Rejser til Chile

Rejser til Chile

Alene Chiles geografiske udseende vidner om et særligt land, hvor naturen er meget forskelligt fra nord til syd. Chile udgør en smal stribe land mere end 4000 km langt og med kun få steder mere end 200 km bredt mellem Andesbjergene og Stillehavet. En rundrejse i Chile skal derfor tage højde for disse store geografiske forhold.

Vores rundrejser til Chile er i kombination med Argentina. Derved bliver kulturrejsen til Chile en rejse der kombinerer Stillehavskysten med Atlanterhavet, og du får indianerkulturerne i Chile og vinlandet inden vi krydser Andesbjergene og Santiago de Chile ligger smukt bag os.

Tilfredshed med vores rejser til Chile
Det kan være en stor beslutning at skulle bestille en rejse til Chile. Vi ved fra os selv, at det kan give en ekstra tryghed og øge forventningerne til rejsen at læse andre kunders vurdering af den samme rejse til Chile som den, du måske selv har i tankerne.

I 2016 spurgte vi vores rejsende til Chile om deres tilfredshed med Horisont Rejser. Og resultatet er vi meget stolte af. Vores rejser til Chile bliver af vores kunder rangeret til 4,8 ud af 5 mulige. Du kan læse anmeldelserne under de enkelte rejser.

Grupperejser med lokal guide

Argentina og Chile

Fascinerende rundrejse gennem Argentina og Chile. Vi oplever tango på gaden i Buenos Aires, cowboys på den argentinske pampas og smukke bjergsøer, der spejler snedækkede vulkantoppe i det deres overflade i grænselandet imellem Patagonien og Chile.

17 Dage
Fra kr. 30.900
1 Afrejsedatoer
Næste afrejse 03-10-2018
Se alle rundrejser til Chile

Information om Chile

Chile er et af de mest usædvanligt formede lande i verden. Det er 4200 kilometer langt og ikke over 180 kilometer bredt. Denne form betyder, at landet byder på alle slags klima og forskellige former for landskab. Blandt andet en formidabel kystlinie langs Stillehavet og Andesbjergene i hele den nordlige del af landet. På grund af den lange kystlinie er Chile et fortrinligt sted til forskellige former for vandsport.

Lidt geografi

På grund af Chiles lange form findes der næsten alle former for landskab i landet. Der er de høje Andesbjerge, snedækkede vulkaner, masser af floder og søer, dybe kløfter, ørkenområder, isfjorde, gletsjere og hvide sandstrande. Landet strækker sig fra det tropiske nord med ørken og vulkaner til det arktiske syd med gletschere og isbjerge.

Fakta

Indbyggere: 15,2 mio. Det chilenske folk er overvejende mestizer. Et resultat af blandingen af den oprindelige befolkning og de europæiske indvandrere. Der findes endvidere Mapuche samfund med en samlet befolkning på ca. 300.000.

Hovedstad:Santiago, 7.200.000 indb. (2009)

Areal: 756.950 Km2

Valuta: Chilenske pesos

Sprog: Spansk (officielt), mapudungun (mapuchernes sprog), rapa nui og en række andre minoritetssprog.

Religion: Overvejende katolsk (70%), protestantisk (15%), ateister eller agnostikere (8%), Jehovas Vidner (1%), 7. dags Adventister (1%), andre (5%).

Elektricitet: 220V, 50 Hz.

Bedste rejsetidspunkt:Chile kan besøges året rundt på grund af den varierende geografi. Om sommeren er de mange sø-regioner og kystlinjen populære, mens bjergene omkring Santiago tiltrækker mange skisportsinteresserede om vinteren. I den nordlige del af landet med ørkenområder kan der om vinteren blive meget koldt, minus 20 grader, mens der om dagen er 25 grader.

Klima og den bedste rejsetid

Chile kan besøges året rundt på grund af den varierende geografi. Om sommeren er de mange sø-regioner og kystlinjen populære, mens bjergene omkring Santiago tiltrækker mange skisportsinteresserede om vinteren. I den nordlige del af landet med ørkenområder kan der om vinteren blive meget koldt, minus 20 grader, mens der om dagen er 25 grader.

Chile er med den lange kyststrækning kendt for fremragende fisk og skaldyr. Deres tilberedning af fisk og skaldyr hører til blandt det bedste i verden. Som rejsende er det dog en god ide at sikre sig, at maden bliver godt kogt på grund af maveinfektioner. En anden ret man vil stifte bekendtskab med i Chile er Lomo a lo pobre. Det er en enorm bøf, der er stegt, og ovenpå er der to spejlæg og masser af pommes frites.

I forhold til drikkevarer har Chile mange vinproducenter og chilensk vin bliver betragtet som Sydamerikas bedste vin kvalitetsmæssigt - de laver virkelig fremragende vine. Udover vin drikkes der meget Pisco i Chile. Det er spiritus, en slags cognac, som de ynder at blande op med blandt andet cola. Den kan være lidt sur, men smager lidt som rom og cola.

Visum

Der er ikke visum pligt ved indrejse i Chile. Passet skal være gyldigt under opholdet, samt 3 måneder efter opholdet i landet. 

Penge

Peso (Ch$)

Du kan altid se den seneste kurs på valuta på fx. www.valutakurser.dk

Banker har åbent fra 9.00 til 21.00 (mandag-fredag).

Butikker har åbent fra 10.30 til 19.30 (mandag-fredag) og fra 9.30 til 13.30 (lørdag).

Kontorer har åbent fra 8.30 til 12.30 og fra 14.00 til 18.00 (mandag-fredag).

Drikkepenge

På hoteller og restauranter er det normalt at give 10 procent i drikkepenge. Ved taxikørsel er det normalt at give lidt drikkepenge, men ikke påkrævet.