Rejser til Ecuador

Rejser til Ecuador

Rundrejse til Ecuador er uløseligt forbundet med Galapagos. Det var her Charles Darwin gjorde sine studier, der blev lagt til grund for hans evolutionsteori. En rejse til Ecuador og Galapagos er derfor også en rejse i Darwins fodspor og en helt igennem unik mangfoldighed af dyreliv og smuk natur. Det oplever du på Horisonts Galapagos-rejser, men Ecuador er naturligvis også andet end Galapagos.

Fastlands Ecuador har ligeledes et mangfoldigt dyreliv takket være Amazon-junglen, der strækker sig ind over store dele af Ecuador. En Ecuador-rejse er derfor også uløseligt forbundet med Amazonas og de indianerstammer som fortsat lever i junglen.

Landet, der er opkaldt efter Ækvator, er ikke særligt stort, hvilket gør en rundrejse til Ecuador overkommeligt med hensyn til transport. Her når man nemt fra Stillehavets tropiske kyst til de store vulkaner og den frodige jungle. Og med en rejseleder, der kender og har boet i Ecuador, får du på vores Ecuador-rejser mulighed for at komme tæt på den farverige kultur og den imødekommende befolkning.

Glade rejsende i Ecuador
I 2016 adspurgte vi hos Horisont Rejser vores kunder om deres oplevelse med vores rejser til Ecuador og os som rejsearrangør. Vi bad dem om at give deres tilfredshed med vores rejseguides, indkvarteringen, bookingen af rejsen og selv rejsemålet karakterer fra 1 til 5, hvoraf 5 var bedst. Og vi er meget stolte og glade for vurderingen, der for vores rejser i Ecuador ligger på hele 4,8.

Hele vores eksistens bygger på tilfredse kunder – uden jer, ingen os. Du kan læse vores kunders anmeldelser af deres rejser under de enkelte rejser til Ecuador.

Kort sagt: Ecuador-rejser, der rykker dig.

Se alle rundrejser til Ecuador

Information om Ecuador

Kondoren kredser i luften over landet, der engang udgjorde en del af inkaernes mægtige rige. Gamle indianere med vejrbidte ansigter og farverige ponchoer vidner om landets rolle i indianernes historie, der udspillede sig i den dybe Amazonjungle, i dalene mellem de skyhøje Andesbjerge og i lavlandet mod stillehavsstrandene. Det bedste for rejsende i Ecuador er, at man det ene dag kan kravle rundt på en aktiv vulkan og den næste liste rundt i den grønne regnskov. Ecuador er lille, men rummer så mange forskellige klimaer og landskaber, at der er uudtømmelige muligheder for eventyr.

Lidt geografi

På trods af den beskedne størrelse har Ecuador både skyhøje bjerge, tropisk regnskov og lange hvide stillehavsstrande. Landet deles i to af Andesbjergene, der rejser sig mod himlen fra syd til nord. Mod vest finder man kystlandet, mens junglen ligger i Amazonområdet mod øst. 1000 kilometer vest for kysten ligger Galápagosøerne.

Fakta

 • Indbyggere: 12,6 mio. Ecuadorianerne nedstammer overvejende fra quechua folket, der før den spanske invasion blev ledet fra kongedømmet i Quito. Befolkningen er desuden præget af blandingen med spanierne og afrikanske slaver. Der eksisterer 9 oprindelige folk: Huaorani, Shuar, Achar, Siona-Secoya, Cofan, Quechua, Tsachila og Chachi. Quechua folket i højlandet tæller 1½ million mennesker.
 •  Hovedstad:Quito, 1.451.000 indb.
 • Areal: 283.560 Km2
 • Valuta: US$
 • Sprog: Spansk (officielt) selvom 40% af befolkningen taler quechua.
 • Religion: Overvejende katolsk
 • Elektricitet: 120 volt.
 • Bedste rejsetidspunkt:Det er muligt at rejse i Ecuador året rundt. I kystområdet og på Galapagos-øerne er januar til maj den våde og varme periode med temperaturer omkring 30 grader, og juni til december er den tørre og køligere periode. Juli og august er der ofte overskyet med dagstemperaturer mellem 20-25 grader. I højlandet er den tørre periode fra juni til september. I Amazon-området kan det regne året rundt (dog ikke hver dag), også i tørtiden fra september til december, så medbring altid regntøj.

Klima og den bedste rejsetid

Højsæsonen går fra juni til august og fra december til januar, men Ecuador kan besøges året rundt. Fra maj til september regner det meget i lavlandet, og transport kan være umulig. På samme tidspunkt holder det tørt i bjergene.

Der bliver serveret masser af god fisk og skaldyr i Ecuador. Prøv retten ceviche, der er rå fisk marineret i limesaft. Mange steder kan man stadig få serveret marsvin, der har været en delikatesse siden inkatiden. Frugtjuicerne er mangfoldige og enormt velsmagende og friske.

Visum

Der er ikke visum pligt ved indrejse i Ecuador. Passet skal være gyldigt under opholdet, samt 6 måneder efter opholdet i landet 

Penge

US Dollars (USD). Ecuadors egen valuta Sucre er udgået.

Du kan altid se den seneste kurs på valuta på fx. www.valutakurser.dk

Banker har åbent fra 9.00 til 13.30 (mandag-fredag).

Butikker har åbent fra 9.00 til 17.30 (mandag-fredag) og fra 9.00 til 12.00 (lørdag).

Kontorer har åbent fra 9.00 til 17.30 (mandag-fredag).

Offentlige kontorer har åbent fra 9.00 til 17.30 (mandag-fredag).

Drikkepenge

Det er normalt med 5-10 procent i drikkepenge på restauranter. Læg aldrig drikkepengene på bordet, med mindre du er på en af de finere restauranter. Giv hellere tjeneren dem i hånden.

 

Rejselitteratur

 • Lonely Planet Ecuador and the Galapagos Islands. Lonely Planet guide books
 • Footprint Cuzco & the Inca Heartland. Ben Box
 • Peru, Bolivia, Ecuador. Ben Box

 

Parlør

 • Latin American Spanish Phrasebook & Dictionary, Lonely Planet (kan købes hos Horisont Rejser)

 

Romaner

 • ’Huasipungo’ (Villagers). Jorge Icaza
 • ‘Jaguarens datter. Christian Mørk
 • ’Inkalandet’. Hans Gregersen
 • ’Quechua’. Hillary Serafin M. Corenel-Molina