for at få visum. Du finder det elektroniske ansøgningsskema her: https://indianvisaonline.gov.in/ 

Vaccinationer: 

Inden din afrejse bør du undersøge, om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Kontakt f.eks. Rejseklinikken på www.rejseklinikken.dk, hvor Horisont Rejsers gæster får rabat på eventuelle vaccinationer.

Valuta: 

Den indiske valuta hedder rupee (rs). Man får 10 rupee for 1 krone (sept. 2015) Kreditkort kan bruges som betalingskort på de fleste store hoteller og i større butikker. Der kan være langt mellem hæveautomaterne og dermed begrænset mulighed for at hæve kontanter.

Prisniveau:

Leveomkostningerne i Indien er væsentligt lavere end i Danmark. Et måltid mad eller en overnatning på sovesal starter ved 5 kroner. Et slag på tasken er 1/3 – ½ af priserne i Danmark.

Shopping: 

Indien er en skatkiste for powershoppere og byder på både skrammel og kunsthåndværk af høj klasse. Smykker, ædelstene, vævede klæder og billeder, tøj og statuer i sten, træ og keramik. Indien har det hele, og priserne er lave. Hvis du kan få dem derned. Kald det god eller dårlig købmandskultur, men en pris er aldrig en pris. Et godt råd: Sæt dig ind i prisniveauet på den vare, du ønsker at købe, før du begynder at prutte om prisen. Og bevar det gode humør. Det sidste er vigtigt. Prutning er ikke fornærmende, og du kan altid sige nej. Også selv om du er faldet i sælgerens fælde.

Drikkepenge: 

På turistrestauranter og hoteller er det normalt at lægge 10% på regningen for service. På mindre steder er det normalt at give lidt drikkepenge, men ikke nødvendigvis 10%. Ellers er begrebet baksheesh meget udbredt i Indien. Det dækker over, at man mere betaler for at få noget gjort end at give drikkepenge. For eksempel hvis noget er blevet væk, kan det hurtigt dukke op, hvis man betaler bakshees.

Tidsforskel: 

Når klokken er 12.00 i Danmark, er den 15.30 i Indien. 

Rejselitteratur

  • India Handbook, Footprint
  • Turen går til Indien. Politikkens rejsebøger.
  • India. Lonely Planet travel guide books
  • Time Out Mumbai & Goa. Time Out Guides

Kort

  • Bhutan & Northern India, International Travel Maps

Romaner

  • ’Vejen til Indien’ af E.M. Forster
  • ‘Gandhi - Eller kunsten at vende verden op og ned’ af Zac O’Yeah
  • ’Og regnen kom’af Louis Bromfield

Film

  • Slumdog Mllionaire