"At rejse med sine børn er en gave"

Mange børnefamilier ønsker, at tage på ferie med deres børn, men har svært ved at overskue det og få tid til at planlægge det hele. Derfor gribes der ofte til den nemme løsning, der betyder swimmingpool og all-inclusive. Horisont Rejser, der laver kulturrejser, har nu sammensat 5 eksotiske Rejser, der giver både børn og voksne indhold på rejsen, bl.a. ved hjælp af en dansk familierejseleder, der henvender sig direkte til børnene.

"Jeg har rejst hele mit liv og husker, hvordan mine forældre for mange år siden tog min søster og mig til fjerne og eksotiske rejsemål. Derfor var det helt naturligt, da jeg selv fik børn, at de skulle med ud og opleve verden”, siger direktør for Horisont Rejser, Peter Frederiksen, der står bag bureauets nye rejsekoncept. Det henvender sig direkte til familier med børn, og det er bl.a. hans erfaringer fra rejser med sine egne børn, der ligger til grund for udvælgelsen og sammensætningen af familierejserne. 

På Horisonts Familierejser rejser du sammen med andre familier med børn. Gruppen vil typisk bestå af 4-5 børnefamilier med børn i alderen 5 til 15 år. Rejserne er opdelt i dage med underholdende kulturoplevelser og dage med ren afslapning ved en strand eller på hoteller med et stort aktivitetsudbud. De gode oplevelser og underholdningen er altid i centrum, og den medrejsende danske familierejseleder sikrer, at aktiviteterne foregår i øjenhøjde med børnene. Vi møder børnenes behov, ikke omvendt.

Ferie er god familietid

”Jeg har altid syntes, at det er en gave at rejse med mine børn” siger Peter Frederiksen. ”Vi har rejst med vores tre børn, siden de var helt små. Som regel har vi taget dem med til Asien, Mellemøsten og andre lande, hvor forholdene er anderledes og udfordringerne større. Vores første rejse var en rundtur i Asien med vores børn på dengang 1 og 3 år. For nogle lyder den slags helt urealistisk, og selvom vi begge havde rejst meget, var vi da også bekymrede, inden vi tog afsted. Inden den første rejse var vi nervøse over de mindste ting” siger Peter Frederiksen, der nu deler ud af sin viden og erfaringer i tilrettelæggelsen af Horisont Rejsers familierejser. Ferie er god familietid, derfor foregår størstedelen af rejsen med fællesaktiviteter for hele familien. Men noget af tiden er der mulighed for, at vi deler os op, så de voksne får mulighed for at fordybe sig i en attraktion på en voksenmåde med en lokal rejseleder, mens børnene gør det på en anden måde i selskab med vores specielt udvalgte, børnemindede danske rejseleder.

Tryghed er vigtigt

Peter Frederiksen har lavet mange skræddersyede rejser til børnefamilier, der har ønsket at rejse alene, men har gennem årene set en stigende interesse for at rejse flere familier sammen. På den måde får børnene andre børn at være sammen med, og forældrene får rejsefæller, de kan dele oplevelserne med – måske opstår der nye familievenskaber.

”Det er min oplevelse fra mine egne rejser med børn og dem som Horisont Rejser sender ud i verden, at trygheden er vigtig. Moderne familier vil have sikkerhed for, at hotellerne er i orden, at der er et hospital i nærheden, og der er styr på, at maden, der serveres er i orden”, siger Peter Frederiksen, der derved understreger, at der er fordele ved at rejse flere familier sammen under trygge former.

Rejser i børne- og voksenhøjde

Målet med Horisont Rejsers familierejser er at skærpe både de voksnes og børnenes nysgerrighed og give en dybere forståelse for den kultur, der besøges. Og det gøres i forskellig højde. ”Et eksempel kunne være”, siger Peter Frederiksen, ”hele familien tager på besøg i et buddhistisk tempel, men gruppen deles op, så de voksne hører om buddhismen fortalt af den lokale engelsktalende guide, mens børnene får fortællinger og slapper af sammen med den danske familierejseleder. På den måde er familien samlet om en oplevelse, men på hver deres måde.” På Horisonts Familierejser får både du og dine børn noget ekstra ud af oplevelsen. Verden kommer tættere på, og det er jo ikke så ringe endda, når vi rejser med vores børn”, siger Peter Frederiksen.

Horisont Rejsers familierejser:

Familierejse til Vietnam men vi har også familierejser til Cambodja, Sri Lanka, Myanmar og Indien

Se alle familierejser her