Burmas hemmeligheder

5
Bedømt af 8 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


13-03-2018 18 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 15 deltagere) Kontakt os for pris
Vælg afrejse dato 18 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 15 deltagere) Kontakt os for pris

Burma for de eventyrlystne

Higer du efter at opleve uberørte områder fjernt fra de gængse turiststier, og kan du leve uden at have trådløst internet hele tiden, så er det her rejsen for dig.

Burma/Myanmar er i forvejen et gyldent drømmeland med pagoder, bjerge, floder, åbne sletter, munke og en betagende smuk og imødekommende befolkning. Landet er, som andre dele af Asien var for et halvt århundrede siden inden de store turistinvasioner.

Besøg i den isolerede delstat Rakhine

På denne rejse kommer vi helt tæt på! Vi kommer til områder, som har været lukkede for rejsende siden militærkuppet i 1962, og møder mennesker, som aldrig har set en vesterlænding. Den hidtil helt isolerede delstat Rakhine i det nordvestlige hjørne af Burma ind mod Bangladesh rummer fantastiske uspolerede arkæologiske områder med hundredvis af templer og tusindvis af Buddhaer, uberørte landsbyer, floder med krystalklart vand og ikke mindst en venlig og nysgerrig lokalbefolkning.

Rejsen starter i Mandalay i det nordlige Myanmar med en introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Desuden er der besøg i det utrolige, enorme tidligere kongelige palads, Det gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med udflugt til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad, med U Bein’s Bridge. Nogle dages afstikker med en smuk tur gennem bjergene til den gamle Shan-kongeby Hsipaw, med hyggelige afslappede vandreture til de små omkringliggende landsbyer. Derfra en fantastisk togtur til kolonitidens sommerhovedstad Pui Oo Lwin, som også først for nylig er blevet åbnet for turister.

Fra Mandalay flyver vi til Rakhines kolonihovedstad Sittwe, hvor den store Kaladan Flod løber ud i Den Bengalske Bugt. Vi sejler ad floden ind i landet til den historiske hovedstad Mrauk-U, hvorfra vi besøger de små landsbyer og de mange templer drysset mellem markerne. Videre ad den klare Lamo Flod til små oprindelige Chin landsbyer, hvor ældre kvinder stadig kan fremvise deres ansigtstatoveringer. Det var skik at tatovere piger mellem 15 og 20 i ansigtet for at undgå bortførelser. Traditionen er heldigvis afskaffet, men det er stadig et af Burmas mest uudviklede områder.

Turen slutter med et par dage i Ngapali, den kridhvide Bountystrand med vajende palmer ud til Den Bengalske Bugts klare vand. Det er Burmas mest berømte strand, men har stadig små fiskerlandsbyer og hyggelige hoteller.

Afrejsen sker fra hovedstaden Yangon, hvor man på nærmeste hold kan se resultatet af de reformer, der i løbet af enstående kort tid har skabt mere frihed og velstand

Fra marts 2016 har landet  været regeret af den opposition der, under ledelse af frihedsidolet Aung San Suu Kyi, for få år siden var forfulgt og forbudt. Politiske fanger er sat fri, og udenlandske investeringer er på vej ind i massivt omfang. Det går den rigtige vej, men landet har kæmpe problemer, og Aung San Suu Kyi og hendes regering er ved at lære at demokrati har sine omkostninger.

En kompetent og vidende rejseleder

Denne specielle rejse ledes af forfatter og journalist, Lone Kühlmann, der de sidste mange år har fulgt udviklingen i Myanmar tæt. Lone vil på rejsen give sine gæster en særlig indsigt i forholdene, så du kommer tæt på burmesernes håb om frihed, udvikling og stabilitet.

Lone vil undervejs holde en række foredrag, der introducerer Myanmars historie og kultur, og det hele bliver sat i perspektiv ved de steder, vi besøger på rejsen. F.eks. Shanstaten nord for Mandalay, hvor mange af de etniske minoriteter bor. Eller vores ophold i delstaten Rankhine, hvor vi besøger landsbyer og taler med beboerne. I Yangon og Mandalay taler vi med munkene, der imødekommende fortæller os om deres religion og kultur.

På denne rejse har vi desuden vores lokale guide Zaw, der på enestående vis supplerer Lones indlæg. 

Højdepunkter, du oplever på denne rejse:

- Mandalay i det nordlige Myanmar og introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Desuden besøg i det tidligere kongelige palads, Det gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden

- Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad, med U Bein’s Bridge

- Smuk togtur gennem bjergene til Hsipaw i Shanstaten. Udflugt til de små landsbyer omkring Hsipaw

- Tog videre til den britiske ”hill station”, Pyin Oo Lwin, hvor vi skal på marked og evt. i Kandawgyi botaniske have

- 4 dages ophold Rakhine-staten, hvor vi oplever det uberørte og hemmelige Burma

- Sejltur til Mrauk-U

- to dages afslapning ved stranden i Ngapali

 

Dagsprogram:

Dag 1 København – Bangkok
Dag 2 Bangkok – Mandalay
Dag 3 Mandalay
Dag 4 Mandalay - Hsipaw
Dag 5 Hsipaw
Dag 6 Hsipaw – Pyin Oo Lwin
Dag 7 Pyi Oo Lwin - Mandalay
Dag 8 Mandalay – Fly til Yangon
Dag 9 Yangon
Dag 10 Yangon
Dag 11 Fly til Sittwe, båd ti Mrauk U
Dag 12 Mrauk U
Dag 13 Mrauk U og udflugt til Chin landsbyer
Dag 14 Mrauk U – Sittwe, fly til Thandwe
Dag 15 Ngapali
Dag 16 Ngapali
Dag 17 Thandwe til Yangon – Bangkok
Dag 18 Bangkok – København

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg for en fast pris på 850 kr. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Edith Nielsen

Rejsen til det smukke land Burma/Myanmar med Lone Kühlmann som vores rejseleder, var for mig en ordentlig en på opleveren. Denne rejse var en meget autentisk og på samme tid en smuk natur oplevelse . Myanmar er kontrasternes land, som endnu ikke er spoleret af alt for mange turister. Vores rejsegruppe bestod af 12 personer, som meget hurtigt lod sig underholde af hinanden. Alt i alt en pragtfuld rejseoplevelse, som jeg inderligt ønsker at gentage. Vh Edith A Nielsen

Arne Voergaard Poulsen

BURMAS hemmeligheder med Lone Kühlmann 3.-20. marts 2017. Lone Kühlmann og den lokale guide havde planlagt en uforglemmelig tur gennem store dele af Burma inclusive områder, der indtil 2012 var lukket land for turister. Vi fik et stort indblik i Buddhismens historie og indflydelse på samfundet. Besøgte landsbyer, hvor der sjældent havde været turister. Der var også arrangeret en eftermiddag, hvor en lokal meget facinerende ungdomspolitiker fortalte om ungdommens vilkår og hendes arbejde for en bedre fremtid, efterfulgt af 2 danskere, der arbejdede med forskellige hjælpeprojekter. De fortalte om deres arbejde og de vanskeligheder de stødte på.

Bo Netterstrøm

Helt igennem fin tur dels pga guide både den danske og burmesiske dels pga lille livlig gruppe i et spændende land. Programmet godt timet med gode overraskende indslag fx møde med lokal aktivist og ngoer om søndagen i Yagoon. Lone uforlignelig med humør engagement og viden. 5 stjerner

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

13-03-2018 18 Dage CPH Lone Kühlmann Kontakt os for pris Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1: København – Bangkok
Vi forlader København med fly til Bangkok, hvor vi ankommer næste morgen.

Dag 2: Introduktion til Mandalay
Vi lander med morgenflyet i Bangkok og skal videre med flyet til Mandalay. Vi ankommer til Mandalay og får en introduktion til den spændende by og dens betydning for landets historie.

Dagens program indeholder:

- Vi tager en rolig begyndelse på dagen, hvor rejselederen giver en introduktion til byens særlige betydning for landets historie. Mandalay er Burmas næststørste by og bliver traditionelt anset som burmesernes kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var kun hovedstad i 25 år fra 1859 frem til det øjeblik, hvor englænderne indtog byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes imidlertid utallige beretninger og romaner fra denne korte men dramatiske periode af landets historie.

Dag 3: Besøg i Amapuara
Dagen starter med besøg i Det Gyldne Munkekloster, hvorefter vi kører til Amarapura og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen.

Dagens program indeholder:

- Vi besøger Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”.

- Efter frokost kører vi til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad og et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke. Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der blev bygget i teak for over 200 år siden. Broen blev opført i 1782, da Amarapura var royal hovedstad. Men allerede tidligere var byen berømt for nogle meget fine silke- og bomuldsvæverier. I Amarapura væves både den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til de karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma.

- Vi ser solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden vi atter kører tilbage til hotellet.

Dag 4: Smuk tur til uberørte Hsipaw 
Vi forlader Mandalay og kører til Hsipaw i Shanstaten (det tager ca. 5 timer), hvor der ikke kommer mange turister.

Dagens program indeholder:

- Vi forlader Mandalay og tager nu ud i et områder, der har færre turister. Vi kan gøre ophold undervejs på den smukke tur gennem bjergene.

- Vi overnatter i  Hsipaw.

Dag 5: Minoriteternes levevilkår i det moderne Myanmar - Hsipaw
Dagens tema er de etniske minoriteter, der præger billedet i Shan-staten.

Dagens program indeholder:

- Vi skal i løbet af dagen på udflugt til de små landsbyer omkring Hsipaw, hvor vi skal høre om minoriteternes leveforhold og vilkår i det moderne Myanmar.

Dag 6: Hsipaw - Pyin Oo Lwin – en britisk ”hill station” 
Vi forlader Hsipaw i nord og kører til Nawngpeng. Herfra tager vi det gamle tog, der kører gennem bjergene og over Gokteik bridge sydpå til Pyin Oo Lwin, der er en såkaldt britisk ”hill station”, hvor kolonitidens englændere kunne nyde livet, som var de hjemme i England. Togturen tager ca. 3 timer.

Dagens program indeholder:

- Vi kører med toget og stopper i Pyin Oo Lwin, en tidligere britisk ”hill station”, der også kendes ved navnet Maymyo. I kolonitidens Sydøstasien drog englænderne i den varme periode fra lavlandets bagende hede op i bjergene, hvor de etablerede disse såkaldte ”hill stations”. Dette var mere tempererede tilflugtssteder, hvor de kunne nyde livet med en gang cricket og dyrke deres roser, som var de hjemme i England.

- Vi overnatter i Pyin Oo Lwin.

Munke i Burma Myanmar

Gyldne spir Burma Myanmar

rejse til kalaw

Dag 1: København – Bangkok
Vi forlader København med fly til Bangkok, hvor vi ankommer næste morgen.

Dag 2: Introduktion til Mandalay
Vi lander med morgenflyet i Bangkok og skal videre med flyet til Mandalay. Vi ankommer til Mandalay og får en introduktion til den spændende by og dens betydning for landets historie.

Dagens program indeholder:

- Vi tager en rolig begyndelse på dagen, hvor rejselederen giver en introduktion til byens særlige betydning i landets historie. Mandalay er Burmas næststørste by og bliver traditionelt anset som burmesernes kulturelle og religiøse centrum. Mandalay var kun hovedstad i 25 år fra 1859 frem til det øjeblik, hvor briterne indtog byen og førte Kong Thibaw og Dronning Supyalat i ufrivilligt eksil i Indien. Der findes imidlertid utallige beretninger og romaner fra denne korte men dramatiske periode af landets historie.

Dag 3: Besøg i Amapuara
Dagen starter med besøg i Det Gyldne Munkekloster, hvorefter vi kører til Amarapura og ser et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma, U Bein’s Bridge over Taungthaman-søen.

Dagens program indeholder:

- Vi besøger Det Gyldne Munkekloster, Shwe Kyaung, og Kuthodaw-pagoden med de indgraverede 729 stentavler, der tilsammen udgør Tripitakaen – buddhisternes ”bibel”.

- Efter frokost kører vi til Amarapura, den tidligere kongelige hovedstad og et vigtig religiøst og spirituelt center med mange klostre og flere tusinde munke. Her finder man også den smukke U Bein’s Bridge, en 1,2 km lang gangbro over Taungthaman-søen, der blev bygget i teak for over 200 år siden. Broen blev opført i 1782, da Amarapura var royal hovedstad. Men allerede tidligere var byen berømt for nogle meget fine silke- og bomuldsvæverier. I Amarapura væves både den efterspurgte og kostbare Mandalaysilke og de mere rimelige bomuldsstoffer, som bruges til de karakteristiske longyis, det saronglignende klædestykke til både kvinder og mænd. Broen bruges dagligt af de mange munke og den lokale befolkning og er et af de mest fotograferede bygningsværker i Burma.

- Vi ser solnedgangen over U Bein’s Bridge, inden vi atter kører tilbage til hotellet.

Dag 4: Smuk tur til uberørte Hsipaw
Vi forlader Mandalay og kører til Hsipaw i Shanstaten (det tager ca. 5 timer), hvor der ikke kommer mange turister.

Dagens program indeholder:

- Vi forlader Mandalay og tager nu ud i et områder, der har færre turister. Vi kan gøre ophold undervejs på den smukke tur gennem bjergene.

- Vi overnatter i  Hsipaw.

Dag 5: Minoriteternes levevilkår i det moderne Myanmar - Hsipaw
Dagens tema er de etniske minoriteter, de præger billedet i Shan-staten.

Dagens program indeholder:

- Vi skal i løbet af dagen på udflugt til de små landsbyer omkring Hsipaw, hvor vi skal høre om minoriteternes leveforhold og vilkår i det moderne Myanmar.

Dag 6: Hsipaw - Pyin Oo Lwin – en britisk ”hill station”
Vi forlader Hsipaw i nord og kører til Nawngpeng. Herfra tager vi det gamle tog, der kører gennem bjergene og over Gokteik bridge sydpå til Pyin Oo Lwin, der er en såkaldt britisk ”hill station”, hvor kolonitidens englændere kunne nyde livet, som var de hjemme i England. Togturen tager ca. 3 timer.

Dagens program indeholder:

- Vi kører med toget og stopper i Pyin Oo Lwin, en tidligere britisk ”hill station”, der også kendes ved navnet Maymyo. I kolonitidens Sydøstasien drog englænderne i den varme periode fra lavlandets bagende hede op i bjergene, hvor de etablerede disse såkaldte ”hill stations”. Dette var mere tempererede tilflugtssteder, hvor de kunne nyde livet med en gang cricket og dyrke deres roser, som var de hjemme i England.

- Vi overnatter i Pyin Oo Lwin.

Dag 7: Shan-statens mange nationaliteter
Vi skal på marked, hvor vi møder de mange etniske minoriteter, som Shan-staten er kendetegnet ved. Vi kører tilbage til Mandalay. 

Dagens program indeholder:

- Vi begynder dagen med at besøge byens marked, hvor vi møder en broget skare af mange forskellige nationaliteter. Her ser vi en god blanding af de mange etniske minoriteter, som Shan-staten er kendetegnet ved. Men vi ser også andre nationaliteter som f.eks. nepalesere, der er efterkommere efter de Gurkhaer, som i generationer har været en del af den britiske hær, og som valgte at slå sig ned her, efter at briterne trak sig ud i 1948.

- Vi forlader Pyin Oo Lwin og kører til Mandalay

Dag 8: Mandalay - Yangon

Tilbage i Mandalay er der tid på egen hånd, inden vi tager aftenflyet til hovedstaden Yangon.  

Dag 9: Byrundtur i Yangon 

Dagen byder på rundtur i Yangon, tidligere kendt som Rangoon. Vi skal bl.a. kigge inden for i det legendariske Strand Hotel og se den fantastiske Swedagon pagode, som er Myanmars største turistattraktion.

Dagens program indeholder:

- Vi skal på rundtur i det gamle, historiske Yangon – det, der i gamle dage hed Rangoon. Selvom Myanmar i dag er under forandring, og der er kommet flere biler i gadebilledet, er byen helt sin egen. Vi skal gennem den gamle gade, besøge de små og store pagoder og se på folkelivet.

- Vi stikker naturligvis også hovedet inden for på det legendariske Strand Hotel, der ligger nede ved floden i hjertet af den gamle bykerne.

- Og så besøger vi Myanmars største turistattraktion, den fantastiske Swedagon pagode. Her er der god tid både til at høre historierne og til at tage billeder og nyde det imponerende bygningsværk, mens solen langsomt går ned over byen.

Dag 10: Yangon

Dagen i dag kan bruges enten på egen hånd eller sammen med rejselederen, der vil sætte møder op med lokale burmesere (mere om det på informationsmødet)

Dag 11: Yangon - Sittwe

Vi forlader hovedstaden og flyver til provinshovedstaden Sittwe. Her opdager vi, at vi er langt væk fra det Myanmar, som de fleste andre turister besøger. De næste fire dage skal vi udforske Rakhine-delstaten. Rakhine har været lukket for rejsende siden militærkuppet i 1962, og her møder vi mennesker, som aldrig har set en vesterlænding. Den hidtil helt isolerede delstat Rakhine i det nordvestlige hjørne af Burma ind mod Bangladesh rummer fantastiske uspolerede arkæologiske områder med hundredvis af templer og tusindvis af Buddhaer, uberørte landsbyer, floder med krystalklart vand og ikke mindst en venlig og nysgerrig lokalbefolkning. 

Efter ankomsten til Sittwe kører vi til vores båd, der venter og som skal sejle os til den historiske hovedstad Mrauk U. 

Dag 12 - 13: Mrauk U

Vi opholder os to dage i den historiske hovedstad Mrauk-U, hvorfra vi besøger de små landsbyer og de mange templer drysset mellem markerne. Videre ad den klare Lamo Flod til små oprindelige Chin landsbyer, hvor ældre kvinder stadig kan fremvise deres ansigtsatoveringer. Det var skik at tatovere piger mellem 15 og 20 i ansigtet for at undgå bortførelser. Traditionen er heldigvis afskaffet, men det er stadig et af Burmas mest uudviklede områder.

Dag 14: Mrauk U – Sittwe, fly til Thandwe

Vi forlader denne fortryllende tidslomme og flyver til Thandwe i den sydlige ende af delstaten. Herfra kører vi med bus til den lille landsby Ngapali med de smukke hvide sandstrande. 

Dag 15-16: Ngapali

Afslapning ved stranden i Ngapali. Hvis du ikke ønsker strandlivet, er der mange ting, som du kan foretage dig i den lille by langs vandet. 

Dag 17: Ngapali - Yangon - København

Vi flyver tilbage til Yangon og videre med vores fly til København. 

Dag 18: Hjemkomst

Vi ankommer til København. 

 

 


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

Lone Kühlmann

Lone Kühlmann

Lone Kühlmann er journalist og var i mange år ansat ved DR. Lone har igennem mange år fulgt udviklingen i Myanmar og har tabt sit hjerte til det smukke land med den imødekommende befolkning. Det smitter af når Lone sammen med vores lokale burmesiske guide leder gruppen rundt i Myanmar. Lone har særligt fokus på den etniske befolkning, kvindernes vilkår og hvordan medierne idag åbent beretter om udviklingen i landet.


Prisinformation

- fly København–Bangkok–Mandalay//Yangon-Bangkok-København
- fly Yangon - Sittwe //Sittwe-Thandwe//Thandwe-Yangon
- sejtur til Sittwe - Mrauk U
- kørsel i bus med air condition
- dansk rejseleder samt engelsktalende lokalguide
- morgenmad hver dag. Ingen øvrige måltider (beregn ca. 1800 kr til måltider på hele turen) - se nedenfor
- entréer til de i programmet nævnte punkter
- indkvartering på budgetklassehoteller i delt dobbeltvær.
- se hotelklassificering
- lokale indenrigslufthavnsafgifter

- visum til Myanmar (ca. 50 USD)
- drikkepenge (beregn ca. 50 USD)

Tillæg for enkeltværelse: kr. 3.200

- tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling

Der flyves på denne rejse med Thai Airways via Bangkok til Myanmar. Afrejse fra København dag 1 om eftermiddagen og hjemkomst til København dag 18 om morgenen.

Mange af vores gæster ønsker stor frihed ,når det gælder måltider. Nogle ønsker en type mad, og andre ønsker måske at nøjes med lidt og istedet bruge tiden på andet. Derfor har vi valgt, at denne rejse ikke inkluderer måltider, så du selv kan tilrettelægge det, som du har lyst. Det foregår på den måde, at vores rejseleder ved hvert måltid foreslår restauranter, som kan benyttes, hvis du har lyst til det. Rejselederen fortæller ved hvert måltid, hvor han/hun vil spise og man er altid velkommen til at deltage.

Der er varmt i Myanmar hele året, men det regner mest i perioden fra maj til september. Du kan sagtens rejse i regntiden også selvom det regner en del. Bedste tidspunkter er oktober til april.

Der kræves visum til denne rejse.

Du skal søge visum elektronisk inden afrejse: evisa.moip.gov.mm.

Andre rejser til Myanmar (Burma)