Rejser til Bolivia

Rejser til Bolivia

En rundrejse til Bolivia er en rejse med smukke bjerge og skøn natur, krydret med farverige indianer i traditionelle dragter. Selvom denne bjergnation er fattig er en Bolivia-rejse rig på oplevelser. Bolivias hovedstad La Paz er en smuk by med brostensbelagte gader og smuk kolonialarkitektur. Omkring byen ligger de smukke sneklædte bjergtinder. Der er på rundrejsen i Bolivia god mulighed for at komme i kontakt med den lokale og imødekommende befolkning. Kniber det med det spanske hjælper vores ekspertrejseleder.

I den sydlige del, på vej mod Chile, ligger den enorme og imponerende saltørken, Salar De Uyuni. Det er en magisk oplevelse at besøge denne enorme, golde slette, der ligner en snedækket landskab, hvor solen reflekterer sit skarpe lys i det hvide salt.

Rejser til Bolivia indgår i vores store rundrejse til Latinamerikas højdepunkter. På denne rejse besøger vi Bolivias hovedstad La Paz.

Tilfredse evalueringer af vores rejser til Bolivia
Her på siden kan du klikke dig ind på vores rejser til Bolivia. Du kan læse mere om selve rejsens indhold dag for dag. Og så kan du finde anmeldelser fra vores rejsende fra tidligere rejser. Her kan du læse om deres tilfredshed med rejsen, guiderne og vores planlægning af turen fra den indledende booking af rejsen til endt rejse.

I 2016 adspurgte vi vores kunder i blandt andet Bolivia om deres tilfredshed med rejsen. Og vi er meget stolte over resultatet på 4,8 ud af 5. Hos Horisont Rejser leverer vi rejser til Bolivia i høj kvalitet med oplevelser, inspirerende rejseguider og styr på alt det praktiske.

Information om Bolivia

Bolivia er det højest liggende land i Sydamerika. Det er også det land, hvor flest indianere, over 50 procent af befolkningen, holder ved deres traditionelle tro og værdier. Bolivia er pengemæssigt en af de fattigste lande i Sydamerika, men til gengæld et af de rigeste når det handler om gammel indianerkultur, imponerende landskabsbilleder i og omkring Andesbjergene, samt rester af mystiske urgamle civilisationer. Bolivia er et land, der bare venter på at blive opdaget.

Lidt geografi

Bolivia grænser op til ikke mindre end fem lande; Peru, Brasilien, Paraguay, Argentina og Chile. Landet er det femte største på kontinentet og indeholder områder med forskellig slags klima. Der er områder med tropisk klima og regnskov som for eksempel the Amazon Basin. Der falder meget regn, og klimaet er varmt. Andre områder har næsten perfekt klima, og der er gode muligheder for at dyrke jorden for eksempel ved Lake Titicaca. En del af landet er også dækket af ørken, hvor der er ret varmt, men blæsende i løbet af dagen og ned til minusgrader om natten, eksempelvis omkring Uyuni. Derudover er der mange bjerge, som i lange perioder er dækket med sne, og om vinteren er der gode skisportsmuligheder.

Fakta

 • Indbyggere: 8,3 mio. bolivianerne stammer overvejende fra quechua og aymará folkene (57%). Omkring 25% er «mestizer» (blanding mellem europæere og indianske folk), og desuden findes der en lille minoritet af europæisk afstamning. De udgør den herskende klasse. I den østlige del af landet findes endelig tupí-guaraní folket.
 •  Hovedstad:La Paz, 2.364.000 indb.
 • Areal: 1.098.580 Km2
 • Valuta: Bolivianos
 • Sprog: Spansk (officielt). Mere end halvdelen af befolkningen taler desuden deres egne sprog - quechua, aymará. Der findes ialt 33 sprogligt etniske grupper.
 • Religion: Overvejende katolsk. Der er religionsfrihed.
 • Elektricitet: I Bolivia benytter man følgende strømkilde: La Paz: 110/120 volt AC/50 Hz Resten af landet: 220 volt AC/50 Hz
 • Bedste rejsetidspunkt:I Bolivia er der vådt om sommeren og tørt om vinteren. Den bedste periode at rejse i landet er derfor om vinteren fra april til oktober. I denne periode er vejret om dagen som regel klart og solrigt. Temperaturen falder dramatisk om natten i dalene og højsletten og temperaturer under frysepunktet forekommer ofte i højsletten i juni og juli.Regnsæsonen varer fra november til marts, og især den heftige regn i januar og februar kan bevirke, at visse områder på den enorme højslette bliver ufremkommelige.

Klima og den bedste rejsetid

Bolivia har vinter fra maj til oktober og sommer fra november til april. Der er generelt vådt om sommeren og tørt om vinteren. Man kan nemt rejse hele året rundt i Bolivia, den eneste forhindring kan være regnvejret om sommeren, der kan oversvømme visse veje, og det kan være svært at komme rundt.

I Bolivia er der stor forskel på klimaet i de forskellige områder, og derfor byder landet på et stort udvalg af forskellige køkkener. I området omkring Lake Titicaca skal man smage ørreden fra søen, den er i absolut verdensklasse. Ellers er de dominerende kødretter med oksekød, kylling eller fisk. Tilbehør er som regel kartofler, som de dyrker i stor stil i Bolivia. Kartoflerne kan fås i et utal af forskellige variationer. Med hensyn til drikkevarer producerer de både øl og vin i Bolivia, men en af de mest kendte drikke er mate de coca, the lavet på kokablade.

Visum

Der er ikke visum pligt ved indrejse i Bolivia. Passet skal være gyldigt under opholdet, samt 6 måneder efter opholdet i landet. 

Penge

Boliviano (Bs)

Du kan altid se den seneste kurs på valuta på fx. www.valutakurser.dk

Banker har åbent fra 8.30 til 11.30 og fra 14.30 til 18.30 (mandag-fredag)

Butikker har åbent fra 9.00 til 19.00 (mandag-fredag), i weekenden varierer åbningstiderne fra butik til butik.

Kontorer har åbent fra 8.00 til 12.00 og fra 14.00 til 18.00 (mandag-fredag)

Drikkepenge

Hoteller lægger generelt et servicebeløb på regningen. Restaurant- og hotelpersonale forventer cirka 10 procent i drikkepenge. Taxichauffører forventer normalt 1-2 bolivianos i drikkepenge.

Rejselitteratur

 • Turen går til Peru & Bolivia. Christian Martinez.
 • Lonely Planet Bolivia. Lonely Planet guide books
 • Peru, Bolivia, Ecuador. Ben Box

 

Parlør

 • Latin American Spanish Phrasebook & Dictionary, Lonely Planet (kan købes hos Horisont Rejser)

 

Romaner

 • ’Quechua’. Hillary Serafin M. Corenel-Molina