Rejser til Bhutan

Rejser til Bhutan

Tusindårige traditioner og begrænset påvirkning udefra har gjort Bhutan-rejser til nogle af verdens mest fortryllende. Vores rejser til Bhutan er nænsomme besøg i et land indhyllet i sagn, legender og storslået natur. Rejser til Bhutan er ikke som rejser til resten af verden.

Det afsides beliggende bjergrige dyrker ikke forbrugs-samfundsmodellen, som vi andre, men bestræber sig på at indlejre den moderne udvikling i sin egen tusindårige kultur. Rejser til Bhutan er noget, man husker for evigt.

Horisonts rejser til Bhutan byder på det bedste fra dette fantastiske land. Vores Bhutan-rejser foregår således altid i små grupper med hovedvægt på vores rejselederes unikke viden og personlige forhold til destinationen.

Høj kundetilfredshed
I 2016 foretog vi en rundspørge blandt vores Bhutan-rejsende. Her bad vi dem om at bedømme deres oplevelse med Bhutan rejser, lige fra tilrettelæggelsen af selve rejsen og landet som rejsedestination til vores service før, under og efter rejsen. Vores rejser til Bhutan opnåede en gennemsnitlig score på 4,75 ud af 5 mulige, hvilket vi selvsagt er umådeligt tilfredse med.

Går du med overvejelser om at tage på en rejse til Bhutan? Så kan de rejsendes evalueringer under de enkelte rejser måske hjælpe dig på vej i beslutningsprocessen. Vi håber i hvert fald, at de vil kunne give dig i et indblik i, at vi hos Horisont Rejser tilbyder indsigtsfulde Bhutan rejser af høj kvalitet – og at vi rent faktisk kender Bhutan godt og lever op til vores gæsters forventninger.

Kort sagt:
Rejser til Bhutan – rejser, der rykker dig.

 

Grupperejser med dansk guide

Bhutan rundrejse

Tag med på denne unikke 16 dages Bhutan-rejse, der går fra de fjerne og øde østlige egne til hovedstaden i den vestlige del af landet. På denne rejse opholder du dig 14 dage i Bhutan.

16 Dage
Fra kr. 31.900
3 Afrejsedatoer
Næste afrejse 16-04-2018
Rejser med egen guide

Bhutans højdepunkter med egen guide og chauffør

12 dages rundrejse til højdepunkterne i det vestlige Bhutan med jeres egen guide og privat chauffør. Rejsen er tilrettelagt, så I både har tid på egen hånd og med jeres guide. Rejsen følger i hovedtræk vores grupperejser, men I har flere dage på egen hånd. I denne rejse er alt inkluderet, I skal blot nyde dette smukke land.

12 Dage
Fra kr. 21.900
Daglig afrejse
Daglig afrejse
Rejser med egen guide

Bhutan rundrejse med egen guide og chauffør

Tag med på denne unikke 16 dages rundrejse i Bhutan med egen guide og chauffør, der går fra de fjerne og øde østlige egne til hovedstaden i den vestlige del af landet. På denne rejse opholder I jer 14 dage i Bhutan.

16 Dage
Kontakt os for pris
Daglig afrejse
Daglig afrejse
Se alle rundrejser til Bhutan

Information om Bhutan

Bhutan-rejser til virkelighedens Nangijala

Rejser til Bhutan går til et land, der er helt sit eget. Det lille Himalaya-rige fremstår som en eventyrlig anakronisme i den moderne verden. På vores rejser til Bhutan, oplever du et samfund, som virkelig gør tingene på en anden måde. Omverdenen filtreres med folkets gode vilje. På vores rejser til Bhutan vil du mærke, at bhutanerne står bag deres regeringers restriktive holdning over for kulturel påvirkning udefra.

Det giver gæsterne på rejser til Bhutan en enestående mulighed for at opleve et samfund med helt andre normer og værdier end vores egne - og få stof til eftertanke.

Rejser til Bhutan har således en spirituel dimension på grund af bhutanernes tro og overtro. Med en populær kongefamilie i front prioriteres religiøsitet og spiritualitet højere end materiel velstand. Med lovgivning forsinkes udefrakommende påvirkninger, og det er ikke forkert at kalde politikken en ’gammelklog’, konservativ styreform.

Studier i lykke på Bhutan-rejser
Det alternative livssyn nyder vi godt af på vores rejser til Bhutan. Bhutan er fra et turistperspektiv et ekstraordinært og spektakulært rejsemål.

Eksempelvis er offentligt ansatte påbudt at gå i folkedragt. Buddhismen er den officielle religion og meget synlig i gadebilledet på rejser til Bhutan. Statsligt tv transmitterer udsendelser fire timer om dagen. Landets rigdom opgøres ikke i penge, men måles i et ’bruttonationallykke-indeks'. Asfalterede veje er der ikke mange af. Man går i bogstavelig forstand sine egne veje - på fødderne. Vi kører dog mest i bus på vores Bhutan-rejser.

Horisonts rejser til Bhutan foregår med et konstant kig til Himalayas tinder, og er det ikke som om, vinden fra bjergene hvisker os i øret, at verden stadig kan være idyllisk, indrettet i respekt for naturen og under hensyn til almenvellet? Svaret blæser i vindene fra tinderne. Rejser til Bhutan udfordrer den indre, romantiske drømmer.

Magien og spiritualiteten smitter på Bhutan-rejser
For en dansker opvokset med Astrid Lindgrens univers kan rejser til Bhutan bringe barndomsminder til live. Ifølge legenderne er Bhutan grundlagt af guder, der kom flyvende på tigre. Bhutan kunne have været inspiration for Brødrene Løvehjertes Nangijala.

På rejser til Bhutan ser vi storslået natur, heste, bjerge, templer og dale. Men ingen McDonalds, motorveje, overfladisk ungdomskultur, narkokriminalitet. Selv tobak er forbudt og må ikke engang forhandles. Dog må du som turist gerne ryge udenfor på rejser til Bhutan.

Det er som at være i en tidslomme på vores Bhutan-rejser, hvor vi er omgivet af munke, yak-okser, smilende mennesker, lerklinede huse, rene vandløb, 675 fuglearter – og god tid.

Lykkelig, men fattig
Selvfølgelig er tilværelsen for bhutanerne ikke lutter idyl: Arbejdsløsheden er voksende, og nattefreden på Bhutan-rejser kan indimellem generes af glammen fra herreløse hunde. I begyndelsen af 00’erne opstod der voldelige uroligheder blandt nepalesiske immigranter – de er ikke løst endnu.

Ligeledes har indiske, maoistiske oprørsgrupper søgt skjul i de sydøstbhutanske jungleområder med militær aktivitet til følge. Det sidste er ikke noget, vi generes af på vores rejser til Bhutan, og spørger man befolkningen om deres glæde ved at være til, går det godt. Det folk, vi møder på vores rejser til Bhutan, regnes som verdens 8. lykkeligste. Men også som et af de fattigste efter vores målestok.

Krav til turister på rejser til Bhutan
På Horisonts Bhutan-rejser er det vigtigt også at præsentere dig for 'bagsiden af medaljen'. Sammenlignet med vores del af verden er Bhutan dårligt organiseret, plaget af sygdomsepidemier, svigtende elforsyning, voksende urbanisering og konsekvenserne af global opvarmning i form af ekstremt vejr.

Således går vores rejser til Bhutan til nummer 136 ud af 187 lande på FN’s fattigdomsindeks. Bhutan var siden 1989 og indtil for nylig blandt hovedmodtagerne af dansk udviklingsbistand.

Som turistmål ligger Bhutan-rejser til gengæld meget højt. Vi betragter vores Bhutan-rejser som værende blandt markedets bedste i forhold til vidensniveau, sammensætning og rejselederstandard.

Som Tibet uden Kina
Seværdighederne ligger som perler på en snor på Bhutan-rejser. Det er blandt andet Bhutans selvvalgte isolation frem til 1974, en national stolthed og den underudviklede infrastruktur, der gør det til et så spektakulært et land, vi besøger på vores rejser til Bhutan. Trods sin kulturelle lighed med Tibet, er landet sig selv. Et Tibet uden kinesernes øjne i nakken.

Den stramme kontrol over antallet af turister samt det relativt høje minimumsbeløb, man som turist på rejser til Bhutan skal forbruge pr. døgn, har holdt turisttilstrømningen nede. Men den har også hjulpet til med at bevare den særprægede kultur og nationale identitet, vi møder på vores Bhutan-rejser.

Skræmmebilledet er Nepal, som i bhutanernes øjne til en vis grad er blevet maltrakteret af masseturisme.

Unikke rejseledere og små grupper
Bhutan er på størrelse med Danmark, men uvejsomt og kun beboet af 750.000 indbyggere. Horisonts rejser til Bhutan er eftertragtede, på grund af vores specialiserede, danske guider, og fordi vi ikke kombinerer dem med Indien eller Nepal. Vi leverer rene rejser til Bhutan og tilbyder også Bhutan-rejser til det sjældent besøgte lavland i øst.

Takket være vores dygtige rejseledere og de små grupper, vi har på vores Bhutan-rejser, garanterer vi, at du får bhutanernes kultur ind under huden. På vores rejser til Bhutan mærker du bhutanernes dedikerede omsorg for hinanden, naturen og det overnaturlige. Sans det. Rejser til Bhutan er lig med uforglemmelige oplevelser.

 

Bhutans fascinerende hovedstad Thimphu.

Naturreservater med Bhutans nationaldyr, takinen. Fuglelivet.

Punakha – herunder klostret Punakha Dzong og en tur på Bhutans længste hængebro.

Trongsa og det smukke kloster, Trongsa Dzong, samt nationalmuseet.

Det famøse Taktsang Kloster i 3.100 m højde.

Spiritualitet – et land, hvor floder, bjerge daler er hjemsted for guder og myter.

Grønne teplantager, rismarker og små landsbyer.

Den traditionelle , farvestrålende festival, tshechu – og andre religiøse festivaler.

Bumthang-dalens gamle klostre og landsbyer.

Den smukke udsigt over Himalaya-bjergene.

Arkitektoniske mesterværker – dekorerede, religiøse, farvestrålende. Kedeligt – ikke i Bhutan.

En følelse af ro – oplev, at der er andre måder at leve og tænke på. Som tilsyneladende virker.

Bhutanerne spiser stærk mad, og chili er mere betragtet som en grøntsag end som et krydderi. De fleste steder, hvor der kommer turister, er bhutanerne så småt begyndt at forstå, at smagsløg kan være anderledes end deres egne.

Ris med stærkt krydrede grøntsager og kød i en karryblanding er den almindelige spise. Chili med ost er nationalretten. Tibetanske retter som momo (dejboller med fyld) og nudelsuppe er også populære.

Om vinteren spises yakkød, og frugter findes kun, når de er modne. Sød te med mælk er den mest udbredte drik. God på alle årstider. Rigtig kaffe findes ikke, kun instant-kaffe. Alkohol kan købes i landet, og der findes flere gode øl. I det sydøstlige Bhutan er maden mere indisk-nepalesisk inspireret, ofte baseret på linser og grøntsager.

Visum:

Der kræves visum til Bhutan, og det ordnes af Horisont Rejser på forhånd. Vores rundrejser i Bhutan begynder med indrejse i Indien, hvor der ligeledes kræves visum.

Geografi og areal: 

46.620 kvadratkilometer stort, ca. 70 procent er dækket af skov, med en befolkning på 750.000.

Groft sagt findes der tre områder i Bhutan: de nordlige bjergområder i Himalaya, de flade sletter i midten og de varme jungleområder i syd. Landet grænser mod nord op til Tibet og er ellers omkranset af Indien. Landets højeste bjerg Kulha Gangri nær den tibetanske grænse måler 7554 meter.

Tidsforskel: 

Bhutan er fem timer foran Danmark.

Den bedste rejsetid:

Marts til maj og september til november er de bedste årstider, da vejret er klart og behageligt. Monsunperioden fra juni til august skal undgås. Vinteren er kold, og mange steder er der ufremkommeligt.

Vaccinationer:

Inden din afrejse bør du altid tjekke, om du har de nødvendige og anbefalede vaccinationer for at rejse i landet. Du kan finde de seneste informationer på rejseklinikken.dk, som Horisont Rejser har et samarbejde med. Husk også at konsultere din egen læge.

Indkøb på rejsen:

Bhutan er ikke et shoppers’ paradis, men både på landet og i byen kan man være heldig at støde ind i kunsthåndværk som malerier, mandalaer, thangas og anden religiøs kunst med rødder til fortiden, og så gælder det om at slå til med det samme. Eftersom turistindustrien ikke er voldsomt udviklet, produceres der kun små mængder traditionelt kunsthåndværk med henblik på salg til turister. Med hensyn til at prutte om prisen: Det er bhutanerne ikke meget for. Nogle gange er det helt uhørt, men forsøg forsigtigt, hvis du føler trang. Det kan være, du opnår 1-10 procents nedslag.

Påklædning: 

I en dzong (tempel/palads) er det ikke tilladt at ryge, afbryde bønner, have hat på eller forstyrre. Det er heller ikke tilladt at filme indenfor. Visse klostre er lukkede for turister. Landet er en slags ’lost paradise’ - lad det blive ved det. Smid derfor ikke affald og pas på naturen. Det gælder også, når du trekker. Spørg folk først, om du må fotografere dem. Vær ydmyg over for deres unikke land, kultur og traditioner.

Rygelov:

En rygelov blev vedtaget i Bhutan i 2005. Den forbyder rygning og salg og import af cigaretter. Det betyder, at man kan få en bøde for at ryge offentlige steder, og at der er strenge straffe for at smugle tobak ind i landet. Når det er sagt, er det nok tvivlsomt, om den bhutanske regering vil turde straffe udlændinge. Det er dog lovligt at medbringe en vis mængde (p.t. max. 200 cigaretter), hvis de fortoldes. Derfor er det vigtigt, at man som ryger selv medbringer cigaretter, da de ikke er til at få fat i.

Valuta: 

Ngultrum (Nu eller BTN). Du kan i hovedstaden veksle ved brug af Visakort og Mastercard.

 

 

Rejse- og faglitteratur: Bhutan: Himalayan Mountain Kingdom af Francoise Pommaret– god introduktion til landets geografi, historie, kultur og traditioner skrevet af en franskmand bosat i Bhutan siden 1970’erne.

 

Kort: Bhutan & Northern India, International Travel Maps
 

Artikler:

Find oversigt over vores artikler om Bhutan i vores bibliotek.

     

Om et par udfordringer Bhutan står over for:

 

Interessante bhutanske bloggere: