Rejser til Cambodja

Rejser til Cambodja

Vores rejser til Cambodja er et møde med Cambodjas mange ansigter. Af ruinerne af Pol Pots rædselsregime er Cambodja blomstret, og på vores rejsen møder du et af Indokinas smukkeste, mest spændende destinationer.

Cambodja-rejser handler om fortidsminder i absolut verdensklasse, skøn, parfumeret mad, strande, floder, jungle, forunderlige ’franske’ kolonibyer og en charmerende befolkning, der kæmper hårdt for at udvikle sig.

Rejserne byder på det bedste fra dette smukke land med dets blodige historie og energiske befolkning og vores rejser altid i små grupper med hovedvægt på vores rejselederes unikke viden og personlige forhold til destinationen.

Grundstammen i vores Cambodja-rejser er "Go local"

Vores rejser i Cambodja er bygget op omkring vores "Go Local"-koncept. På disse rejser - hvad enten du rejser i gruppe eller med egen guide - lærer du som rejsende mere om de lokale livsvilkår og hverdagens gang i Cambodja. Dette betyder, at vi på udvalgte strækninger bruger lokal, offentlig transport og at vi til sightseeing bevæger os rundt ved hjælp af cykeltaxaer eller scootere så vidt muligt. Vi har også overnatninger på homestays, der er er gæstehuse med private værelser, som de lokale driver i deres eget hjem. Vi mener, at du som rejsende kommer nærmere befolkningen og får mulighed for at tale med flere lokale indbyggere og snuse til deres hverdag og levevis. Samtidig giver det dig mulighed for at bevæge dig lidt væk fra de gængse turistruter og opleve landet på en anden måde.

Du skal som rejsende finde din eventyrlyst frem, forberede dig på det uventede og tage oplevelserne som en del af rejsen. Det er netop, når du giver plads til det uventede, at unikke oplevelser kan opstå og give dig en helt særlig rejse, væk fra de betrådte stier. 

Rejs med lokale guider, men i dansk gruppe - det giver dig tryghed på rejsen
På vores rejser til Cambodja rejser du en i en dansk gruppe, der består af max. 12 gæster, som alle har bestilt rejsen hos Horisont Rejser. Gruppen og guiden rejser på egen hånd og bliver aldrig slået sammen med andre turistgrupper. Når du bestiller rejsen gennem Horisont Rejser er du sikret vores vanlige kvalitet og du er dækket af Rejsepakkeloven og Rejsegarantifonden (hvilket du ikke er, hvis du køber en rejse gennem et udenlandsk rejsebureau). Vi har gennemprøvet rejsen og håndplukket den lokale engelsktalende rejseleder i samarbejde med vores samarbejdspartner. Alt sammen for at give dig tryghed på rejsen. 

Du får en lokal guide på rejsen, der kan føre dig der hen, hvor selv ikke en god dansk guide kan tage sine gæster hen. Det mener vi giver dig en autentisk rejseoplevelse. 

Glade kunder

Vi har bedt vores Cambodja-rejsende om at bedømme deres oplevelser med rejser til Cambodja i 2016 ud fra en skala fra 1-5, hvoraf 5 er i top. Vi har spurgt ind til deres tilfredshed med landet, deres tilkoblede rejseguide samt vores service i forbindelse med købet af rejsen. Vores rejser til Cambodja har opnået en score på 4,8 – hvilket vi helt naturligt er meget tilfredse med og ydmygt stolte over.

Læs vores gæsters evalueringer under de enkelte rejser og få et større indblik i, hvad vi tilbyder med vores Cambodja rejser. Her hos Horisont Rejser er vi af den overbevisning, at vores gæsters oplevelser af vores rejser er dem, der giver det bedste billede af vores rejsepakker. Du kan sikkert godt finde billigere rejser til Cambodja hos andre rejsebureauer, men hos os kan du være sikker på at få høj kvalitet og stor kulturel indsigt på din Cambodja rejse – det kan vores tidligere rejsende i hvert fald skrive under på!

Kort sagt:
Rejser til Cambodja er rejser, der rykker dig.

 

Grupperejser med lokal guide

Cambodja Go Local

16 dages rejse i fascinerende Cambodja, et af Sydøstasiens mest dragende rejsemål. Med 'Go local' ser du de ikoniske højdepunkter, men du gør det i tuktuk, cykeltaxa og med tog fremfor igennem vinduet på en turistbus. Du kommer nærmere de lokale indbyggere og lærer mere om deres hverdag, levevis og verdensforståelse og har en overnatning i et gæstehus. Hvis du ønsker at forlænge din rejse med strandophold, er dette en mulighed ved rejsens ende.

16 Dage
Fra kr. 16.900
1 Afrejsedatoer
Næste afrejse 14-11-2018
Grupperejser med lokal guide

Indokina Go Local

22 dages storslået 'Go local'-rejse igennem Vietnam, Laos og Cambodja. Rejsen indeholder de store klassiske highlights, men adskiller sig ved også at være krydret med 'Go local'-elementer hele vejen igennem. Det betyder, at du kommer nærmere de lokale befolkninger og kulturer ved landsbybesøg, transport i lokale busser og på scootere, streetfoodtur, indsigt i håndværkstraditioner - og meget mere.

22 Dage
Fra kr. 23.900
1 Afrejsedatoer
Næste afrejse 04-10-2018
Se alle rundrejser til Cambodja

Information om Cambodja

Cambodja-rejser med oplevelser fra hele paletten
Rejser til Cambodja ligger forrest for den nysgerrige, videbegærlige turist, der holder af intense oplevelser og fascineres af Indokinas tropiske, eksotiske og spirituelle kultur.

Historien er tydeligt tilstede på vores rejser til Cambodja. Pol Pots regime udslettede mellem en tredjedel og halvdelen af Cambodjas befolkning i løbet af kun 4 års ufatteligt brutalt styre, indtil dette monster af misforstået kommunisme blev væltet af en vietnamesisk invasionsstyrke i 1979. På vores Cambodja-rejser hører vi om cambodjanernes usædvanlige evne til at rejse sig som folk.

Overlevelsesinstinkt
Minderne om Pol Pot-tiden er altid til stede i rigt mål på rejser til Cambodja - både på museer og fordi alle over 40 år er levende vidnesbyrd. På rejser til Cambodja er det umuligt at abstrahere fra historien, men det er også umuligt på Cambodja-rejser ikke at beundre cambodjanernes viljestyrke.

Landets mange øvrige attraktioner danner heldigvis en kærkommen kontrast til de dystre minder på rejser til Cambodja.

Rejser til Cambodjas pagoder, religiøsitet og smukke natur
På Cambodja-rejser berøres man af historiens brutalitet, og man må begræde lidelserne og traumerne efter blodbadet, men man må også beundre cambodjanerne for deres kraftfulde overlevelsesinstinkt og for deres tusindårige, smukke kultur.

Det er i en vis forstand et ungt land med en ung befolkning og en gammel historie, vi møder på vores rejser til Cambodja.

90 % af de nu 14 millioner cambodjanere er buddhister. Det præger stemningen på vores Cambodja-rejser. Overalt støder man på gyldne og forsølvede pagoder i byerne eller ude i den smukke natur – og munke i deres tilsyneladende fredfyldte eksistens.

Ingen Cambodja-rejser uden storslåede Angkor Wat
For mange er dette højdepunktet på deres rejser til Cambodja. I et skovområde en kort taxatur eller hyggelig cykeltur uden for landets tredjestørste by, Siem Reap, ligger kronjuvelen i Cambodja-rejser’s skatkiste. Den magiske og kolossale tempelby Angkor er grundlagt helt tilbage i 900-årene og udbygget i de efterfølgende århundreder. Hovedtemplet Angkor Wat er optaget på Unescos liste over menneskehedens fælles kulturarv og en kvalificeret bejler til titlen som verdens ottende vidunder og mest uforglemmelige oplevelser på vores Cambodja-rejser.

Horisonts rejser til Cambodja lægger vægt på blandingen af fortid og nutid. På vores Cambodja-rejser besøger vi de gamle templer og ser moderne projekter, der arbejder for at styrke samfundet, støtte kvinder eller hjælpe gadebørn til en bedre tilværelse.

Rejser til Cambodja med indsigt
Cambodja er blandt verdens fattigste lande, men også ramme for en en rig, seværdig og lærerig kultur. Vores rejseledere er udvalgt for deres indsigt og kærlighed til landet. Horisonts rejser til Cambodja lægger vægt på at komme ind bag overfladen for at gøre besøget fuldendt.

Samtidig har vi rigelig tid til forkælelse på vores rejser til Cambodja. Vi nyder den usædvanlige natur, prøver Cambodjas spændende køkken og, hvis man har lyst, er der på vores rejser til Cambodja fine muligheder for at nyde godt af de dygtige cambodjanske massører.

Rejser til Cambodja kan være strabadserende - oplevelserne er mange, og trafikken til tider udmattende. Massørernes evner er gennem generationer blevet forfinede til at mærke og massere selv de allerdybeste spændinger og infiltrationer i kroppens led og muskler, og de leverer  massage af den allerhøjeste kvalitet. Snyd ikke dig selv for denne oplevelse på vores rejser til Cambodja.

Velvære på rejser til Cambodja
Det er svært at beskrive den euforiske, dejligt udmattede følelse, som en times dybdegående massage kan give. Efterfølges massagen af et måltid cambodjansk mad, der er kendt for sin delikate brug af frugter og parfumerede urter, er det ren velvære. Cambodja-rejser er ikke komplette uden disse oplevelser.

Blandt højdepunkterne på rejser til Cambodja er også Tonle Sap-søen. Tonle Sap er hjemsted for tusindvis af mennesker, der bor i både eller huse bygget på op til 10 meter høje træpæle. En sejltur på Tonle Sap med dens mangrove, rige fugleliv og de mange aber i træerne langs bredden nævnes ofte sammen med Angkor Wat som favoritoplevelsen blandt vores gæster på vores rejser til Cambodja.

Cambodja har mange seværdigheder. Her er et lille udvalg:

 • Siem Reap – hovedbyen som du bor i, når du skal besøge tempelkomplekset med bl.a. Ta Prohm-templet og hovedtemplet, Angkor Wat.
 • Phnom Penh – Det russiske marked, Nationalmuseet, Det kongelige palads, Sølvpagoden, de franske kolonibygninger, templerne Wat Phnom og Kuha Nokor, samt landsbyen Prasat.

 • Kampong Thom, Cambodjas hovedstad for ca. 1500-2000 år siden. Pittoresk by med bl.a. templerne, Sambo Prey Kuk og Beng Mealea.

 • Battambang, landets næststørste by har en charmerende, afslappet stemning med mange flotte huse fra kolonitiden. Promenaden langs floden er ideel til en stille frugtdrink og en passiar.

 • Phnom Penh, hovedstaden, hektisk med sin summen af knallerter og dampende gadekøkkener. Her ligger fængselsmuseet Tuol Sleng og området kaldet Killing Fields, hvor Cambodias rystende fortid under Pol Pot oprulles.

 • Angkor Wat. Byen Angkor var hovedstad i 500 år indtil for ca 1.500 år siden og havde 1 million indbyggere på et tidspunkt, hvor Danmark endnu ikke var samlet som land. Byen blev genopdaget i 1800-tallet. Dens vigtigste vartegn er Angkor Wat tempelkomplekset.

OBS. Ikke alle seværdigheder besøges på alle rejser.

Lækkert køkken

Det Cambodjanske køkken minder mest om det thailandske, men er ikke lige så stærkt krydret. Et måltid i Cambodja består typisk af suppe og en hovedret, som gerne er tilberedt i wok og serveret med ris. Blandt specialiteterne er grillet fisk (trey aing) eller ferskvandsfisk indpakket i salat eller spinat og dyppet i en fiskesauce (tuk trey).

Den mest almindelige spise, både fra gadekøkkener og i de private hjem er Khao Phoune, som er fine risnudler tilberedt i en sovs af kokosmælk. Koriander, mynte, citrongræs og de parfumerede, friske grønne peberkorn er de mest almindelige krydderier i Cambodja.

Også den franske indflydelse har sat sit præg på maden. De tydligste tegn på indflydelsen er de lækre (og billige) brød og croissanter, der hver dag bages og sælges på markedet.

Klima og den bedste rejsetid i Cambodja
Temperaturen i Cambodja er høj hele året rundt. Du kan regne med 25-35 grader om dagen og lidt køligere om natten, varmest fra marts til maj (29-38 grader) og køligst fra november til februar (typisk 17-27 grader).
I regntiden, som falder i perioden fra juli til oktober, er det ca. 27-35 grader.
Du skal ikke være nervøs for at rejse i landet under regntiden, da den daglige nedbør oftest er overstået på et par timer - gerne i løbet af eftermiddagen.

Shopping
Cambodja er et slaraffenland for shopaholics. Silke, væverier, klæder, figurer i sten eller træværk er svære at stå for. Priserne er lave sammenlignet med danske.

Prisniveau
Lønningsniveauet i Cambodja er særdeles lavt sammenlignet med vestlige forhold. Det er således billigt at rejse der.

På markeder er regel nr. 1, at du skal ’prutte’ om priserne. Selv hvis du skal leje bil og booke et værelse, er det almindeligt at forhandle lidt om prisen. Khmerer er dog ikke nådesløse forhandlere, så vær venlig og smil - så skal du nok få en god pris. Husk, at det vigtige ikke er at få den lavest mulige pris, men at ramme et prisniveau, hvor både du og sælgeren er glade.

Drikkepenge
Det forventes ikke, at du giver drikkepenge, men hvis du er særligt tilfreds med et måltid eller service, du har fået, vil drikkepenge blive modtaget med stor glæde. Nogle hoteller lægger 10% på regningen som et servicebeløb, andre gør ikke. Som følge af khmerernes store gæstfrihed er betjeningen som regel rigtig god i Cambodja. 

Fotografering
De væbnede styrker i Cambodja er ikke så strenge med fotograferingen, men vi anbefaler, at du alligevel sørger for at være lidt forsigtig og ellers høflig, når du fotograferer.
Spørg om tilladelse først, hvis du vil fotografere mennesker. Hvis du spørger pænt, stiller de som regel gerne op til fotografering. Respekter især munke og folk, der beder.

Opførsel og påklædning
Khmerer hilser hinanden med den såkaldte sompiah-hilsen, hvor man presser sine håndflader sammen foran sig og bukker. Jo højere, du holder hænderne, og jo dybere, du bukker, des mere respekt viser du.

Det er dog også blevet mere udbredt at give hånd, som vi gør i vesten, men vær opmærksom på, at det i så tilfælde gerne er mænd, der giver hånd, mens kvinderne stadig bruger den traditionelle hilsen. Det er dog helt acceptabelt for vesterlændinge at give hånd, både til kvinder og mænd.

Når du skal besøge Khmerer og bliver inviteret indenfor, skal du huske at tage dine sko af. Det vil tillige blive værdsat højt, hvis du medbringer en lille gave som et symbol på din taknemmelighed.

Husk, at du altid skal give gaver med begge hænder eller kun højre hånd, aldrig venstre – den er reserveret til toiletbesøg! Hvis du vil være ekstra høflig, støt din højre arm under albuen med din venstre hånd, når du overrækker noget.

Når du besøger pagoder eller andre helligdomme, er det en god idé ikke at bære shorts, hat eller være i bar overkrop. Tag dine sko af, når du går ind i helligdommen.

Hvis du sidder foran Buddha-opstillingen, skal dine fødder pege ud til siden. Det er meget uhøfligt at pege fingre eller fodsåler mod en person eller en Buddha-figur.

Visum i Cambodja
For at rejse ind i Cambodja skal du have et visum, og det køber du ved indrejsen i Phnom Penh. Husk blot to pasbilleder. Det koster ca. 50 USD.

Vaccinationer i Cambodja
Inden din afrejse bør du altid undersøge, om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Kontakt f.eks. de danske lægers vaccinationsservice på www.rejseklinikken.dk – her får du rabat, hvis du oplyser, at du rejser med Horisont Rejser.

Valuta i Cambodja
Riel (KHR). 1 DKK svarer til ca. 715 Riel.
Det er ved at blive mere og mere almindeligt at bruge kreditkort på store hoteller, og Visa- og Mastercards kan bruges i banker, men vi anbefaler, at du veksler penge hjemmefra.
Medbring også gerne nogle amerikanske dollars (eller thailandske Baht), da de er gangbare de fleste steder i Cambodja. 

Tidsforskel i Cambodja
Der er en tidsforskel på +7 timer fra Danmark til Cambodja (+6 i vintertid). Når klokken er 12.00 i Danmark, er den således 19.00 i Cambodja (18.00 i vintertid).

Areal og befolkning
Cambodjas areal: 181.000 km2, 4,5 gange Danmarks størrelse.

Antal indbyggere: 14,74 mio.

Største by, Phnom Penh: 1,5 mio.

Geografi
Cambodja ligger i Sydøstasien og grænser op til Thailand, Laos og Vietnam. Der er tre områder med bjerge: den sydvestlige del, langs den nordlige grænse og i det nordøstlige hjørne. Landets andre områder består blandt andet af frugtbart lavland, og en stor del er dækket af skov med tropiske planter.

Helligdage

13.-15. april: Traditionelt khmer-nytår

1. maj: Arbejdernes Internationale kampdag

24. september: Forfatningsdag

23. oktober: Dagen for Cambodjas fredsaftale fra Paris

30. oktober – 1. november: Kongens fødselsdag

9. november: Uafhængighedsdag

10. december: Menneskerettighedsdag  

Andre nyttige oplysninger
Du skal være opmærksom på en vigtig regel, der gælder i Cambodja (og Laos), nemlig, at du altid skal holde dig til veje eller stier eller følge en lokalkendt guide. Der er stadig risiko for landminer. Dette gælder dog primært i uberørte områder af landet og ikke i de områder, der besøges af turister.

 

Se hvad andre gæster synes om vores rejser til Cambodja

 

Rejse- og faglitteratur:

 • Vietnam, Cambodia & Laos, Footprint Handbook
 • Frederiksen, Peter: Kindkys af Pol Pot. Lindhardt og Ringhof, 2004
 • Marcher, Anette og Frederiksen, Peter: De Røde Khmerer. Folkemord og forsoning i Cambodja. Frydenlund, 2002.
 • Ray, Nick: Cambodja. Lonely Planet. (Engelsk)
 • Ray, Nick: Vietnam, Cambodja, Laos and the greater Mekong. Lonely Planet. (Engelsk)

Kort:

 • Vietnam Laos Cambodia, Nelles Map

Links: