Rejser til Brasilien

Rejser til Brasilien

På rejser til Brasilien får du en spændende kulturhistorie og enestående natur, der strækker sig fra verdens smukkeste vandfald til verdens største regnskov. Rundrejser i Brasilien er en rejse i mangfoldighed. Her kan du opleve lokale indianerstammer i Amazonas og forrretningsfolk i Rio. Oplev den berømte Copacabana og helt uberørte strande med svajende palmer og klart blåt vand. Besøg gamle kolonihuse og enorme skyskrabere.

Ingen rundrejse i Brasilien uden sydamerikanske sambarytmer og de imponerende Iguazu vandfald, der af de fleste betragtes som verdens smukkeste vandfald. Og så krydres Brasilien-rejsen naturligvis med besøg ved den berømte Kristusfigur i Rio de Janerio.

Horisont tilbyder rundrejse til Brasilien som en del af den store rundrejse gennem Sydamerika med en rejseleder, der naturligvis taler spansk så der er mulighed for at komme tæt på den lokale befolkning.

Tilfredse rejsende i Brasilien
Det kan være en stor beslutning at skulle bestille rejse til Brasilien. Her hos Horisont Rejser kan du læse vores kunders anmeldelse af netop de rejser, du selv har kig på. Vi ved nemlig fra os selv, at det kan være rart at læse om andres oplevelser og erfaringer, før man selv beslutter sig for sin rejse.

I 2016 adspurgte vi vores rejsende om deres tilfredshed med deres ferie, rejseguides og Brasilien som destination. Dette fordi det er vigtigt for os at vide, om vi lever op til kundens forventninger. Derfor er vi også meget stolte over, at vores rejsende giver vores rejser til Brasilien en score på 4,8 ud af 5.

Kort sagt:
Vi tager dig med på Brasilien-rejser, der rykker dig.

Information om Brasilien

Brasilien vækker drømme om tropiske regnskove, brusende karnevalsnætter og en evig blå himmel, hvorfra solen kaster sine stråler ned på kridhvide sandstrande. Rio de Janeiro kalder på dets gæster med eksotisk mystik, og Amazonjunglen byder på uudtømmelige muligheder for den eventyrlystne rejsende. Det enorme grønne land har alt, hvad dets navn lover og mere til. Brasiliens størrelse og fantastiske alsidighed gør landet til en perle for alle, der kaster sig ud i eventyret Brasilien.

Lidt geografi

I midten af landet findes et kæmpestort fladt område, hvorfra mindre bjergkæder rejser sig hist og her. Den 7500 kilometer lange kyst er afskærmet fra resten af landet af en mindre bjergkæde og er karakteriseret ved lange sandstrande, rolige bugter og en del småøer. I nord findes 20 procent af verdens ferskvandsbeholdning og 30 procent af klodens skovareal i Amazonjunglen.

Fakta

  • Indbyggere: 170,4 mio.
  •  Hovedstad: Brasilia, 3.451.000 indb
  • Areal: 8.511.969 Km2
  • Valuta: Real
  • Sprog: Portugisisk (officielt og mest udbredt). Desuden tales der en lang række indfødte sprog som Bariwa og Guajajára.
  • Religion: Overvejende katolsk selv om katolicismen i mange tilfælde er blandet med afrikanske kulter - macumba, candomblé og umbanda.
  • Elektricitet: I Brasilien er elektriciteten ikke standardiseret. Bahia og Manaus: 127 V AC, 60 Hz Brasilia og Recife: 220 V AC, 60 Hz Rio de Janeiro og São Paulo: 110/220 V AC, 60 Hz
  • De bedsterejsetidspunkt:I Brasilien varer vinteren fra juni til august, og sommeren strækker sig fra december til februar. Det er dog kun i det sydlige Brasilien, at der er væsentlig forskel på årstiderne, når det gælder vejret.

Klima og den bedste rejsetid I Brasilien varer vinteren fra juni til august, og sommeren strækker sig fra december til februar. Det er dog kun i det sydlige Brasilien, at der er væsentlig forskel på årstiderne, når det gælder vejret. I sommermånederne stiger priserne på feriestederne, og strandene bliver overfyldte. De tropiske regnskyl er som regel ikke noget problem for rejseplanlægningen i Brasilien.

Madkulturen er påvirket af den afrikanske kultur, slaverne bragte med sig, og varierer fra region til region. Der er fantastisk frugtjuice, lavet af frugter du end ikke har hørt om, og en grillet fisk i en strandrestaurant er også et must. Glem heller ikke at smage bønnegryden feijoada eller at drikke en caipirinha, der er lavet af lime og sukkerrørsbrændevinen Cachaca.

Visum

Der er ikke visumpligt ved indrejse i Brasilien. Passet skal være gyldigt under opholdet, samt 6 måneder efter opholdet i landet. 


Penge

REAL (R$), 1 Real = 100 centavos

Du kan altid se den seneste kurs på valuta på fx. www.valutakurser.dk

Banker har åbent fra 10.00 til 16.30 (mandag-fredag), nogle banker lukker lidt tidligere om fredagen.

Butikker har åbent fra 9.00 til 18.00 (mandag-fredag) og fra 9.00 til 13.00 (lørdag).

Drikkepenge

Drikkepenge er et normalt fænomen i Brasilien. Nogle steder er der allerede lagt drikkepenge til på regningen (cirka 10 procent). Folk i Brasilien tjener meget lidt, og drikkepenge er en kærkommen gave. Når drikkepenge ikke står på regningen, bør du give 10 procent. Også parkeringsvagter, skopudsere og gadesælgere forventer at få drikkepenge.