Rejser til Cuba

Rejser til Cuba

Vil du nå at opleve Castros kommunistiske, caribiske, musikalske, undertrykte, sprælske, veluddannede befolkning, før landet bliver mainstream? Så er det nu, du skal beslutte dig for en af vores Cuba rundrejser.

Caribiens største ø har været et ideologisk og storpolitisk samtaleemne i 60 år og sindene kommer stadig i kog på rejser til Cuba.

Spørgsmålet er, om rejser til Cuba går til et forældet politisk museum, en samfundsmæssig falliterklæring, et brutalt diktatur, en visionær provokatør, en ustyrlig hoben syngende og cigarrygende pseudokommunister i gamle amerikanerbiler eller et stolt, frihedselskende folk.

Svaret er, at rejser til Cuba giver dig det hele. Og meget mere. Hvilket du vil opleve på en af vores Cuba-rejser.

Horisonts rejser til Cuba foregår som altid i små grupper med hovedvægt på vores rejselederes unikke ekspertviden og personlige forhold til destinationen. 

Stor tilfredshed med vores rejser til Cuba
Går du og overvejer, om en rejse til Cuba er noget for dig? Hos Horisont Rejser lever vi af tilfredse kunder, der har en rigtig god oplevelse med vores rejser og anbefaler os videre. Derfor har vi spurgt ind til kundernes tilfredshed med vores rejser og rejsemål i 2016. Det giver os – og dig – en rigtig god fornemmelse af, om vi gør et godt stykke arbejde med at være den bedste rejsearrangør. 

Vores rejser til Cuba har i undersøgelsen fået en bedømmelse på hele 4,8 ud af 5. Det kan forhåbentlig give dig et stærkt hint om, at du godt kan skrue op for forventningerne, når du bestiller en rejse til Cuba gennem Horisont Rejser.

Kort sagt:
Videns- og kulturrejser til Cuba, der rykker dig!

Information om Cuba

Havana er en storby som ingen anden og egentlig én stor turistattraktion i sig selv. Ud over gadelivet kommer vi på vore rejser til Cuba forbi Revolutionspladsen, hvor Fidel Castro har holdt flere af sine mest berømte taler. Vi besøger ’Papa’ Hemmingways hus, ser Asger Jorns revolutionsmaleri fra 1968 i en bygning, der før revolutionen husede en amerikansk bank og kommer uundgåeligt forbi Malecon mange gange – Havanas fantastiske havpromenade, hvor bølgerne slår ind over tafikken og det forjættede USA ligger lige bag horisonten.

Ingen rejser til Cuba uden at besøge Trinidad, en af de smukkeste byer i Caribien og erklæret til verdensarv af Unesco. Overdådig kolonistil i stærke farver.

Santiago de Cuba, den østligste storby i Cuba. Her ligger Moncada-kasernen, der spiller en stor rolle i den cubanske revolutionshistorie. El Morro-fæstningen fra 1600-tallet og Casa de la Trova, byens verdensberømte kulturhus, et salsasyn for guder.

Santa Clara, byen, der markerer vendepunktet og sejren i frihedskampen imod den cubanske diktator Batista. Her ligger også Che Guevaras mindesmærke.

Pinar del Rio, tobaksmarker, bløde bakker, skove og en kuperet kyststrækning. I Pinar del Rio dyrkes noget af verdens bedste tobak, og her får de førende cigarmærker deres tobak fra.

Den over 3.000 kilometer lange kyststrækning garanterer alt godt fra havet, men ellers kan det cubanske køkken tilbyde retter, der er funderet på råvarer som kød, bønner og omeletter med masser af ris. Den bedste mad får man på nogle af de mange private restauranter, der kaldes ’Paladares’. De findes på hele øen, men mest koncentreret i Havana og omegn. Her vil man opleve cubanernes gæstfrihed og levende omgangstone, mens man nyder sin mad og drikkevarer.

Revolutionen var ikke mild mod cubansk kogekunst. I årtier kunne øens husmødre og kokke ikke skaffe ordentlige råvarer, og opbevaring og kølevogne var under al kritik. Det fremmede især ris, tørrede bønner, den syltede agurk og hvidkålens udbredelse. Turismen har været med til at vende udviklingen. I dag får man mange steder rigtig god kreolsk-caribisk mad, som ikke er stærk, men gerne benytter frugt.

Den lokale rom er verdenskendt (Havana Club er blot et af mange mærker), og udover klassikeren Cuba Libre (rom og cola) puttes det i velsmagende cocktails som mojitos og daiquiries. Hvis man vil smage en lækker mojito i Havanna og samtidig gå i Ernest Hemmingways fodspor, skal man opsøge Hemmingways favoritbar i den gamle bydel, ’La Bodeguita del Medio’.

Ligeledes tilbyder Cuba lækre tropiske frugter. Landet er rigt på ananas, papaya, mango, meloner, bananer, appelsiner osv.

Rejselitteratur

  • Turen går til Cuba. Politikens Forlag

  • Lonely Planet Cuba. Lonely Planet guide books

 

Kort

  • Cuba, Nelles Map (kan købes hos Horisont Rejser)

 

Parlør

  • Latin American Spanish Phrasebook & Dictionary, Lonely Planet (kan købes hos Horisont Rejser)

 

Romaner

  • ’Den strategiske sejr’. Fidel Castro

  • ’Den ulastelige cubaner’. Leonardo Padura

  • ’Hemmingway in Cuba’. Hillary Hemmingway

  • ’Cuba – en ø i Caribien’. Brian Rasmussen

 

Links

Find mange nyttige informationer om Cuba her: