Laos og Cambodja: Mekongflodens hemmeligheder

70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


Daglig afrejse 14 Dage CPH Rejser med egen guide Kontakt os for pris
Vælg afrejse dato 14 Dage CPH Rejser med egen guide Kontakt os for pris

Dette er en rejse gennem to fascinerende kulturer: Laos og Cambodja. I skal sejle på en af Asiens mægtigste floder og køre gennem de smukkeste naturområder, I skal besøge storbyer med velduftende gadekøkkener og magiske templer, gå på opdagelse i bjergtagende tempelruiner og stå ansigt til ansigt med en venlig og nysgerrig lokalbefolkning i rismarkerne og de små landsbyer.

Denne rejse indeholder de klassiske højdepunkter men er krydret med masser af unikke oplevelser, der udspiller sig på og omkring Mekongfloden – Vandenes Moder.

Mekongflodens hemmeligheder
På rundrejsen i Laos og Cambodja spiller Mekongfloden en vigtig rolle, som den gør for millioner af mennesker i området. Mekongfloden er lige så vigtig for de mennesker, der lever omkring den, som den luft, de indånder. De beder til dens sjæl, og de værner om flodens løb og dens liv. Sine steder er det, som har tiden stået stille. På reliefferne, der pryder svalegangen omkring Angkor Wat, er det de samme slanke både, som cambodjanerne bruger den dag i dag.

Program: 

Dag 1 København-Bangkok
Dag 2 Bangkok-Ubonrathchatani-Pakse 
Dag 3 Pakse – Moungkhoung
Dag 4 Khong Island – Banlung
Dag 5 Ratanakiri-provinsen
Dag 6 Banlung – Kratie
Dag 7 Kratie – Phnom Penh
Dag 8 Phnom Penh
Dag 9 Phnom Penh - Kampong Thom
Dag 10 Kampong Thom-Siem Reap
Dag 11-12 Siem Reap
Dag 13 Siem Reap-Bangkok
Dag 14 Bangkok-København

 

Der er ingen testimonials på denne tur

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

Daglig afrejse 14 Dage CPH Lokal engelsktalende guide Kontakt os for pris Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1 København-Bangkok
I flyver fra København med Thai Airways om eftermiddagen.

Dag 2 Bangkok-Ubonrathchatani-Pakse (Laos)
Efter en kort mellemlanding i Bangkok flyver I videre til Ubonrathchatani, der ligger ved en biflod til Mekongfloden i det vestlige Thailand. Herfra kører I til den laotiske grænse og videre til Pakse i Laos.

I ankommer om eftermiddagen til Pakse, der ligger smukt ved bredden af Mekongfloden. I bliver indkvarteret på jeres hotel, og der er tid til at slappe af eller gå en tur og strækkene benene.

Dag 3 Pakse – Moungkhoung
De morgenfriske kan se solen stå op og sende sine stråler over Mekongfloden (I bor på den østlige side af floden), inden I  forlader Pakse og kører mod området ”De 4000 Øer”. I overnatter i Moungkhoung.

Dagens program indeholder:
- I oplever det hinduistiske Wat Phou tempel, der ligger ved foden af Phu Kao-bjerget. Templet går tilbage til 900-årene og er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Templet vidner om det store Khmer-riges udbredelse, hvis hovedby, Angkor, I slutter rejsen med at besøge.

- Området ”de 4000 øer” er, som navnet siger, tusindvis af små øer i Mekongfloden. I besøger den største af øerne, Don Khon, og den lille fiskerby Ban Khone. Byen er kendt for sin produktion af kokos og bambus. Er I heldige, kan I under besøget se de berømte, men også sjældne, Irrawady floddelefiner ved daggry (det er mest sandsynligt på rejser i foråret).

Dag 4 Khong Island – Banlung
Vi vågner ved Mekongflodens bred i Moungkhoung. Dagen byder på Mekongflodens mystik, den berømte Cat Fisk og vandfald, inden I lægger jer til at sove i Cambodja.

Dagens program indeholder:
- I bevæger jer mellem de små øer og kommer til Don Sadam og Don Phapheng, der adskilles på langs af Mekongfloden. I besøger små søvninge landsbyer og mærker, hvordan livet her står helt stille.

- I besøger Khone Pha Pheng-vandfaldet i Mekongfloden, der er det største vandfald - ikke alene i Laos men i hele Sydøstasien. Det er dette område, de store Cat Fisk stammer fra - de kan blive op til 3 meter lange og veje op til 300 kilo.

- I er ikke langt fra grænsen mellem Laos og Cambodja, og efter frokost kører I mod grænsen og videre til Ratanakiri-provinsen, hvor I ankommer efter mørkets frembrud og bliver indkvarteret på jeres lille hotel i Banlung.

Dag 5 Ratanakiri-provinsen
Ratanakiri-provinsen er kendt for sine diamantminer. Her foregår søgningen efter ædelstene med de bare næver eller med hakker, og I vil se, hvordan det fungerer.

Dagens program indeholder:
- I ser, hvordan der graves efter ædelstene, og hvilken betydning mineindustrien har for provinsen.

- I besøger vandfaldet i Ou’Sean Lay, der har fire niveauer med et fald på ca. 4 meter hver. Området er meget smukt - her holder I pause, og har I lyst, er der mulighed for at svømme i det klare vand.

- Der er tid på egen hånd i Banlung om aftenen

Dag 6 Banlung – Kratie
I forlader Banlung tidligt og kører de 275 km til Kratie, hvor I bliver indkvarteret på jeres lille hotel.

Dagens program indeholder:
- Det er en smuk tur til Kratie, hvor I atter møder Mekongfloden. Byen ligger ved Mekongflodens bred, og floden spiller en afgørende rolle for byen.

- I kan slentre rundt i byen med de fine gamle franske huse og den centrale markedsplads. Byen spillede en rolle under det franske kolonistyre pga den omfattende gummiproduktion.

 

Dag 1 København-Bangkok
I flyver fra København med Thai Airways om eftermiddagen.

Dag 2 Bangkok-Ubonrathchatani-Pakse (Laos)
Efter en kort mellemlanding i Bangkok flyver I videre til Ubonrathchatani, der ligger ved en biflod til Mekongfloden i det vestlige Thailand. Herfra kører I til den laotiske grænse og videre til Pakse i Laos.

I ankommer om eftermiddagen til Pakse, der ligger smukt ved bredden af Mekongfloden. I bliver indkvarteret på jeres hotel, og der er tid til at slappe af eller gå  en tur og strækkene benene.

Dag 3 Pakse – Moungkhoung
De morgenfriske kan se solen stå op og sende sine stråler over Mekongfloden (I bor på den østlige side af floden), iden I forlader Pakse og kører mod området ”De 4000 Øer”. I overnatter i Moungkhoung.

Dagens program indeholder:
- I oplever det hinduistiske Wat Phou tempel, der ligger ved foden af Phu Kao-bjerget. Templet går tilbage til 900-årene og er på UNESCOs lister over verdens kulturarv. Templet vidner om det store Khmer-riges udbredelse, hvis hovedby, Angkor, I slutter rejsen med at besøge.

- Området ”de 4000 øer” er, som navnet siger, tusindvis af små øer i Mekongfloden. I besøger den største af øerne, Don Khon og den lille fiskerby Ban Khone. Byen er kendt for sin produktion af kokos og bambus. Er I heldige, kan I under besøget se de berømte, men også sjældne, Irrawady floddelefiner ved daggry (det er mest sandsynligt på rejser i foråret).

Dag 4 Khong Island – Banlung
I vågner ved Mekongflodens bred i Moungkhoung. Dagen byder på Mekongflodens mystik, den berømte Cat Fisk og vandfald, inden I lægger jer til at sove i Cambodja.

Dagens program indeholder:
- I bevæger jer mellem de små øer og kommer til Don Sadam og Don Phapheng, der adskilles på langs af Mekongfloden. I besøger små søvninge landsbyer og mærker, hvordan livet her står helt stille.

- I besøger Khone Pha Pheng-vandfaldet i Mekongfloden, der er det største vandfald - ikke alene i Laos men i hele Sydøstasien. Det er dette område, de store Cat Fisk stammer fra - de kan blive op til 3 meter lange og veje op til 300 kilo.

- I er ikke langt fra grænsen mellem Laos og Cambodja, og efter frokost kører I mod grænsen og videre til Ratanakiri-provinsen, hvor I ankommer efter mørkets frembrud og bliver indkvarteret på jeres lille hotel i Banlung.

Dag 5 Ratanakiri-provinsen
Ratanakiri-provinsen er kendt for sine diamantminer. Her foregår søgningen efter ædelstene med de bare næver eller med hakker, og I skal se, hvordan det fungerer.

Dagens program indeholder:
- I ser, hvordan der graves efter ædelstene, og hvilken betydning mineindustrien har for provinsen.

- I besøger vandfaldet i Ou’Sean Lay, der har fire niveauer med et fald på ca. 4 meter hver. Området er meget smukt - her kan I holde pause, og har I lyst, er der mulighed for at svømme i det klare vand.

- Der er tid på egen hånd i Banlung om aftenen

Dag 6 Banlung – Kratie

I forlader Banlung tidligt og kører de 275 km til Kratie, hvor I bliver indkvarteret på jeres lille hotel.

Dagens program indeholder:
- Det er en smuk tur til Kratie, hvor I atter møder Mekongfloden. Byen ligger ved Mekongflodens bred, og floden spiller en afgørende rolle for byen.

- I kan slentre rundt i byen med de fine gamle franske huse og den centrale markedsplads. Byen spillede en rolle under det franske kolonistyre pga den omfattende gummiproduktion.

Dag 7 Kratie – Phnom Penh
I forlader Kratie i retningen mod hovedstaden Phnom Penh. I gør holdt undervejs i Kampi, Kompong Cham og Skuon.

Dagens program indeholder:
- I kører langs Mekongfloden syd på til Kompong Cham. Området er domineret af gummiplantager, der blev grundlagt under det franske kolonistyre.

- I gør holdt i Kampi for at se de berømte Irrawaddy delfiner,

- I Kompong Cham, der ligger ved bredden af Mekongfloden, besøger I 1100-tals templet Wat Nokor, der er et tempel der har både hinduistiske og buddhistiske træk.

- På vej til Phnom Penh gør I et kort ophold i Skuon, der er kendt for sine mange edderkopper, der fanges i klipperne uden for byen og tilberedes og sælges som snacks på markedet. En delikatesse for nogle og en rædselslagende oplevelse for andre.

Dag 8 Phnom Penh
De franske kolonialister kaldte Phnom Penh ”Orientens Perle”, og byen kunne bryste sig af sine smukke brolagte promenader og raffinerede koloniarkitektur. I begyndelsen af 1900-tallet valfartede folk fra hele Indokina til Phnom Penh for at rekreere langs Mekongfloden og nyde godt af byens særlige charme. I dag har Phnom Penh genvundet en stor del af sin charme – årtier med borgerkrig og folkemord er nu fortid, og byen blomstrer på ny. De gamle kolonibygninger er blevet restaurerede, de smukke gamle parker er atter grønne, og byen syder af liv og optimisme. Den stemning oplever vi med det samme.

Dagens program indeholder:
- I skal på byrundtur, hvor I blandt andet skal besøge Kongepaladset og Sølvpagoden, hvis gulv er dækket af mere end 5000 sølvfliser, der hver vejer over et kg. I skal også besøge Nationalmuseet, der har til huse i en pavillon fra 1918, og hvis I kan nå det, besøger I også Wat Phnom, det mest imponerende tempel i byen.

- I skal besøger Toul Sleng, der nu er et museum, men som tidligere var en skole, der under Pol Pots rædselsregime, blev omdannet til fængsel, og hvor op imod 16.000 mennesker blev torturerede og dræbt. Derud over skal vi besøge Killing Fields, hvor mere end 10.000 personer menes at være blevet henrettet af Khemer Rough. 

Dag 9 Phnom Penh - Kampong Thom
I forlader Phnom Penh og kører mod nord til Kampong Thom, der var hovedstad i det gamle Khmer-rige før flytningen til Angkor i det nordvestlige Cambodja.

Dagens program indeholder:
- Undervejs gør I holdt forskellige interessante steder som fx Kuha Nokortemplet og landsbyen Prasat. I spiser frokost i Kampong Thom, hvorefter I ser templerne Sambo Prey Kuk, der ligger i centrum af denne pre-angkorianske hovedstad.

Dag 10 Kampong Thom-Siem Reap
 
I fortsætter mod Siem Reap, igennem det smukke landskab af rismarker og landsbyer med små stop undervejs.

Dagens program indeholder:
- I besøger Beng Mealea-templet. Templet er helt overgroet af vegetation, således at træer vokser ud af tårne og murrester – præcis som ved de berømte Angkor-templer, indtil franskmændene skar dem fri af junglen i slutningen af 1800-tallet.

- I ankommer til Siem Reap ud på eftermiddagen, tids nok til at tage at nyde den lille charmerende by.

Dag 11-12 Siem Reap
To fulde dage er sat af til at besøge det storslåede Angkor-kompleks. I begynder besøget ved Angkor Wat (hovedtemplet) og tager derefter videre til andre af de mindre besøgte templer. Turen går ved frokosttid tilbage til byen, hvor der er frokostpause, inden I atter vender tilbage til tempelområdet. Turen slutter ved solnedgang begge dage.

Dag 13 Siem Reap-Bangkok /Thailand
Dagen er sat af til at slappe af eller opleve de imponerende templer i sit helt eget tempo. Vi anbefaler, at man lejer en cykel og kører rundt enten omkring byen eller gennem det enorme tempelområde. På cykel oplever man for alvor den enorme gæstfrihed – og kommer til steder, der er sjove at opleve på ”egen” hånd.

I forlader Siem Reap og flyver med aftenflyet til Bangkok, herfra videre til København.

Dag 14 Bangkok-København
I ankommer om morgenen med flyet til København.


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejserleder på rejsen

Lokal engelsktalende guide

Lokal engelsktalende guide

Rejserne med engelsktalende rejseleder er til dig, der vil have en lokal vinkel og en rejseleder, der er vant til at håndtere grupper og har en stor viden om landets kultur, natur og historie. Vores engelsktalende rejseledere er nøje udvalgt og taler alle godt engelsk, er uddannede guider og har stor viden, som de er stolte over at formidle.


Prisinformation

- Indkvartering på turistklassehotel - se hotelklassificering
- morgenmad alle dage
- engelsktalende lokal guider (en i Laos og en i Cambodja) på hele rejsen
- alt landtransport
- de i programmet nævnte punkter og evt. entréer

Tillæg enkeltværelse: 3000 kr. pr. person

- Fly fra Danmark til Pakse og hjem fra Siem Reap til Danmark - vi hjælper gerne med at arrangere fly til rejsen
-
visum til Laos og Cambodja
- drikkepenge

 

Visum:
Der kræves visum til denne rejse. Man får visum til Laos og Cambodja ved ankomst (i alt ca. 50-75 USD), og man skal medbringe beløbet i kontanter sammen med to pasbilleder.

I får mere information forud for rejsen. 

Andre rejser til Cambodja