Mad og kulturrejse til Lipari

4,8
Bedømt af 28 personer
70 20 27 79

Tal med en rejseekspert


13-09-2017 8 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 12 deltagere) Fra kr. 15.900
Vælg afrejse dato 8 Dage CPH Grupperejser med dansk guide (Max 12 deltagere) Fra kr. 15.900

Tag med på en rejse i gastronomiens tegn til det sydlige, ukendte Italien. Det er en meget personlig tur, hvor vi er gæster hos familien Aliberti på den lille ø, Lipari.

I samarbejde med Michelin-rekommanderet Ristorante Il Grappolo Blu har vi sammensat en helt unik rejse til den lille ø Lipari tæt ved Sicilien. Vi skal opleve den stadig sprudlende vulkan og nyde den smukke natur, øens gastronomi og den fantastiske historie.

Rejsen ledes af May-Britt Franco Koed og restaurantchef og Sommelier, Giuseppe Aliberti, der kommer fra Lipari. Vi skal bo på det meget autentiske agriturismo, der er ejet af Giuseppes barndomsvenner, Cristina og Jessica. Stedet blev etableret af deres bedsteforældre og de to piger driver det i dag sammen med deres forældre.

Vi skal blandt andet bade i de termiske varme kilder fra vulkanen, se den gamle saltsø, besøge et vinhus og smage deres lokalt producerede vine.
Vi bliver sejlet rundt i familien Alibertis egne både, hvor hans brødre gør os selskab, og viser os, hvordan de fisker blæksprutter op med de bare næver. Og så inviteres vi på frokost hos familien. Grillen tændes, og vi skal spise grillet fisk, indtil vi ikke kan mere.

Vi skal spise på Michelin rekommanderede restauranter, hvor vi specielt er indbudt, og vi skal smage alle de råvarer og specielle retter, som netop Lipari og Sicilien er kendte for.

En rejse for de madelskende og alt mad og vin er inkluderet i prisen, herunder 3 middage på Michelin rekommanderet restauranter.

 

Der afholdes informationsmøde på Ristorante Il Grappolo Blu forud for rejsen, hvor May-Britt og Giuseppe vil fortælle om rejsen og alle de oplevelser som venter gæsterne på denne meget specielle rejse.

 

Tilslutning fra Billund eller Ålborg

På alle vores rejser tilbyder vi tilslutningsfly fra enten Billund eller Ålborg for en fast pris på 750 kr. Ønsker du dette bedes du give os besked ved bestilling af rejsen.

Jens Werner

Tak for en ualmindelig god rejse, dygtigt ledet af May-Britt Koed. Rejsen adskiller sig fra andre madrejser, vi har været på, ved at være så personlig. Vi kom helt ind til kødgryderne, der blev grinet og maden smagte vidunderligt. Rejsen kan varmt anbefales.

Hanne Vestergård

Fantastisk rejse. Vi blev taget imod af familien og spiste helt vidunderligt. May-Britt fik os til at føle os som lokale italienere. Vi fik så mange uforglemmelige oplevelser, god vin og mad. Tak for en rigtig god rejse.

Se flere anmeldelser

Afrejsedatoer

13-09-2017 8 Dage CPH May-Britt Franco Koed Fra kr. 15.900 Bestil rejsen

Dagsprogram

Dag 1 Afrejse fra København til Catania og videre til Lipari.

Vi rejser fra København om morgenen med fly til Catania på Sicilien. Vi gør et enkelt stop undervejs. Vi kører fra lufthavnen til båden, der skal sejle os til Lipari. Vi ankommer ud på eftermiddagen og roen sænker sig over os og turen kan for alvor begynde. 

Dag 2 Citywalk og vi hilser på Peppes familie.

Uddrag fra Facebook rejsedagbog 2016:

I dag har vi været på citywalk rundt i den gamle bydel, hvor vi har besøgt Lipari's museum, set kirken og det gamle amfiteater. Vi sluttede formiddagen af med lidt liparisk Street Food, nemlig de lækre og knasende sprøde arancini. Vi spiste middag i Acquacalda, med udsigten til et hav og en himmel i oprør. 
Peppe's bror Leonardo var i øvrigt en tur på jagt efter de meget eftertragtede og smagsfulde funghi porcini. 

Dag 3 Bådtur med familien Aliberti.

Uddrag fra Facebook rejsedagbog 2016: 

Fantastisk dag på havet og på besøg på kapersfarmen. 

Vidste du, at man kan høste kapers en gang om ugen fra april til juli? 
Skønt vejr og glade gæster, frokost på Salina Island med det traditionelle Pane Cunzato

Dag 1 Afrejse fra København til Catania og videre til Lipari.

Vi rejser fra København om morgenen med fly til Catania på Sicilien. Vi gør et enkelt stop undervejs. Vi kører fra lufthavnen til båden, der skal sejle os til Lipari. Vi ankommer ud på eftermiddagen og roen sænker sig over os og turen kan for alvor begynde. 

Dag 2 Citywalk og vi hilser på Peppes familie.

Uddrag fra Facebook rejsedagbog 2016:

I dag har vi været på citywalk rundt i den gamle bydel, hvor vi har besøgt Lipari's museum, set kirken og det gamle amfiteater. Vi sluttede formiddagen af med lidt liparisk Street Food, nemlig de lækre og knasende sprøde arancini. Vi spiste middag i Acquacalda, med udsigten til et hav og en himmel i oprør. 
Peppe's bror Leonardo var i øvrigt en tur på jagt efter de meget eftertragtede og smagsfulde funghi porcini. 

Dag 3 Bådtur med familien Aliberti.

Uddrag fra Facebook rejsedagbog 2016: 

Fantastisk dag på havet og på besøg på kapersfarmen. 

Vidste du, at man kan høste kapers en gang om ugen fra april til juli? 
Skønt vejr og glade gæster, frokost på Salina Island med det traditionelle Pane Cunzato

Dag 4 Kokkeskole og afslapning, middag på Michelin rekommanderet restaurant.

Uddrag fra Facebook rejsedagbog 2016: 

Vi startede med kokkeskole og frokost hos Rosaria på vores agriturismo. Alle vores gæster gik op i det med liv og sjæl. Som aperitivo før frokosten, smagte vi Kristians Polpette med et glas køligt og meget fortjent glas hvidvin.

Om eftermiddagen tog vi til en af Lipari's mange strande, hvor vi slappede af et par timer, før vi igen tog til en skøn middag i fantastiske omgivelser

Dag 5 Bådtur til vulkanø, termiske bade. Frokost hos fiskeren Gianluca.

Uddrag fra Facebook rejsedagbog 2016:

I dag tog vi tidligt afsted mod Vulcano Island. 
Godt pakket med rigelige mængder af vand og chokoladebarer, var alle glade og forventningsfulde. 
Hele gruppen kom op, og en af vores søde gæster som er en yderst veltrænet sportsmand - tog da også lige en lille løbetur rundt om 'vulkanens mund' på godt 2 km, da alle var nået op.
Efter nedstigningen, spiste vi frokost på en af de absolut bedste fiskerestauranter på de æoliske øer: The King Of The Fish

Dag 6 Besøg vinhuset Tenuta di Castellaro. Middag på Michelin rekommanderet restaurant.

Uddrag fra Facebook rejsedagbog 2016:

Dagen i dag bød på besøg hos det fantastiske vinhus Tenuta di Castellaro. Her mødte vi den passionerede Winemaker Simone, som fortalte os om deres Terroir, og deres økologiske produktion af vine. Et relativt ungt hus, men med et kæmpe potentiale. 
Vores middag blev indtaget på en af Lipari's lidt mere hippe restauranter, Michelin rekommanderet Ristorante Kasbah. 
Igen var et af temaerne fisk og hvide lokale vine. Super fin oplevelse.

Dag 7 Frokost hos familien Aliberti.

Uddrag fra Facebook rejsedagbog 2016:

Kokkeskole med Peppe's mor, efterfulgt af stor familie frokost. Aftenen blev tilbragt på Lipari's skønne vinbar med lækre vine og middag


Dag 8 Afrejse

Afrejse fra Lipari og fly tilbage til København. 

 

Der afholdes informationsmøde på Ristorante Il Grappolo Blu forud for rejsen, hvor May-Britt og Giuseppe vil fortælle om rejsen og alle de oplevelser som venter gæsterne på denne meget specielle rejse.


Download hele programmet

Kort over rejsen

{{title}}

{{options.labelContent}}

Rejseleder på rejsen

May-Britt Franco Koed

May-Britt Franco Koed

Hvis der er ét ord, som indkapsler May-Britt Franco Koed, så er det ordet passion. Passion for mad, mennesker, vin og det at se og opleve verden. May-Britt er født i Sydkorea og vokset op i Sorø. Hun er håbløs forelsket i Italien, hvor hun også mødte sin mand Alfredo. Da muligheden bød sig i efteråret 2010, købte hun sammen med Alfredo restauranten Il Grappolo Blu i hjertet af København og gav stedet et gastronomisk løft og åbnede samtidig L'Osteria del Grappolo Blu. I dag er begge restauranter optaget i Michelin-guiden. May-Britt har rejst verden rundt både med og uden parrets 4 børn, men nu er det mest rejser med gastronomisk indhold, som fylder i hendes liv. Passion for mennesker og mad har igen sejret.


Prisinformation

Enkeltværelsestillæg på  1500 kr

- fly t/r Catania
- transport fra Catania til Milazzo, båd fra Milazzo til Lipari.
- hotel i delt dobbeltværelse
- Fuldpension inkl. alle nævnte måltider inkl. vin og vand
- 3 middage på Michelin-stjerne restaurant inkl. vin og vand
- kokkeskole

Der er mulighed for tilslutningsfly fra Aalborg eller Billund 850,- kr. pr. person t/r - oplyses ved bestilling

Andre rejser til Italien